Pericol ecumenist de peste Atlantic – “CrestIslamul”: noua religie gandita de americani

Mai multe organizatii private ale bisericilor neo-protestante din Statele Unite sunt de parere ca, in contextul actual, crestinii si musulmanii trebuie sa lase la o parte divergentele vechi de secole, de ordin religios, moral si istoric, spre a se uni intr-o noua religie denumita “Chrislam”. Fenomenul este dezbatut intens in societatea americana.

Pe baza ultimelor cuvantari publice ale “The Last Crusade”, o congregatie de biserici neo-protestante din Houston, Atlanta, Seatle si Detroit au inceput sa tina predici de duminica despre Muhammad, fondatorul Islamului, pe care toti musulmanii din lume il considera ultimul si cel mai important Profet.

Spre uimirea enoriasilor, acestia au observat ca pastorii din noua congregatie au inceput sa tina Coranul in altar, chiar langa Biblie.

Initiatorii acestei tendinte, cel putin neobisnuite, se justifica afirmand ca crestinii nu-si pot iubi vecinii fara sa aiba diverse relatii cu ei, cu toata ciudatenia care reiese din aceasta declaratie.

Alan Wisdom, directorul Presbyterian Action Comitee si vice-presedinte al Institute of Religion & Democracy, sustine deschis ca Islamul nu are cum sa fie vazut ca avand aceeasi valoare precum Evanghelia lui Iisus Hristos. Cu atat mai mult, “Coranul nu are ce cauta pe aceeasi masa cu Cuvantul Sfant al Domnului”, afirma el.

“Biblia este singura revelatie a lui Dumnezeu catre oameni. Bisericile, de orice denominatiune ar fi ele, trebuie sa se concentreze doar pe predicarea Cuvantului Domnului. Cand vrem sa-l slavim pe Dumnezeu, il slavim pe Iisus Hristos, si nu putem amesteca aici alte religii”, declara Alan Wisdom, care incheie sustinand ca, “desi este folositor ca orice crestin sa cunoasca cate ceva despre Islam, trebuie stopata imixtiunea in crestinism a unei religii aflate din start in antiteza cu invataturile crestinesti”.

sursa: OneNewsNow

 

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Pericol ecumenist de peste Atlantic – “CrestIslamul”: noua religie gandita de americani

 1. Un pacatos zice:

  ” Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.” ( Ioan 17, 3).

  Mahomed, făr’ de Hristos,
  Nu ni de niciun folos.

 2. Stefan zice:

  Propun pe exageratdefericitu’ in postura de conducator al celor de mai sus descrisi,ca poate asa,se va satura de averi si faima lumeasca !

 3. chisinauian zice:

  off topic

  am observat ca articolele de pe blogurile saccsiv, apologeticum si garduldefier nu mai apar la tag-urile wordpress, de exemplu acest articol face parte din categoria “ANTI-ECUMENISM” si este etichetat cu tag-ul „crestislam”, deci ar trebui sa apara la http://ro.wordpress.com/tag/anti-ecumenism/ si la http://ro.wordpress.com/tag/crestislam/ , dar nu apare

 4. fanu zice:

  mentalitate jidănească de cămătărie şi de tâlhari precum cei alungaţi de Hristos din Templu

