Spune NU venirii papei Ratzinger in Romania Ortodoxa

Iubirea fara adevar este ipocrizie!

Hristos ne spune : “Daca spunem ca nu avem pacat, ne inselam pe noi insine, iar adevarul nu este in noi” (1Ioan 1, 8)
Papa se declara “infailibil” ex catedra . Pe cine sa credem, pe Hristos sau pe Papa??
Pentru ca ii iubim pe Romano-Catolici, le spunem Adevarul!

De ce spunem NU venirii Papei in Romania? Din urmatoarele motive:

1. Se creeaza confuzie si multi dintre Ortodocsi vor crede ca Biserica Ortodoxa si papistasii ar fi o Biserica, in timp ce Biserica Adevarata este Una, si anume cea Ortodoxa.
Cei care au afirmat Teoria Ramurilor sunt anatematizati de Sinodul Ortodox al Bisericii Ruse din exil (ROCOR), anatema preluata de Biserica Rusiei si de Biserica Ortodoxa in plenitudinea ei.

2. Papa este eretic prin acceptarea ereziei Filioque. Aceasta erezie este condamnata de sfinti si Sinoade Ecumenice si Locale. De pilda: Sinodul II Ecumenic (unde se specifica clar ca Duhul Sfant purcede numai de la Tatal, Simbolul Credintei “Cred si intru Duhul Sfant, Care de la Tatal purcede” ), Sinodul din vremea Sfantului Patriarh Fotie, numit si Sinodul al VIII-lea Ecumenic, Sinodul Antiunionist din vremea Sfantului Marcu Eugenicul, Sinoadele Isihaste din vremea Sfantului Grigorie Palama, impreuna numite si Sinodul al IX-lea Ecumenic, dupa cum confirma parintele Ioan Romanides, parintele Gheorghe Metalinos, parintele Teodor Zisis, profesorul de dogmatica Dimitrie Telenghidis, mitropolitii Heroteos Vlahos, Serafim de Pireu, Atanasie de Limasol, Meletie de Katanga, Augustin Kandiotis si alti mari teologi ortodocsi contemporani.

3. Nu se cuvine ca Ortodocsii si ereticii papistasi sa se adune in lacasuri de cult impreuna, conform tuturor canoanelor Bisericii Ortodoxe.

4. Papa ar veni in Romania ca sef al ereziei romano-catolice, si ar fi primit de catre Patriarhia Romana ca episcop canonic al Romei cu Succesiune Apostolica, ceea ce este blasfemie, pentru ca papistasii, de vreme ce au intrat in erezie, au pierdut si Succesiunea Apostolica, si Episcopia Romei. (conform Canonului I al Sfantului Vasile cel Mare)

5. Suntem de acord ca Papa sa vina ca simplu vizitator sau ca sef de stat, dar sa nu fie primit la Sfintele Slujbe in Bisericile Ortodoxe si nici vreun Ierarh al Bisericii Ortodoxe sa participe la Mesa papistasa.

6. Parintele Dumitru Staniloae afirma in Dogmatica sa faptul ca papistasii se inchina la un alt “dumnezeu” decat crestinii ortodocsi, si anume un “dumnezeu” in sens budist, “dumnezeul” nirvanic impersonal (Teologia Dogmatica Ortodoxa, voumul I, pag 329: “Iubirea deplina dintre Tatal si Fiul, ca identica cu Duhul Sfant, de care face atata caz teologia romano-catolica, nu e decat scufundarea celor doua Persoane in Fiinta Impersonala, in sensul plotinian sau nirvanic”).

Prin erezia Filioque, papistasii transforma pe Duhul Sfant din Persoana dumnezeiasca necreeata in creatura, devenind pnevmatomahi, adica luptatori impotriva Duhului Sfant, (cf. Pr. Prof. Ioan Romanides, Dogmatica Patristica Ortodoxa, pag.35).

Ii numim papistasi si nu romano-catolici pentru ca numai Biserica Ortodoxa, cea UNA, are insusirea de Catolica (Universala sau Soborniceasca sau Ecumenica). Cuvantul papistas exprima cel mai bine papocentrismul, si dogma lor despre infaibilitatea papala (papa nu poate gresi) si titlul de Vicar al lui Hristos (papa fiind pentru ei inlocuitorul lui Hristos pe pamant- Vicarus Christi in Terra) si “Piatra Credintei”.

