Discriminati in propia tara. Unde ne sunt presedintele si armata? Ungaria este vinovata de etnocid antiromanesc

“O noua imixtiune a Guvernului Ungariei in problemele interne ale Romaniei a avut loc prin declaratia de joi, 16 iunie, a vicepremierului Zsolt Semjen care a pretins ca Romania ar incerca „o schimbare intentionata si inacceptabila a hartii etnice” si ca „Tinutul Secuiesc reprezinta o problema de viata si de moarte pentru maghiarime”.

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures solicita autoritatilor Statului Roman o reactie ferma de respingere si de condamnare si de descurajare pe viitor a acestor ingerinte anormale si jignitoare care au devenit o practica pentru autoritatile ungare”, se arata intr-un comunicat al FCRCHM, preluat de Romanian Global News.
“Afirmatia vicepremierului Zsolt Semjen este perceputa de cei 400.000 de romani din judetele Covasna, Harghita si Mures, discriminati in propria tara, nu numai ca o sustinere a declaratiilor agresive de incitare la nesupunere civica si violenta formulate de unii lideri politici maghiari din Romania, ci si ca o amenintare implicita, fapt inadmisibil, de natura a deteriora profund relatiile romano – ungare. Suntem convinsi ca toti romanii, nu numai romanii ardeleni, nu pot accepta declaratii belicoase care cuprind formulari de genul „suntem obligati sa folosim orice mijloace” avand in vedere atrocitatile savarsite de armata si populatia civila maghiara, dupa Diktatul de la Viena, cand partea de nord a Transilvaniei a fost facuta cadou Ungariei de Hitler si Mussolini.
Dupa modelul international, consideram ca, in loc de astfel de imixtiuni iresponsabile in politica interna a tarii noastre, un prim gest de normalitate in scopul consolidarii si strangerea relatiilor de buna vecinatate si prietenie dintre Romania si Ungaria ar fi cel al prezentarii de scuze oficiale din partea Ungariei pentru etnocidul antiromanesc si genocidul antievreiesc pe care l-a girat intre anii 1940 – 1944, inclusiv in „Tinutul secuiesc”, ceea ce pana acum nu s-a intamplat.
Consideram ca inainte de a face procese de intentie Romaniei privind modificarea „hartii etnice” (?) a tarii noastre, autoritatile ungare ar trebui sa asigure un minimum de drepturi reale pentru minoritatile nationale din Ungaria, ramase la nivel de promisiuni de 20 de ani, si sa solutioneze probleme precum fenomenul „etno bussines”, problema retrocedari bunurilor care au apartinut persoanelor, organizatiilor si bisericilor minoritatilor nationale, sa permita amplasarea de monumente pentru aceste minoritati, sa asigure invatamantul in limba materna nu doar declarativ si sa solutioneze reprezentarea parlamentara a minoritatilor nationale din Ungaria”, se arata in comunicatul Forumului.
Reamintim ca vicepremierului ungar Zsolt Semjen a avut impertinenta sa declare ca reorganizarea Romaniei ar constitui o incercare de schimbare intentionata si inacceptabila a hartii etnice. Declaratiile oficialului maghiar fiind plasate mai mult in registrul Evului Mediu decat in cadrul unei Uniuni Europene pentru care segregarea etnica este un principiu de neacceptat.

Declaratia iresponsabilului demnitar maghiar continua: „Este o problema de viata si de moarte pentru etnicii maghiari ca regiunea istorica a Tinutului Secuiesc si judetele populate de etnici maghiari sa ramana unite. Romania si-a asumat angajamente internationale sa nu schimbe fortat harta etnica”, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, potrivit Mediafax, care citeaza agentia MTI.
Oficialul maghiar a mai spus ca proiectul de reorganizare administrativ-teritoriala a Romaniei ar fi o schimbare intentionata si neacceptabila a hartii etnice, o amenintare la adresa etnicilor maghiari din Tinutul Secuiesc si Transilvania. Adica in viziunea revizionistului maghiar asa zisul Tinut secuiesc si Transilvania sunt doua lucruri aparte.
Totodata, vicepremierul extremist maghiar Zsolt Semjen a facut o paralela intre proiectul reorganizarii propus de presedintele Traian Basescu si sustinut de PDL si masurile din vremea regimului Ceausescu, cand Regiunea Mures Autonoma Maghiara a fost desfiintata, uitand insa sa precizeze ca acea regiune Autonoma Maghiara a fost impusa Romaniei de catre Stalin si sovietici, iar in acea perioada romanii din zona au fost asimilati si supusi unui tratament aproape identic ca pe timpul Diktatului de la Viena.

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Discriminati in propia tara. Unde ne sunt presedintele si armata? Ungaria este vinovata de etnocid antiromanesc

 1. bradutroman zice:

  La lupta!….
  Nu mai dormiti in papuci romanasilor!

 2. Iulia zice:

  Vor razboi..razboi va fi. 3 judete controleaza Romania?…eu spun sa mergem toti ..absolut toti..moldovean, ardelean, oltean , muntean si sa-i invatam minte pe astia .Sa plece in Ungaria sau sa taca pe veci!!!!!

 3. Nicoleta zice:

  Eu zic ca mai intai trebuie invatati minte UDMR-istii de la putere,ca de la cap se impute pestele,se curata doar de la coada.Bravo voua ,ptr. pozitia pe care ati luat-o in sfarsit.!!!

 4. Pingback: STIRILE ZILEI (20.06.2011) « Saccsiv's Weblog

 5. kali sogor zice:

  taceti in gura voi ba ..secuii obtin acum ceea ce au dorit..iar restu romanilor au obtinut rahatul si furtisagul bucalelor..taceti voi in gura si statzi in ciulinii baraganului 4ever

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s