Minuni ale Sfantului ILIE Lacatusu

„Am avut incredere ca pa­rin­tele ne ajuta”

Ma numesc Tatiana Tatarcan, sunt domiciliata in lo­ca­­li­ta­tea Botosani, actual locuiesc in Italia. Incerc cat mai pe scurt sa va scriu despre minunea pe care parintele Ilie Lacatusu a facut-o cu familia mea. Era in anul 2003, cand, dis­perata de situatia financiara in care ne gaseam – ra­ma­se­sem fara serviciu eu si sotul, aveam o fata studenta, ca­sa­torita, care astepta un copil, ginerele si el era student dintr-o fa­milie modesta, alta fata, eleva in ultimul an de liceu -, cu mul­te datorii in spate, am inceput a bate drumurile ma­nas­tirilor pentru rugaciune. Toata viata noastra am cautat me­reu ajutorul Domnului, prin intermediul rugaciunilor si pla­ta slujbelor la biserici si manastiri, si totdeauna Domnul ne-a miluit. Asa ca si in acel moment greu am fost la ma­nas­tirea Petru Voda, la parintele Justin, el ne-a incurajat si a­cum, dupa ani de zile, ne-am dat seama ca datorita ru­ga­ciu­nilor lui catre parintele Ilie Lacatusu s-a intamplat mi­nu­nea.

Intre timp, sotul meu plecase in Spania in cautare de lucru, dar, la plecare, a mers sa ia binecuvantare de la du­hovnicul nostru, parintele Ioan de la Manastirea Popauti din Bo­tosani, care i-a dat un pliant cu sfaturi duhovnicesti, cu icoana Sfantului Marturisitor Ilie Lacatusu, cu recoman­da­rea de a o lua cu el in Spania. Noi am privit-o, dar nu mai au­zisem de el si practic, spre rusinea noastra, nu am dat ma­re importanta atunci, ba, pe deasupra, a si uitat-o acasa. Bi­neinteles ca, ajuns acolo, nu gasea nimic de lucru si a­tunci mi-a spus sa-i trimit prin posta pliantul cu parintele. In ziua in care am pus la posta pliantul, si-a gasit de lucru, dar nu prea castiga bine. Eu, ramasa in tara, am continuat ru­gaciunile si pelerinajele la manastiri, am fost iar la pa­rin­tele Justin si, nu mult dupa aceea, am avut un vis in care mi se spunea ca, daca vreau sa scap de necazuri, sa merg la Bu­curesti, sa-l caut pe parintele Ilie Lacatusu si mi-a fost re­pe­tat de trei ori numele sau. Vreau sa precizez ca nu am fa­cut atunci nicio legatura cu pliantul si nu am retinut ca era vorba despre sfantul din pliant. Complet ig­no­ranti!!! (Iarta-ma, parinte!)

Ducandu-ma la parintele Ioan, duhovnicul nostru, cu sfiala i-am spus de vis, pentru ca el nu ne permitea sa cre­dem in visuri, dar a fost un vis deosebit si ceva ma in­dem­na sa-i spun. El m-a binecuvantat imediat de drum si mi-a spus ca moastele sunt la cimitirul Giulesti, sa merg i­me­diat. A fost totul o minune apoi, pentru ca nu aveam nici bani de drum, dar s-au oranduit toate de la Dumnezeu, cu rugaciunile parintelui Ilie, am gasit bani, am fost la moas­tele sale, intr-o luna de zile eram si plecata in Italia. Aco­lo mi-am gasit de lucru imediat, mi-au facut toate actele, nu am stat nicio zi ilegal in Italia; stiti ca atunci era greu cu vizele de lucru, dar la mine s-au facut toate ca pe roate, mi-am platit in cateva luni toate datoriile, care erau de or­di­nul multor milioane, ca, la un moment dat, cineva din fa­mi­lie mi-a spus ca e mare minune sa-mi imprumute per­soa­ne straine atatia bani cu increderea ca eu ii voi inapoia vreo­data. Apoi, dupa numai zece luni, familia la care am lu­­crat atunci mi-a chemat si sotul, i-a facut si lui actele le­gale, am si locuit la ei doi ani si jumatate fara sa platim chi­rie.

In fiecare an de atunci, cand mergem in concediu in ta­ra, mergem sa ne inchinam la moastele parintelui Ilie, ca sa-i mul­tumim pentru ajutor. Asa am cunoscut-o si pe fata dum­­­nealui (Dumnezeu sa o ierte), venea special pentru noi si ne deschidea chilia pentru inchinare, desi noi nu o con­tac­tam inainte. Ea ne-a spus ca este inexplicabil cum re­u­ses­te sa fie in contact permanent cu parintele si acesta ii spune cand sa mearga la cimitir, ca o asteapta cineva. Oda­ta era in cripta si ne-a chemat din multime si ne-a spus ca ea stie cine vine cu ganduri curate si pentru ce vine, aude tot ce vorbim noi afara si atunci ne-a dat o cartulie cu icoa­na Maicii Domnului si a parintelui pe coperte, care contine do­ua paraclise si este editata de manastirea Petru Voda si ne-a spus asa: „Tatal meu a spus sa cititi in avion ru­ga­ciu­ni­le” – dar ea nu avea de unde sti ca noi avem bilet la avion si ca in acea zi ne duceam in Italia. Ajunsi la bordul avi­o­nu­lui am scos amandoi carticelele si ne-am pus pe citit. Pe dea­supra Croatiei am avut parte de o furtuna groaznica si ca­re a scuturat avionul din toate incheieturile, de au in­cre­me­nit toti, personalul avionului era speriat de groaza, nu se auzea un sunet si noi am putut citi in liniste paraclisele Mai­cii Domnului. Ne-am speriat si noi, dar am avut in­cre­de­re ca parintele ne ajuta si vom scapa cu bine. De atunci nu ne mai despartim de acele carticele, care sunt bi­ne­cu­van­tate de parintele Ilie.

Am enumerat numai cateva dintre minunile parintelui Ilie Lacatusu, dar noi simtim mereu ajutorul lui si speram ca ne va ajuta sa ne intoarcem la timp acasa. Deci, in final Ii mu­ltumim lui Dumnezeu si Maicii Domnului pentru aju­to­rul dat pentru rugaciunile Sfantului Marturisitor Ilie La­ca­tu­su. Sper ca marturisirea noastra sa va fie de folos, sa fie spre slava lui Dumnezeu si spre ajutorul oamenilor.

Cu stima, Tatiana Tatarcan, cu asentimentul sotului meu, Miluca.

