Un cadou pentru cei dragi: Calendare Ortodoxe pentru 2012, cu fotografii ale Parintelui Justin Parvu

Mai multe detalii despre calendare aici si aici.
Pentru comenzi accesaţi site-ul ATITUDINI.

Acest articol a fost publicat în ortodoxie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Un cadou pentru cei dragi: Calendare Ortodoxe pentru 2012, cu fotografii ale Parintelui Justin Parvu

 1. Pr Timotei zice:

  Copilul musulman posedat de diavol ce se manifesta ca si stigmatizatii papistasi:
  http://www.petitieonline.ro/petitie/66477055/comentarii/pg25#comentariu-45993360

 2. clement zice:

  Multumim pentru stradania de peste an.
  Craciun fericit si suflet impodobit cu iubire si ganduri bune!

 3. Pr Timotei zice:

  Erezia inochentisata, erezie inceputa de unii basarabeni de-ai nostrii.

  Puncte doctrinare

  1.Duhul Sfant este „Inochentie”;

  2.Arhanghelii Mihail, Gavriil, Rafail si altii se intrupeaza in fratii predicatori;

  3.Pe cei ce nu cred in Inochentie ii asteapta iadul;

  4.Omul trebuie sa pacatuiasca, pentru ca sa aiba, apoi, de ce sa se pocaiasca si pentru ca Dumnezeu sa aiba de ce sa-l ierte;

  5.Calendarul nu trebuie indreptat, ( avand in vedre unirea cu stilistii);

  6.Exagereaza pomenirile mortilor cu o intreaga pregatire pentru pomeni, cu slujbe speciale – panihide – in orice loc si in orice moment si pentru oricine (chiar si pentru cei vii);

  „In 1909, Inochentie ajunge sa faca parte din obstea Manastirii „Sfantului Teodosie” din Balta, care tocmai atunci luase fiinta; este facut diacon si apoi ieromonah. Toate acestea le-a socotit trimise de sus si incepe o adevarata lupta cu el insusi. Predicile sale, catehezele, slujbele, cuvantarile ocazionale, intrunirile fac neincapatoare chiliile si imprejurimile manastirii de frati care cer intrarea in monahism. Slujea in slava si in romaneste, incat pelerinii din Basarabia, Polonia si toata Rusia nu mai conteneau, mii de credinciosi erau de fata.

  Poporul il aclama ca pe un profet, credinciosii il considerau facator de minuni. Balta ajunsese cea mai importanta vatra monahala din vastul imperiu tarist.

  Inochentie incepe sa impartaseasca multimea fara spovedanie; exagereaza pelerinajul la locul de veci al staretului Teodosie, ungand bolnavii cu untdelemn din candela crucii de la mormant. Asa cum Teodosie (1791-1845) simpatizase cu Revolutia franceza, tot astfel Inochentie, preluand ideile lui Teodosie, arata ca sfarsitul lumii (imparatiei tariste) va fi in anul 1913.
  Autoritatile rusesti se sesizeaza, arhiepiscopul Chisinaului il detaseaza la Camenita. Aici episcopul Podoliei ramane uimit de intelepciunea sa si de pelerinajul credinciosilor la el. La rugamintea acestuia, arhiepiscopul Chisinaului ingaduie reintoarcerea lui Inochentie.
  Inochentie este ridicat ca eretic si tradator de tara si dus la Manastirea Morum, in nordul Ucrainei, pe malul lacului Onega. Multi credinciosi l-au urmat, de asemenea si calugarii din manastire. Se astepta liniste, dar credinciosii din Basarabia, Ucraina, Rusia si Polonia dau buzna aici, cerand „eliberarea sfantului”. Se nasc legende, se exagereaza minunile, coboara „foc” din cer, Inochentie in lanturi ca Sfantul Petru.
  Autoritatile il transfera pe Inochentie la Manastirea Solovat, pe insula cu acelasi nume din Marea Alba. Izolat, parasit, continua sa faca slujbe in limba romana. Oamenii ajung sa puna pe seama lui Inochentie multe minuni si mai ales sustin ca in el „s-a intrupat Sfantul Duh”.
  Localitatea Lipetkoe a devenit noua vatra monahala de nuanta inochentista. Se deschide un santier urias. Mii de lucratori si pelerini contribuie cu bani si muncesc la ridicarea edificiilor, altii vin cu vitele, cu boii si caii, predandu-le obstii. In catva timp s-a ridicat o constructie mareata, cu catacombe, sali si chilii, un fel de nou Ierusalim, si aceasta manastire s-a numit Gradina raiului sau „Raiul pamantesc”. Incinta avea lungimea de 2 km, cu doua biserici, cu monahi si monahii. Fratii si surorile au organizat coruri la toate slujbele savarsite noaptea.
  Aici au venit si doi frati buni ai lui Inochentie, care s-au calugarit si au luat conducerea manastirii. in fata acestei situatii, autoritatile ecleziastice n-au luat masurile necesare si nici nu puteau, fiindca asteptau interventia laicilor.
  Lipsa de cultura teologica, ignoranta in cele spirituale si exagerarea activitatii lui Inochentie au dus la dezastru. Calugarii au inceput sa picteze figura lui Inochentie, comercializand-o. Mai grav, chipul sau a aparut in Treime, ceea ce constituie o blasfemie.

  Moare la 30 decembrie 1917, in varsta de 42 de ani.”

  Erezia filetista face ravagii printre romani, care ii resping pe fratii lor ortodocsi rusi doar pentru ca sunt rusi???
  Cea mai mare nebunie. Mai bine sa ramanem fara tara, fara limba decat sa ramanem fara credinta Ortodoxa!!!!
  Cunosc romano catolici care spun ca unitii au pastrat latinitatea limbii romane, mai bine fara latinitate decat in erezia papistasa.
  Decat inochentist eretic si sa ajung in iad, mai bine rusificat dar Ortodox!! Sa nu fi cunoscut niciodata limba romana decat sa fi vorbit toata viata in limba romana dar sa fiu eretic si sa ajung in iad.

  Dupa cum stim astazi presedintele Putin este mai ortodox decat presedintii nostri iubiti.
  Iar mai stim ca intemeierea mitropoliei Basarabiei a creeat scadaluri si supturi intre fratii de aceeas credinta.
  Si astazi aceasta mitropolie nu este recunoscuta de nici o Biserica Ortodoxa. Are o situatie necanonica, episcopul ei fiind oprit de la slujire de catre patriarhia Moscovei care la hirotonit.
  Deci nimeni nu are dreptul sa conslujeasca cu el. Mitropolia de Chisinau si arhiepiscopul de Chisinau care tine de Patriarhia Rusa este impusa de pe timpul Sfantului Tar.
  Dar este canonica si oamenii se mantuiesc in interiorul ei.
  Nationalismul face ravagii, atat cel romanesc cat si cel rusesc etc. Dar in prezent am mai mare incredere in Putin decat in demonica Uniunea Europeana.
  Imediat sunt numiti Kgbisti, etc, si nu vad evlavia poporului rus, care are foarte multe calitati, care a trecut prin vremuri grele sub ocupatia evreiasca comunisto masonica.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s