Ce cautau securistii la inmormantarea Parintelui Arsenie Papacioc?

Gelu Voican Voiculescu (foto: cel cu chelie) – infractor-agent folosit sub diferite nume de cod , acesta a ajuns in 4-5 ani sa se impuna ca un coordonator al securitatii, in coasta lui Iliescu, care imediat l-a facut vice prim-ministru cu sarcina de a pune mana pe dosare. Acest sinistru personaj si-a luat consilier pe unul din calaii securitatii, Nicolae Doicaru care a ingrozit Dobrogea pana prin 1956 si a condus spionajul extern(DIE)…. Si-a permis „esotericul” Voican sa doarma in Palatul Victoria, nedespartit de pistol si sa provoace lumea la revolta, la 18 februarie 1990, pentru ca apoi sa poata fi intimidata opozitia cu o mineriada..

Daca aveti detalii despre Onaca puteti sa le scrieti la comentarii… Aparatul foto a surprins doar pe cei doi, insa numarul securistilor prezenti era mult mai mare. Se stiu ei.

Acest articol a fost publicat în Stiri și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

36 de răspunsuri la Ce cautau securistii la inmormantarea Parintelui Arsenie Papacioc?

 1. daniela zice:

  Eu cred ca sfintenia unui om misca sufletele ori in ce stare s-ar afla.Cred ca aici e problema ,oricum ar fi un suflet la aparitia unui sfant el se misca.Mare este Dumnezeu intru sfintii sai !!

 2. fanu zice:

  păi ce să caute, fie or venit să se înfioare fie aşa încercând să spurce peisajul DAR nu au reuşit oricum…

 3. . zice:

  poate ca ar trebui reformulata intrebarea, cam in felul urmator –
  exista loc in care sa nu fie prezent si un securist ?

  cand vom scapa de ei ?
  cand romanul va realiza cat rau au facut si fac neamului si vor spune GATA ! AJUNGE.
  pana atunci, nu vom scapa de ei din pacate…

  bucovineanul

 4. Flavian zice:

  Vorba Parintelui Arsenie: Dracul fuge de cruce, dar astia nici de cruce nu fug…

 5. Ioan C. zice:

  Parinte Apologeticum, fratilor,
  1. Ce cauta un asemenea om ca Gelu Voican Voiculescu la Biserica fara ca sa se pocaiasca de netrebniciile lor?
  2. De ce Biserica nu ia atitudine impotriva securistilor si a fostilor colaboratori ca sa-se pocaiasca sincer, retragandu-se de la conducerea Bisericii si sa devina simpli calugari?
  3. CNSAS sa dezvaluie dosarele preotilor colaboratori ai Satanei/ Securitatii.

 6. vasile zice:

  Cel mai mare SATANA care a fost la inmormintare este nimeni altul decat Traian Basescu, securisto-comunist inrait si parsiv pina in maduva oaselor.

 7. Mos Ioan zice:

  @ bucovineanul

  Ai dreptate frate. Dracii – securisti sunt prezenti peste tot…..numai mila Domnului ne va scapa de acesti ticalosi…..

  @ Ioan C.
  Primul masono – securist este cel îmbracat în sutana alba, se numeste Daniel Ciobotea si care ocupa Scaunul Patriarhiei pe nedrept.
  Acest Daniel tradator este mâna în mâna cu CNSAS-ul si vorba aceea : sunt toti o apa si un pamânt….
  sau corb la corb nu-si scoate ochiii, etc..

 8. Ady099 zice:

  VOICULESCU ESTE MASON JIDAN DE GRAD MARE IAR DOICARU ASEMENEA EL ESTE CEL CARE LA AMENINTAT PE FOSTUL PATRIARH CU PISTOLUL PACAT CA NU IA LUAT LUMEA CU PIETRE PE HARCALAII JIDANESTI.