Sfantul Iustin Popovici spune ca in istoria neamului omenesc exista trei caderi insemnate: Adam, Iuda si Papa. Papa a dorit sa Il inlocuiasca pe Dumnezeu cu omul. Omul “papa” vrea sa fie “dumnezeu” dar fara ajutorul lui Dumnezeu (cf. Sfantul Iustin Popovici, Biserica Ortodoxa si Ecumenismul, pag. 112-113).
Papa vrea sa Il indeparteze pe Dumnezeu din lumea creeata printr-o noua dogma eretica si anume “Harul Creeat”, considerand ca Dumnezeu e undeva departe si creeaza un Har (gratie) pe care il depoziteaza Papa si il distribuie cum si cui vrea el.
Dispare, astfel, relatia personala a omului cu Dumnezeu si singura comuniune posibila este numai cu Papa.
Sinoadele Isihaste din vremea Sfantului Grigorie Palama au condamnat aceasta erezie aratand ca Harul Divin este necreeat, este insasi lucrarea lui Dumnezeu in lume.
Dumnezeu vine personal la noi prin Harul Sfintelor Taine ale Bisericii Ortodoxe si prin rugaciune.
Prin ”dogma infaibilitatii papale” ( aceea ca papa nu poate gresi), Mantuitorul Hristos este exilat, adica este dat afara din ”biserica” papistasa. (cf. Sfantul Iustin Popovici, Omul si Dumnezeul-Om, pag.114-116)

7. Papistasii NU au Sfinte Taine valide.
Acest lucru il confirma Sfantul Nicodim Aghioritul. In Pidalion (Carma Bisericii) spune ca papistasiii nu au Sfintele Taine valabile, ci SUNT SECI, lipsite de Duhul Sfant. Impartasania papistasa (romano-catolica) are ca efect DEMONIZAREA, pentru ca cel ce se impartaseste cu taine mincinoase se impartaseste cu cel care le-a insuflat, adica cu diavolul, tatal minciunii.
Acest lucru il subliniaza si mitropolitul de Navpakt, Heroteos Vlahos: “Vaticanul nu este Biserica, ci un sistem politico-economic ce se afla in afara Bisericii. Si nici Papa, nici ceilalti clerici ai Vaticanului, nu au Succesiune Apostolica, deoarece la papistasi nu exista preotie, nu au nici Taine si ceea ce savarsesc nu poate sa sfinteasca pe nimeni”. (Mitropolit Heroteos Vlahos, Revista “Catre Preot” 21 mai 2001 pag 13-Asezarea Monahala “Sfantul Grigorie Palama”, Kufalia)

De aceea Casatoriile Mixte nu sunt Casatorii inaintea lui Dumnezeu, nici nu primesc binecuvantarea Lui, ci sunt blestem si uraciune inaintea Lui. Cel de alta credinta care vrea sa se casatoreasca ortodox trebuie sa primeasca Taina Sfantului Botez, primind cu toata inima invatatura Dreptei Credinte si anatematizand erezia in care fusese inainte, lepadandu-se de ea.(cf. Prof. Dimitrie Telenghidis, cf. Parintele Paisie Aghioritul)

8. Nici un Sinod Panortodox nu este infailibil (fara de greseala), el devine infailibil doar atunci cand este compus din oameni curatiti de patimi, iluminati si indumnezeiti, si cand acest Sinod Panortodox respecta cu strictete toate hotararile Sinoadelor Ecumenice si Locale si Scrierile Sfintilor Parinti de pana la el. ( cf Mitropolitul Heroteos Vlahos)

Ii respectam pe credinciosii papistasi si pe Papa si le dorim intoarcere grabnica la Biserica cea Una, adica cea Ortodoxa, prin Botez, Mirungere si Sfanta Impartasanie, iar celor numiti clerici dintre ei si prin Hirotonie Ortodoxa. Asa sa le ajute Dumnezeu.

Cu binecuvantarea Parintelui Arsenie Papacioc

“In acest moment istoric Ortodoxia se apara cu Sabia Duhului Sfant, ca sa pastram Unitatea Bisericii in Adevar”(Parintele Arsenie Papacioc, iunie 2010, Techirghiol).

