Rugaciune pentru neamul romanesc, de Parintele Gheorghe Calciu

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, in acest post al sfintelor patimi ale Fiului Tau, Domnul nostru Iisus Hristos, venim la Tine, Doamne, cu pocainta si durere in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc. Asculta cererea noastra in ajunul marii sarbatori a invierii triumfale a Mantuitorului nostru Hristos.

Intra, Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa, Iisuse de uneltirile vrajmasilor vazuti si nevazuti. Ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare. Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri si sufletul lui este mahnit de moarte. Ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul, sa slujeasca tuturor. Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat poruncile Tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat. Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele, ci si cu inima.

Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta. Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii. Nu mai este nici unul care sa faca dreptate, nu mai este nici unul! Ci inceteaza, Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc. Adu-Ti aminte de bunatatea Ta si-l miluieste pe el. Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritoriile cedate, si-l miluieste pe el.

Reunifica poporul Tau. Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile, indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta. Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata. Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica, Tara si Neam; adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre.

Reda poporului nostru pamantul pe care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatori buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhierei vrednici de Tine, Iisuse Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum ii vrei Tu, Milostive. Auzi-ne, Doamne, intru indurarea Ta!

Nu intra, Stapane, la judecata cu robii Tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare. Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Parintele Gheorghe Calciu

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Rugaciune pentru neamul romanesc, de Parintele Gheorghe Calciu

 1. soram zice:

  „Nu mi-am putut explica acest fenomen de ratacire colectiva decat ca un proces de demonizare in masa.
  In acest cuptor de iad,singura si ultima NADEJDE era in ocrotirea Cerului.”
  (Pr.Gheorghe Opris,”Drumul Golgotei”)

  „Caci lupta noastra nu este impotriva trupului si a sangelui,ci impotriva incepatoriilor,impotriva stapaniilor,impotriva stapaniilor intunericului acestui veac,impotriva duhurilor rautatii care sunt in vazduhuri.
  Pentru aceea,luati toate armele lui Dumnezeu,ca sa puteti sta impotriva in ziua cea rea si toate biruindu-le,sa ramaneti in picioare.”
  (Efeseni 6,12-13)

  „De vom avea in mijlocul neamului nostru ramanesc,o suta de suflete care sa cada jertfelnic-ca o smirna aprinsa,ca o lumanare de ceara curata,in care staruie tot parfumul florilor de camp-atunci cetatea va fi mantuita.
  Oare nu acesta-i scopul vietii:mantuirea ta si a neamului?”
  (Pr.Dimitrie Bejan)

  „Sufletul unei tari parasite de cei in viata se lasa in voia mortilor,marilor morti,si se reface prin ei.”
  (Pr. Daniil Tudor)

 2. elena zice:

  Sa va dea Dumnezeu multa sanatate parinte sa va puteti ruga pentru noi pacatosi.

 3. elena zice:

  Sa va dea Dumnezeu multa sanatate parinte sa va puteti rugati pentru noi pacatosi.

 4. Dinu zice:

  Amin! la aceasta rugaciune

 5. Fabian zice:

  O fi si aceasta Rugaciune fara legatura cu Ortodoxia, dupa logica lui Mircea Platon si ceilalti…
  Noi ramanem insa cum am fost, români si crestini, in ciuda urlatorilor de serviciu umblati prin strainatate.
  Sfintii Legionari de la Aiud isi arata moastele facatoare de minuni iar necredinciosii intelectuali îi denigreaza. Nu e o noutate, toti ereziarhii erau oameni invatati…

 6. Pingback: 21 nov. – Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa la 6 ani de la sălășluirea în ceruri. Naționalism: izolare sau implicare? | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s