(Tatiana Tatarcan)

Sfantul Ilie Lacatusu – grabnic-ajutatorul oamenilor saraci

Ma numesc Beuca Tudora-Marinela, am treizeci si noua de ani, sunt casatorita si am doi baieti, unul de saisprezece, celalalt de doisprezece ani.

In urma cu patru ani, baietelul meu de doisprezece ani, cel mic, a fost diagnosticat cu prolaps anal si urma sa‑l operez, dar, o, minune! Venind la parintele Ilie Laca­tusu, nu a mai fost necesar sa-l operez, desi fusese diag­nos­ti­cat de patru chirurgi si internat pentru investigatii. S-a fa­cut bine. Atunci era in viata doamna Sabina, fiica parin­te­lui, care mi-a zis ca n-o sa-l operez.

In urma cu noua ani, in 2002, am fost in somaj si nu mai aveam spor la nimic. Nu mai aveam bani de chirie, nici de paine sau mancare si, ducandu-ma la parintele Ilie La­catusu, am gasit serviciu, a venit sotul cu bani. Tot cu ani in urma plangeam la parintele Ilie, ma rugam si ii spu­neam ca nu am bani nici de bilete de tramvai ca sa vin la el si, intorcandu-ma de la el, pe drum, in interiorul ci­mi­ti­ru­lui, la o cismea, am gasit trei bilete de tramvai, intacte.

Acum am fost in somaj si, negasind de lucru, am ve­nit la parintele Ilie Lacatusu, m-am rugat si am gasit ser­vi­ciu.

(Beuca Tudora – Marinela)

Parintele Ilie i-a gasit Ramonei un loc de munca

Ma numesc Ramona si locuiesc in provincie. L-am des­coperit pe Sfantul Ilie Lacatusu cautand pe internet cu dis­perare o iesire grabnica din problemele grave cu care ma confruntam (diabet, obezitate, pancreatita), epuizare psi­hica, lipsa banilor si a unui loc de munca. Sfantul Ilie a vrut ca eu sa-l cunosc pe C., un om inteligent si minunat, ca­re m-a ajutat sa duc rugaciunea la parintele printr-o scri­soa­re. Mentionez ca nu am avut bani sa ajung la Bucuresti.

Acum ma aflu in Anglia la munca. E un job pe placul meu si cu reusita, datorita ajutorului primit de la Parintele Ilie. Va indemn pe toti sa cereti ajutor acestui mare sfant, a carui rugaciune este neincetata, asa cum a fost si cand se afla in inchisorile comuniste: era un om care vorbea foarte pu­tin si facea foarte mult. Dumnezeu si Sfantul Ilie La­ca­tu­su sa va ajute pe toti.

(Ramona)

Cautand Izvorul Vietii

M-am nascut intr-o familie crestina, ortodoxa, cu vechi traditii mostenite. Bunicii mei, Draghia si Stana, mi‑au insuflat dragostea de Dumnezeu si de aproapele. Tra­i­rea lor mi-a marcat viata, desi nu frecventau biserica, din ca­uza conditiilor impuse de regimul comunist.

In anul cand venisem din armata, inainte de lovitura de stat (revolutia din 1989), am aflat de niste miracole la o fan­tana din satul Zmeeni de langa Buzau. Am mers acolo deoarece venea multa lume si am venit cu apa de la acea fantana, cu obiecte de cult, cruce, icoane, dar acestea nu mi-au saturat sufletul. Dupa putin timp, au venit cei dintr-o secta religioasa ne­oprotestanta cu carti si brosuri, iar eu, necunoscandu-mi cre­dinta si acceptand sa stau cu ei la discutii, am cazut in capcana lor.

Din aceasta mandrie – ma mandream ca acum stiam ce­va din Biblie, litera ei, mai exact -, am stat sapte ani in a­ceasta inchisoare a ereziilor. In toti acesti ani, familia mea a avut foarte mare rabdare cu mine. Cam prin anul 2000, ta­­ta a aflat ca unchiul sau, Parintele Ilie Lacatusu, care a fost deshumat, are sfinte moaste.

Matusa noastra, Sabina, m-a ajutat sa vin la tatal sau sa ma inchin. Eu nu credeam in sfinti, deoarece eram in­­­doctrinat cu erezii si nu mai credeam nici in puterea da­ta­toare de viata a sfintei cruci. Nu stiu cum s-a intamplat, dar deodata mi s-a luat un val de pe minte si inima si am in­ceput sa vad ca nu sunt pe drumul cel drept al lui Dum­ne­zeu. Atunci m-am retras din secta si am mers cu ai mei la pa­rintele Ilie Lacatusu, sa ne inchinam si sa Ii multumim lui Dumnezeu pentru toate darurile Sale. Asa am revenit a­casa, ca fiul cel risipitor, in Biserica Ortodoxa si Il laud ne­in­cetat pe Dumnezeul nostru Iisus Hristos, pe Maica Sa, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu si pe toti sfintii Sai.

Fata parintelui Ilie, tanti Sabina, ne spunea despre pa­rin­tele ca, atunci cand era la canal, au vrut sa ii omoare comunistii si toti veneau la el sa ii ceara sfat, iar el le-a spus sa se roage toata noaptea ca Dumnezeu sa ii iz­ba­veas­ca. Si, intr-adevar, a doua zi s-a intamplat minunea, Dum­ne­zeu a facut astfel incat comunistii nu i-au mai omorat.

Varul meu Stefan mi-a povestit despre parintele Ilie ca, a­tunci cand mergea la el, il gasea citind si rugandu-se. Era foar­te retras, bland, iertator.

(Valentin Cucu, 42 ani, profesor, ruda cu Parintele Ilie Lacatusu)

Interventii minunate

Inca din anul 2004-2005, fratele meu, Clantau Petrica, din Slobozia, imi spunea sa merg la sfintele moaste ale Parintelui Ilie. Vazand ca eu nu m-am dus sa ma rog la sfantul, a venit el cu mine, si, impreuna ne-am rugat la sfintele moaste, in prezenta doamnei Sabina, fiica parintelui.

