Doliu national la implinirea a 71 de ani de la rapirea Basarabiei de catre ciuma bolsevico-iudaica. Inceputul Holocaustului Rosu – cel mai mare genocid din istoria omenirii

Ca urmare a Pactului Ribbentrop-Molotov – tratatul de neagresiune semnat la 23 august 1939 intre Germania si Uniunea Sovietica – si a Protocolului secret, ce impartea sferele de influenta intre cele doua puteri imperialiste, la 26 iunie 1940 URSS adresa Romaniei un ultimatum prin care cerea “inapoierea cu orice pret” a Basarabiei si cedarea partii de nord a Bucovinei.

La 28 iunie, orele 11, guvernul roman comunica acceptarea dictatului, cerand sovieticilor prelungirea termenului de evacuare, de patru zile incepand cu data de 28 iunie 1940; sovieticii fixeaza finalul retragerii pentru 3 iulie 1940, ora 14.00, ora Moscovei.

3.776.309 locuitori si o suprafata de 50.762 km2 din trupul Romaniei au fost lasate prada furiei oarbe a hoardelor rusesti. La 29 iunie, tancurile rusesti acupa abuziv Tinutul Herta, pe langa Basarabia si Nordul Bucovinei.

Nordul Bucovinei, Tinutul Herta, nordul si sudul Basarabiei au fost incorporate, de catre Stalin, RSS Ucrainene.

La 2 august 1940 – RSSA Moldoveneasca – ce facea deja parte din componenta URSS – a fost impartita in doua: o parte a fost incorporata Ucrainei, cealalta a fost alipita restului Basarabiei anexate, constituind RSSA Moldoveneasca.

La 7 august 1940, a fost creata regiunea Cernauti, prin alipirea partii de nord a Bucovinei cu tinutul Herta si cu cea mai mare parte a judetului Hotin (Khotyn) din Basarabia.

Imediat dupa ocupatie a inceput exterminarea romanilor: arestati, impuscati, torturati, deportati in Siberia, supusi foametei provocata de regimul bolsevic. Intre 1940 si 1950, conform recensamintelor oficiale efectuate de autoritatile rusesti, o treime din populatia romaneasca a disparut; de la 3.200.000 in 1940, au mai ramas doar 2.229.000 in 1950.

La 22 Iunie 1941 Armata Romana va trece Prutul, incepand eliberarea teritoriile pierdute, care vor scapa, pana in 1944, de jugul rusesc. In retragerea din Basarabia, armata rusa va aplica tactica distrugerii totale: 42 biserici, 28 scoli, 32 localuri ale unor institutii publice, 79 ale autoritatilor au fost dinamitate.

Alte sute de mii de victime se vor adauga in timp, alte mii de romani vor fi impuscati, torturati, jupuiti de vii, crucificati, arsi, aruncati in Nistru; jafuri, violuri, indendii, masacre, cruzimi inspaimantatoare ale Armatei a 14-a Ruse, ale gardistilor si cazacilor in timpul Razboiului din Transnistria din 1992. Proportii inspaimantatoare ale crimelor comunismului sovietic, si peste toate – deznationalizare, umilire, tortura psihica, rusificare fortata, destine sfaramate.

VIDEO – Evacuarea Basarabiei 1940

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

7 răspunsuri la Doliu national la implinirea a 71 de ani de la rapirea Basarabiei de catre ciuma bolsevico-iudaica. Inceputul Holocaustului Rosu – cel mai mare genocid din istoria omenirii

 1. PUIU zice:

  apreciez mult ceea ce faceti si patriotismul d-vs dar nu inteleg ce cauta melodia asta satanica pe fundalul acestui tragic videoclip?

 2. yuhuhu zice:

  imi scapa acum numele melodiei
  insa ce e satanic in ea?:))
  ai derulato inapoi si tia zis ceva urat?

 3. M zice:

  Nu se face o combinatie de acest tip : eveniment istoric tragic + muzica irlandeza/celtica;Nu se potrivesc deloc…nu e show,e istorie care doare..

 4. abc zice:

  O-zone – Nu ma las de limba noastra

 5. TLC zice:

  Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe toti cei ce au murit pe front.

 6. Fabian zice:

  Anul 1940 e prin exceleneta anul de doliu. Atacul masoneriei iudaice a urlat cu toate fortele si a pornit la distrugerea crestinismului in lume. E bine sa ne reamintim mereu si mereu de acest lucru.

 7. silvia zice:

  melodia din filmulet este din filmul ULTIMUL MOHICAN. cine a vazut filmul poate intelege ca era potrivita, insa nu discutam ce melodie a fost acum pusa pe acest filmulet.Cred eu ca mai important e sa ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa ne apere de astfel de nenorociri. Sa fim mai uniti in rugaciuni pt ca sa nu se mai ingaduie asa tragedii si sa ne dea conducatori INTELEPTI.
  Dumnezeu sa i odihneasa pe toti cei care au murit pt noi, pt continuitatea neamului nostru.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s