Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu

Deoarece un duh rău pluteşte peste ţara noastră şi vrăjmaşii din afară şi dinlăuntrul ei lucrează cu vrăjmaşul cel mare pentru nefericirea neamului românesc, propunem această rugăciune care să se rostească în fiecare Miercuri şi Vineri şi la fiecare Sfântă Liturghie. Iar cei ce au mai multă râvnă pentru ţară şi neam, s-o zică zilnic, atât în ţară, cât şi în afara hotarelor, oriunde un Român trăieşte şi se roagă pentru Biserică, ţară şi neamul lui. Faceţi să ajungă această rugăciune la toţi fraţii şi surorile voastre în Domnul.


În numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin !

Prea Sfântă Treime, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte, certat-ai neamul acesta al nostru cu secetă, boli şi pierderea avuţiei naţionale. Au flămânzit copiii Tăi, Doamne, au pierit bătrânii de mustrarea Ta şi rodul grânelor şi al muncii noastre s-a uscat sau a putrezit prin mânia Ta. În multe feluri ai mustraţ Stăpâne, pe poporul Tău, pe tineri şi pe bătrâni, pe voinici şi pe copilandri, căci toţi am greşit înaintea Ta şi ne-am abătut, am călcat poruncile Tale şi de dreptatea Ta nu ne-am adus aminte. S-a umplut paharul răbdarii Tale şi răuţătile noastre s-au înmulţit mai mult decât grindina şi seceta cu care ne-ai cercat. Ca nişte fii rătăcitori ne-am îndepărtat de Tine, dar azi ne întoarcem asemenea Fiului risipitor şi strigăm către Tine din adâncul inimii noastre îndurerate: Dumnezeul părinţilor noştri, care ai trimis harul şi pacea Ta peste înaintaşii noştri şi precum în vremurile grele ale neamului nostru ai ridicat la nevoie bărbaţi vrednici care au luat pe umerii lor greutăţile poporului, aşa ridică şi acum un bărbat cu suflet mare, gata de orice sacrificiu prin care să se răscumpere păcatele poporului nostru înaintea Ta, Stăpâne.

Dă-i harul Tău, pune în el virtuţile cereşti pe care le dai celor care te iubesc pe Tine şi dă-i binecuvântarea Bisericii Tale întemeiate pe sângele iubitului Tău Fiu.

Fă-l pe dânsul fiu adevărat al Bisericii Ortodoxe, binecuvântat de ierarhi şi iubit de popor că, deplin luminat cu lumina cunoştinţei Tale să ducă neamul acesta al Tău, Doamne, pe drumul salvării din necazurile în care propriile păcate l-au scufundaţ spre soarele Dreptăţii, Răsăritul cel de Sus, Domnul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Sfântă Maică a lui Dumnezeu, ajută neamul şi ţara noastră! Toate puterile cereşti, apăraţi pământul ţării noastre de năvălirile vrăjmaşului văzut şi nevăzut. Toţi sfinţii, rugaţi-vă lui Dumnezeu pentru noi!

adaptare după Rugăciune pentru Anul Acesta(2001),
a Părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa

Cititi si: Solutia trebuie sa vina din partea Bisericii…

Acest articol a fost publicat în Pentru Mantuire, Pentru neam si tara și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu

 1. Pingback: Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu « Maica Ecaterina Fermo

 2. Mos Ioan zice:

  Fie, ca BUNUL DUMNEZEU sa se îndure de Neamul nostru si sa puna un Barbat Ortodox la cârma României, un Barbat demn, cu dragoste pentru Biserica lui Hristos si pentru semenii sai! Amin!

 3. . zice:

