Presa electronica ortodoxa din Grecia face apel catre toti episcopii ortodocsi din lume impotriva hirotoniei ca episcop a lui Ieronim Cretu

APEL AL CLERICILOR SI CRESTINILOR ORTODOCSI DIN ROMANIA CATRE TOTI EPISCOPII ORTODOCSI DIN LUME IMPOTRIVA HIROTONIEI IN EPISCOP A ARHIM. IERONIM CRETU, CATERISIT DE PATRIARHIA IERUSALIMULUI


Catre toti Intaistatatorii ortodocsi ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale si catre toti episcopii ortodocsi din lume ne ridicam glasul cu neliniste, cerandu-le ajutorul pentru a impiedica hirotonia in episcop a Arhimandritului Ieronim Cretu, cleric caterisit de catre Patriarhia Ierusalimului, pentru ca sus-numitul a dat Sfanta Impartasanie catolicilor, coptilor, armenilor si membrilor altor confesiuni, in insula Patmos, in anii 2007 si 2009.

De mentionat ca in anul 2008, dupa cazurile Corneanu si Drincec, Sfantul Sinod a hotarat ex-comunicarea credinciosilor si depunerea din treapta a clericilor care se vor impartasi cu cei de alte confesiuni si denominatiuni crestine.

Preotii si credinciosii ortodocsi din Romania declara cu deosebita neliniste: Nu vrem un astfel de nevrednic episcop, care ca arhimandrit a fost caterisit de Sinodul Patriarhiei Ierusalimului, dar pe care Sinodul Patriarhiei Romaniei l-a ales episcop.

Sunt voci care afirma ca Patriarhul Romaniei are de gand sa savarseasca hirotonia arhimandritului Ieronim, sambata, la sarbatoarea Sfintilor Imparati intocmai-cu-Apostolii Constantin si Elena, hramul Catedralei Patriarhale din Romania.

Episcopi ortodocsi, ajutati-ne. Fiara ecumenismului urla si in Romania.

Urmariti filmuletele video (Patmos, 2007/2009) de la Liturghiile la care a participat arhim. Ieronim Cretu, slujind, adica implicandu-se liturgic, impartasindu-se si impartasind si eterodocsi.

Cu metanie, Va sarutam dreapta sfintitoare,

Clerici si crestini ortodocsi din Romania.

Nota:

Abordat de cineva in aceasta problema, secretarul Sf. Sinod, PS Ciprian Campineanul, i-a luat apararea parintelui Ieronim Cretu, afirmand ca „nu a slujit si nu s-a impartasit, ci doar a participat”. Probabil a vrut sa spuna ca doar „a asistat” (lucru neadevarat, vezi VIDEO), pentru ca substantivul „participare” este sinonim neologic pentru „impartasire”. Dar sa lasam sa vorbeasca inregistrarile video.

Pentru video, accesati: Pelerin Ortodox

sursa: Augoustinos-kantiotis.gr  si Impantokratoros.gr


Cititi si: Mobilizare generala impotriva hirotoniei arhim. Ieronim Cretu ca episcop! Anaxios – nu este vrednic!

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, anti-masonerie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s