Eu am continuat sa merg mai des, auzind multe lucruri frumoase. Parintele Ilie i-a spus intr-o buna zi doamnei Sa­bi­na sa aiba grija ca in ziua ur­ma­toa­re o sa vina niste tiganci care urmaresc sa-i ia din ose­min­te ca sa faca farmece si sa nu deschida racla. In acea zi era multa lume, femei mai multe. Una din ele, pe care am cunoscut-o cu alta ocazie, mi-a aratat la gat si la fata o urma, un semn ca o cicatrice rosiatica. Doamna fusese in zi­ua cand tigancile au facut scandal ca nu erau lasate sa in­tre la parintele. Aceasta doamna a sarit in ajutorul doamnei Sa­bina si le-a imbrancit pe tiganci, fapt pentru care ti­gan­ci­le au amenintat-o ca o omoara. Ajunsa acasa, s-a trezit pe fa­ta cu pete negre tuciurii, pe obraz si pe gat. I-a telefonat doam­nei Sabina si i-a spus ce a patit. Doamna Sabina a che­mat-o sa se roage la sfintele moaste. In scurt timp a dis­parut negreala, dar au ramas semnele, pielea era slab ro­si­atica. In luna aprilie 2010, fratele meu Petrica a fost di­ag­nos­ticat cu tumora la plamanul drept, de circa 12 cm, la Spitalul Nasta. Doctorii nu au riscat o operatie. Am ajuns la Spitalul Oncologic Fundeni unde, in urma tratamentelor citostatice facute, tumora a scazut la cinci-sase centimetri.

In aceasta situatie, doctorul Horvath a zis: „Ce facem?” La care fratele a zis: „Merg pe mana dumneavoastra, cu incredere in Bunul Dumnezeu”. Operatia a durat vreo sase ore, si i s‑a extirpat tumora si lobul superior al plamanului drept. Au urmat trei luni de zile de citostatice si tomografii, din care s-a constatat o reusita…

(Vasile Clantau)


extras din cartea 
VIATA, MINUNILE SI ACATISTUL PARINTELUI ILIE LACATUSU, aparuta la editura Areopag

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Minuni ale Sfantului ILIE Lacatusu

 1. Ciprian zice:

  Doamne,ajuta!
  Admins, te rugam nu ne tine pe jar!
  Asa cum parintii din Petru Voda au fost prigoniti la Tg.Ocna, la fel vor sa ne smulga icoana sfintilor din inima si sa o inlocuiasca de-al de Dan Puric cu niste falsuri corecte politic. Iata, incepe actorul o serie de conferinte privind marturisitorii din temnite! Vine la Iasi,poate si in alte orase sa spele minti si suflete, sa ne invete el cum e cu Sfantul Ilie Lacatusu, cu Valeriu Gafencu,sa ne arate ce minunat lucru face la Aiud….
  Ma iertati!

 2. seby zice:

  de ce nu ia cineva initiativa sa faca o racla pentru SF ILIE LACATUSU am contribuii mai multi daca sar face o colecta pacat de necinstire credintei lui si de sfintenia lui.

 3. STOP RFID 666 zice:

  La patriarhie se vede doar hahaiala prezidentiala. De 30 de ani au canonizat doar pe Andrei Saguna. Pe Sfintii care ,,ne sar in ochi” nimeni nu-i vede.

 4. seby zice:

  nu mai zic nimic de declararea sfintilor care lasa de dorit ei declara sfinti pe cand poporul cinsteste pe sfintii care ii recunoaste el (poporul) si anume parintele Lacatusu ,Cleopa,Gafencu…… acum au inceput sa fac adausuri in cult de te sperii ce face danut al nostru.
  ma rog la Bunul Dumnezeu sa randuiasca sa ajute Biserica sa treaca peste ”cioatele” care se afla acum in sanul Ei si sa randuiasca in iconomia Sa un nou sinod in indreptarea tuturor ereziilor si derapajelor care se afla acum in Biserica Sa.

 5. dan zice:

  Mai vorbim intre noi pe la biserica , de ce nu-i canonizeaza dom’le pe sfintii din inchisorile comuniste? Atatea documente, marturii, minuni…Pana la urma, daca citim prin proloage , ii vedem pe crestinii primelor veacuri cum construiau biserici pe moastele martirilor. Crestinii luau trupurile in ascuns si le cinsteau, se savarseau mari minuni si Biserica se intarea. Asa trebuie sa facem si acum. Sa ii daruim cinstea cuvenita Sfantului Ilie Lacatusu. Poporul nu e prost, stie ce are de facut. Dar mai marilor nu le e frica de Dumnezeu?

 6. Magda zice:

  Am citit despre ce s-a intamplat cu moastele Sf.Ilie Lacatusu, sau la cimitir acolo…pentru aflarea moastelor Sf.Valeriu Gafencu!
  Asta arata ca o PATA pentru noi – plata pentru indiferenta noastra (mai ales a alora din varful BOR) pentru necanonizarea lor, imediat dupa ’89; nu-i cinstim, n-o sa avem parte de ei…AICI, ca ‘dicolo’ se roaga – dragii de ei – pentru noi!
  Pana si rusii si-au canonizat sfintii – cat de comunisti au fost – numai noi, nu!
  Am mai auzit ‘argumentul’ naucitor ca asta se intampla fiindca ne gandim la ei inainte de a ne gandii la canonizarea de IPS-titi de parca Dumnezeu judeca la masura noastra lund-o ierahic si cu sfintirea/sfintenia – de la vladici, la opinci!
  BOR asa trebuia sa faca: cautam in catastife, culegeam informatii, marturii…si – in functie de ‘gradul’ lumesc sau monahicesc – ii canonizam pe TOTI ca sa nu se ‘certe’ sfintii intre ei…

 7. matei zice:

  Pana la urma nu conteaza pe cine canonizeaza…ei vor da raspuns in fata lui Dumnezeu…
  Sfintii adevarati raman sfinti si se roaga pentru noi, ne ajuta daca avem evlavie si credinta.
  Nici nu ne dam seama,noi,romanii ce comoara avem prin faptul ca atatia mucenici au vorbit si trait romaneste.Sa ramana alte tari cu luxul lor si noi cu sfintii nostri…crestinii adevarati ii simt pe cei care si-au dovedit sfintenia, fie ca apar in calendar, fie ca nu…
  Doamne ajuta!

 8. Antonia zice:

  Despre Sfantul Vasile cel Mare a vorbit prima data un alt sfant: Sfantul Grigorie Teologul, adica tot cineva preocupat de sfintenie, care stia ce inseamna aceasta si o recunostea in mod dezinteresat, spre slava lui Dumnezeu.

  Noi avem nevoie de repere morale si de rugaciunile sfintilor si nu invers. Recunoscand sfintenia, cuiva, Il slavim tot pe Dumnezeu care S-a slavit intru sfintii Sai. Acordarea cuvenitei cinstiri celor vrednici de cinstire nu stirbeste cu nimic stima de sine.

  Mandria noastra de romani ne impiedica adesea sa recunoastem meritelor celorlalti. Iar Dumnezeu celor mandri le sta impotriva.

