Semnal de alarma: ereticul papa e posibil sa vina foarte curand in Romania

Se pregateste cu usile inchise venirea din nou a Papei de la Roma. Zic unii ca se pare ca va veni in jurul lui decembrie-ianuarie. Eu ma mir sa vina pe frig, pt ca, de obicei, la astfel de evenimente nefericite se doreste participarea poporului si, deci, este nevoie de vreme mai calduroasa. Ce rost are venirea Papei daca nu se face si o baie de multime, daca nu este indusa in eroare si cat mai multa populatie naiva?
Ca va veni, este sigur. Se aude din ce in ce mai des ca dl. Cazaban-Tataru (cu un trecut cam ocult, aflu in ultimul moment – cine are urechi sa auda; nimic la intuneric care sa nu ajunga sa se vesteasca la lumina), actual ambasador la Romaniei la Vatican, se si lauda cu acest eveniment pus la cale de el – intre altii.
Va mirati ca nu stiti mai nimic, ca de anul trecut din vara, de cand s-a spus ca Sinodul BOR si-a dat acordul in principiu, nu se mai aude nimic?
Nu va mirati! Va explica IPS Ierothei Vlahos -pe care-l admira atata lume, dar il asculta numai cu jumate de ureche- cum sta treaba in relatiile cu papistii – chiar si pe alte meleaguri ortodoxe. Numai ca acolo mai exista si ierarhi verticali care sa ridice glasul si sa blocheze minciuna si mizeria tradarii/ipocriziei:
«Modul in care Biserica noastra participa la dialog nu este cel potrivit. Se face cu o extrema secretomanie. Textele care au fost semnate la Intrunirile de pana acum (Monaco, Bari, Noul Valaam si Ravenna) si de catre reprezentantii Bisericii noastre sunt problematice. Niciodata nu a avut loc in cadrul Ierarhiei o dezbatere referitoare la chestiunea: Care ar trebui sa fie pozitia reprezentantilor nostri in cadrul acestor intruniri? Si niciodata nu au fost textele dezbatute in cadrul Ierarhiei dupa ce au fost semnate. Inseamna ca in acest punct nu functioneaza sistemul sinodal. Noi, ierarhii, ca interpreti si pazitori ai Credintei, suntem abandonati la periferie, in “intuneric”.»
In schimb, in Romania s-a facut sinodal. Ce anume? Acceptarea unicat a Acordului eretic de la Balamand prin care comunitatea filioquistilor papisti este considerata „Biserica sora” cu „Taine”, preotie, har (creat/necreta – nu ni se lamureste!!!) si succesiune apostolica. Secretomania functioneaza, insa, in acest caz, fata de popor. In seminarii si facultati de „teologie”, insa, lumea este indoctrinata ca atare, fara ca tinerii sa se intrebe ce spun celelalte Biserici Ortodoxe sau care este baza dogmatica, patristica, canonica a unor astfel de decizii eretice prezentate ca „open-minded”.
(textul acesta a blocat cat de cat initiativele episcopilor filo-papisti care se jucau cu focul cu dialogul; unul dintre ei, Hrisostom de Messinia, a fost nevoit sa faca penitenta in fata Sf. Sinod al Eladei pentru afirmatiile sale de tip Balamand (romano-catolicii sunt „Biserica” etc), iar pocainta sa, pentru ereziile proferate public, sa fie facuta cunoscuta poporului [deci, pocainta publica]; nu stiu de ce cred unii la noi ca daca au smintit lumea public prin actiuni publice sau cuvinte/semnaturi publice, care raman, eventual, si ca acte valabile prin cartile de teologie, se pot pocai in taina, pe la duhovnici, intre patru ochi; pe cand si la noi rejectarea publica a ereziei care imbolnaveste atatea minti fragede?) https://apologeticum.wordpress.com/2011/10/15/mitropolitul-hierotheos-vlahos-critica-dedesubturile-viclene-ale-dialogurilor-dintre-ecumenistii-ortodocsi-si-papisti/#comment-27557
ÎPS Serafim de Kithire denunţă Sinodului pe Mitropolitul Hrisostom de Messinia pentru abatere eclesiologică, cerând fie retractare şi mărturisire de credinţă, fie caterisire: http://acvila30.wordpress.com/2010/06/21/cine-ne-va-reprezenta-la-viena-in-dialogul-cu-catolicii/
CE ESTE DE FACUT? CE PROPUNETI? Si nu ma intrebati, ironic, daca la venirea Papei va fi hirotonit si noul episcop-vicar ales, Ieronim Cretu, cel care acum 2 ani conslujea/se impartasea cu heterodocsii la Liturghie in insula Patmos, caci nu stiu…

M.M.

