Raportul SUA – o masinatie diplomatica a Vaticanului

Studierea de catre ONG-uri romanesti a raportului SUA, publicat de americani in 13 septembrie 2011, a starnit reactii in Romania. Acest raport este catalogat drept o masinatiune catolico-americana indreptata impotriva suveranitatii Statului Roman si o incercare de surminare a Bisericii Nationale Romane.

S-a constatat ca multe din concluziile exprimate in noul raport american sunt cu mult departe de realitatea la fata locului din Romania, multe fiind bazate pe diversiuni ale unor asociatii greco-catolice (ex. “Romanian Greek-Catholic Association” etc.) care functioneaza sub acoperirea ierarhiei unite din Ardeal.

Un astfel de raport (prin care se facea presiuni asupra politicii Statului Roman) a fost emis de parlamentul SUA, in 6 apr. 2005, la propunerea democratului american de nationalitate maghiara Tom Lantos (1928 – 2008, membru democrat in United States House of Representatives din 1981 si pana la moartea sa. Sotia sa Katrina este membra The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints. Era un suporter al casatoriei intre homosexuali si al avortului) de religie catolica. La putin timp dupa aceea presedintele Romaniei, Traian Basescu, a cerut parlamentului sa revizuiasca legile cu referire la retrocedari.

Noul raport SUA sustine prozelitismul catolic si sectar in Romania prin surminarea implicita a Bisericii Ortodoxe Nationale.

A se vedea si comunicatul de presa ASTRADROM cu privire la acest raport: SUA a inceput pe fata razboiul împotriva ortodoxiei din Romania

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, anti-masonerie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Raportul SUA – o masinatie diplomatica a Vaticanului

  1. Mariana zice:

    Nu ne mira, Asta e scopul lor sa distruga Biserica.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s