 9. florin zice:

  MA BUCURA IDEEA DE A FACE O RACLA PARINTELUI, AM PUTEA SA O REALIZAM NOI DIN LEMN SCULPTAT SI PICTURA, LA UN PRET MULT SUB CEL AL PIETEI. DACA MAI SUNT SI ALTE PERSOANE INTERESATE POATE NE CONTACTAM UNII PE CEILALTI SA NE UNIM SI SA INCERCAM SA FACEM CEVA. PARINTELE ILIE SA BINECUVINTEZE!

 10. Pingback: Pe langa ierarhii de azi, stiati ca patriarhul Teoctist s-a opus canonizarii Sfantului Ilie Lacatusu? Ba chiar regreta si canonizarea Sfantului Ioan Iacob | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

 11. Petru zice:

  Slava lui Dumnezeu. Vesnica pomenire tuturor sfintilor inchisorilor comuniste. ,,Mucenicii Tai Doamne intru nevointele lor , cununile nestricaciunii au luat de la Tine,Dumnezeul nostru , ca avand taria Ta, pe chinuitorii au invins,zdrobit-au ale demonilor neputincioase indrazniri.Pentru rugaciunile lor. mantuies-te sufletele noastre… Hristoase Dumnezeul nostru. „.Vesnica lor pomenire.Slava lui Dumnezeu.

 12. Psalmul 50 zice:

  Fratilor nu mai pomeniti de Patriarhie, ca acolo e Sfanta Scriptura e considerata basm.

 13. Vasilentiu zice:

  Adevarul absolut este detinut doar de Dumnezeu, dar da Parintele Ilie Lacatusu eu cred ca este un Sfant, dar doar cred nu am de unde sa stiu.

 14. elena zice:

  Imi doresc de mult timp sa scriu despre minunile nemaiintalnite pe care Sfantul Preot Ilie Lacatusu le-a facut cu mine si familia mea; si despre comuniunea deosebita pe care o simt fata de acesta dar niciodata nu m-am simtit destul de vrednica pentru toate minunile savarsite.
  Merg in acest lacas sfant din anul 2009,si chiar inainte de a-l cunoaste pe Parintele am avut un vis in care , desi nu stiam nimic despre dansul l-am vazut asezat asa cum este in realitate si ridicandu-se mi-a zis:Ce bine ca ai reusit sa vii!
  Am realizat dupa aceea ca este la fel ca in visul meu si in ziua cand am intrat la El si-a miscat mainile care erau calde, si am simtit un usor fior in degete ca si cand m-ar fi curentat…
  De aici au inceput multele binefaceri pe care Sfantul Parinte le-a facut cu mine.
  Mi-am gasit servici, m-am impacat cu mine insami in relatia cu sotul care nu era una buna, copiii mei au gasit sprijin si ajutor ori de cate ori au venit aici.
  Sunt multe de spus si nu gasesc cuvintele potrivite care sa arate pe deplin sfintenia Sf.Parinte si ma rog si ii multumesc in fiecare clipa pentru ca l-am descoperit .

 15. george zice:

  stie cineva sa dea o adresa corecta unde se afla moastele Sf Ilie Lacatusu???in afara de cimitirul Giulesti…..cartie, o strada…ceva mai concret!!multumesc

 16. Daniela zice:

  @George

  nu am gasit adresa exacta a cimitirului…din cate stiu e pe Calea Giulesti, aproape de capatul tramvaiului 11 ( mai exact penultima statie), oricum toata lumea din tramvai te poate indruma…aproape toti merg intr-acolo.
  Capela parintelui este deschisa joia, sambata si duminica de la ora 13.
  Doamne ajuta!

 17. Georgia zice:

  MARE DAR DE LA DUMNEZEU PENTRU POPORUL ROMAN SI PENTRU OMENIR!!!!!!SĂ NE RUGĂM PENTRU CONDUCERE BUNĂ A BISERICII, PENTRU DUHOVNICII NOȘTRI…SĂ MĂRTURISIM ADEVĂRUL ORIUNDE SUNTEM…SĂPĂSTRĂM CREDINTA!!!!!

 18. lacra zice:

  DOAMNE AJUTA. IN PRIMUL RAND VREAU SA VA INFORMEZ CA SI EU SUNT DE ACORD CU EFECTUAEA UNEI RACLE PARINTELUI ILIE LACATUSU. SUNT ATATEA PERSOANE PE CARE LE-A AJUTAT SFANTUL SI AR FI PACAT SA TRECEM CU VEDEREA ACESTE MINUNI SAVARSITE DE EL, SI DACA AM CONTRIBUI TOTI S-AR PUTEA REALIZA. CHIAR IMI DORESC LUCRUL ACESTA. INTR-O ALTA ORDINE DE IDEI VREAU SA VA SPUN DIN MINUNI PE CARE LE-AM TRAIT EU PERSONAL. AUZISEM DE SFANTUL SI IMI DOREAM ENORM SA POT AUNGE LA SFINTELE SALE MOASTE. INTR-O ZI AM PLECAT CU SORA MEA LA BUCURESTI. NOI SUNTEM DIN PITESTI. AM VRUT SA NE DEDICAM O ZI DE PELERINAJ, DACA POT SPUNE ASA. SORA MEA SE AFLA INTR-UN MOMENT CRITIC. SOTUL EI NU REUSEA SA ISI GASEASCA DE MUNCA DE APROAPE 1 AN SI JUMATATE. AM MERS LA MANASTIRILE MIHAI VODA, UNDE SE AFLA O ICOANA FACATOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI ADUSA DIN SFANTUL MUNTE ATHOS, O BUCATICA DIN SFANTUL ACOPERAMANT AL MAICII DOMNULUI SI MOASTELE A MAI MULTOR SFINTI. DE ACOLO AM MERS LA RADU VODA, LA SF NECTARIE, LA SF SPIRIDON, IAR APOI AM LUAT-O PE SORA MEA LA SFANTUL ILIE. SORA MEA NU STIA PREA MULTE DESPRE EL, DAR NU A ZIS NIMIC. A MERS, DESI CRIPTA ERA INCHISA, NE-AM RUGAT IN FATA MORMANTULUI SI AM LASAT ACATISTE ACOLO, LA PLECARE O DOAMNA NE-A ZIS CA VOM SIMTI IMEDIAT O SCHIMBARE IN VIETILE NOASTRE. ASA A SI FOST. LA NICI O SAPTAMANA, CUMNATUL MEU SI-A GASIT DE MUNCA. IN SAPTAMANA IMEDIAT URMATOARE M-AM DUS CU MAMA SI CU NEPOTICA MEA. ERA INTR-O ZI DE JOI, CAND SE DESCHIDEA CRIPTA. STAND LA COADA,PANA SA SE DESCHIDA CRIPTA CITEAM ACATISTUL SFANTULUI, SI DINTR-O DATA AM SITIT O CALDURA IMENSA IN INTERIOR. MI-AM RIDICAT INVOLUNTAR PRIVIREA DIN CARTE, SI AM SESIZAT CA EXACT IN ACEL MOMENT S-A DESCHIS CRIPTA. APOI A IESIT GINERELE DUMNEALUI, SI NE-A CHEMAT. A INTREBAT CINE ESTE DIN PITESTI. ERAM DECAT NOI DIN PITESTI. NE-A CHEMAT SA INTRAM. AM RAMAS MARCATA, SI II SIMT PREZENTA SFANTULUI IN VIATA MEA. RUGATI-VA SI AJUTORUL NU VA INTARZIA SA APARA.DUMNEZEU SA NE BINECUVANTEZE PE TOTI