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

8 răspunsuri la Semnal de alarma: ereticul papa e posibil sa vina foarte curand in Romania

 1. ionut impotriva catolicilor si sectelor zice:

  ucigal toaca

 2. Mihai zice:

  partea cea mai proasta este ca majoritatea romanilor ortodocsi ii considera pe catolici egali („biserica” sora). chiar si dintre cei mai batrani…

 3. Pr Timotei zice:

  S-au strans 2016 semnaturi impotriva venirii papei in Romania. Propun ca sa raspanditi aceasta brosura facuta cu binecuvantarea parintelui Arsenie Papacioc inainte de a trece la Domnul:

  Spune NU venirii Papei în România Ortodoxă

  Iubirea fără adevăr este ipocrizie!

  Hristos ne spune : „Dacă spunem că nu avem păcat, ne înșelăm pe noi înșine, iar adevărul nu este în noi” (1Ioan 1, 8)

  Papa se declară „infailibil” . Pe cine să credem, pe Hristos sau pe Papa??

  Pentru că îi iubim pe Romano-Catolici, le spunem Adevărul!

  De ce spunem NU venirii Papei in România? Din următoarele motive:

  1. Se creează confuzie și mulți dintre Ortodocși vor crede că Biserica Ortodoxă și papistașii ar fi o Biserică, în timp ce Biserica Adevărată este Una, și anume cea Ortodoxă.
  Cei care au afirmat Teoria Ramurilor sunt anatematizați de Sinodul Ortodox al Bisericii Ruse din exil (ROCOR), anatemă preluată de Biserica Rusiei și de Biserica Ortodoxă în plenitudinea ei.

  2.. Papa este eretic prin acceptarea ereziei Filioque. Această erezie este condamnată de sfinți și Sinoade Ecumenice și Locale. De pildă: Sinodul II Ecumenic (unde se specifică clar că Duhul Sfânt purcede numai de la Tatăl, Simbolul Credinței „Cred și întru Duhul Sfânt, Care de la Tatăl purcede” ), Sinodul din vremea Sfântului Patriarh Fotie, numit și Sinodul al VIII-lea Ecumenic, Sinodul Antiunionist din vremea Sfântului Marcu Eugenicul, Sinoadele Isihaste din vremea Sfântului Grigorie Palama, împreună numite și Sinodul al IX-lea Ecumenic, dupa cum confirmă părintele Ioan Romanides, părintele Gheorghe Metalinos, părintele Teodor Zisis, profesorul de dogmatică Dimitrie Țelenghidis, mitropoliții Heroteos Vlahos, Serafim de Pireu, Atanasie de Limasol, Meletie de Katanga, Augustin Kandiotis și alți mari teologi ortodocși contemporani.

  3. Nu se cuvine ca Ortodocșii și ereticii papistași să se adune în lăcașuri de cult împreună, conform tuturor canoanelor Bisericii Ortodoxe.

  4. Papa ar veni în România ca șef al ereziei romano-catolice, și ar fi primit de către Patriarhia Română ca episcop canonic al Romei cu Succesiune Apostolică, ceea ce este blasfemie, pentru că papistașii, de vreme ce au intrat în erezie, au pierdut și Succesiunea Apostolică, și Episcopia Romei. (conform Canonului I al Sfântului Vasile cel Mare)

  5. Suntem de acord ca Papa să vină ca simplu vizitator sau ca șef de stat, dar să nu fie primit la Sfintele Slujbe în Bisericile Ortodoxe și nici vreun Ierarh al Bisericii Ortodoxe să participe la Mesa papistașă.

  6. Părintele Dumitru Stăniloae afirmă în Dogmatica sa faptul că papistașii se închină la un alt „dumnezeu” decât creștinii ortodocși, și anume un „dumnezeu” în sens budist, „dumnezeul” nirvanic impersonal (Teologia Dogmatică Ortodoxă, voumul I, pag 329: „Iubirea deplină dintre Tatăl și Fiul, ca identică cu Duhul Sfant, de care face atâta caz teologia romano-catolică, nu e decât scufundarea celor două Persoane în Ființa Impersonală, în sensul plotinian sau nirvanic”).

  Prin erezia Filioque, papistașii transformă pe Duhul Sfânt din Persoană dumnezeiască necreeată în creatură, devenind pnevmatomahi, adică luptători împotriva Duhului Sfânt, (cf. Pr. Prof. Ioan Romanides, Dogmatica Patristică Ortodoxă, pag.35).

  Îi numim papistași și nu romano-catolici pentru că numai Biserica Ortodoxă, cea UNA, are însușirea de Catolică (Universală sau Sobornicească sau Ecumenică). Cuvântul papistaș exprimă cel mai bine papocentrismul, și dogma lor despre infaibilitatea papală (papa nu poate greși) și titlul de Vicar al lui Hristos (papa fiind pentru ei înlocuitorul lui Hristos pe pamânt- Vicarus Christi in Terra) și „Piatra Credintei”.

