Zeci de necrestini copti au fost ucisi la Cairo in confruntarile stradale cu musulmanii. Iata pericolul iesirii in strada!

24 de persoane au fost ucise si cel putin 200 au fost ranite duminica in ciocnirile care au insotit o demonstratie a crestinilor copti in centrul orasului Cairo, potrivit unui raport al Departamentului de Sanatate, citat de televiziunea de stat egipteana, potrivit AFP.Coptii ii invinuiesc pe musulmanii radicali pentru demolarea completa a unei biserici copte din provincia Aswan. Tensiunile intre cele doua tabere au crescut dupa ce presedintele Hosni Mubarak a fost alungat in urma unei revolte populare.

Un corespondent AFP relateaza ca ciocnirile dintre protestatarii musulmani si crestinii copti au continuat in cursul noptii de duminica, in apropierea unui spital central din Cairo, unde se gasesc cadavrele mai multor manifestanti copti, ucisi in urma demonstratiilor din fata cladirii televiziunii publice.

Ciocnirile au inceput in fata cladirii televiziunii publice din centrul Pietei Masperi, insa s-au raspandit curand in Piata Tahrir, epicentrul demonstratiilor care au dus la demisia presedintelui Mubarak. Nu se stie inca cati dintre cei ucisi sunt soldati si cati demonstranti.Mii de oameni s-au alaturat marsului initial, care a pornit din nordul capitalei Cairo catre cladirea televiziunii de stat, unde acestia intentionau sa organizeze un protest. Ei au declarat ca au fost atacati de alte persoane inainte ca ciocnirile cu fortele de securitate sa izbuneasca.

Premierul Essam Charaf a cerut crestinilor si musulmanilor din tara sa nu cedeze in fata “apelului la razvratire”. El a declarat, intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, ca ceea ce se intampla nu sunt ciocniri intre musulmani si crestini, ci “incercari de a provoca haos si revolta”.
Coptii, care reprezinta cea mai mare minoritate din Egipt, se plang de discriminare intr-o societate majoritar musulmana. Coptii au nevoie de permisiune din partea presedintelui pentru a construi biserici, potrivit unei legi. Egiptul recunoaste conversia de la crestinism la islam, dar nu si invers.

Dupa cum vedeti, iesitul in strada nu este deloc o solutie. Bestialitatea cei caracterizeaza pe musulmani ia amploare demonica in astfel de cazuri. Trebuie precizat faptul ca religia copta nu este ortodoxa, deci nici crestina, fiind condamnata de Sinodul IV Ecumenic pentru erezia monofizismului.

Cititi si: Despre monofiziti si copti

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, anti-masonerie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la Zeci de necrestini copti au fost ucisi la Cairo in confruntarile stradale cu musulmanii. Iata pericolul iesirii in strada!

 1. Ioan C. zice:

  Parinte Apologeticum, eu spun ca acesti copti sunt crestini din moment ce cred in Sfanta Treime, deci in Hristos Dumnezeu; da, nu sunt drept credinciosi ( Ortodocsi), dar sunt crestini. Spuneti ca nu trebuiau sa iasa in strada, pai ce sa faca? Sa stea cum am stat noi, ortodocsii, si ne-am uitat, cand Ceausescu ne darama bisericile? Da, potrivit dreptatii celei din credinta nu sunt drepti ca noi, dar potrivit dreptatii celei dupa fapte sunt mult mai drepti ca noi:
  „Avraam, părintele nostru, au nu din fapte s-a îndreptat, când a pus pe Isaac, fiul său, pe jertfelnic?” ( Iacov 2: 21);
  „Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi credinţa fără de fapte, moartă este.” ( Iacov 2: 26);
  „Căci cine va voi să-şi scape sufletul îl va pierde, iar cine va pierde sufletul Său pentru Mine şi pentru Evanghelie, acela îl va scăpa.” ( Marcu 8: 35).

 2. Pingback: COPTII ucisi in Egipt NU SUNT CRESTINI, ci eretici « Saccsiv's Weblog

 3. costin zice:

  iesitul in strada nu e o solutie. asa e, la revolutie ce ati facut? ati scris pe blog despre ce vedeati la televizor?

