Atac la integritatea teritoriala a Romaniei: Consiliul judetean din Covasna va organiza referendum pentru infiintarea Tinutului Secuiesc

Consiliul Judetean Covasna a adoptat luni un proiect de hotarare cu privire la organizarea unui referendum local, in 11 martie 2012, privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului si infiintarea unitatii administrativ-teritoriale Tinutul Secuiesc.

Grupul consilierilor judeteni PCM din cadrul Consiliului Judetean Covasna a depus, inca in luna iulie, la CJ un proiect de hotarare cu privire la organizarea unui referendum local privind infiintarea unitatii administrativ-teritoriale Tinutul Secuiesc, proiect inclus pe ordinea de zi a sedintei de luni a institutiei.

Dupa lungi dezbateri, reprezentantii UDMR au propus, la initiativa primarului municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, modificarea proiectului de hotarare initiat de cei de la PCM.

Astfel, daca documentul initiat de PCM a avut titlul “proiect de hotarare privind organizarea unui referendum local”, acesta s-a modificat in “proiect de hotarare privind organizarea referendumului local in vederea consultarii cetatenilor din judetul Covasna privind modificarea limitelor teritoriale ale judetului Covasna si infiintarea unitatii administrativ-teritoriale cu denumirea Tinutul Secuiesc – Szekelyfold“.

De asemenea, in urma modificarilor propuse de reprezentantii UDMR, in hotarare se stabileste ca in 11 martie 2012 se va organiza un referendum local in judetul Covasna, ocazie cu care cetatenii sunt chemati sa se pronunte prin “DA” sau “NU” la urmatoarele doua intrebari: “Sunteti de acord cu modificarea delimitarii teritoriale a judetului Covasna?”, respectiv “Sunteti de acord cu infiintarea unitatii administrativ-teritoriale cu denumirea Tinutul Secuiesc – Szekelyfold si cu faptul ca judetul Covasna sa faca parte din aceasta unitate administrativa?.

Proiectul de hotarare a fost votat de cei 24 de consilieri judeteni ai UDMR si PCM, in schimb, cei sase consilieri din partea grupului “Alianta Romaneasca din judetul Covasna” au refuzat sa participe la vot.

Grupul consilierilor PCM a depus, in luna iulie, la Consiliul Judetean Covasna, un proiect de hotarare privind organizarea unui referendum local in judetul Covasna, prin care oamenii sa fie consultati daca doresc ca, in cadrul reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei, sa se infiinteze unitatea administrativ-teritoriala Tinutul Secuiesc.

In document se preciza ca la referendum populatia va fi intrebata: “Ca locuitor al judetului Covasna, doriti ca in cadrul reorganizarii administrativ-teritoriale a Romaniei sa se infiinteze unitatea administrativ-teritoriala Tinutul Secuiesc, cu teritoriul si prerogativele descrise in proiectul de lege cu titlul: ‘Statutul de autonomie al Tinutului Secuiesc’?”.

| AstradromMediafax

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Atac la integritatea teritoriala a Romaniei: Consiliul judetean din Covasna va organiza referendum pentru infiintarea Tinutului Secuiesc

 1. TURTUSAN zice:

  si daca vor vota ,,da” care-i treaba ?ei pot dori,,,si romanii de dincolo de granitele covasnei doresc multe….parca acum cativa ani romanii doreau vot uninominal si micsorarea numarului de parlamentari, si….????????poate ca ar fi mai bine ca toti baronii locali sa-si imparta frateste romania in functie de zona de influenta!!si-asa romanul de rand e preocupat de ce o sa puna maine pe masa copiilor si unde o sa locuiasca dupa ce-l dau bancile afara din casa…ar trebui sa se faca un referendum national cu intrebarea:MAI DORITI SA FACETI PARTE DIN ROMANIA?rezultatul ar fi pe masura capacitatii politicienilor de a conduce aceasta tara: NU!!!!

 2. Mariana zice:

  Si cine le da voie? Sper ca nu vor reusi.

 3. ciprian zice:

  aceasta e cea mai mare aberatie posibila. trebuie sa facem ceva sa ne adunam romanii in covasna sa le aratam ca nu suntem de acord cu destramarea romaniei.

