IBM revolutioneaza informatica, reusind stocarea unui bit de informatie in doar 12 atomi. Tot IBM promoveaza intens sistemul biometric pentru viitoarea „securitate” personala

| Descopera.ro Cercetătorii din cadrul IBM au anunţat recent crearea unei unităţi de date cu dimensiuni microscopice, care ve revoluţiona comunicarea şi stocarea de date în viitorul apropiat. Un computer obişnuit stochează un bit de informaţie în aproximativ 1 milion de atomi. Cercetătorii IBM au reuşit să stocheze un bit în doar 12 atomi!

Noul dispozitiv se pare că va deschide calea spre folosirea unei noi clase de nanomateriale destinate cipurilor de memorie şi discurilor de memorie.

Astfel se va deschide o nouă eră a informaticii şi a structurii calculatoarelor. Noile nanomateriale voar avea calităţi mult superioare celor ale pieselor pe bază de siliciu, care sunt omniprezente în componentele computerelor din prezent. În plus, nanomaterialele în cauză vor deschide noi direcţii de cercetare în domeniul computerelor cuantice.

„Materialele magnetice sunt extrem de folositoare, fiind de o importanţă strategică pentru multe ramuri ale economiei, dar în prezent nu sunt folosite la întreaga lor capacitate. Realizarea unui astfel de material nou a fost o mare realizare pentru noi”, declară Shan X. Wang, directorul Centrului pentru Nanotehnologie Magnetică din cadrul Universităţii Stanford.

Până în prezent, cele mai avansate sisteme magnetice de stocare aveau nevoie de circa un milion de atomi pentru a stoca un 0 sau 1 – elementele de bază ale sistemului binar, reprezentând un bit de informaţie. Cercetătorii de la IBM au depăşit cu mult acestă limită, stocând şi citind biţi pe doar 12 atomi – două rânduri de cîte 6 atomi de fier, aşezaţi pe o suprafaţă de nitrură de cupru, rezultând un material cu proprietăţi anti-feromagnetice.

Atomii au fost aliniaţi folosind un microscop extrem de puternic, iar operaţiunea s-a desfăşurat la o temperatură apropiată de zero absolut. După afirmaţiile cercetătorilor, s-ar putea realiza acelaşi lucru şi la temperatura camerei, dar cu un număr mai mare de atomi – 150.

Noua descoperire a fost declanşată de un adevărat concurs internaţional dintre laboratoarele de elită ale fizicii din întreaga lume, unde s-au explorat proprietăţile materialelor magnetice la scală microscopică.

„Astăzi, cercetătorii în vastul domeniul al nanotehnologiei se întreabă deja ce altceva mai pot descoperi. Capaciatatea de stocare a informaţiei la nivel microscopic este cu adevărat incredibilă, cu mult peste aşteptările noastre. Totuşi, descoperirea în sine ne-a schimbat ideile pe care le aveam cu privire la comportamentul materialelor magnetice la niveluri moleculare”, declară Robert Doherty, electrofizician, c director al Envisioneering, o firmă de consultanţă din Seaford, New York.

Pe de altă parte, directorii executivi din mai multe ramuri ale industriei de profil susţin că, dacă industria semiconductorilor va ajunge la un punct-limită din cauza imposibilităţii de a micşora la nesfârşit instrumentarul litografic necesar inscripţionării plăcuţelor de siliciu, se va declanşa o cursă internaţională pentru manufacturarea tehnologiei la nivel microelectronic.

„Naţiunea care va descoperi viitorul circuit logic revoluţionar va conduce omenirea în era nanoelectronică şi va beneficia de toate recompensele de ordin economic care vor rezulta de aici”, declară Ian Steff, vicepreşedinte pentru politici globale şi parteneriate tehnologice din partea Semiconductor Industry Association.

Datele biometrice vor fi „cheia” pentru securitatea personala

Am progresat de la dispozitive cum ar fi desktop-uri si laptop-uri la dispozitive inteligente, cum ar fi telefoanele mobile şi tabletele – toate fiind usor de pierdut, furat sau rătăcit. Aceste dispozitive nu sunt încă dotate cu sisteme de operare si elemente de securitate care sunt la fel de puternice ca dispozitive imobil din trecut. Dar securizarea pe baza de date biometrice poate consolida aceste deficienţe.

Datelor biometrice vă vor permite să mergeti la un bancomat şi sa accesati contul bancar pronuntand pur şi simplu numele dvs. şi uiandu-va intr-o camera fotografiat. Cu totii am văzut in filmele SF cazul în care o persoană este forţată de către personajul negativ pentru a i se scana ochii sau degetul pentru a debloca o uşă. Dar asta e ficţiune. În realitate, bancomatul, folosind recunoasterea faciala şi a irisului, poate fi capabil de a detecta stres, dilatarea pupilei, şi modificări ale pulsului şi a modelelor de respiraţie pentru a stabili un nivel de încredere ca utilizatorul nu este în pericol.

Putem profita de tehnologia avansată utilizata în dispozitivele inteligente, cum ar fi microfoane, ecrane tactile şi camere de înaltă definiţie pentru a beneficia din plin de opţiunile de securitate biometrica. Deşi există deja unele utilizari ale recunoaşterii faciale şi vocale, combinand în viitorul apropiat pe acestea cu alte tehnologii de date biometrice(nn. citirea gandurilor) se pot elimina complicatiile de memorare, depozitarea şi asigurarea ID-urile de cont şi parolele şi în acelaşi timp, oferim utilizatorilor o încredere mai mare in securitatea datelor.

Comentariu: Dupa cum se vede numai avantajele, si acelea presupuse, ne sunt prezentate de catre reprezentantii IBM. Pentru unii e doar o metoda de a-si promova produsele, dar dedesubturile acestor tehnologii ascund clar controlul total al populatiei si apropierea cat mai mult de semnul/pecetea lui antihrist. Cu cat o sa acceptam si o sa ne inlatuim cu aceste noi tehnologii cu atat mai mult vom fi aproape de pecetluire. Nu mai despicati firul in patru cautand numarul fatidic 666, caci acesta va fi continut de pecete, iar acum de-l vor pune pe acte sau cipuri este clar doar in batjocura sau spre obisnuirea noastra cu acest numar, dealtfel prezent pe toate produsele. Solutia este de a spune NU din start la tot ce vine nou, asa cum ne-au spus marii duhovnici in privinta actelor, dar si refuzul acestor dispozitive de monitorizare si sortare a oamenilor. Adolf Hitler este un mic copil fata de eugenía ce se pregateste la scara planetara prin stocarea datelor de sanatate in microcipuri. Sa fim atenti cand auzim de reforma, de schimbare, de revolutie etc. Totul e spre introducerea noii ordini mondiale, a terenului pe care va conduce antihrist! Doamne, ai mila de noi!

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la IBM revolutioneaza informatica, reusind stocarea unui bit de informatie in doar 12 atomi. Tot IBM promoveaza intens sistemul biometric pentru viitoarea „securitate” personala

  1. dionisie zice:

    Se apropie sfarsitul. Sa ne pocaim. Multumim pentru informatie si indemnuri.

  2. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (18.01.2012) « Saccsiv's Weblog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s