Vinderea Ortodoxiei: Patru episcopi si un sobor de preoti ortodocsi s-au rugat impreuna cu ereticii papistasi in fata unei carpe

Fratele Saccsiv dezvaluie un nou caz de incalcare a Sfintelor Canoane. Redam mai jos articolul de pe blogul sau:

VIDEO – In atentia Sfantului Sinod BOR. “TATAL NOSTRU” in fata Giulgiului din Torino, LA GRAMADA cu catolicii: IPS IOSIF al Europei Occidentale, PS SILUAN al Italiei, PS TIMOTEI al Spaniei si PS MACARIE al Europei de nord …

Mai sunt si alte filmulete pe youtube. Iata descrierea unuia dintre ele:

În fata Giulgiului sfânt din Torino, ortodoxii români, dar si preotii catolici au recitat “Tatãl nostru”, în limba italianã si românã, la Sfârsitul Vecerniei Mari, în pezenta Înalt Prea Sfintitului IOSIF al Europei Occidentale, Prea Sfintitului SILUAN al Italiei, Prea Sfintitului TIMOTEI al Spaniei si Prea Sfintitului MACARIE al Europei de nord.

Iata si ce mi-a transmis un frate din Italia:

Din pacate pentru Ortodoxie, iata ca aflam de noi incalcari ale Canoanelor Bisericii si a hotararilor Sinodului BOR, de catre preoti si chiar ierarhi ortodocsi. Au loc rugaciuni impreuna cu ereticii catolici in dom-ul din Torino ce gazduieste celebrul fals al Giulgiului, atragand spre inselare si zeci de credinciosi ce iau parte din nestiinta la o slujba apostata.

In fata Giulgiului din Torino, ortodocsii români, dar si preotii catolici au recitat “Tatal nostru”, in limba italiana si româna, la Sfârsitul Vecerniei Mari, in prezenta Inalt Prea Sfintitului IOSIF al Europei Occidentale, Prea Sfintitului SILUAN al Italiei, Prea Sfintitului TIMOTEI al Spaniei si Prea Sfintitului MACARIE al Europei de nord.

Reamintesc ca Sinodul BOR sanctioneaza aspru astfel de abateri de la Canoane, prin decizia din 2008, conform Canoanelor apostolice:

– nu este ingaduit niciunui ierarh, preot, diacon, monah, monahie sau credincios mirean din Biserica Ortodoxa Romana sa se impartaseasca euharistic in alta Biserica crestina. De asemenea, nu este ingaduit niciunui cleric ortodox sa concelebreze Sfintele Taine si Ierurgii cu slujitori ai altor culte.

– cei ce nu se supun acestei hotarari pierd comuniunea cu Biserica Ortodoxa si, in consecinta, vor suporta sanctiuni canonice corespunzatoare starii pe care o ocupa in Biserica: depunerea din treapta sau caterisirea, in cazul clericilor, si oprirea de la impartasanie a credinciosilor mireni.

Inselarea credinciosilor infaptuita de acesti clerici este foarte grava, din mai multe motive:

– considera inselatoria cu Giulgiul ca pe ceva autentic;
– ii cheama pe credinciosii ortodocsi intr-un lacas de cult eretic;
– recunosc ca si papistasii au biserica si preotie;
– se roaga impreuna de parca s.ar ruga la acelasi Dumnezeu, dar stim ca ereticii cred intr-un dumnezeu fals, conform cu ereziile lor, contrare Ortodoxiei.

Comentariu saccsiv:

Fac apel la toate blogurile ortodoxe sa preia informatia, astfel incat sa se afle si de catre Sinodul Sfintei noastre Biserici, ce este chemat astfel sa analizeze acest caz grav de abatere si sa ia masurile in consecinta.

Despre giulgiu, cititi va rog si:

Daca e real, e grav: copie a GIULGIULUI DE LA TORINO la Manastirea SIHASTRIA PUTNEI?

Dacă va intra cineva ca să se roage cu ereticii: catolicii, protestantii, adventistii, pocăitii, tudoristii, baptistii si altii de acest fel, sau dacă va mânca la praznicele lor, unul ca acela să se afurisească si dacă nu se va căi să se taie cu totul de la Biserica lui Hristos, ca unul ce a căzut din har.”

Cititi va rog si:

EXTREM DE IMPORTANT: RUGACIUNEA COMUNA cu CATOLICII (sau alti eretici) este ASPRU PEDEPSITA de canoane. Dar pare ca la putini le pasa … Propunere de dezbatere: CE-I DE FACUT?

