Credinciosii ortodocsi din Japonia: Sa va rugati pentru noi pacatosii

Printre cele mai puternice cutremure din istorie au avut loc in Japonia in aceste zile. Pana acum se spune ca sunt mai mult de 2500 de victime si peste 10 mii de oameni disparuti.
Imediat dupa explozia de la centrala nucleara, jurnalistii site-ului „Ortodoxia si Lumea” au contactat pe parintele Nicholas Katsuban, un preot al Bisericii Ortodoxe Ruse din Japonia.

Nu ne-am oprit din slujba
In momentul in care cutremurul a inceput, eram in biserica, slujba tocmai incepuse, si in ciuda replicilor puternice am continuat sa slujim, sa ne rugam cu mai multa pocainta, desi eram constienti de ceea ce se intampla. Pentru prima data in aceasta tara a avut loc un astfel de dezastru natural de o asemenea amploare, incat abia te tineai pe picioare, iar biserica noastra tremura.

Sarcina noastra principala este de a ajuta pe cei in nevoie
Acum noi incercam sa mentinem contacte stranse cu parohiile noastre si cu personalul birourilor reprezentative. Nu am primit nici un mesaj ca vreunul dintre credinciosii nostri a fost ranit, sau ca bisericile au fost distruse. Sarcina noastra principala acum este de a ajuta pe cei care au nevoie de ajutor si de a evita panica in masa. Oameni isi fac griji, oamenii se tem, dar toata lumea incearca sa se imbarbateze, nu exista panica sau isterie.

Fiecare ar trebui sa aiba inima in rugaciune
Nimeni nu stie ce se va intampla in continuare. Stiu un singur lucru, ca fiecare trebuie sa avem inima in rugaciune, si va rog, dragi frati si surori, compatrioti, sa va rugati pentru noi pacatosii. Rugaciuni impotriva cutremurelor si pentru mantuirea de suferinta
Rugati-va Domnului, rugati-va Maicii Domnului Mult Milostive, rugati-va catre toti sfintii lui Dumnezeu si ingerii din ceruri pentru linistirea stihiilor pamantului. Astazi este Duminica Biruintei Ortodoxiei si poate rugaciunea crestinilor-ortodocsi va birui in inima fiecaruia ca sa se ridice cererile noastre la tronul lui Dumnezeu.

Matushka Maria Matsushima relateaza din Japonia:

In Nagoya, unde locuiesc este totul bine. Dar nordul Japoniei a suferit mult. Vladica Serafim de Sendai a sunat de pe mobil la oficiul nostru din Tokyo si a spus de catedrala din Sendai ca este sigura, dar el nu poate contacta enoriasii sau nu poate afla care este situatia si care sunt daunele din eparhia sa, deoarece telefonia fixa si energia electrica sunt oprite. Exista multe biserici si capele mici acolo, si multi frati si surori, unii locuind in apropierea tarmului.
In Tokyo, parintele Ioan spune ca in Catedrala [Nikolaido] prejudiciul nu este atat de mare, doar unele candele de sticla si alte obiecte s-au spart. Totusi, replicile continua.
Va rugam adaugati in rugaciunile voastre pe oamenii care au suferit in acest dezastru.

traducere de pe pravmir.com

Acest articol a fost publicat în Pentru normalitate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Credinciosii ortodocsi din Japonia: Sa va rugati pentru noi pacatosii

 1. Stefan zice:

  Dumnezeu sa apere pe tot poporul sau !
  Doamne iarta-ne ca suntem tare pacatosi!
  Doamne,iarta si pe fratii si surorile noastre din Japonia ,cei care sunt in necaz acum si le usureaza lor greutatea incercarilor prin care trec !

 2. Gabi M. zice:

  Apara Doamne,miluieste,mantuieste,binecuvinteaza,lumineaza poporul Tau si pe fratii din Japonia,atat de incercati si conteneste dezastrele care au venit asupra lor!