  Sfântul Iustin Popovici spune că în istoria neamului omenesc există trei căderi însemnate: Adam, Iuda și Papa. Papa a dorit să Îl înlocuiască pe Dumnezeu cu omul. Omul „papa” vrea sa fie „dumnezeu” dar fără ajutorul lui Dumnezeu (cf. Sfântul Iustin Popovici, Biserica Ortodoxă și Ecumenismul, pag. 112-113).
  Papa vrea să Îl îndepărteze pe Dumnezeu din lumea creeata printr-o noua dogma eretică și anume „Harul Creeat”, considerând că Dumnezeu e undeva departe și creează un Har (grație) pe care îl depozitează Papa și îl distribuie cum și cui vrea el.
  Dispare, astfel, relația personală a omului cu Dumnezeu și singura comuniune posibilă este numai cu Papa.
  Sinoadele Isihaste din vremea Sfântului Grigorie Palama au condamnat această erezie arătând că Harul Divin este necreeat, este însăși lucrarea lui Dumnezeu în lume.
  Dumnezeu vine personal la noi prin Harul Sfintelor Taine ale Bisericii Ortodoxe și prin rugăciune.
  Prin ”dogma infaibilității papale” ( aceea că papa nu poate greși), Mântuitorul Hristos este exilat, adică este dat afară din ”biserica” papistașă. (cf. Sfântul Iustin Popovici, Omul și Dumnezeul-Om, pag.114-116)

  7. Papistașii NU au Sfinte Taine valide.
  Acest lucru îl confirmă Sfântul Nicodim Aghioritul. În Pidalion (Cârma Bisericii) spune că papistașiii nu au Sfintele Taine valabile, ci SUNT SECI, lipsite de Duhul Sfânt. Împărtășania papistașă (romano-catolică) are ca efect DEMONIZAREA, pentru că cel ce se împărtășește cu taine mincinoase se împărtășește cu cel care le-a insuflat, adică cu diavolul, tatăl minciunii.
  Acest lucru îl subliniază și mitropolitul de Navpakt, Heroteos Vlahos: „Vaticanul nu este Biserică, ci un sistem politico-economic ce se află în afara Bisericii. Și nici Papa, nici ceilalți clerici ai Vaticanului, nu au Succesiune Apostolică, deoarece la papistași nu există preoție, nu au nici Taine și ceea ce săvârșesc nu poate să sfințească pe nimeni”. (Mitropolit Heroteos Vlahos, Revista „Către Preot” 21 mai 2001 pag 13-Așezarea Monahală „Sfântul Grigorie Palama”, Kufalia)

  De aceea Căsătoriile Mixte nu sunt Căsătorii înaintea lui Dumnezeu, nici nu primesc binecuvântarea Lui, ci sunt blestem și urâciune înaintea Lui. Cel de altă credință care vrea să se căsătorească ortodox trebuie să primească Taina Sfântului Botez, primind cu toata inima învățătura Dreptei Credințe și anatematizând erezia în care fusese înainte, lepădându-se de ea.(cf. Prof. Dimitrie Țelenghidis, cf. Părintele Paisie Aghioritul)

  8. Nici un Sinod Panortodox nu este infailibil (fără de greșeală), el devine infailibil doar atunci când este compus din oameni curățiți de patimi, iluminați și îndumnezeiți, și când acest Sinod Panortodox respectă cu strictețe toate hotărârile Sinoadelor Ecumenice și Locale și Scrierile Sfinților Părinți de până la el. ( cf Mitropolitul Heroteos Vlahos)

  Îi respectăm pe credincioșii papistași și pe Papa și le dorim întoarcere grabnică la Biserica cea Una, adică cea Ortodoxă, prin Botez, Mirungere și Sfântă Împărtășanie, iar celor numiți clerici dintre ei și prin Hirotonie Ortodoxă. Așa să le ajute Dumnezeu.

  Cu binecuvântarea Părintelui Arsenie Papacioc

  „În acest moment istoric Ortodoxia se apără cu Sabia Duhului Sfânt, ca să păstrăm Unitatea Bisericii în Adevăr”(Părintele Arsenie Papacioc, iunie 2010, Techirghiol).

 4. Pr Timotei zice:

  Tipariti pe foi si dati preotilor si credinciosilor aceasta brosura, binecuvantata de parintele Arsenie Papacioc inainte de a trece la Domnul! Imprastiati-o in toata tara si in diaspora, ca sa stie ce insemna casatorii mixte si impartasirea la papisti.

 5. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (20.10.2011) « Saccsiv's Weblog

 6. Pingback: NU VENIRII ERETICULUI PAPA IN ROMANIA « Saccsiv's Weblog

 7. Pingback: NU VENIRII ERETICULUI PAPA IN ROMANIA « LUMEA MEA BLOG

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s