 4. Ioan C. zice:

  Da, monofizitismul e o erezie, dar unii copti il marturisesc pe Hristos cu un curaj pana la moarte.

 5. admin zice:

  @Ioan C.
  cu poti marturisi pe Hristos, daca te afli in erezie?

 6. Ioan C. zice:

  Parinte Apologeticum, in lucrarea Pelerinul Român, de diacon Gheorghe Băbuţ, Oradea, 1990 scrie: „ETERODOCSII=Armenii, Monofizitii, monotelitii si Etiopia, s-au rupt de cele 7 Sinoade Ecumenice (…). Nu cred drept, dar cred in Hristos.” pag. 14.

 7. Romeo2110 zice:

  @ Ioan C

  La anul 641, imparatul bizantin Heraclie, folosind flota, a trimis o armata in Alexandria, care sa-i alunge pe musulmanii care ocupasera Egiptul. ‘Crestinii’ copti s-au aliat cu musulmanii si au zdrobit armata bizantina. In acel moment se putea stavili expansiunea islamului in Africa, asa cum a fost stavilita expansiunea lui in Asia Mica, controlata autoritar de bizantini.

  Coptii ce au semanat aia culeg.

 8. Romeo2110 zice:

  Coptii din Egipt sunt eretici severieni (monofiziti). Iata ce spune Limonsariul despre ei:

  CAPITOLUL 106
  POVESTIREA LUI AVVA TEODOR DESPRE MONAHUL SIRIAN SEVERIAN

  Tot avva Teodul ne povestea zicand:

  Aici este o casa de oaspeti intre biserica Sfanta Sofia si biserica Sfantul Faust. Hangiul acestei case m-a rugat intr-o zi sa ma duc la casa de oaspeti si sa-l inlocuiesc cateva zile.

  M-am dus si am gasit gazduit un monah sirian, care nu avea alceva decat un stihar de par, o manta si cateva paini. Statea necontenit intr-un colt, spunea ziua si noaptea stihuri din Scriptura si nu vorbea cu nimeni. Cand a venit duminica, m-am dus la el si i-am spus:

  – Hai frate, la biserica Sfanta Sofia ca sa te impartasesti cu Sfintele si Cinstitele Taine.

  – Nu merg, mi-a raspuns el.

  – Si de ce?

  – Sunt severian si nu ma impartasesc la biserica voastra.

  Auzind pe de o parte ca nu se impartaseste la sfanta si apostolica Biserica, iar pe alta parte vazand ca are un trai atat de imbunatatit si o viata atat de virtuoasa, am plecat plangand in chilia mea.

  Am inchis usa, m-am aruncat cu fata la pamant inaintea lui Dumnezeu si timp de trei zile m-am rugat cu multe lacrimi, zicand:

  – Stapane Hristoase, Dumnezeul nostru, care pentru nespusa si nemasurata ta iubire de oameni ai inclinat cerurile si Te-ai pogorat pentru mantuirea noastra, Cel care Te-ai intrupat din Stapana Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Maria, descopera-mi cine crede bine si drept, noi cei ai Bisericii sau severienii.

  In a treia zi am auzit o voce nevazuta care mi-a spus:

  – Du-te Teodule si vezi credinta lui.

  A doua zi m-am dus, m-am asezat in fata lui, am asteptat sa vad ce are sa se intample potrivit celor spuse mie de glasul nevazut. Am stat asa cam un ceas uitandu-ma la el: statea si sirianul spunand versete din Scriptura. Si am vazut fiilor, ma jur pe Domnul, deasupra capului lui asezata o porumbita plina de funingine, ca si cum ar fi iesit din cuptor, jumulita si urat mirositoare.

  Atunci am cunoscut ca porumbita inegrita si rau mirositoare, care mi s-a aratat, infatisa credinta lui.

  Fericitul lui suflet ne povestea acestea cu juramant, cu multe lacrimi si suspine.

  http://saraca.orthodoxphotos.com/biblioteca/limonariu.htm

 9. costin zice:

  Coptii NU sint monofiziti:

  La intilnirea din Aarhus, Danemarca, 10-14 august 1964, au fost prezentate mai multe referate pe marginea temei propuse: invatatura despre cele doua firi in persoana Mantuitorului pe baza formulei sfantului Chiril al Alexandriei.