  RUGĂCIUNEA

  Pentru neam a părintelui Gheorghe Calciu

  Stăpâne Doamne, Dumnezeul nostru, Părinte, Fiule şi Duhule Sfinte venim la tine, Doamne, cu pocăinţă şi durere în inimi, să ne rugăm pentru poporul românesc.
  Ascultă cererea noastră, intră Doamne, ca un împărat ceresc în ţara noastră şi în neamul nostru şi-l scapă Iisuse, de uneltirile vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Că prigoneşte vrăjmaşul sufletul neamului românesc şi viaţa lui o calcă în picioare. Făcutu-l-a să locuiască în întuneric ca morţii cei din veacuri, şi sufletul lui este mâhnit de moarte. Că l-au trădat cei puşi de Tine să-l conducă şi au uitat că Tu ai spus ca cel ce vrea să fie întâiul, să slujească tuturor. Şi ei au ştiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tău, l-au asuprit şi l-au jefuit, l-au vândut altor neamuri şi au călcat poruncile Tale, iar pământul acesta, pe care l-ai dat neamului românesc pe veci, l-au înstrăinat.
  Dar poporul acesta Te slăveşte, Doamne,
  nu numai cu buzele ci şi cu inima.
  Adu-Ţi aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii şi monahiile care zilnic se roagă pentru el şi pentru rugăciunea noastră de astăzi, chiar dacă
  suntem nevrednici de mila Ta.
  Pentru că toţi ne-am abătut, toţi am făcut nelegiuire, şi ierarhii, şi preoţii şi credincioşii. Nu mai este nici unul care să facă dreptate, nu mai este nici unul !
  Ci încetează Doamne, bătaia Ta împotriva poporului românesc.
  Adu-Ţi aminte, Iisuse, de fraţii noştri care sunt în afara ţării, în exil sau vânduţi odată cu teritoriile cedate, şi-i miluieşte pe ei. Reunifică poporul Tău. Repune-l în cinstea pe care a avut-o la Tine mai înainte, iartă-i păcatele săvârşite, apostaziile, răutăţile, îndemnurile la desfrânare, la neiertare şi la răzvrătire împotriva Ta.
  Rugători aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfântă, Pururea Fecioara Maria, Puterile Cereşti, pe Sfinţii Tăi Apostoli, pe mucenicii neamului nostru şi pe toţi mucenicii, sfinţii şi cuvioşii care au slujit Ţie cu credinţă curată.
  Adu-Ţi aminte, Stăpâne, de toţi cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserică şi Neam; adu-Ţi aminte de sângele lor care s-a vărsat şi pune-l pe acesta în balanţa iertării noastre.
  Redă poporului nostru pământul care l-a păzit cu grijă şi credinţă prin veacuri, redă-i bisericile şi mânăstirile vândute, redă-i pacea văzduhului şi îmbelşugarea roadelor pământului, stăpânirea de sine, demnitatea lui creştină şi naţională de altădată, conducători buni şi cinstiţi, neasupritori, nemincinoşi şi nelacomi, redă-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoţi dăruiţi Bisericii şi Neamului, credincioşi misiunii lor, adevăraţi secerători, aşa cum Îi vrei Tu, Milostive.
  Auzi-ne Doamne întru îndurarea Ta !
  Nu intra Stăpâne la judecată cu robii tăi, ci întoarce-Ţi iar privirea spre noi şi ne ridică din păcat cu dreapta Ta cea mântuitoare. Şi trecând prin patimile toate, curăţaţi prin suferinţă, să ajungem şi la Sfânta Ta înviere Iisuse slăvindu-Te pe Tine împreună cu Tatăl şi Duhul Sfânt, acum şi pururi şi în vecii vecilor. Amin !

  rugaciune care se rosteste la fiecare Sf. Liturghie de preotii Catedralei ,,Sf. Treime,, Vatra Dornei si ce e cel mai frumos, o multime de credinciosi stau in genunchi si se roaga odata cu preotii. De piatra sa fii si tot te topeste rugaciunea unei intregi Parohii !
  poate ar fi bine sa fie rostita la fiecare Sf. Altar , la fiecare Sf. Liturghie si poaet da Domnul si scapam de tradatori
  un trecator…

 4. un_mare_pacatos zice:

  Frate Apologeticum,mi-ai citit gandurile mele si iti multumesc mult ca ai postat aceasta minunata rugaciune pe care o voi citi .

 5. Daniela-Iulia zice:

  Reblogged this on Daniela-Iulia's Weblog.

 6. Pingback: Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu « Daniela-Iulia's Weblog

 7. Pingback: Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu « Daniela-Iulia's Weblog

 8. Pingback: RUGACIUNE: Ridica Doamne barbati vrednici « Saccsiv's Weblog

 9. Prof.de religie Nicoleta Pletea zice:

  Doamne ajuta!
  Felicitari pentru frumoasele cuvinte si rugaciuni catre Dumnezeu.

 10. cristina zice:

  da voi spune rugaciunea.
  va multumesc!

 11. Pingback: Rugaciuni pentru neam « Demni.net

 12. Ioan zice:

  Eu va recomand sa cititi ce spunea Pr. Seraphim Rose despre democratie si monarhie. Conform sfintiei sale, expresia „cu Harul lui Dumnezeu si cu vointa poporului” este o contradictie in termeni.

  Odata cu inlaturarea monarhiei si a „Unsului lui Dumnezeu” (monarhul ortodox), oamenii au pus in loc pe „unsul omului”.

