ECUMENISMUL FARA MASCA: Cum le-a stat Dumnezeu impotriva iudeilor ce vroiau reconstruirea Templului lui Solomon

Readucem in atentie un lucru ce urmeaza sa se intample, fiind si prorocit ca semn ce precede A Doua Venire a Mantuitorului. Doar ca, elitele intunecate ale acestei lumi nu-l asteapta pe Hristos, ci pe antihrist, ce va veni inainte de Hristos si va fi incoronat in noul templu din Ierusalim. Conflictele recente din tarile arabe au ca obiectiv slabirea opozitiei islamice din zona pentru a fi mai usor de demolat moscheea lui Omar, ce este amplasata pe locul unde trebuie construit templul. Totul este pregatit pana la cele mai mici detalii, iar planul existent acum – macheta – exclude clar din acea zona moscheea existenta la ora actuala. Deci, cumva aceasta moschee trebuie sa dispara. Doar ca va le va sari in cap lumea musulmana si tocmai din acest motiv musulmanii trebuie redusi la tacere.

Noi, ca ortodocsi, nu putem decat sa ne rugam si sa avem acea pocainta incat sa induplecam pe bunul Dumnezeu sa mai amane sfarsitul, timp in care sa ne plangem pacatele, nadajduind in mantuire. Caci iata ce s-a intamplat ultima data cand iudeii au incercat sa reconstruiasca templul:

Odata cu caderea Ierusalimului sub Tit, templul lui Solomon a fost distrus pana la ultima piatra. S-a implinit cuvantul Domnului ce l-a spus: „Amin, zic voua, ca nu va ramane aici piatra peste piatra care sa nu se risipeasca”(Marcu 13, 2).

Dar evreii, care n-au crezut niciodata in Hristos si in cuvantul Sau vesnic și neclintit, au voit sa reconstruiasca templul lui Solomon si sa scoata drept mincinos cuvantul Lui cel profetic.

In 363 d.Hr., in vremea lui Iulian Paravatul, au gasit prilejul sa faca recon­struc­tia templului. Imparatul luptator impotriva Crestinismului, Iulian i-a sustinut si ajutat material sa-si reconstruiasca templul[1].

Atunci episcopul Ierusalimului Chiril[2], sub a carui privire se intamplau toate acestea, spune inaintea tuturor proorocia lui Daniil si a lui Hristos Insusi cu privire la cele ce se intamplau. Mustra aceasta incercare luptatoare de Dumnezeu, cat si truda zadarnica a lor. El ii dojenea pe fata ca un vrednic Parinte apostolic. Iudeii insa s-au incapatanat sa-l reconstruiasca.

Si chiar in clipa in care ei lucrau cu indarjire, s-a pornit un cutremur, ce i-a speriat de moarte. Apoi, au incercat de trei ori sa puna temelia, dar de fiecare data ieseau din pamant flacari, nisip fierbinte si pietre imprastiind pe evrei si vatamandu-i.

Scriitorul latin Ammianus Marcellinus, care a fost martor ocular al minunii, o descrie astfel:

„Pe cand Alipie(unul dinte favoritii lui Iulian si prefect al Bretaniei) insista cu tarie, fiind ajutat si de ighemonul acelei eparhii, bulgari de foc infricosatori ieseau in locul unde sapau temelia, fiind foarte desi si arzand de multe ori pe lucratori, incat, in cele din urma locul acela a ramas pustiu, neindraznind nimeni sa se apropie de el”.

Pana la urma au fost nevoiti sa opreasca lucrul. De atunci au trecut o mie sase sute de ani si n-au cutezat sa-l reconstruiasca, desi este templul la care viseaza de atata timp si dispun, dupa cum se stie, de bani multi.[3]

 Pe langa acestea si multe altele, despre minune da marturie si un oarecare rabin, pe nume Ghedialiah. El se bazeaza pe analele istorice ale iudeilor.[4]

 Se ostenesc, deci, in van, cand se impotrivesc Atotputernicului Hristos si „lovesc cu piciorul in tepusa”.