 5. Pingback: Ecumenism total: A aparut CHRISLAM, adica 2 in 1 (crestinism plus islam) « Saccsiv's Weblog

 6. Pingback: Religie noua,o mizerie… CHRISLAM… « Nogovernment's Blog

 7. Dinu zice:

  Denominatile nu sunt conforme cu legea lui Dumnezeu ,ei se divid dupa criteri omenesti, de aceia nu atrag harul Lui Dumnezeu, ei impart altarle , si acum vor sa le si pangareasca, Pentru ca vrajmasul Lui Dumnezeu cunoaste ca acolo pe altare se infaptueste dreptatea Lui Dumnezeu, vai de oamenii pacatosi , dar vai si vai de acei Preoti ce savarsec Tainele Sfinte fara sa cunoasca importanta lor, oare sunt asfel de Preoti?? sa dea Dumnezeu sa nu fie, pentru ca de acolo de la altare vine pedeapsa Lui Dumnezeu, de acolo de la altar, vin urgiile pe acest pamant , de acolo de la altar vin plagile si nenorocirile pe acest pamant, de acolo de la altar vine si harul Lui Dumnezeu, de acolo de la altar vine si iertarea pacatelor noastre, misiunile acestea diabolice , vor sa stearga altarele din Sfanta noastra credinta, dar nu vor reusi ,nu o sa aiba izbanda, pentru ca de le va pangari pe toate , urgiile pe acest pamant vor venii. Avertismente si Avertismente ne aduce Dumnezeu , nu va bateti joc de credinta voastra, ca Vaiuri si Vaiuri si din nou Vaiuri vor veni peste oamenii de vor lepada credinta lor. Nu exzista asa ceva , pentru ca scriptura este clara, Avraam cand a adus pe altar ca jertfa nu la adus pe Ismael, chiar daca era din samanta sa. Avraam a trebuiit sa-L jertfeasca pe Isac, pe jertfelnic, Randuiala Lui Dumnezeu este randuiala lui Dumnezeu si Randuiala oamenilor este randuiala oamenilor , aceste doua randuieli , nu pot fi unite sau contopite decat prin Hristos, ci prin nimeni altcineva , nici Prin Moise nici prin Ilie nici prin nici un alt profet nici prin Mahomed , nici prin nimeni decat si doar atat Hristos. punct , in rest totul cade pica , nu are rezistenta , e minciuna.

 8. Marian zice:

  Copilării…

 9. BogdanF zice:

  Sincer, nu cred ca ia cineva in serios aceasta noua „religie” :).

 10. Mos Ioan zice:

  Asta-i tot facatura jidoveasca………….

 11. Dinu zice:

  Sa dea Dumnezeu sa nu fie adevarat , dar pentru cei ce nu cunosc , cum merg lucrurile in noua ordine mondiala, pentru ei e rilex, dar e mai bine sa fii pregatit in fiecare ceas si in fiecare minut, ca nu stii cum vine moartea peste tine, pentru cei ce nu au deaface cu mortea in fiecare zii si stau rilex , treaba lor , dar atunci cand moartea iti apare in fata ochiilor, si lucrurile se intensifica, poate uneori se intesifica si de 7 ori mai mult ,sa nu zic de mai multe ori, sa nu ne asteptam,ca apar legi si ca apar tot felul de lucruri la care nu le mai putem face fata, si nu avem alceva de facut decat sa facem compromis. Frate Marian e bine uneori sa judeci lucrurile la rece si nu la cald, dar daca nu judeci lucrurile si la rece si la cald te trezesti ca fratele tau ca a crapat si nici nu stii de ce a crapat , ca doar e rece si apoi zici , ca asa a fost soarta lui ,saracul, sa crape, ca doar drept nu a fost, sa plateasca pentru pacatele lui. Dar atunci cand fratele tau crapa, dar daca chiar il iubesti poate te mai intrebi si tu de ce a crapat cutare , de ce a murit pe masa de operatie, de ce s-a stins pruncul ala asa de repede , si de ce s-a intamplat asta , o sa dai vina pe Dumnezeu , sau pe oameni , ca cine stie ce pacat a fost la radacina acestui fapt ,. Tu marele stiutor si patrunzator de pacate si tu marele drept incepi sa judeci pe aproapele tau asa cum fac eu acum cu tine , si iaca vrajba e gata, si iti iti , a varat coada, ca no are unde sa o vare, ca de nu o avea unde , mare problema va fi pentru el, In Imparatia cerurilor lucrurile nu stau asa cum vrea iti , iti, acolo lucrurile stau diferit, acolo nu este gaura unde sa vare, iti , iti coada, acolo daca este o gaura si ai varat coada ai si picat, si ai picat rau de tot si ai picat , picat, pana vei face , vai si vai ,si iar vai, pana vei fi dinnou pus la test sa vezi vei mai muri o data sau , vei face vai si vai si iar vai pe vecie.Doamne Dumnezeul meu nu ma lasa , ca pacate, am si voi avea , dar te rog Doamne nu ma lasa.