 13. Şerban zice:

  Rugăciunea este FRUMOASĂ şi BINE INSPIRATĂ, dar fac o singură remarcă referitoare la FORMA RUGĂCIUNII. Se începe cu „În NUMELE TATĂLUI şi al FIULUI şi al SFÂNTULUI DUH” şi, normal, SE SPUNE RUGĂCIUNEA şi APOI, LA SFÂRŞIT se SPUNE AMIN!, căci AMIN înseamnă AŞA SĂ FIE, adică aşa să fie, cum ne-am rugat, AMIN fiind o PECETLUIRE a RUGĂCIUNII, o ÎMPLINIRE a EI, care, în mod normal se spune la SFÂRŞIT, DUPĂ RUGĂCIUNE, şi nu la început.

 14. Şerban zice:

  Încă o adăugire, care este mai mult o sugestie pentru cei care coordonează blogul.

  TOTDEAUNA Oamenii sunt UNIŢI cu ADEVĂRAT printr-un SIMBOL şi o ROSTIRE, care SUSŢIN FAPTELE LOR în SENSUL DAT. Rostirea aţi propus-o foarte bine inspirat. Acum, sugestia mea este următoarea: Steagul României a rămas după 90 încoace cu o gaură în mijloc; a fost scoasă stema ceauşistă, dar în loc nu s-a pus de fapt NIMIC şi, tocmai de aceea, în această gaură s-au adunat toţi adevăraţii „viermi” ai poporului, toată scursura socio-politică şi chiar religioasă. Este cazul ca această gaură din drapelul României s-o UMPLEM cu ceea ce i se cuvine cu ADEVĂRAT: cu ICOANA MAICII DOMNULUI cu PRUNCUL în BRAŢE şi să spunem ROMÂNIEI pe NUMELE EI: ŢARA (SFÂNTĂ) ORTODOXĂ ROMÂNIA, GRĂDINA MAICII DOMNULUI. Acest SIMBOL PROFUND CREŞTIN ARBORAT pe bloguri şi pe STRĂZILE din ŢARĂ va TREZI şi MAI MULT INIMILE şi CONŞTIINŢELE CREŞTINE ale ROMÂNILOR şi-i VA MOBILIZA şi-i VA SUSŢINE ŞI MAI MULT în SCHIMBAREA La FAŢĂ a ROMÂNIEI.
  Nu uitaţi că într-o LUPTĂ DRAPELUL cu ÎNSEMNELE LUI este FOARTE IMPORTANT. Tocmai de aceea vă sugerez să FACEŢI CÂT MAI REPEDE CE PUTEŢI în această DIRECŢIE. Dacă sataniştii au pus codurile de bare pe aproape toate produsele, SĂ PUNEM ŞI NOI ICOANA pe DRAPELUL ROMÂNIEI şi asta va SUSŢINE din PLIN ALUNGAREA RĂULUI din ROMÂNIA. PROPUNEREA mea este în ACORD şi cu IMNUL ROMÂNIEI, unde se vorbeşte de VOIEVOZI CREDINCIOŞI întru DUMNEZEU.

 15. agerstress zice:

  Poate ca a aparut deja in persoana locotenent Gheorghe Alexandru, militar si ortodox devotat tarii si poporului dispus la orice sacrificiu.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11312377-ofiter-armatei-romane-gheorghe-alexandru-venit-uniforma-piata-universitatii-fost-instigat-scandez-impotriva-presedintelui-grup-ofiteri-din-armata-romana-ales-reprezint-nemultumirile.htm
  Doamne ajuta!

 16. Pingback: Rugăciunea ortodocşilor pentru un ales al lui Dumnezeu « Biserica din suflet

 17. GabiM. zice:

  Doamne Iisuse Hristoase,Fiul Lui Dumnezeu,impreuna cu Preacurata Maica Ta,Fecioara Maria,binecuvinteaza,miluieste,mantuieste,apara si lumineaza pe poporul Tau si nu-l lasa Doamne,in mainile dusmanilor vazuti sau nevazuti! Sanatate dragului nostru Parinte,parintilor si fratilor! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

 18. magdalena zice:

  Ma rog si eu la Bunul nostru Iisus Hristos fiul Lui Dumnezeu sa ne auda rugaciunile ,sa se induplece de poporul nostru , de neamul nostru romanesc !Sa ducem o viata decenta, sa ne iubim intre noi, sa nu ducem grija zilei da maine ! Multumim Tie Doamne!AMIN

