Diversiune sau nu: slujba coptilor anuntata pe 7 ianuarie se pare ca nu se va mai tine la biserica Sf. Elefterie Vechi

La apelul initiat aici, am fost anuntati ca si-au anuntat participarea la prostest in jur de 50 de persoane, doar ca locatia este posibil sa se schimbe. Nu garatam deocamdata acest lucru, dar se pare ca reprezentantul coptilor, „preotul” Talaat, ar fi refuzat(de ce atat de tarziu?) biserica Sf. Elefterie, motivand ca este prea mica si departe de centrul lor, care se afla vis a vis de biserica Sf. Ecaterina si langa Facultatea de Teologie si caminul studentilor de la Teologie. Mentionam ca centrul coptilor este dat tot de Patriarhia Romana, aflandu-se sub nasul teologilor nostri, care numai Ortodoxie nu cunosc.

Este posibil sa fim luati prin surprindere si astfel sa se slujeasca la alta biserica. Motivul principal ar fi teama si asta e bine. Numai ca nu trebuie sa cadem in plasa lor, iar pana aflam ceva sigur, s-a hotarat sa ramana aceeasi locatie – biserica Sf. Elefterie Vechi, ora 7, pe 7 ianuarie.

Intre timp poate reusesc sa se stranga macar 100 de persoane. Puteti trimite adeziunea dvs. la adresa de email sf.elefterie.@gmail.com

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Diversiune sau nu: slujba coptilor anuntata pe 7 ianuarie se pare ca nu se va mai tine la biserica Sf. Elefterie Vechi

 1. Pr Timotei zice:

  Ar fi bine ca aceasta manifestatie sa se tina si in fata patriarhiei. Si la sediul lor din stada Sfanta Ecaterina. Atunci cand se vor aduna. Sa se si filmeze si apoi sa se dea pe net. Sa le spunem: Nu ne pangariti Bisericile, voi care prin patriarhul vostru ne considerati pe noi Ortodocsii eretici nestorieni. Chiar Coptii ne considera pe noi eretici.

 2. Ermil zice:

  Ei lupta impotriva musulmanilor , noi stam cu paganii la masa !

 3. Pr Timotei zice:

  Ori musulman, ori eretic monofizit, tot acelas lucru e. Ca ii omoara musulmainii pe copti, rau fac, dar nu insemna ca nu sunt si u nii si alti pe acelas stadiu al pierzaniei sufletesti.

 4. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (06.01.2012) « Saccsiv's Weblog

 5. Ermil zice:

  Astia au mai facut pe undeva slujba ?

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s