Discriminare: Vaccinarea obligatorie!!! Se va introduce Carnetul de vaccinare obligatoriu la scoala, gradinita, facultate si la nou nascuti

Copiii care nu au toate vaccinurile facute ar putea fi resprinsi la inscrierea la gradinta sau scoala

Proiectul de ordin privind eliberarea carnetului de vaccinare aflat pe site-ul Ministerului Sanatatii are nevoie de imbunatatiri, sunt de parere unii reprezentanti ai medicilor de familie doljeni. Acestia sunt convinsi ca, daca va fi adoptat in forma actuala, proiectul ar putea da nastere la abuzuri grave.
Toti nou-nascutii vor primi la iesirea din maternitate un carnet de vaccinari. Ideea este veche si a fost aplicata si pana acum, insa nu consecvent. Ministerul Sanatatii s-a gandit ca nu ar strica sa fie legalizata, motiv pentru care a emis un proiect de ordin in acest sens. Actul normativ prevede inregistrarea obligatorie in acest document a tuturor vaccinurilor care urmeaza sa-i fie administrate copilului. Carnetul de vaccinari sta la parinte, care trebuie sa-l prezinte medicului vaccinator, iar acesta, la randul sau, va fi obligat sa inregistreze in el toate vaccinurile facute, in conformitate cu programul national de imunizari al Ministerului Sanatatii. La inscrierea in colectivitate, se va solicita obligatoriu prezentarea carnetului de vaccinari.

Unul dintre reprezentantii medicilor de familie doljeni, dr. Gindrovel Dumitra, sustine ca a existat si pana acum un carnet de vaccinari, dar eliberarea si completarea lui nu erau clar reglementate. „Carnetul de vaccinari se elibereaza in maternitati de aproximativ zece ani. Unii dintre parinti vin cu aceste carnete la cabinet, iar medicii consemneaza in ele fiecare vaccinare. Ordinul vine sa legifereze toata aceasta situatie“, a declarat medicul de familie.
Problema este ca nu legifereaza bine. Medicii spun ca eliberarea carnetelor va putea fi facuta, potrivit ordinului, doar de maternitati, in conditiile in care sunt si copii care se nasc in strainatate, acasa, la dispensar sau in ambulanta. O alta problema ridicata de medici este cea referitoare la obligativitatea vaccinarii. Vaccinarea este recomandata, dar nu este obligatorie inRomania, neexistand o lege in acest sens. Cu toate acestea, proiectul de ordin al Ministerului Sanatatii prevede obligativitatea prezentarii carnetului de vaccinari la intrarea intr-o colectivitate (gradinita, scoala, facultate, fie ea de stat sau privata). Medicii de familie cred ca in felul acesta se poate ajunge la situatii discriminatorii, de copii resprinsi la scoala sau la gradinita pentru ca nu au toate vaccinurile facute. De aceea, medicii sunt de parere ca o problema serioasa cum este vaccinarea trebuie mai intai reglementata legal si, daca este posibil, introdusa obligatoriu, avand in vedere avantajele dovedite ale vaccinarii in prevenirea unor boli grave.

 sursa: Gazeta de Sud

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Discriminare: Vaccinarea obligatorie!!! Se va introduce Carnetul de vaccinare obligatoriu la scoala, gradinita, facultate si la nou nascuti

 1. pavel zice:

  off topic @ admin

  Va rugam, din suflet, ati putea sa ne bucurati cu imagini de la sf Ilie Lacatusu, din saptamina ce a trecut?
  Bogdaproste! Doamne ajuta!

 2. admin zice:

  Nu avem permisiunea nepotului. Se pare ca un ierarh pe nume Serafim a pus aceasta conditie.
  Au mai fost persoane care au fotografiat.. poate vor posta ei.

 3. Marius zice:

  Hristos a inviat!

  Ma iertati… Parintele Iustin s-a intors acum la Petru Voda?

 4. admin zice:

  @Marius
  Parintele Justin nu a fost plecat decat 2 luni, dar anul trecut. De atunci este la manastirea de maici, tot la Petru Voda.

 5. Marius zice:

  Multumesc! Saptamana trecuta se anuntase ca vine la Parintele Lacatusu si am crezut ca a venit in Bucuresti.