 9. Mos Ioan zice:

  Frate Apologeticum, fratilor,

  Pe site-ul „România uneste-te!” am privit fotografii de la înmormântarea Sfântului Arsenie Papacioc si alaturi de Crucea cu Numele Sfântului Arsenie se afla o Cruce cu Corpus Christi, aceasta din urma fiind o Cruce catolica. Parintele Arsenie a fost un anti-ecumenist convins, consider ca aceasta Cruce catolica nu-si avea locul la Înmormântarea Sfântului Parinte…..
  Asemenea Cruci ( catolice ) nu au ce cauta la o Înmormântare Ortodoxa!
  „Caci una este sa mori Ortodox si alta este sa mori ecumenist vândut”, asa cum bine spunea Iubitul nostru Parinte Arsenie. Vesnica lui Pomenire!

 10. Aurora zice:

  Te trec fiori cand le vezi fetele acestor calai. Au venit cu scop precis sa vada cu ochii lor care e starea poporului ramas fara marele duhovnic, cat de mult il plange lumea, cat de iubit a fost de credinciosi. Pentru acesti netrebnici securisti este important absolut orice detaliu legat de viata unui sfant, caci cu siguranta puterea rugaciunii acestuia i-a incomodat teribil in timpul ritualurilor lor dracesti. Pe ei ii ajuta stapanul intunericului, pe noi ne pazeste Sfanta Cruce. Sa nu ne temem de nimic !

 11. @Ioan C.: „Ce cauta un asemenea om ca Gelu Voican Voiculescu la Biserica fara ca sa se pocaiasca de netrebniciile lor?”

  Spunea ava Dorotei referitor la osandirea aproapelui: „TU II STII PACATUL, DAR POCAINTA NU I-O STIIi. Si de multe ori, nu numai osândim ci si defaimam; ca alta este osândirea, precum am zis si alta defaimarea. Defaimarea este când nu numai osândesti pe altul, ci te si scârbesti de el, si-l urasti ca pe un spurcat. Iar aceasta este mult mai rea decât osânda. Deci cei ce vor sa se mântuiasca, nici odata sa nu iscodeasca nici sa nu osândeasca gresalele fratilor si ale vecinilor lor, ci mai degraba din greseala altora sa se întelepteasca si, nedefaimând pe cel gresit, sa se foloseasca pe sine, ca acel care vazând pe fratele sau pacatuind, suspina zicând: „Vai mie ticalosul! Astazi greseste acesta, iar mâine cu adevarat eu”.”:

  Nu poti sti niciodata.

 12. Singur Ortodoxia

  Stângistul de Sartre a avut dreptate probabil fără să vrea. Să-mi fie cu iertare că-l amintesc aci. El zicea că nu suntem liberi, ci condamnaţi la libertate. Din perspectiva lui de socialist ateizat stătea într-un adevăr mai mic, căci porţile cerului nu îi mai erau deschise. Alegerea lui sau nu? Într-un univers concentraţional, cum e cel, bunăoară, al României zilelor noastre, avem „şansa” de a alege. Dar alegerea noastră este una impusă. Fără a avea perspectiva norilor, omul zilelor noastre trăieşte o iluzie a libertăţii. Sistemul ascuţit al raţiunii de tip „dacă, atunci” macină firescul omului de a alege cu inima. Un sfânt ortodox spunea despre vremurile din urmă astfel: „Credinţa adevărată îşi află loc în inimă, şi nu în minte (raţiune). Antihrist va fi urmat de cel ce are credinţa în minte, iar cel ce are credinţă în inimă, lesne îl va recunoaşte.”
  E leste de recunoscut şi mai înainte de ştiut că paradigma stânga-dreapta e depăşită într-un anume fel, cum s-ar zice popular, e cam acelaşi drac. Construim corect şi raţional din partea stângă sau luptăm înverşunat din Mc.Donald.s? Ne împrietenim cu poliţia şi vameşii sau stăm în maxim un partizanat, dacă nu într-o golăneală capitalistă? Mergem in El Comandante sau în Fire Club? Bem Dorna sau Borsec? Hai, omule liber, alege! Alegerea corectă ar trebui să se facă în şi din biserică, dar care biserică? Cea a Patriarhului Daniel, cu adiere musonică? Cea înroşită şi rusofonizată? Unde e biserica strămoşească, căci asta e singura alegere. Nu e departe vremea când biserica strămoşească o să fie de regăsit doar în sufletele oamenilor, omul-biserică vie. Nu însingurat, ci singur trăitor al unui univers întreg, iată adevăratul testament al Sfântului Arsenie Papacioc, pentru care a fost urmărit şi pe ultimul drum de înspăimântaţii securişti.
  (http://cardinalitate.blogspot.com/2011/07/singur-ortodoxia.html)