Cititi si: Semnal de alarma: ereticul papa e posibil sa vina foarte curand in Romania

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

23 de răspunsuri la Spune NU venirii papei Ratzinger in Romania Ortodoxa

 1. Legionarul zice:

  SUNT DE ACORD, CA PAPA SA ASISTE, DOAR, SA ASISTE LA SLUJBA ORTODOXA, FARA SA ACCEPTAM RUGACIUNEA IMPREUNA CU EI SI ORICE ABATERE DE LA SFINTELE CANOANE, DAR ORICUM NU SE VA RESPECTA………ASA CA SUNT PRO VENIRII LUI CA VIZITATOR SI AL ALTOR CONDUCATOR DE CONFESIUNI, DAR FARA SA AJUNGEM SA FACEM ABATERI CANONICE! RELIGIA ORTODOXA E CEA MAI COMPLEXA DIN PUNCT DE VEDERE OMENESC ,DUPA PAREREA MEA, ARE PE IISUS HRISTOS, UNUL SI SINGURUL MANTUITOR , CARE A INVIAT DIN MORTI!

 2. sorin alexandru zice:

  Verificati link-ul de mai jos,papa pregåteste terenul antihristului!

  http://www.adevarul.ro/international/vatican-criza_economica-solutii_0_578342854.html

  Doamne Ajutå!

 3. observator zice:

  Poate ar fi de folos sa vina ca sa se lamureasca lumea cine sunt de fapt acesti papistasi.
  Numai mutra acestui papa ii va trezi pe multi, ca sa nu mai vorbim de asa zisele lor slujbe si de spiritualitatea aferenta.
  Nu va fi atat de hilar ca greco-catolicii nostri cu pasarescul lor grai si obrajii rozulii insa va ajuta la observarea acestor eretici. Oare va veni si cu al sau „prieten de suflet”, bancherul austriac, cu care „mediteaza” prin cabane pe varf de munte si care ii aduce bomboane de ciocolata?

 4. marin zice:

  @ Legionarul
  La liturghia ortodoxa nu pot participa decat strict ortodocsii dar si catehumenii , cei care sincer vor sa treaca la ortodoxie , insa numai pana la momentul cand se spune „Cei chemati ( catehumenii) , iesiti ! ”
  Din pacate traditia ortodoxa e departe si de cei care se cred aparatorii ei …

 5. marin zice:

  Admin , cativa blogeri se agita dar marea masa a BOR e pentru venirea papei , in frunte cu intreg „sfantul” sinod .
  E un pic patetic , caci fara doar si poate papa va veni oricum , ca sinodul nu mai pleaca deloc urechea la opinia catorva credinciosi cu identitati virtuale .

 6. Legionarul zice:

  Absolut, evident ca celelalte confesiuni doresc sa participe la Liturghia ortodoxa, in sperantza trecerii la Ortodoxie, dar e greu….nu trec la adevar prea multi, mai ales conducatori mari de confesiuni……..decat daca au acea trezvie , strafulgerare……..si i se descopera Adevarul!

 7. Legionarul zice:

  Evident, eu cred ca papa tot va veni in Romania, chiar daca noi o mana de credinciosi suntem mai putin de acord, am mai spus oricine poate veni in vizita sa cunoasca Adevarul si sa vada biserica intreaga a Lui Hristos….Noi spunem doar ce simtim si ce credem aici…….eu nu m am gandit ca prin petitie, oprim venirea papei! Se stie unde e Duhul Mare, in anumite manastiri, in pustie, la pustnici….acolo tre sa mergem, in lume, mai putin gasim acel Duh de care avem nevoie, poate unii inteleg gresit, …nu stiu, oricum Biserica e institutionalizata e ca si afacere………..Biserica suntem noi credinciosii, madularele ei……….si tre sa urmam duhovnicii care ne au mai ramas, aia care se nevoiesc neincetat in rugaciune!

 8. admin zice:

  @marin
  Nea Marine, dar cei de pe vechi nu traiaesc tot in tara asta? Ia sa va vedem si pe voi ca va adunati si protestati!

 9. Pingback: NU VENIRII ERETICULUI PAPA IN ROMANIA « Saccsiv's Weblog

 10. Pingback: LUMEA MEA BLOG

 11. Dinu zice:

  DACA NU MORI PENTRU CREDINTA TA , ATUNCI NU AI NICI O CREDINTA, NU AI NICI UN BOTEZ NU AI NICI UN CANTEC , NU VEI AVEA NICI O BUCURIE ADEVARATA.

 12. Marius zice:

  Am si eu o nelamurire in legatura cu motivul nr.1 prezentat mai sus: care e exact situatia cu Biserica Rusa din exil si de ce ne-ar interesa pe noi romanii ce fac rusii?