  Inca o intrebare, daca nu deranjez prea mult.. Cum as putea sa ajung din Bucuresti?
  Am inteles ca sunt microbuze din Piatra Neamt si Bicaz pana in Poiana Largului si de acolo altele pana in Petru Voda. Stiu deasemenea ca era un autobuz Iasi-Vatra Dornei. Cum credeti ca ar fi cel mai bine?

  Multumesc!

 6. Gabi M. zice:

  HRISTOS A INVIAT! Vezi aici ce se intampla in anul 2009 in sua(new york): http://www.dailypaul.com/109148/ny-health-care-workers-revolt-against-forced-vaccination-video Sper sa dai mai departe! P.S. Multa sanatate si sa nu avem prea curand astfel de…”bucurii”! Doamne ajuta!

 7. Cremene zice:

  Am cautat pe site-ul Min Sanatatii si nu am gasit proiectul de ordin privind carnetul de vaccinare pentru nou nascuti.

  Va rog, puteti sa ne oferiti adresa web la care se gaseste acest document?

  Multumesc!

  Un roman

 8. admin zice:

  @Marius
  Sunt microbuze din Bucuresti spre Vatra Dornei, care trec prin Poiana Largului. Acolo cobori si mai sunt vreo 6 km pana in satul Petru Voda, in total 10 km pana la manastire sus.
  UIte aici detalii: http://www.autogari.ro/Transport/Bucuresti-Vatra_Dornei/643-541.aspx?zi=2011-05-24

 9. Marius zice:

  @admin

  Multumesc!
  Doamne ajuta!

 10. CUM SE POATE REFUZA VACCINAREA COPIILOR – BAZA LEGALA

  Care este baza legală pentru ca un părinte să poată refuza vaccinarea copilului său?

  REZUMATUL articolului:

  INTRODUCERE
  • context, justificare, necesitate

  PREVEDERI DIN LEGISLAŢIA SPECIFICĂ
  • Legea nr. 46/2003 privind drepturile pacienţilor
  • Legea nr. 95/2006 privind reforma sănătăţii
  • OG nr. 53/2000 privind obligativitatea raportării bolilor şi a efectuării vaccinărilor, aprobată prin Legea nr. 649/2001

  CONCLUZII
  • Orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau o procedură medicală, inclusiv vaccinarea;
  • Orice tratament sau procedură medicală, inclusiv vaccinarea, se pot acorda unui copil numai după ce s-a obținut consimțământul părintelui/tutorelui, cu excepția situațiilor de urgență;
  • Orice campanie de vaccinare presupune existența unui ordin prealabil al Ministrului Sănătății, aşadar – pentru cazuri extreme, cum a fost cel al vaccinului anti-HPV – un act administrativ anulabil în instanță (prin procedura de contencios).

  ALTE PREVEDERI LEGALE UTILE
  • Constituţia României
  • Legea nr. 279/2009 – Codul Civil

  ALTE ARGUMENTE bioetice si medico-legale
  • Revista Română de Bioetică
  • Academia Americană de Pediatrie

  CE TREBUIE SĂ FACĂ UN PĂRINTE CARE NU DOREŞTE SĂ-I FIE VACCINAT COPILUL?
  • Mic ghid etapizat de actiuni institutionale

  DECLARAŢIE DE REFUZ A VACCINĂRII
  • Formular tip

  Acest ghid are scopul de a sprijini părinţii care nu doresc administrarea unuia sau altuia dintre vaccinuri copiilor lor. În ciuda obiceiului împământenit de pe vremea comunismului şi conform căruia toată lumea trebuie să se vaccineze, decizia familiei are prioritate absolută în fața autorităților. Afirmaţiile „aşa e legea” sau „aşa cer regulile comunității”, folosite de medici sau directorii de şcoli în sprijinul vaccinării obligatorii, sunt lipsite de fundament şi orice părinte poate, prin cunoaşterea câtorva elemente juridice de bază, explicate mai jos, să îşi impună punctul de vedere.

  Articolul intreg:
  http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2011/05/24/cum-se-poate-refuza-vaccinarea-copiilor-baza-legala/

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s