 4. moroshan zice:

  Profita de faptul ca romanii sunt anesteziati de cocosarea rezultata de pe urma conducerilor luminate din ultimii 20 de ani (nu doar de-acum, mereu ii uitam pe „contributorii” mai vechi !!!) !
  Dar eu ma/ntreb altceva: unde ne sunt preotii (ortodocsi), de ce nu-i vad in fata turmei oropsite de atatea nelegiuiri, asa ca niste vrednici pastori si slujitori ai lui Hristos !!!? Ăi cu capete încoronate nu ştiu cum să-şi caute loc în faţă, să facă poză tocmai cu călăii neamului şi ne mai mirăm că în ţara asta toţi fac ce vor !!!?
  RUGAŢI-VĂ NEÎNCETAT, ATÂT/ASTA NE-A MAI RĂMAS !

 5. Gheorghe zice:

  Frati intru Domnul, ce cauta portretul lui Stefan cel Mare si Sfant in Templul Masonic de la Hotelul Intercontinental?!

  http://www.grandlodge.ro/ro/comunicat/

  Acesti profanatori de istorie se lauda ei cu monumetele lor masonice si tranbiteaza lupta pe care o duc impotriva poporului nostru si a lui Dumnezeu oricand au ocazia… Unde e criza la masoni?

  http://www.grandlodge.ro/ro/evenimente-viitoare/

  Acest Nitulescu prieten cu Vanghelie, Mason de Grad 33 la Costel Iancu, este prim-vicepresedintele Patronatului Roman unde Marian Milut este Presedinte. Ei si cu „fratii” los intru Lucifer (http://templulmasonic.blogspot.com/) au curajul sa vorbeasca de Sfantul Dumitru si in acelasi timp sa-si expuna brizbrizurile masonice in muzee, in timp ce pensionarii care mergeau sa se roage la moastrele Sfantului Dumitru sufera de foame…

 6. Codrut zice:

  am o intrebare oarecum in afara subiectului dar e f important ptr mine sa aflu o parere avizata :

  Sa presupunem ca un preot adera la masonerie, cel care s-a spovedit la preotul cazut nu avea de unde sa stie asta; mai e valabila spovedania? adica celui care s-a spovedit ii iarta Dumnezeu pacatele, sau datorita faptului ca preotul fiind „cazut” acea spovedanie nici nu mai conteaza?

 7. admin zice:

  @codrut
  daca nu avea de unde sa stie, Dumnezeu ii va ierta pacatele, caci preotul pana la urma este doar un martor.

 8. Magda zice:

  Pr.Arsenie Boca a spus ca o pierdem in fata ungurilor….
  Pentru pacatele noastre dar si pentru indolenta, nesimtirea noastra sunt ingaduite toate astea!
  Stiti ce fac imbecilii cu noi?!
  Cum face IVAN care se urca NU NUMAI PE DIVAN ci, si in capul nostru!

 9. Mihaela zice:

  E de necrezut! Cum sa se faca un referendum local privind o problema nationala?! Cu atata nesimtire de care dau dovada ar trebui sa incetam sa le trecem cu vederea afronturile. Asa cum un om cu probleme psihice trebuie luat in serios, din prudenta, cand zice ca vrea sa dea foc spitalului, poate ca ar trebui sa incepem sa gandim pragmatic o strategie ferma de rezistenta nationala. Stiu ce a zis parintele Arsenie, vad ce planuri au cu statele nationale, poate ca asa va fi pana la urma pentru ca marea masa motaie-n bocanci, dezorientata si obosita, dar cei constienti au datoria sa strige si sa faca, indiferent de sansele de reusita, pentru simplul motiv ca stiu mai mult si asta ii obliga. Atat de mult tupeu nu poate veni decat din certitudine, si probabil ca exista intelegeri de care noi n-avem habar. Pana in martie avem timp sa strangem suficiente semnaturi pentru organizarea unui referendum national si pentru a face cunoscuta gravitatea problemei si cum ar trebui sa ii facem fata. Trebuie pus accentul pe faptul ca violenta si atitudinile xenofobe nu vor face decat sa le usureze planurile, asa cum s-a intamplat si cu Kosovo, dupa modelul caruia se pare ca se actioneaza…

 10. vasile zice:

  Tradarea Patriarhului Daniel
  http://ansible.causes.com/external/redirect/eyJzaGFyZF9pZCI6NDE4LCJyZWNpcGllbnRfaWQiOjEwNTk5NTM4LCJyZWRpcmVjdCI6Imh0dHA6Ly9wcm9pZWN0cm9tYW5pYS53b3JkcHJlc3MuY29tLzIwMTEvMDEvMTAvdHJhZGFyZWEtcGF0cmlhcmh1bHVpLWRhbmllbC8ifQ==

