Sinodul BOR este inca din 2003 impotriva proiectului Rosia Montana. Anti-crestinii ce sustin proiectul Rosia Montana vor stramutarea a 3 biserici si 4 cimitire ortodoxe, plus inca 12 apartinand altor culte

COMUNICAT DE PRESA (Nr. 4457/12 noiembrie 2003)

In zilele de 11-12 noiembrie 2003, la Resedinta patriarhala, sub presedintia Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, s-au desfasurat lucrarile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Avand in vedere, pe de o parte, temeiul biblic potrivit caruia pamantul este creatia lui Dumnezeu, iar pe de alta parte ca proiectul minier al corporatiei canadiene Rosia Montana Gold Corporation urmeaza sa desfigureze atat ecologic, cat si uman zona Rosia Montana si, prin extensie, intreaga regiune a Muntilor Apuseni, luand in considerare faptul ca proiectul minier  Rosia Montana vizeaza stramutarea bisericilor si a cimitirelor din zona, ceea ce este inadmisibil din punct de vedere al cultului si traditiilor ortodoxe, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane se pronunta impotriva realizarii proiectului Rosia Montana Gold Corporation si spera ca aceasta zona sa ramana intacta in sfintenia, puritatea si frumusetea ei.

BIROUL DE PRESA SI COMUNICATII
AL PATRIARHIEI ROMANE
rosiamontana.ro

In cursul intalnirii Sinodului s-a decis soarta proprietatilor Bisericii Ortodoxe din Rosia Montana si Corna. Si ca sa vedeti atitudinea anti-ortodoxa a unui ierarh ce tradeaza flagrant Ortodoxia, Andrei Andreicut  – Arhiepiscopul Ortodox sub jurisdictia caruia se afla Rosia Montana –a fost de acord in primavara 2003 cu vinderea proprietatilor ecleziastice ortodoxe  catre Rosia Montana Gold Corporation (RMGC).

Daca s-ar realiza, proiectul de minerit al RMGC implica asa-numita “relocare” (distrugere) a in total 10 biserici si noua cimitire. Pana in present, Biserica Ortodoxa s-a abtinut de la formularea unei pozitii oficiale privind bisericile (3) si cimitirele (4) ortodoxe.

Pe de alta parte, Episcopii si Arhiepiscopii Cultelor Istorice Maghiare au declarat in iulie 2003 ca proprietatile lor bisericesti din Rosia Montana nu sunt de vanzare si ca acest proiect minier va avea consecinte dezastruoase asupra oamenilor si a mediului.

Asadar, suntem condusi de niste antihristi, sustinuti tot de niste antihristi, ce pun interesele personale mai presus de credinta si viata acestui popor.

Cititi si:

Istoricul exploatarii de la Rosia Montana si cum a picat aurul romanesc pe mana strainilor. Proiectul Rosia Montana trebuie oprit, cu orice pret!

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Sinodul BOR este inca din 2003 impotriva proiectului Rosia Montana. Anti-crestinii ce sustin proiectul Rosia Montana vor stramutarea a 3 biserici si 4 cimitire ortodoxe, plus inca 12 apartinand altor culte

 1. Pingback: Sinodul BOR este inca din 2003 impotriva proiectului Rosia Montana. Anti-crestinii ce sustin proiectul Rosia Montana vor stramutarea a 3 biserici si 4 cimitire ortodoxe, plus inca 12 apartinand altor culte « Herman Vlad

 2. Bebe zice:

  Referendum pentru Rosia Montana
  Avand in vedere importanta subiectului pentru toti romanii de ce nu se poate initia o consultare populara? De ce sa lasam decizia in mainile politicienilor si “dezbaterea publica” in seama analistilor si jurnalistilor platiti, mituiti, plimbati cu avionul. Daca natura sau divinitatea ne-a inzestrat cu aceasta comoara de ce sa nu lasam poporului dreptul de a decide ce sa se faca cu ea. Oricare ar fi rezultatul votului ar fi corect, ar reprezenta decizia poporului. In loc sa gasim un nou motiv de divizare in societatea noastra am putea lua o decizie in mod colectiv. Suntem buni doar sa venim la alegeri din patru in patru ani, ca sa confirmam printr-un simulacru de democratie aceeasi clasa politica. Cand vine vorba de bani, altii iau deciziile. Un referendum la nivel national ar transa chestiunea.

  Doua intrebari:
  1. Sunteti de acord cu exploatarea de la Rosia Montana?
  2. Sunteti de acord ca exploatarea sa fie realizata exclusiv de statul roman, fara asociati straini?

  Cereti referendum pentru a impiedica cel mai mare jaf din istoria tarii.

  http://asybaris.blogspot.com/2011/09/referendum-pentru-rosia-montana.html

 3. Pingback: Parintele Justin Parvu despre cazul Rosia Montana: “Burghezia occidentala” vrea sa ne ia si sufletele. Toata manevra este in mana strainilor – masoneria care dirijeaza lumea. Biserica ar trebui sa se opuna! | † APOLOGETICUM: Ortodoxie,

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s