Parintele pustnic Proclu: A ne feri de ierarhii si preotii ce slujesc cu ereticii; de acestia s-a departat Duhul Sfant

PS: De judecat nu avem voie sa judecam pe nimeni, fie ierarh, preot sau mirean. Acest lucru il stim de la Hristos: „Nu judecati, ca sa nu fiti judecati. Caci cu judecata cu care judecati, veti fi judecati, si cu masura cu care masurati, vi se va masura” (Matei 7, 1-2).

Doar ca erezia ecumenismului este o provocare din ce in ce mai mare, potrivnica lui Dumnezeu, iar noi nu trebuie sa avem nimic de-a face cu erezia si cu cei ce o savarsesc. Cum zice si Parintele Arsenie Boca, „numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu!”.

Asadar, noi trebuie sa ramanem in Biserica, „sa ne punem la punct” – cum ne zice Parintele Arsenie Papacioc- si astfel vom scapa de ciumatii ecumenisti.

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Parintele pustnic Proclu: A ne feri de ierarhii si preotii ce slujesc cu ereticii; de acestia s-a departat Duhul Sfant

  1. Pingback: Dupa mesajul catre rabin, ss Daniel merge pe aceeasi “cale”, contrara Evangheliei, considerand papismul si protestantismul Biserici si renuntand la dialogurile dogmatice in favoarea cooperarilor pe plan filantropic | † APOLOGETICUM: Ortodoxi

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s