De ce giulgiul din Torino nu poate fi cel autentic:

Reiau un pasaj din articolul Ortodocsii-romani-din-italia-au-cinstit-giulgiul-din-torino/:

… mahrama este mentionata ca fiind pusa deoparte de giulgiuri, fiind “infasurata”, dupa cum zice evanghelistul> “Iar mahrama, care fusese pe capul Lui, nu era pusa impreuna cu giulgiurile, ci infasurata, la o parte, intr-un loc” (In. 20, 7). Verbul “a infasura” arata tocmai acest lucru: acoperirea stransa de jur-imprejur a conturului capului cu o panza pentru a-l cuprinde.

http://theologhia.files.wordpress.com/2010/05/16cretelazarusicon.jpgImobilitatea pe care o oferea giulgiul infasurat cu miresme si mahrama infasurata pe cap se poate vedea lamurit si la invierea lui Lazar: “Şi a ieşit mortul, fiind legat la picioare şi la mâini cu fâşii de pânză şi faţa lui era înfăşurată cu mahramă. Iisus le-a zis: Dezlegaţi-l şi lăsaţi-l să meargă” (In 11, 44). Aici este frumusetea invierii lui Hristos!… fiindca a biruit moartea si a inviat lasand giulgiurile si mahrama asa cum fusesera puse de ucenici cand a fost ingropat, adica a lasat pecetile intregi. Si ale mormantului si ale giulgiurilor si a mahramei. Asadar, “chipul” reprezentat pe giulgiul din Torino nu are cum sa fie cel adevarat al Mantuitorului, deoarece mahrama, dupa cuvintele evanghelistilor, era cea care acoperea capul si care a fost dupa inviere “infasurata” si pusa “la o parte, intr-un loc”. Astfel ca Giulgiul din Torino vine si contesta cuvintele evanghelistilor, nerespectand deloc obiceiul iudeilor dupa care fusese ingropat Mantuitorul deoarece, dupa cum se observa in imagine, giulgiul din Torino acoperea pe “de-a lungul” trupul, nu pe “de-a latul”, ca la iudei. Astfel se explica de ce apare chipul acela imprimat pe giulgiu si nu pe mahrama, asa cum ar trebui. Iarasi, giulgiul din Torino este doar o singura bucata de panza de in, in schimb peste tot in Evanghelii cuvantul “giulgiu” este trecut la plural> ” Si, aplecandu-se, a vazut giulgiurile puse jos” (In. 20, 5).

Și o altă probă incontestabilă este faptul că la toate testele făcute până acum de oamenii de știință nu s-a găsit nicio urmă de rășină (rășină) sau uleiuri (miresme), așa cum este scris în Sf. Evanghelie după Ioan 19:39, 40: Şi a venit şi Nicodim, cel care venise la El mai înainte noaptea, aducând ca la o sută de litre de amestec de smirnă şi aloe. Au luat deci trupul lui Iisus şi l-au înfăşurat în giulgiu cu miresme, precum este obiceiul de înmormântare la iudei.

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

41 de răspunsuri la Vinderea Ortodoxiei: Patru episcopi si un sobor de preoti ortodocsi s-au rugat impreuna cu ereticii papistasi in fata unei carpe

 1. fanu zice:

  păi asta ar însemna că acel caterisit de prin Banat să fie reprimit în Biserica Ortodoxă Română dacă la cel mai înalt nivel există aşa ceva…

  n am ce zice, unii ne au vândut ţara prin datorii iar alţii ne vând şi credinţa strămoşască prin ecumenisme, încep să mă întreb dacă revenirea mea la ortodoxie din rătăcirile sectare nu va fi mai târziu considerată o eroare de către ecumenişti :)

  haz de năcaz din cauza halului în care am ajuns ca neam, ca ţară şi ortodoxie

 2. Valentin Dorneanu zice:

  Băi frate, s-au închinat ca chiorii la o cârpă…
  Da ei nu văd că la Hristos ne închinăm de 2000 de ani ?!

 3. Valentin Dorneanu zice:

  lasă-i poate le-ajută cârpele alea de la Torino , cine știe – tehnica asta modernă inventează acuma și extratereștri sfinți și minuni …

 4. Un pacatos zice:

  Frate de la Apologeticum,
  Pentru Credinta noastra nu conteaza daca giulgiul e autentic sau nu, Credinta ortodoxa ne va mantui, nu giulgiul.
  DAR, eu zic sa respectam credinta alora ( in ceea ce priveste giulgiul) condamnand, insa, rugaciunile alaturi de alte culte.