 13. Ioan C. zice:

  Fratelui Ion de la Chiuiesti,
  10. DESPRE POCAINTA
  1. Pocainta presupune rugaciune catre Dumnezeu ca sa ne ierte: ” Dumnezeule, fii milostiv mie, pacatosului.” ( rugaciunea vamesului, din Luca 18: 13);
  2. Pocainta presupune parerea de rau pentru pacatele facute ( “faptele moarte” Evrei 6: 1)) si dorinta de schimbare: ” Si i-a zis fiul: Tata, am gresit la cer si inaintea ta si nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau.” ( Luca 15: 21);
  3. Pocainta presupune si iertarea aproapelui: ” Tot asa si Tatal Meu cel ceresc va va face voua daca nu veti ierta- fiecare fratelui sau- din inimile voastre.” ( Pilda celui ce datora zece mii de talanti, din Matei 18: 35);
  4. Pocainta presupune marturisirea pacatelor: ” Marturisiti-va deci UNUL ALTUIA pacatele si va rugati UNUL PENTRU ALTUL” ( Iacov 5: 16), vezi si I Ioan 1: 9;
  Deoarece Domnul si Mantuitorul Iisus Hristos a zis apostolilor: ” Si zicand acestea a suflat asupra lor si le-a zis: LUATI DUH SFANT! CARORA VETI IERTA PACATELE LE VOR FI IERTATE; SI CARORA LE VETI TINE, VOR FI TINUTE.” ( Ioan 20: 22-23).
  5. Adevarata pocainta inseamna si facerea de fapte bune, nu doar sa nu faci cele rele: ” Faceti dar, roade vrednice de pocainta si nu incepeti a zice in voi insiva: Avem tata pe Avraam, caci va spun ca Dumnezeu poate si din pietrele acestea sa ridice fii lui Avraam. Acum securea sta la radacina pomilor, DECI ORICE POM CARE NU FACE ROADA BUNA SE TAIE SI SE ARUNCA IN FOC.” ( Luca 3: 9).
  Sursa aici http://atitudini.com/viata-sfantului-ierarh-ioan-maximovici-%e2%80%93-unul-dintre-ultimii-adevarati-apostoli/#comment-423

 14. Stefan zice:

  Dorel Onaca este un om realmente religios. L-am intalnit in Biserica din Eforie Nord acum cca. 2 saptamani. A participat smerit, in spatele bisericii, la toata Sfanta Liturghie. Imi aduc aminte de el din anii in care a rascumparat multi marinari romani care erau luati ostatici prin tari indepartate de catre pirati ai marilor Nu-l cunosc personal dar intotdeauna mi-a facut impresia unui om de treaba.

 15. GabiM. zice:

  @Ion de la Chiuiesti:iarta-ma frate,dar ei m-au obligat sa plec din tara mea In ’90 Gelu Voican Voiculescu si Dan Iosif umblau pe strazile Bucurestiului imbracati cu costume de motociclisti din piele neagra si cu pistoale-mitraliera in maini si erau foarte mandri de „harnasamentele” lor…A urmat mineriada din 13-15 iunie care m-a dezgustat cumplit,nu mai puteam privi in ochii concitadinilor mei…daca acestia faceau parte dintre cei care i-au aplaudat pe „mineri” ?!? Desi nu citesc acest ziar,iata aici o mostra despre prima „mineriada”: http://www.adevarul.ro/grigore_cartianu/I-me-ghe-be_fa-ce_or-di-ne_7_521417855.html (desi poate ca nu Cartianu este cel mai potrivit sa scrie espre astfel de…).Vedeti si aceasta: http://vlad-mihai.blogspot.com/2011/06/salata-ecumenista-la-memorialul-sighet.html Asa sunt „onorati” EROII NEAMULUI si SFINTII nostri! Odihneste-l cu dreptii Doamne Iisuse Hristoase pe Parintele Arsenie!