 12. soram zice:

  Nu stiu daca Dumnezeu le va ingadui aceasta,dar ce ne facem cu amalgamul religie-superstitie-vrajitorie care se practica de ortodocsii nostri,care nu trec pe la biserici decat la botezuri,nunti si inmormantari,dar le aplica cu zel de reali continuatori ai traditiei si culmea,iti mai dau in cap si cu acordul primit din partea vreunui slujitor al bisericii!
  Asa devine cate o inmormantare,circ de astfel de practici,de iti e mai mare mila de bietul mort,sau iti vine sa nu mai participi la ea.Dumnezeu ii ajuta pe oameni sa moara crestineste,sa aiba sansa de mantuire prin rugaciunile celor ramasi in viata,iar noi ce facem,oare asa ii ajutam,sau le ingreunam plecarea?
  Dumnezeu sa ne ierte pe noi toti!

 13. Marian zice:

  Puţin credincioşi mai suntem (adică mici în credinţă). Păi ce, americanii ne-au dat Creştinismul ca acum să ni-L poată lua? Biserica Ortodoxă este a Lui Dumnzeu. Şi porţile iadului nu o vor birui. Intraţi în Ea şi nu vă va mai fi frică „că de voi şi umbla în mijlocul morţii, nu mă voi teme de rele. Că Tu cu mine Eşti. Toiagul Tău şi varga Ta, acestea m-au mângâiat. (…)” Veţi crede în Hristos doar atâta timp cât vă vor lăsa oamenii? Cel ce se teme să nu-i fie luată Ortodoxia acela n-a cunoscut-O. Cel ce stă în afara Ei tremură căci simte fiorul morţii. Cel ce O va iubi va fi al Ei căci Ea nu minte, nu înşeală, nu trădează. Ea iubeşte, Se jerfeşte ca să dea Viaţă. Însăşi coabitarea asta ortodoxie-trai lumesc era o pângărire pe care Ea o accepta din Dragoste pentru noi cei păcătoşi şi slabi. Şi voi plângeţi acum că cel care o întina vrea să se despartă de Ea? Păi ce-aţi iubit? Dulceaţa lumii şi promisiunea Raiului. Nu se poate sluji la doi stăpâni. Nu mai cereţi doi stăpâni. Cereţi Stăpânului Celui Adevărat să ne dea putere, ca noi să fim cei care să ne dezicem de lume nicidecum să plângem că lumea vrea să se dezică de noi. Suntem asemeni celui care plânge că este părăsit de iubita care l-a înşelat în faţa lumii şi cu toată lumea. Şi asta nu e decât mărtuisirea unei stăpânii a patimilor asupra noastră. Şi nu e vrednic de loc… Căci am fost creaţi după Chipul şi Asemănarea Lui Dumnezeu. Am fost chemaţi să fim dumnezei, să biruim noi nu să fim biruiţi. Ce îţi sunt fratele, trupul, soţia, copii? Dacă inima ta nu plânge când îi vezi fumând, îmbătându-se, râzând la poante porcoase, ucigându-şi sufleteşte copii, prietenii, părinţii atunci n-ai cunoscut nimic din Ortodoxie. Şi ţi-e frică de moarte… Căci ţi se ia totul… dumnezeul tău de lut… Şi Tatăl a spus să nu ne facem chip cioplit… Căutaţi să pătrundeţi cu inima măcar o vorbă de-a Mântuitorului căci în fiecare din ele se află întreagă, Viaţa. Amin.

 14. Marian zice:

  Când întreg continentul american va răcni împotriva creştinismului, mergeţi într-o biserică de ţară. Şi cât timp veţi mai vedea preot care săvârşeşte Sfânta Liturghie, de unul singur, de la început până la sfârşit… să nu vă mai temeţi. Căci el este mai mare şi mai puternic decât întreg continentul americii de nord… şi nu numai.