 19. arzan teodora zice:

  Numele meu este Daniela si am 31 de ani. Sunt casatorita de 11 ani si ca orice cuplu spun eu, ne-am dorit dupa casatorie un copil. Dar nu a fost sa fie cum ne asteptam noi, Dumnezeu avea alte planuri cu noi. Din aceasta dorinta am inceput in 2004 sa mergem la doctor ca sa vedem care este cauza, si care dintre noi are probleme de infertilitate. Dupa analize s-a dovedit ca sotul avea pe atunci astenospermie.De atunci am tot fost pe la diferiti medici si N cabinete si spitale, de unde plecam din ce in ce mai deznadajduita, toata lumea imi spunea ca asa nu voi avea copii niciodata.Starea sotului se degrada o data cu trecerea timpului, a facut mai apoi, oligoastenospermie, dupa aceea oligoastenoteratospermie si uite asa incet dar sigur ne indreptam spre nicaieri. In anul 2009, o colega de servici mi-a spus ca reusita mea sta in mainile unui preot si ca acesta sta cu mantia desfacuta asuprea mea de parca ma protejeaza. Nu stiam pe atunci de Parintele Ilie Lacatusu.Tot ea mi-a povestit de el dupa doua saptamani si mi-a spus sa ma duc sa ma rog la el ca ma ajuta cu siguranta. Nu stiam ce sa cred asa ca am hotarat sa ma duc sa vad, de curiozitate despre ce e vorba, asa am ajuns la Giulesti la racla Sfantului, am intrat cu teama, teama de necunoscut cred iar uimirea mea a fost fara margini, Sfantul Parinte Ilie Lacatusu parea un bunic care doarme, avea o mana calda si un chip linistitor, ceva cand m-am aflat in prezenta lui mi-a umplut sufletul de bucurie si de liniste. O mare minune ca se afla printre noi. Am plecat de la Sfantul rugandu-l sa ma ajute, eram bucuroasa, ma simteam de parca imi luase de pe suflet toata povara pe care o dusesem pana atunci,am plecat si parca abia asteptam sa ma reintorc.
  Odata cu mersul la racla Sfantului am reluat mersul la medic asa ca in urma cu doua luni facuse sotul analize hormonale,spermograma si ecografie, analize care au iesit cum altfel decat prost. Acum am repetat analizele ca sa ne ducem cu ele actualizate si nu cu cele vechi de 2 luni. Vineri am facut analizele, duminica am fost la Sfantul si m-am rugat sa-mi vindece sotul de neputinta de a avea copii, iar luni cand am luat rezultatele sotul meu nu mai avea nici o problema(analiza hormonala era perfecta, spermograma de la 1mil/mil crescuse peste noapte la 8mil/mil iar despre ecografia care spunea inainte ca ar avea varicocel si prostata….erau povesti, nu mai avea nimic)toate acestea disparusera ca prin minune.Luni am fost cu ele la doctor sa le interpreteze si ne-a trimis acasa, fiind uimit si fara sa-si poata explica ce s-a intamplat.Dar eu stiam ca era minunea Sfantului Ilie si ca-mi ascultase rugaciunea. Ce nu stiam eu e ca imi ascultase rugaciunea pana la capat si ca eram deja insarcinata iar eu nici nu banuiam.La cateva zile am facut un test de sarcina fara ca sa am simptome sau sa-mi fi intarziat menstruatia, asa parca-mi spunea mie ceva in sufletul meu sa fac si bineinteles ca mi s-a confirmat minunea Sfantului Ilie Lacatusu,imi daduse acest minunat dar.
  Dar minunile pe care Sfantul le-a facut pentru noi cat si ajutorul pe care ni la dat nu s-a oprit aici.
  In timpul sarcinii la o ecografie medicul ne-a spus ca fatul are o problema la cap se numea hidocel, ceva ca o punguta cu lichid ne spunea el, care daca nu dispare, dupa nasterea copilului va trebui operata daca se mareste. Am cautat iar ajutorul Sfantului care nu a intarziat sa apara si luna urmatoare la ecografie medicul nici nu si-a mai dat seama ca ar fi avut ceva vreodata, nici nu isi mai aducea aminte.
  Asa am nascut in septembrie o minunatie de baietel perfect sanatos, doar ca Dumnezeu avea sa ne puna din nou la incercare. In a doua zi dupa ce am nascut, ma aflam inca in maternitate si in timp ce mangaiam bebelusul am sezizat ca la cap pe partea stanga avea ceva ce simteam la mana, cava tare, ceva ce nu-mi puteam explica dar stiam ca ceva nu este in regula. Am chemat asistenta care la randul ei a chemat neonatologul care dupa ce a examinat copilul mi-a spus ca are la cap o bucatica de os si ca asa s-a nascut el si ca nu are ca sa-i faca, ca nu va afecta in nici un fel copilul dar ca asa va ramane. Nu era vizibil dar pt ca noi stiam era zic eu psihic deranjant. I-am multumit lui Dumnezeu ca nu are copilul probleme din cauza aceasta si am incercat sa nu ma mai gandesc. Dar nu am putut, asa ca la cateva luni am luat copilul si m-am dus cu el la Giulesti la Sfantul Parinte Ilie Lacatusu si l-am rugat sa aiba grija de el ca si pana acum pentru ca el mi l-a dat. Nu dupa mult timp, am sesizat intr-o zi la baita ca baiatul nu mai avea nimic la cap, nici urma de osisor, capul era perfect neted si rotund, nici urma de ceva care sa te faca sa crezi ca ar fi existat vreodata vreo problema. Asa a facut Sfantul imposibilul dupa parerea medicilor.
  Luna trecuta in octombrie am fost la parintele cu baiatul si il tineam de manute pentru o plimbare, deoarece nu incepuse sa mearga singur si deodata a iesit din rand o femeie care mi-a spus sa ma duc cu baiatul la doctor pentru ca are o problema la picioare, ca nu calca corect si ca daca doctorul imi va spune sa fac operatie sa nu-i fac, sa-l duc la kinetoterapie ca se va face bine. Am ramas uimita pt ca baiatul nu stia sa mearga inca daramite sa mearga corect. Nu stiam ce sa fac, sa o cred sau nu, cert este ca ceva nu-mi dadea pace, ma tot gandeam la ce mi-a spus femeia si am hotarat ca nu strica un control, iar spre surprinderea mea medicul ortoped mi-a confirmat ca are intradevar o problema de mers la piciorul drept si ca daca nu-si va corecta mersul va avea probleme pe viitor. Si mai mult decat atat exact kinetoterapie ne-a recomandat. Am citit pe internet despre problema baiatului si am aflat ca astfel de probleme se descopera de regula in jurul varstei de 2-3 ani cand de regula este foarte tarziu. Acum am inteles cum Sfantul Ilie Lacatusu a grait prin acea doamna si ne-a avertizat la timp, ca baiatul sa se faca bine.
  Acum mergem la Sfantul din nou si suntem convinsi ca pana in ianuarie cand ne vom duce la control, medicul nu va mai sti ca baiatul a avut vreodata vreo problema.
  Multumim Sfinte Parinte Ilie Lacatusu ca ne esti aproape si ne ajuti de fiecare data cand venim la tine.
  Multumim doctor fara bani si nadejdea celor care nu vad alta scapare.
  Multumin ca doar gandindu-ne la tine ne sari in ajutor.
  Pentru toate cate ai facut si faci petru noi Sfinte Parinte iti multumim.