 16. teodor dobre zice:

  Gelu Voican Voiculescu a fost fiul duhovnicesc al regretatului Arsenie Papacioc. Iar acest om are mare credinţă şi nici nu ştiu cei care aruncă piatra, cât neadevăr se pune în seama acestuia. Vă faceţi păcate ruşinoase, numai ca să păreţi că ştiţi ceva…

 17. anonim zice:

  Domnilor,
  1 Chiar nu credeti in pocainta? Luati model de la parintele Calciu…
  2 Chiar nu puteti sa va inlaturati ura fata de securisti? Luati model de la parintele Iustin…
  Dumnezeu sa va ajute!

 18. admin zice:

  @teodor dobre
  desigur…. si rata impunge

 19. fanu zice:

  s o spart ţeava cu securişti şi aici la comentarii… mă uimesc cum îşi mai iau unii altora apărarea :) cât despre iubirea faţă de securişi, păi cine a spus că i urăşte??? eu n am nimic cu ei chiar dacă pe unul din străbunicii mei un securist Măgureanu îl chema l o bătut de faţă cu familia până o căzut jos, dar nu am nimic ură împotriva lor atâta vreme cât sunt oricum bătuţi în cap şi îşi vor afla pedeapsa fiecare după faptele lui…

  păi să declare gelu voican voiculescu că

  1. nu este mason
  2. condamnă masoneria
  3. de ce a supravegheat asasinarea lu Ceaşcă

  şi atunci îl credem pe cuvânt că se căieşte

 20. Ioan C. zice:

  Pentru Anonimul de la 9: 12AM,
  asculta mai sarpe, ca frate nu-mi esti, atunci cand securistii isi vor cere scuze de la cei pe care i-au turnat vor merita iertati, ca asa zice Sfanta Scriptura: ” 3. Luaţi aminte la voi înşivă. De-ţi va greşi fratele tău, dojeneşte-l şi dacă se va pocăi, iartă-l. 4. Şi chiar dacă îţi va greşi de şapte ori într-o zi şi de şapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l.” ( Luca 17: 3- 4). SI-AU CERUT SECURISTII IERTARE DE LA VICTIME?

 21. Pingback: ARTICOLE BLOGURI ORTODOXE (25.07.2011) « Saccsiv's Weblog

 22. Fabian zice:

  @teodor dobre
  Si Iuda a fost ucenicul Mantuitorului. si??
  Cred ca pr. Arsenie a fost destul de ferm in credinta contra ecumenismului si a masonilor incat sa nu ne ametim cu dulcegarii si falsa iubire fata de dusmanii lui Hristos.
  Mie nu-mi ziceti sfaturi generale de iubire si smerenie, care sfaturi (perfect adevarate) n-au nici o legatura cu discutia si personajul de fata Voican Voiculescu.
  Daca masoneria e blestemata de Biserica rezulta ca masonii sunt blestemati caci sunt dusmanii lui Hristos. Daca Biserica a zis asa, sunteti voi mai iubitori de oameni decat Sfintii Parinti ai Bisericii?!
  Anatematismele ce se zic in Duminica Ortodoxiei n-au fost scrise de Sf. Parinti?? si ce scriu? cine zice ca Hristos nu e Dumnezeu, ANATEMA (blestemat) sa fie. cine zice ca icoanele sunt idoli, ANATEMA (blestemat) sa fie! etc etc. Masoneria le intrece pe toate!
  Iar Voican Voiculescu s-a inrait in rele in ultimii 20 ani, cum puteti vorbi de pocainta lui cand semnele sunt contra-evidente? si mai e si jidan, deci nu crede in Hristos si nu e botezat, la fel ca Brucan. aci e vorba de credinta nu de judecarea pacatelor personale ale cuiva.
  Biserica nu condamna pe pacatosi (betivi, fumatori, desfranati) ci pe eretici, apostati, masoni (v. Sf Paisie de la Neamt, Cuvinte si scrisori). E o diferenta!
  Sunteti voi mai iubitori decat Sfintii?…

