Ce au raspuns Cuviosii Paisie Aghioritul si Porfirie invitatiei papei de a vizita Vaticanul. De luat aminte de catre ecumenisti

O profesoara americana a spus unui cleric ortodox dorinta papei de a invita pe Cuviosul Paisie Aghioritul si pe Cuviosul Porfirie la Vatican. Raspunsul lor a fost urmatorul:

„Nu, nu putem merge. Deoarece romano-catolismul si papa nu sunt pregatiti. Au prea mult egoism. Ei nu vor doar sa ne subjuge, dar nici nu cred ca Ortodoxia marturiseste Singurul Adevar, pe Hristos. Deci nu trebuie sa mergem. Mai bine vom ajuta aceasta situatie, rugandu-ne.”

| sursa

Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Ce au raspuns Cuviosii Paisie Aghioritul si Porfirie invitatiei papei de a vizita Vaticanul. De luat aminte de catre ecumenisti

 1. Legionarul zice:

  Prea tare, tabloul cu cei 3 mari nevoitori.

 2. Alexandru zice:

  Cine este al 3-lea ?

 3. highlander zice:

  Foarte bine au facut ca au refuzat sa dea mana cu pseud-monahii romano-catolici, am citit undeva zilele astea cat rau pot sa ne faca cozile de topor(greco-catolicii) noua ortodocsilor cu revendicarile bisericilor din Transilvania si Banat, bine in Banat nu prea sint asa multi deoarece sant sarbii (unii din ei) mai pasnici care ne dau cate o mana de ajutor cum sa ne luptam cu ei si sa nu le dam sa ne jefuiasca bisericile prin deviza lor vicleana „restituo ad integrum”.

 4. Zaban Adela zice:

  Iakov,paisie si porfirie….cei 3 mari parinti ai Greciei,sfinti dealtfel

 5. Zaban Adela zice:

  Scuze,Sfintii Parinti Iakov Tzavlikis,Paisie si Porfirie

 6. Aurora zice:

  Genial raspuns ! Numai sfintii si cuviosii il puteau da !

 7. Pr Timotei zice:

  Biserica functioneaza dupa principiul tainei Sfintei Treimi
  Sfanta Treime este Tatal, Fiul si Duhul Sfant, adica Treime de Persoane, tot la fel si Biserica functioneaza Sinodal, toti membrii Sfantului Sinod fiind egali intre ei, dar exista si un patriarh care este egal cu toti ceilalti episcopi, dar prezideaza Sinodul, ce poate fi inteles ca icoana a Tatalui, dar Tatal este egal cu Fiul si cu Duhul Sfant.
  Credinta noastra nu este MONOPERSONALA ci PLURIPERSONALA sau TRINITARA, daca ar fi monopersonala as accepta un papa ca infailibil ex catedra, pe cand asa numai Colegialitatea Apostolica are sens. Consensul Bisericilor are sens, in schimb concentrarea puterii in mainile unui singur om, papa nu isi are sensul, nu este dupa chipul Sfintei Treimi, deci este inafara Traditiei Apostolice .

 8. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (06.11.2011) « Saccsiv's Weblog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s