  La sfarsitul discutiilor s-a semnat o declaratie comuna, din care reiese ca intre cele doua Biserici (Biserica Ortodoxa si Biserica Ortodoxa Orientala) nu exista deosebiri de doctrina, iar diferentele sunt mai mult de terminologie.
  http://www.patriarhia.ro/ro/relatii_externe/dialog_intercrestin_1.html

  Deci monofizismul coptilor sustinut aici, este ori un fals ce vine din necunoastere, ori o minciunea. CUm despre necunoastere nu cred ca e vorba, eu trag concluzia ca Apologeticum sustine aceasta minciuna a monofizismului copt, ba mai mult, falscul scandalos conform caruia coptii nici macar nu sint crestini, (desi sint recunoscuti astfel atit de Biserica Ortodoxa cit si de cea Catolica). Paranoizii Apologeticum si Saccsiv sint atit, niste paranoizi obsedati de teoria conspiratiei, niste martiri de tastatura plini de resentiment si ura care scrintesc mintile sufletelor firave, si nu merita atentia cititorilor lor.

 10. Adrian.I zice:

  @Costin
  Tu esti foarte glumet, evident ca „genialii” nostri teologi ecumenisti i-au intrecut de mult pe „necunoscutii” Sf Maxim Marturisitorul, Sf Ioan Damaschinul sau Sf Leon cel Mare, doar ce stiau “prostii” aia care i-au atacat pe copti pe „nedrept”.
  Fireste ca egipteanul nascut in Alexandria sf Anatolie, care a devenit ulterior patriarh de Constantinopol, nu stia limba copta pe care o vorbeau egiptenii monofiziti ai lui Dioscur, si care o vorbea si el…..ca si limba materna…., bineinteles ca episcopii egiptenii ortodocsi de atunci nu se puteau intelege cu episcopii monofiziti egipteni , unii vorbeau copta si altii chineza :) ..din cauza asta nu au putut sa inteleaga ei terminologia si i-au anatematizat ca eretici :) ,iti dai seama ce ne faceam noi daca nu veneau luminatii nostri teologi ecumenisti ca sa ne spuna lucrul asta :), mai astept in continuare astfel de teze geniale, ce mai urmeaza..hmm, “increstinarea slavilor de catre martieni”, sau nediferente dogmatice si doar o terminologie prost inteleasa..intre Biserica Ortodoxa si “Biserica” Adventista de ziua a saptea, a opta, a zecea, a unsprazecea si a patruzeci si saptea…..
  Cum spuneam , esti glumet …sau ecumenist …..sau platit in shekeli, cat de ecumenist trebuie sa fii ca sa pui botul la brosurelele alea emise de patriarhie, banuiesc ca saracii de voi ati citit multe fituitici protestante si ati crezut ca e vorba de ortodoxie…..
  Lasand la o parte monofizitismul si sincretismul, ceea ce incercati voi sa propagati este o simpla mostra educativa de manipulare, e drept puerila, dar macar ati incercat.
  E o chestie simpla, daca vreau sa atac pe “cineva” pun in fata suferinta si nedreptatea suportata de altcineva care era contestat de acel “cineva”, insa omit motivul pentru care era el contestat si pun in fata persoana lui, lucrul asta il fac si bizonii din media de zeci de ani.
  Nimeni nu a fost nepasator de suferinta altoro, ci pur si simplu nu a aderat la ideea voastra sincretista legata de crestinism, insa voi ati speculat asta si ati apelat la metoda de manipulare descrisa mai sus…mai incercati.

 11. ana ganga zice:

  Oricat de eretici ar fi,sunt oameni.Orice om e facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnazeu.Sa nu uitam s a jertfit Marturisitorul Valeriu pentru un”necrestin.”

 12. Teofan zice:

  Orice nu e musulman si se inchina la cruce imi e prieten.
  Cand o va bate semiluna la usa, voi stati sa despicati firul in patru…
  Domnul fie cu voi!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s