 23. Maria zice:

  Daca acesti securisti au venit in scop de a spiona, ceea ce eu asa cred, atunci ma indurereaza profund sa inteleg ca acesti mari duhovnici sfinti ai nostri Parintele Arsenie Papancioc( Parintele Iustin Parvu ) au fost incontinuu monitorizati, terorizati si probabil vor sa-i spioneze si dupa adormirea lor. Vai saracii oameni lipsiti de intelepciune.
  Dumnezeu sa-l odihneasca impreuna cu Sfintii Marturisitori! Parinte Arsenie roaga-te lui Dumnezeu si pentru noi!
  Maria

 24. costel zice:

  @ Stefan
  Nu stiu cat de religios este D. Onaca, dar l-ai intrebat cu ce bani a adus oamenii aia acasa? Da, i-a adus, insa s-a laudat pe la toate televiziunile ca doar el se ocupa de probleme acelor amarati… Mai cunosc un religios ca el, Gigi-l cheama!

 25. Petru zice:

  ,,…Ce ne-am face fara dracu’ ? „-Arsenie Papacioc

 26. fanu zice:

  http://fanu.wordpress.com/2011/07/26/da-am-inteles-stiati-ca-la-hateg-nu-ai-voie-sa-te-uiti-pe-ferestra-sa-faci-poze-sa-existi-decat-daca/

  ui ce am păţit în această dimineaţă… şi să mai spună cineva că odioşenia securiştilor o dispărut ca meteahnă

 27. alin zice:

  Voican asta nu se convertise la islam prin anii ’90 cand a plecat ambasador in Tunis si maroc? Eu asa tin minte ca scriau ziarele.

 28. bianca zice:

  Vai cate pareri? Nu-mi plac! Sunteti prea suspiciosi! Era si Dumnezeu acolo. Nu l-ati vazut? Il intristati pe parintele Arsenie. Eu m-as bucura tare mult sa vina un vrajmas la inmormantarea mea. Voi, nu!

 29. bianca zice:

  Vai cate pareri? Nu-mi plac! Sunteti prea suspiciosi! Era si Dumnezeu acolo. Nu l-ati vazut? Il intristati pe parintele Arsenie. Eu m-as bucura tare mult sa vina un vrajmas la inmormantarea mea. Voi, nu ? Mai ales ca nu stim precis ce e in inima omului. Poate parintele s-a bucurat. Voi ce credeti? sau poate gresesc! Lasati-i in pace ca fiecare are plata lui . Nu-i mai judecati, ca le luati pacatele!

 30. bianca zice:

  …poate a plecat acasa mai indreptat ca unii dintre noi. Cine poate sti?

 31. bianca zice:

  Nu e ziditoare aceasta discutie si se pierde timpul de pomana. Mi-au placut mult articolele cu parintele Arsenie. Multe inainte! Doamne ajuta si iertati-ma ca nu sunt vrednica de luat in seama!

 32. fanu zice:

  bine că sunt altele deştepte şi fac pe smeritele… nu judeca nimeni, erau doar întrebări şi constatări însă diferenţa este poate prea mare pentru vanitatea dumneavoastră…

 33. Bianca zice:

  ….eram si eu in trecere pe aici, draga fanu. Esti tare, nimic de zis. Sa-mi spui si mie peste putin timp ce-ai castigat in urma acestor intrebari si constatari.Te simti mai bine?

 34. fanu zice:

  femeie, chiar nu câştig nimic din vorbele tale pline de mândrie, aşa că nu mi mai pierd vremea să ţi răspund. hai pa

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s