 15. Dinu zice:

  Chemarea unui crestin , este o chemare sfanta, si sunt chemati , sa se bucure de Hristos, sunt chemati la ospat, sunt chemati la sarbatoare sunt chemati la bucurie , la bucuria de a-L castiga pe Hristos, fricosi nu au ce cauta in Imparatia Cerurilor si asa mai departe , locul fricosilor este lacul de foc sau iazul sau ghena sau cum vrea fiecare sa-i zica, asta nu o spui tu ,sau eu ,asta o spune Dumnezeu ca fricosi nu vor intra in Imparatia Cerurilor, asa cum nu vor intra nici curvari si asa mai departe, Tainele, Tainele, nu vor putea fi patrunse, nici de foc si nici de sabie si nici macar de o bomba atomica , iar mintea omeneasca este limitata de pacat, ca sa nu poata intalege lucrurile adanci ale Lui Dumnezeu, Cand Dumnezeu a vorbit omul nu a intales si a rastalmacit cuvantul dupa mintea lui, si atunci Dumnezeu te lasa in mintea ta , in pacatul tau in intalegera ta, in cele ale tale, pana cand vine moartea, ca esti preot ca esti mirean , sau , orice ai fi chiar si presedinte. De aceia lupta ortodoxul pentru ortodoxie, nu ca sunt fanatici , nu ca sunt farisei , nu ca nustiu ce alceva sunt ei , dar Lupta si se zbat pentru mantuire, pentru mantuirea sa personala si pentru mantuirea aproapelui ,pentru liniste si pentru ODIHNA. Dute oriunde te-ai duce si chiar pe alte planete poti sa te duci , odihna nu gasesti, Pacea Hristos o da fiecaruia, Pace voua!! Va las pacea Mea , Va dau Pacea mea, nu asa cum o da Lumea……. Pacea Lui este o pace cu Adevarat < Adevarata, ca El s-a dat pe sine pentru tine , pentru mine, El a implinit o lege mai inalta decat legea veche, Si a zis ca Pacea asta o da ..,chiar si Pacea Lui este daruita celor ce au intales cuvantul Lui si au facut nou legamantul, Pentru ca , cuvantul Lui este dragoste, jertfire !! de acea se sfinteste Altarul, de aceia , se pune sfintele moaste in colturile de la altar, Preotii stiu mai bine aceste lucruri, Pentru ca sfintele moste, este dovada vie , a jertfei , a iubiri si a dragostei Lui Dumnezeu, Iubirea Lui Dumnezeu , este ca a dat , si a dat , si a pus in Om duh din Duhul Lui, cum mai zic batrani a pus durere in om. Si cuvantul a devenit carne , a devenit trup…. EEEEEE, de acea Tainele , tainele Lui Dumnezeu nu se intaleg cu mintea si nici cu trupul ci cu Duhul Lui Dumnezeu in duhul tau . Suflare de viata a suflat in narile Omului cand l-a creat , Duh Sfant a suflat peste ei dupa ce a inviat,………..si cu Suflarea guri Lui il va prapadi pe Antihrist, sa stie fiecare ca pe internet nu o sa primeasca nimeni Duh Sfant , aici primesti cunostinta, si cunostinta asta intra in minte si de aici omul se inganfa ,rastalmaceste lucrurile dupa mintea sa, fara sa cunosca pe Hristoas ca si prezenta.

  Cel ce O va iubi va fi al Ei căci Ea nu minte, nu înşeală, nu trădează. Ea iubeşte, Se jerfeşte ca să dea Viaţă. frumoase cuvinte sunt acestea Mariane. Doamne ajuta.

 16. Maria Goron zice:

  Satan marele falsificator a făcut un plan de oprimare definitivă a omului. L-a ales pe Mahomed un muritor de rând, bolnăvicios în tinereţe, dar cu mari ambiţii personale. “ o sete de răzbunare, de o insistenţă sălbatică pe răzbunare şi o mare cruzime în pricinuirea sau permiterea măcelăririi pe scară mare a duşmanilor săi…
  Daca doriti vedeti mai multe pe:

  http://marianagoron.wordpress.com/2010/12/12/irak-intre-iad-si-rai-intre-mahomed-si-iisus/

 17. Pingback: Despre mahomedanism | MihailAndrei's Blog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s