  Daniela B.

 20. oana zice:

  E minunat Sfantul Ilie Lacatusu, alaturi de toti Sfintii Bunului Dumnezeu, care apar in viata noastra sa ne sprijine, sa ne intareasca credinta in Dumnezeu si in minunile Lui, sa ne „spuna” ca nu suntem singuri!!! In cazul meu, am ajuns la Sf. Ilie Lacatusu, dupa un pelerinaj in Grecia facut de ziua Sf. Nectarie, pe care l-am „cunoscut” mai profund in anul in care firma la care lucram de 16 ani a fost vanduta concurentei. Am simtit ca Sf.Mare Mucenic Mina mi-a indreptat pasii spre Sf. Nectarie si asa cum spuneam, in pelerinaj am aflat despre Sf. Ilie Lacatusul si minunile pe care le face, atunci cand te rogi la el din tot sufletul. Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns la cripta Sf. Ilie Lacatusul pe 1 Dec 2011, pt ca ii promisesem ca o sa ma duc, dupa prima minune pe care a facut-o cu baietelul meu. Dupa o saptamana de temperatura, care nu trecea cu diferite tratamente, dr. pneumolog i-a pus diagnosticul: Pneumonie lob drept superior, suspect TBC. Va dati seama ca vestea a cazut ca un trasnet asupra mea. Ca o fericita coincidenta, cu doua zile mai devreme cumparasem cartea „Viata, minunile si Acatistul Sf. Ilie Lacatusu”, pe care o parcursesem putin cu o seara inainte sa aflam diagnosticul. Va dati seama ca seara urmatoare, nu m-am culcat pana nu am terminat de citit cartea si acatistul, fapt care mi-a adus multa liniste in suflet si credinta ca o sa fie bine. A doua zi, de Sf. Andrei eram la spitalul de puneumologie, cu firavul nostru copilas, asteptand sa ne vada dr. specialist. Groaza mea cea mare era sa nu ne interneze. Primul lucru spus de d-nul dr. a fost: ” Daca nu internati copilul, nici nu stam de vorba, mergeti in alta parte. De disperare am fost de acord cu orice, numai sa-l faca bine. IDR-ul a trebuit repetat, pt ca nu era relevant. I-a facut o noua radiografie si d-nul dr. a confirmat diagnosticul, o pneumonie f. grava, care de obicei se face din microb TBC, nu din raceala(acelea se fac in lobii inferiori). Nici nu se punea problema sa nu stam macar 1 saptamana in spital….in timpul acesta eu aveam in mana cartea cu viata Sf. Ilie Lacatusu, care are si poza lui pe coperta din spate(la care ma uitam), si ii tot spuneam sotului ca Sfantul ne va ajuta sa ducem copilul acasa si o sa sa se faca bine. La ora 9 l-a consultat prima data, la 10 i se lua sange, apoi a facut intramuscular injectiile(deosebit de dureroase, baietelul meu fiind alrgic, doctorul s-a temut sa foloseasca xilina), si la ora 12 plecam acasa….De unde d-nul dr. nici nu voia sa auda de tratament ambulatoriu, la ora 12 plecam spre casa. Copilul s-a refacut extraordinar de bine, cand am revenit saptamana urmatoare, la noua radiografie mai era putin afectat plamanul. Medicatia d-nului doctor a fost f. buna si grija Sfantului prin Harul Sfantului Duh si-a facut simtita prezenta. Deci asa cum am spus la inceput, era firesc pe 1 Decembrie sa ma duc sa-i multumesc personal Sfantului, la el „acasa”. Chiar daca sotul meu m-a certat ca las copilul bolnav si plec pe drumuri, stiam ca baiatul meu e pe maini bune si datoria mea era sa ajung la sfantul. Intrand acolo am simtit o mare bucurie, dar in gand am auzit ” esti prea pacatoasa pt Sfantul”…asa ca am incercat sa tin postul Craciunului si sa-mi indrept din pacate. Mare bucurie am avut de Boboteaza, cand venind cu 4 colege de serviciu, am putut sa ne bucuram in liniste la Sf. Ilie Lacatusu, nefiind decat cateva persoane la coada. Atunci m-am rugat iar si pt sotul meu, care nu avea servici de 4 luni, si l-am rugat pe Sfantul sa-l aibe in grija si pe el. Il rugasem si prima data, pe 30 nov, si spre bucuria mea pe 22-23 dec a fost chemat la un interviu….asa ca acum il rugam, daca e sa fie spre binele sotului si al familiei noastre, sa reuseasca. In ziua aceea, impreuna cu colegele, am facut un pelerinaj pe la mai multe biserici dragi noua: Manastirea Mihai Voda, sa ne inchinam icoanei facatoare de minuni a Maicii Domnului si raclei cu moastele sfintilor, la Sf. Spiridon Vechi, la Sf. Mare Mucenic Mina, ajutatorul pagubitilor si am incheiat cu Manastirea Radu Voda, unde ne-am inchinat la moastele Sf. Nectarie. Nici de data aceasta ajutorul nu a intarziat sa vina, sotul meu fiind chemat la al doi-lea interviu la scurt timp, apoi a fost ce-a de-a treia intrevedere si ultima, pe 30 ianuarie incepand lucrul. Asa ca inchei cum am inceput: Minunat e Bunul Dumnezeu cu toti Sfintii Lui si cel mai recent intrat in randul lor Sfantul Ilie Lacatusul!!!! Incercati sa mergeti si veti vedea si simti singuri!!! O pace si o bucurie care te imbie sa revii. Dragutul de Sf. Ilie Lacatusul mi-a dat curaj sa plec la munte pe 7 ianuarie, cand, rugand-ma la el l-am intrebat daca sa plec sau nu la acest drum. La un momentdat, am simtit ca putem pleca, ne-am ridicat de la masa unde-l sarbatoream pe socrul(Ion) si le-am comunicat ca noi plecam spre munte(ii informasem de intentia noastra din timp, doar ca nu eram 100% siguri). Chiar daca in Bucuresti sofez fara probleme, nu sunt o pasionata a drumurilor in afara orasului si mai ales noaptea pe serpentine, cand in Bucuresti ploua mocaneste. Vreau sa spun ca a fost cel mai grozav drum al meu, am ajuns in 2 ore si 30(cu tot cu oprirea la Ploiesti), drumul a fost liber, curat, nu ceata, nu polei, si o luna plina ne-a luminat calea pana la Predeal, unde baiatul meu s-a jucat de la 11 la 12 noaptea in zapada, era prima zapada pe care o vedea in iarna asta…daca stiam ce o sa fie in Bucuresti peste o luna…nu stiu daca ma mai aventuram…dar pe atunci erau copiii inca in vacanta si-mi parea rau sa nu duc baiatul la munte. ..O sa radeti, aceeasi luna plina era si dupa doua zile, cand ne-am intors, doar ca acum nu mai era nevoie de lumina, conducea sotul…asa ca din norul des care acoperise cerul…nici macar nu se vedea astrul noptii…nu mai vb de luminat :). Doamne Ajuta!