 3. Pingback: STIRILE ZILEI (15.03.2011) « Saccsiv's Weblog

 4. Pingback: Credinciosii ortodocsi din Japonia: Sa va rugati pentru noi pacatosii « Saccsiv's Weblog

 5. Graiul Ortodox zice:

  Arhimandritul Nectarios Moulatsiotis, în 1997, prin scrisoarea sa către răposatul Arhiepiscop al Atenei şi întregii Grecii, Serafim, şi către întregul Sinod a dezvăluit câte urmau să se pună în practică în privinţa relaţiilor dintre putere şi Biserică, referitoare la anularea salariilor şi a pensiilor clericilor, precum şi la averea bisericească.

  http://graiulortodox.wordpress.com/2011/03/13/arhimandritul-nectarios-moulatsiotis-in-1997-prin-scrisoarea-sa-catre-raposatul-arhiepiscop-al-atenei-si-intregii-grecii-serafim-si-catre-intregul-sinod-a-dezvaluit-cate-urmau-sa-se-puna-in-practi/

 6. Mos Ioan zice:

  Dumnezeu sa-i odihneasca în pace pe cei care au murit!
  Sa ne rugam pentru fratii nostri din Japonia!
  Dumnezeu si Maica Sfânta sa îi ocroteasca!

 7. Mos Ioan zice:

  RUGACIUNE PENTRU POTOLIREA STIHIILOR
  (la vreme de trasnete, fulgere, grindina sau cutremur)

  Doamne, Dumnezeule, Cel ce de bunavoia Ta ai adus toate dintru nefiinta întru fiinta, si cu puterea Ta pastrezi faptura, chivernisind lumea cu purtarea Ta de grija, Tu, Care din patru stihii ai asezat faptura si cu patru vremi ai încununat curgerea anului, fii binecuvântat! Ca de Tine se cutremura toate puterile îngeresti, pe Tine Te lauda soarele, pe Tine Te slaveste luna, Tie se cuceresc stelele, Pe Tine Te asculta lumina, de Tine se îngrozesc adâncurile, Tie slujesc izvoarele, Tu ai întins cerul ca o piele, Tu ai întarit pamântul pe ape, Tu ai îngradit marea cu nisip, Tu spre suflare ai varsat vazduhul.
  Cel ce-Ti faci din nori caruta si umbli pe aripile vântului, Cel ce cauti spre pamânt, si-l faci de se cutremura, Cel ce te atingi de munti si ei fumega.
  Tu esti Cel ce odinioara într-un nor gros, înconjurat de fulgere si tunet, Te-ai aratat lui Moise pe muntele Sinai, Tu, în vremea lui Avraam si a lui Lot, ai trimis din cer ploaie de foc si pucioasa si, pentru faradelegile lor nenumarate, cetatile Sodoma si Gomora le-ai stricat. Marturisesc dar atotputernicia Ta si, cu umilinta plecându-mi genunchii, îndraznesc a Te ruga: Îndura-Te de noi, pacatosii si nevrednicii, si nu lasa ca, pentru faradelegile noastre cele mari, zidirea si fapturile Tale sa fie înghitite de pieire! Toate vietatile asteapta de la Tine sa le dai hrana la buna vreme, dându-le Tu lor, vor aduna, deschizând Tu mâna ta, toate se vor umple de bunatati, dar întorcându-TI Tu fata, toate se vor tulbura si se vor sfârsi si în tarâna lor se vor întoarce.

  Asa, Doamne, milostiveste-Te spre noi si fa ca aratarea puterilor Tale nesfârsite sa nu ne fie noua spre osânda si pieire, ci spre îndreptare si zidire, ca sa cunoastem ca Tu esti singur Dumnezeu adevarat, mult milostiv si mult îndurat. Da-ne asadar sa pastram pururea neschimbata aceasta cunoastere, întareste-ne vointa de a pazi în toata vremea poruncile Tale. Toarna, Bunule,în inimile noastre, simtirea dumnezeiasca a dragostei fratesti catre toti semenii nostri, pentru ca, iubindu-ne cu adevarat unii pe altii, toti sa Te marturisim pe Tine, Dumnezeu cel întreit în fete. Ca a Ta este stapânirea si a Ta este împaratia si puterea si slava, a Tatalui si a Fiului si a Sfântului Duh,acum si pururea si în vecii vecilor, Amin!

 8. soram zice:

  CREDINTA

  NADEJDE

  CURAJ!!!

 9. Alexa zice:

  Inca un experiment facut pe bietii oameni. Fereasca D-zeu

 10. Mos Ioan zice:

  @ Alexa

  Alexa draga, te rog scrie Numele Domnului întreg, nu mai face abrevieri!

 11. sanda alexandru zice:

  Doamne,iarta sufletele celor morti din Japonia.Doamne,indreapta-i spre credinta crestin-ortodoxa si mintuieste sufletele lor.Binecuvinteaza DOAMNE si poporul roman,luminaza-l si apropiel de tine ,DOAMNE1 AMIN.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s