Documentele oficiale care atesta ca Parintele Ilarion Argatu avea binecuvantarea Patriarhului Diodor, al Ierusalimului, de a construi MANASTIRE la Ierihon

O parte de istorie, necunoscuta, despre asezamantul de la Ierihon:

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, Pentru normalitate și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la Documentele oficiale care atesta ca Parintele Ilarion Argatu avea binecuvantarea Patriarhului Diodor, al Ierusalimului, de a construi MANASTIRE la Ierihon

 1. Pingback: STIRILE ZILEI (20.05.2011) « Saccsiv's Weblog

 2. sorin zice:

  ma puteti ajuta sa inteleg unde scrie (minutul si secunda) ca parintele ilarion argatu primise binecuvantare scrisa de la patriarhul diodor sa construiasca biserica sau manastirea? m-am tot uitat si imi scapa actul respectiv. multumesc.

 3. Marian M zice:

  Da, din scrisoare nu se întelege ca acea scrisoare ar răspunde cererii verbale de a ridica locașul… Binecuvântarea finală este o formulă standard. Poate știți ceva mai mult?
  Pentru mine, însă, acest filmuleț este important pentru că se arată cine a avut ideea și stat la baza acestui proiect, cine s-a luptat pentru el, cine l-a pus pe picioare. De ce spun aceasta? Pentru că în discuțiile din ultimele zile contribuția părintelui Ilarion Argatu a fost cam ocultată…

 4. admin zice:

  @sorin

  minutul 1:57 si faptul ca Parintele Argatu a vorbit de la bun inceput despre o MANASTIRE. Deci se stia ca se va sluji in acel locas ce se va construi. Ca au facut si hoteluri, piscine s.a. nu este treaba lor, caci e teren privat si nu sunt incalcate Canoane.
  Canoanele sunt incalcate de Teofil care slujeste cu armenii.

 5. sorin zice:

  la minutul 1: 57 nu este expus niciun document. nu contest ca p ilarion ar fi vorbit despre o manastire, dar titlul articolului lasa de inteles ca se arata niste DOCUMENTE din care reiese ca diodor ar fi binecuvantat ridicarea unei biserici la ierihon. documentele sunt ceva ce raman pe hartie.

  ce legatura are slujirea cu armenii cu titlul articolului pe care il comentam amandoi?

 6. admin zice:

  @sorin
  Are legatura pentru ca Teofil invoca incalcarea canoanelor.. dar el este o naparca care incalca primul canoanele..

 7. sorin zice:

  inclin sa fiu de acord cu dvoastra cand insinuati ca atat bor cat si teofil incalca canoanele. cred totusi ca titlul articolului e nepotrivit cu ceea ce vreti sa ne comunicati. poate ar fi fost mai potrivit un titlu de genul ‘ca si naparca teofil, si bor-ul incalca canoanele, pe documente’. bineinteles, aveti libertatea sa pastrati titlul initial.

 8. admin zice:

  multumim ca ne lasati libertatea de a pune titlurile cum consideram

 9. Pingback: Reconciliere între Patriarhia Română şi cea a Ierusalimului, privind Aşezământul din Ierihon | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s