 21. carmen-anca zice:

  Nu pot sa nu spun ceea ce am simtit chiar eu, azi 01.03.2012… trebuie sa marturisesc deoarece sunt inca uimita si mereu spun, Mare este minunea lui Dumnezeu prin Sfintul Ilie Lacatusu…
  am aflat de Sfantul Ilie Lacatusu, chiar ieri 29.02.2012, de la prietena mea de suferinta cu care mereu am mers in pelerinaje, cautand speranta si indurare la Bunul Dumnezeu in necazurile vietilor noastre….imediat ce am aflat, am inceput sa caut pe internet marturii, date despre Sfantul Ilie Lacatusu si locatia unde este mormantul…am ramas uimita cati oameni necajiti au avut parte de minunile infaptuite de dumnealui…
  am hotarat amandoua ca a doua zi, fiind si inceput de luna, si 1 Martie, sa pornim in cautarea ajutorului si infaptuirea unei minuni…cu multa credinta si speranta in suflet am pornit la drum…
  in ceea ce ma priveste pe mine, din punct de vedere al sanatatii, de cateva zile ma confruntam cu o bronsita foarte urata, tuseam continuu, ma dureau capul si urechile de la atita tuse, sinusurile erau pline de puroi, temperatura…tot drumul pana la cimitir am tusit continuu si nu puteam respira cum trebuie…odata ajunse ne-am asezat la rand alaturi de toti ceilalti care asteptau sa intre in capela…fiind pentru prima oara in acel loc si un timp atit de scurt pentru a afla orinduielile, nu am reusit sa ne procuram acatistul si rugaciunea Sfantului Ilie Lacatusu…dar am inceput sa ma rog in gand pentru probleme mele si necazurile ce ma macina….un fiu diagnosticat si inca in investigatii cu scleroza multipla si apoi problema mea de suflet de a reusi, dupa moartea celui de al doilea sot, sa imi gasesc linistea, sa reusesc sa fiu in soarta cu omul pe care-l iubesc si il respect si sa fiu iertata de toate pacatele acumulate de-a lungul vietii ….am facut acest lucru inchizand ochii si incepand sa ma rog….in momentul cind am inchis ochii s-a intimplat ceva, a inceput sa imi apara o lumina de culoare portocolie care din ce in ce s-a transformat intrun rosu aprins si simteam o caldura placuta pe toata fata…am crezut ca mi se pare….am rugato si pe prietena mea sa faca acelasi lucru…mi-a confirmat ca si la ea este la fel….am rugato si pe doamna din spate…insa dinsa a zis ca nu vede acea lumina rosie…aveam deja 15 minute de cand stateam la rand…si am sesizat ca nu am mai tusit, ca pot respira normal…in timp ce ma rugam…il rugam pe sfant sa ma ajute sa scap si de aceasta raceala care nu ma lasa nici noptile sa ma odihnesc….vorbind cu prietena mea, am intrebato daca nu i se pare dubios ca am deja 15 minute fara sa tusesc, eu care din minut in minut bateam toba…doamna din spatele nostru auzind discutia ne-a spus ca o sa dam seama de puterea sfantului…la un moment dat mai erau 4 persoane in fata noastra, cind din senin m-a apucat un apces de tuse infiorator (deja eram cu fata la usa deschisa la capela)…nu mai aveam aer, ma sufocam, cautam disperata in geanta un decasept, ceva sa-mi potoleasca suferinta…nu ma puteam opri…cand deodata am simtit ca trebuie urgent sa suflu nasul…am incremenit…o cantitate destul de mare de puroi a iesit din sinusuri dupa care m-am linistit instantaneu…simteam ca m-am eliberat…nu mai era nici o presiune pe respiratie…din acel moment nu m-a mai durut in gat, iritat de la atita tuse, respiram normal si eram foarte linistita…in momentul cind am intrat in capela am putut sa ma rog linistita si foarte increzatoare ca tot ce l-am rugat pe Sfant se va indeplini…minunea de a ma scapa pe loc de suferinta acelei bronsite a fost pentru mine dovada cea mai vie ca puterile lui Dumnezeuexista prin Sfantul Ilie Lacatusu…
  pentru mine acest loc va fi locul de rugaciune pentru toate durerile si necazurile vietii, plus pentru a multumi neincetat Domnului pentru toate binecuvintarile ce le aduce tuturor celor ce vin sa se roage cu credinta.
  Asa sa ne ajute Bunul Dumnezeu!

