REPROGRAMARE: Conferinta curajoasa organizata de ASCOR Iasi: Marturisirea crestina in temnitele comuniste” (poezii de dupa gratii)

Nota A.S.C.O.R. Iasi: Va cerem scuze pentru amanarea pentru joi, 24 februrie a conferintei cu tema “Marturisirea crestina in temnitele comuniste – poezii de dupa gratii ” Invitatul Ilie Tudor, din motive personale nu a mai putut ajunge in Iasi pe 17 februarie.

ASCOR Iasi va invita joi, 24 februarie 2011, ora 19.00, in sala T17 din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae”, la conferinta cu tema: „Marturisirea crestina in temnitele comuniste” (poezii de dupa gratii). Il vom avea ca invitat pe domnul Ilie Tudor, tatal artistului Tudor Gheorghe, supravietuitor al temnitei de la Aiud, locul in care spiritul sau de roman crestin ortodox, a invins materia „comunista” alaturi de colegi de suferinta, deveniti adevarati prieteni vesnici, precum parintele Dumitru Staniloae, poetul Radu Gyr si filosoful Petre Tutea. Conferinta va fi precedata, incepand cu ora 18.00, de savarsirea Acatistului Mantuitorului, in Capela Facultatii de Teologie.

Cand ASCOR-ul o sa aiba curajul sa-i cinsteasca pe Sfintii Inchisorilor, citind si Acatistul lor? Sau este interdictie de la ierarhul locului?

Cititi si: Poeti dupa gratii – Manastirea Petru Voda lanseaza un volum de poezii scrise in inchisorile comuniste

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la REPROGRAMARE: Conferinta curajoasa organizata de ASCOR Iasi: Marturisirea crestina in temnitele comuniste” (poezii de dupa gratii)

 1. Andreea zice:

  De apreciat aceasta initiativa a ASCOR. Prinde bine ca poporul sa afle adevarul despre cei ce s-au jertfit in inchisori.

  Offtopic:
  Acum sa mai si radem.. prea tensionata a fost atmosfera din ultimele zile

  Patronul OTV şi fondatorul Partidului Poporului, Dan Diaconescu, a spus la realitatea TV că, dacă 10 ani românii au avut un preşedinte chior, în următorii 10 ani o să aibă unul ştirb, adică pe el.
  Vedeti mai jos Bancnota de 0 lei cu Basescu…

 2. SINGUR zice:

  Inainte nu era nevoie de acte ca sa te cununi .Totul se facea prin biserica , acte de cununii , inscaunari de regi si altele . Acuma tre sa mergi la stat ca sa te recunoasca . L am parasit pe Dumnezeu si se pare ca meritam ce ni se intampla . Pentru pacatele noastre se intampla atatea nenorociri in tara si in lume. Oricat as vrea sa cred ca lumea s ar schimba si se intoarce la Dumnezeu nu cred acest lucru.Prea ne am obisnuit cu pacatul si am gasit destule modalitati de a ne impaca constiinta.

 3. Manastirea Petru Voda prigoana a inceput …Procurori vor sa descinda la Manastirea Petru Voda …Suntem Alaturi de Pr Iustin ?? http://aparamortodoxia-aparamortodoxia.blogspot.com/2011/02/marius-ghilezan-procuratura-urmeaza-sa.html

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s