 13. marin zice:

  @ Nea Marine, dar cei de pe vechi nu traiaesc tot in tara asta? Ia sa va vedem si pe voi ca va adunati si protestati!
  Ca sa ce ???
  Protestul fara rost intra in instrumentele de lupta ale crestinului ?
  Ma bine ne rugam la Domnul sa tina cat mai curata tara asta decat sa protestam inutil – oricum suntem mult prea putin ca sa ne ia cineva in seama …

 14. Legionarul zice:

  Biserica, probabil, romano-catolica, din Anglia, transformata in club………

  Eu, stiam de ceva timp ca multe lacasuri de cult, desi neortodoxe, sunt transformate in pub-uri

  Va dati seama ca daca nu au tolerat o biserica catolica cu dogme usoare, dapai credinta noastra ortodoxa, cea mai complexa.!

  Fiecare sa traga concluzii….!

 15. Pr Timotei zice:

  Un raspuns pentru Marius. Pentru ca Biserica lui Hristos este UNA! „Nu mai este elin sau barbar ci toti sunt UNA in Hristos Iisus”( Epistolele Sf Ap Pavel)

 16. Petru zice:

  ,,Botezul celor rau cinstitori de Dumnezeu nu sfinteste”-Sf Ambrozie

 17. MM zice:

  @Legionarul:
  Ortodoxia nu este cea mai complexa relgie etc. Ea este mai presus de religie. Este viata in Imparatia Tatlui si Fiului si Duhului Sfant, inca de aici. Si nu in complexitate ne laudam, ci in profunzime. Dumnezeu este si simplu si complex, si inteles, dar si mai presus de minte si de cuvant.
  Venirea papei in Romania nu aduce ceva bun.
  @Marin: pozitia dumneavoastra sufera, din pacate, de pietism. Oare cand vi se arde becul in casa, tot asa, va puneti pe rugaciune si se schimba singur? Va rataciti nestiind Scripturile: „Se cuvenea si pe aceasta sa o faceti, si pe cealalta sa nu o lasati”. CIne zice ca a protesta nu are niciun fel de eficienta si cine zice ca daca protestezi ar insemna ca renunti la rugaciune? Chiar si numai a protesta pe internet si inseamna ceva, inseamna inca niste oameni care inteleg problema, inseamna o dezicere publica fata de ceva rau. Nici nu va inchipuiti cati oameni citesc diferitele bloguri. Cei care scriu la acest blog se stie cine sunt, deci nu e ceva anonim. Si la celelalte bloguri. Si stiu mai ales aceia care trebuie sa stie a cui este vocea, adica cei de sus, inclusiv baietii veseli.

 18. MM zice:

  PS: pt ca va asigur ca si in Deal si pe la baietii veseli se citesc blogurile acestea.

 19. Legionarul zice:

  Complexitaea este inteles intr-un fel de mine si intr un fel de altii…………din punct de vedere lumesc, PENTRU MINE , Ortodoxia, este cea mai completa religie!

 20. Pr Timotei zice:

  Celelalte religii nu sunt incomplete ci sunt demonice, toate celelalte religii te duc in iad indiferent de cate fapte bune faci. Singura mantuitoare este Ortodoxia ! Ortodoxia nu eo religie completa ci e singura salvare vesnica. Singura unire posibila cu Hristos! Sfantulo Ciprian de Cartagina spune:
  Extra Eclesia Nulla Salus! adica Inafara Bisericii NU exista Mantuire!

 21. Pr Timotei zice:

  Orice forma de protest impotriva ecumenismului si a papei este o cale spre mantuire! Nu ne putem mantui daca nu protestam impotriva ecumenismului si a papei. Asa spune Sfantul Ioan Gura de Aur: Marturisirea credintei drepte aduce si osandirea ereziei aduce mantuirea!

 22. Pr Timotei zice:

  Cine nu are ca inceput Marturisirea Adevarului Ortodoxiei degeaba sta in pustie si se roaga. Sfantul Grigorie Palama a lasat pustia si a mers la marturisire adunand semnaturi ale pusnicilor atoniti impotriva ereticului papistas Valaam!

 23. Pr Timotei zice:

  Ati vazut la ca la Sfanta Liturghie intai marturisim Crezul (Simbolul Credintei) si apoi se face Epicleza, sau transformarea in Trupul lui Hristos! Fara rostirea Crezului transformarea painii si a vinului in Trupul si Sangele Lui e imposibila!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s