[1] Vezi Marturii ale scriitorilor iudei si latini despre Hristos, de A. Sturza, pag. 241. n. aut.
[2] In viata Sfantului Chiril patriarhul Ierusalimului se scrie mai pe larg despre cele afirmate. A se vedea Vietile Sfintilor, Luna Martie, ziua a-18-a unde este scrisa viata Sfantului Chiril.
[3]  Vezi si Sf. Grigorie de Nazianz, Cuvantul 4, pag 110-113; Sf. Ambrozie al Mediolanului, Cuvant impotriva iudeilor; Ruffin, Cartea a-10-a; Socrate Cartea a-3-a, cap. 20).
[4] Istoria, Le Beau, Vol. 3

extras din cartea ECUMENISMUL FARA MASCA. pentru comenzi apasati aici

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la ECUMENISMUL FARA MASCA: Cum le-a stat Dumnezeu impotriva iudeilor ce vroiau reconstruirea Templului lui Solomon

 1. Ioan C. zice:

  ” 3. Să nu vă amăgească nimeni, cu nici un chip; căci ziua Domnului nu va sosi până ce mai întâi nu va veni lepădarea de credinţă şi nu se va da pe faţă omul nelegiuirii, fiul pierzării,
  4. Potrivnicul, care se înalţă mai presus de tot ce se numeşte Dumnezeu, sau se cinsteşte cu închinare, aşa încât să se aşeze el în templul lui Dumnezeu, dându-se pe sine drept dumnezeu.
  5. Nu vă aduceţi aminte că, pe când eram încă la voi, vă spuneam aceste lucruri?
  6. Şi acum ştiţi ce-l opreşte, ca să nu se arate decât la vremea lui.
  7. Pentru că taina fărădelegii se şi lucrează, până când cel care o împiedică acum va fi dat la o parte.
  8. Şi atunci se va arăta cel fără de lege, pe care Domnul Iisus îl va ucide cu suflarea gurii Sale şi-l va nimici cu strălucirea venirii Sale.
  9. Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui satan, însoţită de tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase,
  10. Şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă ei n-au primit iubirea adevărului, ca ei să se mântuiască.
  11. Şi de aceea, Dumnezeu le trimite o lucrare de amăgire, ca ei să creadă minciuni,
  12. Ca să fie osândiţi toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci le-a plăcut nedreptatea.” ( II Tesaloniceni 2, 3- 12).

 2. STOP RFID 666 zice:

  Templul lui Solomon se va reconstrui cat de curand. Cu tehnologia actuala si cu banii de care dispun acesta se poate face chiar intr-un an. Arabii sigur se vor rascula dupa demolare deoarece moscheea lui Omar este al treilea loc sfant al musulmanilor. Dar cum bine a-ti spus ei sunt acum macinati prin lupte interne pentru a opune o rezistenta cat mai mica.

 3. siloxy zice:

  mai degraba decat reconstruirea templului, imi vine in minte re-ridicarea turnului babel…

 4. admin zice:

  turnul babel il vezi la bruxelles

 5. ovidiu zice:

  Un alt turn babel se gaseste in dubai si e considerat una dintre cela mai mari cladiri din lume, ar urma sa aiba aproximativ 800 de m,160 de etaje, 56 de ascensoare.

 6. Pingback: STIRILE ZILEI (04.05.2011) « Saccsiv's Weblog

 7. siloxy zice:

  chiar crezi ca nu are legatura bruxelles cu ce se intampla pe-acolo? cred ca „satul global” functioneaza binisor de multa vreme.

 8. acelas zice:

  stire ce pare sa confirme ipoteza adormirii musulmanilor pt a construi ceea ce vor sa construiasca …

  http://www.gandul.info/international/in-testament-osama-bin-laden-le-cere-copiilor-sa-nu-lucreze-pentru-al-qaeda-si-sotiilor-sa-nu-se-recasatoreasca-8226948

  .

 9. acelas zice:

  (bineinteles, o alta „facatura”)

 10. arhitectura zice:

  Mosqeea cu acoperisul aurit din poza voastra nu este cea pe care vor sa o darame sionistii. Sionistii vor sa darame Mosqeea Al Aqsa, aceasta fiind tot in acea zona, dar avand acoperisul neaurit.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s