  Situatia economica dezastruasa a multor milioane de romani, copii, mame, batrani, tineri, faptul ca oamenii mor de foame, ca sunt inchise scolile, pare ca nu il sensibilizeza pe conducatorul BOR. Patriarhul Daniel este, in continuare, lipsit de reactie publica in fata acestor probleme. Refuza sa aduca in discutie, sa exprime opinia BOR, clar si raspicat, fata de situatia lumeasca a celor pe care ii pastoreste si de pe urma carora primeste bani – si nu putini. Din partea lui nu se aude niciun sunet, luceste doar aurul masiv de la gat si geamul magarusului sau de 70.000 de euro.

  Putem considera ca a tradat interesele crediciniosilor, datorita faptului ca nu ii apara si nu lupta pentru ei in fata „hoardelor portocalii ale lui besescky – dracul sef”? O sa spuneti ca biserica nu este sindicat dar oare ce bine mai mare poate face, in momentele acestea, decat sa ii constientizeze pe cei de la putere ca raul pe care il fac se rasfrange, nu asupra unor numere, ci asupra unor suflete.

  Mai mult, intr-un dispret total fata de problemele credinciosilor, in mesajul de Craciun Patriarhul cerea bani. Sa nu va imaginati ca erau bani pentru cantine sociale sau pentru a oferi saracilor vreun ajutor. Banutii ceruti erau pentru Catedrala Mantuiri Neamului, sau mai bine pentru catedrala mantuirii lor.

  Traieste oare Patriarhul in alte lumi paralele? De fapt stie pe ce lume traieste? Mai pune piciorul afara din masina luxoasa, care il transporta? Mai respira si alt aer sau doar pe cel din patriarthie? Se pare ca traiul indestulat l-a separat de norod si implicit de suferintele acestuia. Dupa cum a remarcat si cel mai credincios „tribun” al Romaniei „Patriarhul Daniel s-a ingrasat ca un carciumar”, semn de trai bun! Dar asta este alta poveste.

  Sa trecem oare peste faptul ca Arhiepiscopul Ioan Robu avut curajul de a acuza puterea, clar si raspicat, in mesajul adresat credinciosilor catolici de Craciun? De ce catolicii pot critica iar seful ortodocsilor tace malc?

  O reactie ar fi extrem de necesara dat fiind faptul ca dupa statistici enorma majoritate a romanilor este, cel putin la nivel declarativ, formata din ortodocsi. Ar fi necesar, cel putin din bun simt, si ca multumire pentru miliardele de lei pe care biserica le incaseaza sub forma de contributie, cu sau fara chitanta, si sigur fara impozit, de la romanii darnici si dornici de iertarea pacatelor, sa apara cat mai rapid posibil, rostita de catre Patriarh, o opinie clara, la obiect despre situatia poporului acestei tari.

  Pana atunci, in speranta ca nu va fi nevoie de o minune, ar fi cateva intrebari care se vor pune de la sine;

  1. Care este opinia BOR fata de grava situatie in care au fost adusi romanii de catre numitii basescu traian si boc emil ? Sa nu imi raspundeti ca biserica nu face politica!!!

  2. Tacerea BOR are vreo legatura cu faptul ca statul pedelist refuza sa aduca in discutie, o eventuala taxare a cultelor din Romania? Exista vreo intelegere de tipul: te acopar ma acoperi?

  3. Fondurile pe care statul le acorda constructiei megalomanice – ceausista – numita Catedrala Neamului au generat un pact intre BOR si putere?

  4. Cum se vede din dealul Mitropoliei crunta realitate a disparitiei scolilor din mediul rural si a aparitiei unui numar din ce in ce mai mare de biserici?

  5. Poate lipsa de reactie a BOR sa accentuieze scaderea puternica a increderii pe care romanii o au in aceasta institutie?

  6. Indulgenta patriarhului fata de putere, lipsa sa de reactie la suferintele romanului, ascunde un act de tradare fata de credinciosii ortodocsi si de interesele acestora?

  Sper ca nu se va apela la aburelile medievale de genul „lasa-l pe Dumnezeu sa ii judece deorece noi nu avem dreptul” si care mai sustin si ca omul pentru a primi viata vesnica in rai trebuie sa sufere pe pamant .

  Ei sufera?

  http://proiectromania.wordpress.com/2011/01/10/tradarea-patriarhului-daniel/

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s