 22. giuga cornelia zice:

  Citind aceste minuni ale tuturor oamenilor retraiam si eu odata cu ei…………..eu acum sunt in italia si vorbind cu mama la telefon mi-a spus si ea de parintele ilie lacatusu sfatuindu-ma totodata cand voi ajunge in tara sa merg la parinte…..imi doresc enorm sa ajung si cu ajutorul bunului DUmnezeu si a parintelui voi ajunge……..lacrimile imi curg gandindu-ma ca mare-i puterea DOmnului.DOamne ajuta-ne pe noi pacatosiii si scoate-ne din toate necazurile suferintele si nevoile.DOmnul fie cu noi pretutindeni!!!!!!

 23. Seo Hae In zice:

  Parintele este un mare sfant!intotdeauna ii ajuta pe cei necajiti!pe mine m-a ajutat in multe lucruri chiar mi-a salvat viata!si noi japonezii,desi suntem asa departe ne rugam la sfintii mari ca parintele ilie lacatusu!eram intr-o zi in Tokyo,orasul din care fac parte si un fost prieten a vrut sa ma omoare pe o strada laturalnica.injunghiindu-ma ,am fost la spital dar doctorii au spus ca nu imi mai pot face nimic deoarece fusesem injunghiata in inima cu o sabie destul de rezistenta si ar fii imposibil sa imi mai faca ceva!atunci am cautat pe internet si am dat sfiinti crestini din romania caci stiam ca verisoara mea care tocmai fusese in romania imi spusese de acest sfant si l-am gasit si chiar daca nu prea stiam eu prea multe despre acest sfant ,m-am rugat la el cu caldura !nu va va veni sa credeti !a doua zi cand m-am sculat de pe patul de spital ,cu doctorii care nu imi dadeau voie sa ma ridic am constatat ca rana mea se vinbdecase complet!nu mai aveam nimic!ii multumesc sfantului din inima!

 24. Seo Hae In zice:

  父は偉大な聖者です。常にこれらの問題を抱えたを助ける!多くの事で私を助けても、私の命を救った!我々は日本の、これまでのところ我々は父エリヤを祈るが!東京で一日、都市であった彼らが所属し、元ボーイフレンドは脇道に私を殺したかった。私を刺した、私は病院に行きましたが、医師は私が剣で心臓を刺されていたので、私は何もできない非常に耐性があると私には不可能な何かをすると言いました!私はインターネットを検索し、キリスト教徒を与えたときルーマニアで、私はルーマニア聖人にあった私のいとこは私、これを言われたことを知っていたと私が見つかりました、私が実際にについて多くを知らない場合でも、この聖人は、暖かさで彼に祈ったからです!あなたが信じていません。!日は私は彼の病院のベッドから立ち上がった時、医師は私が私の傷が完全に治癒されることを見出しまで取得する許可を与えた!私は何も持っていなかった!心の聖人に感謝!

 25. elena zice:

  Nu am cuvinte sa pot spune ce comoara am descoperit eu in persoana Parintelui Ilie Lacatusu!
  Multumesc Doamne pentru acest privilegiu neasemuit.

 26. IULIANA zice:

  eu sunt o pacatoasa si cum se intampla de obicei cu cei pacatosi ,nu mi-a fost dat sa aud deacest mare sfant al zilelor noastre,dar as dori foarte mult sa-l cunosc.macar un pic de la distanta sa-l vad,ca nu indraznesc sa ma apropii de asa un mare SFANT a lui Dumnezeu.SFINTE ILIE LACATUSU,EU NU TE CUNOSC,DAR TE ROG IN MAREA TA BUNATATE ,AJUTA-I PE TOTI CERE-TI CER AJUTORUL SI LA URMA DACA O SA VREI NU MA UITA NICI PE MINE PACATOASA!IERTARE DE PACATE ITI CEREM,SCAPARE DIN PATIMI,CREDINTA TARE SI AJUTOR IN LUCRAREA FAPTELOR BUNE.ROXANA PENTRU AJUTOR LA BAC,SI LA COPII MEI DRAGOSTE DE TOATE CELE SFINTE ,SPOR LA INVATATURA LUI ALEX SI DANUT,IAR NOUA FLORIN SI IULIANA SCAPARE DIN PACATE SI DIN PATIMI ,SPOR IN TOATE!IARTA-MA PARINTE CA TI-AM CERUT ATATE CHIAR DACA NU TE CUNOSC SI IARTA-MA PENTRU LENEA MEA CA NU AM INCERCAT SA TE CUNOSC!PENTRU NUMELE DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS PARINTE SFINTE ,IARTA-NE!

 27. Pingback: 22 iulie: Praznuirea Sfantului sfintit Ilie Lacatusu. La cimitirul “Adormirea Maicii Domnului”, duminica, ora 13 | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 28. geta zice:

  ajuta-ma sf ilie lacatusu sa ajung si eu maine la sf tale moaste.doamne ajuta!

 29. Monica zice:

  Daca doriti sa ajungeti la Cimitirul Adormirea Maicii Domnului ,de la Gara de Nord ,luati metrul spre Grozavesti ,si la adoua statie ,Crangasi ,coborati si cand iesiti la suprafata intrebati de unde puteti lua autobuzul 162 sau 163 inspre Depoul Giulesti si cu unul din aceste autobuze mergeti pana in fata cimitirului;statia se numeste Depoul Giulesti;este bine sa mergeti si cu o floare pe care s-o duceti parintelui;cand intrati in cimitir ,merget pe aleea principala si veti da de lume multa care asteapta sa intre in capela Sfantului. Parintele Ilie Lacatusu ,sa va ajute sa ajungeti cu bine si sa stiti ca este MARE AJUTATOR ,in toate necazurile. Rugati-va cu credinta si va va ajuta !Doamne ajuta !

 30. ankruxandra zice:

  Imi doresc foarte mult sa ajung sa ma inchin la moastele Sf. Ilie Lacatusu. Poate sa-mi spuna cineva in ce zile este deschis cavoul pentru inchinare? Multumesc. Doamne ajuta!

 31. georgia zice:

  LA Sfântul Ilie Lăcătuşu programul este joia, sâmbăta, dumineca între orele 13-16…

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s