 19. Pingback: Romania are nevoie de tine ACUM!

 20. Ioan Gându zice:

  Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu şi Pururea Fecioara Maria şi ale tuturor Sfinţilor Părinţilor noştri, Te rugăm cu negrăită şi neştiută umilinţă sufletească, miluieşte şi mântuieşte sufletele tuturor celor chemaţi la Taina mântuirii şi pe toţi cei părăsiţi, uitaţi, neştiuţi, rătăciţi, căzuţi sau pentru care nu se roagă nimeni, fiecare după numele său, şi nu lăsa urâciunea pustiiriii să pătrundă în Sfintele Tale Altare, iar de cumva a pătruns, întoarce întru nimic lucrarea sa împotrivitoare, pentru ca toţi, de la vlădică până la opincă, să facem numai Voia Ta cea dumnezeiască şi nu pe-a noastră, cea omenească, în tot locul, în toată vremea şi în toate împrejurările acum şi pururea şi-n vecii vecilor. Amin. Iertaţi-mă şi rugaţi-vă şi pentru mine, păcătosul. Ioan G.

 21. Pingback: UN SFAT BUN. RUGĂCIUNEA PENTRU UN OM ALES | Viata fantastica

 22. Pingback: Băsescu: “Izolarea României a început”. Dă Doamne să ieşim din UE! P. Justin: “Noi nu avem nevoie de Europa aceasta” | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 23. Rogoz Doina zice:

  O rugaciune foarte potrivita pt.vremurile pe care le traim.Am s-o citesc in fiecare zi si o dau si cunostintelor.Sa ne ajute Dumnezeu.

 24. Vai mie,pacatosul ! zice:

  Frumoase rugaciuni pentru neam !
  Cred ca ar trebui sa ne rugam ca sa se intorca Romanii la Dumnezeu,CU POCAINTA, inainte de a astepta un rege salvator.
  Inaintea magulirii noua insine cu Romania-Gradina Maicii Domnului,ar trebui sa ne rugam de iertarea neamului pentru uciderea celor mai buni fii ai neamului in pantecele mamelor lor.Foarte probabil a fost prntre acesti nevinovati si cel putin un lider crestin adevarat si mult asteptat- cum se vede si pe aici.
  Un sfant Parinte contemporan roman spunea ca Romania pute a hoit, datorita multelor pacate individuale si colective ale neamului.
  Parca zicea
  parintele Arsenie ca Dumnezeu ii raspundea la rugaciunile sale fierbinti de iertare pentru credinciosi :*….tu Ma rogi sa-i iert iar Eu le cer sa inceteze cu pacatele!*
  Cred ca n-am trecut de prima etapa a renasterii nationale : pocainta.
  Iertare va cer pentru ascutisul vorbelor, dar mi se pare ca inca ne imbatam cu apa chioara, legat detara si neamul nostru.
  Doamne, iarta-ne pe toti Romani si cu pocainta la Tine ne intoarce i!!

 25. Emilia zice:

  Acum mai mult ca niciodata trebuie sa ne ridicam privirea catre cer de acolo vine ajutorul nostru,sa ne caim din suflet pentru toate pacatele noastre,sa cerem iertare,indurare si multe haruri atit pentru noi cit si pentru semenii nostri.
  Sa citim biblia,Cuvintul lui Dumnezeu,sa ne rugam zilnic cu credinta si iubire si in special sa respectam cele 10 porunci.
  Schimbarea trebuie inceputa in primul rind cu mine,cu propria mea persoana si pe urma sa ne ingrijim de altii.

  Da,traim vremuri foarte grele,unde domina in totalitate raul,dar si noi suntem de vina ca nu luam atitudine,ne este frica,ne lasam dominati usor de cel rau si viclean care nu vrea decit sa ne pacaleasca si sa ne duca sufletul la pieire.

  Nu trebuie sa uitam ca avem un Tata Ceresc Atotputernic,care ne iubeste si ne respecta liberul albitru.
  Romania este o tara foarte bogata din toate punctele de vedere in special spiritual.
  Trebuie sa ne unim cit mai multi in credinta rugaciune si iubire.
  Sa tinem novena sau zi de post pentru a avea parte de si mai multa protectie si ajutor divin pentru a putea face fata cu succes tuturor incercarilor si a ajuta acest popor atit de batjocorit,umilit,tradat,vindut,sa se ridice si sa fie un popor puternic din toate punctele de vedere.

  Romania este o tara binecuvintata,poporul roman este un popor puternic,ales de Divintate,inzestrat cu multe haruri si are multa protectie divina.
  Sa se formeze cit mai multe grupuri de rugaciune,se poate incepe in propria familie cu rudele,in acest fel nu numai ca se va intari credinta si iubirea in familie dar necuratul nu va putea distruge acea familie.

  Sa luptam cu curaj impotriva raului:POST-RUGACIUNE -FAPTE BUNE.
  Multa pace si multe haruri.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s