 5. admin zice:

  @un pacatos
  de respectat trebuie alegerea persoanei de a se inchina cui simte, dar nu poti respecta o erezie, care huleste pe Domnul Dumnezeul tau.
  Cat priveste giulgiul, am expus un argument scripturistic care ii arata falsitatea.

 6. Un pacatos zice:

  Iar mahrama care invelise capul a gasit-o Petru ” infasurata” ( Ioan 20, 7). Ce-i drept, nu era langa celelalte giulgiuri.

 7. Mos Ioan zice:

  Iata iudele care vând Ortodoxia pe un blid cu linte, si anume:
  IP Iosif al Europei Occidentale, PS.Macarie al Europei de Nord, PS Siluan al Italiei si PS Timotei al Spaniei. Toti acesti Ierarhi care tradeaza Sfânta noastra Credinta Ortodoxa sunt slugile iudeo-masonilor, de la care primesc ordinele…..
  Acesti Ierahi sunt sub obladuirea lui Daniel din Deal, deci asa stapân ( tradator) asa slugoi…….

  Acum ma adresez, în special, fratilor si surorilor în Hristos, care traiesc în afara granitelor României:
  Nu mai frecventati Bisericile unde slujesc ( diavolului) acesti ierarhi ticalosi!
  Nu va mai dati ultimul banutz( pe care îl munciti cu greu) pentru ca ierarhii si preotii din Occident sa ruleze în Mercedes!
  Dati, din putinul pe care îl aveti, celor care dorm pe strada…..
  Ati asistat, când credinciosi care spuneau adevarul celorlalti
  confrati ai lor, au fost luati pe sus de securistii si de tiganii din Biserica, si scosi pe sus din Biserici……
  Stim ca Bisericile din Occident sunt împânzite de securisti si de tigani care îi apara pe IPS Iosif si alti tradatori ca „Sfintia sa”…….
  Luati aminte, nu mai participati la slujbele acestor venetici ( ierarhi si preoti) deoarece este pacat greu…..
  Sfintii Parinti ne îndeamna sa nu participam la slujbele celor care l-au tradat pe Hristos…..

  Dumnezeu sa va lumineze mintea si sa nu mai luati parte la slujbele acestor ierarhi si preoti ticalositi pâna în maduva oaselor!

 8. Valentin Dorneanu zice:

  Eu i-am văzut pe la Conferințe … sunt niște lupi în piei de oaie… au filozofia lor cu care te păcălesc dacă îi bagi în seamă și le dai atenție , nu mai zic dacă intri și în vorbă cu ei….
  FOARTE PERICULOȘI _- pentru suflet zic

  Domnului să ne rugăm
  Șefu’ meu îmi zice
  <>

  E un om credincios și simplu- nu-i trebuie multe.
  Lasă-i pe ăia să facă să dreagă, noi stăm aici că avem tot ce ne trebuie… Ba încă ne mai rugăm și pentru ei. Cine știe, poate s-or întoarce și vor fi chiar mai râvnitori după ce se trezesc din orbirea asta… Numai Bunul Dumnezeu știe, noi nu știm ce-i cu ei.

 9. admin zice:

  @un pacatos
  problema care se pune este ca nu pe giulgiu s-a imprimat chipul Mantuitorului, ci pe mahrama.

 10. Ce au facut acei „Inalti” nu e decat ce fac mai marii ortodocsiei mai mereu cand e vorba de ros un ciolan, atata in politica, cat si in asa zis, cele sfinte. Ortodocsia nu poate fi decat suma oamenilor care o reprezinta si puscariile sunt pline de „ortodocsi”. Culmea e ca puscariasii care isi plang faptele si se pocaiesc devin altceva, mai apoi, decat ortodocsi. Cugetati la asta!

 11. cunoscatoriu zice:

  Domnii mei comentatorii , VA LIPSESTE …MAREA LEGE A IUBIRII.
  DUMNEZEUL MEU…SI AL VOSTRU..A VORBIT DE …unitate, si nu de ortodoxia voastra… Niciunde Christos n-a vorbit de ortodoxie,…si nici de toti batranii vizionari si…fundamentalisti..Amin.

 12. piktor zice:

  @cunoscatoriu
  a vorbit de unitate in Hristos… ca altfel, si dracii sunt uniti intr-ale lor

 13. ioanache zice:

  Frate,

  Dupa cat de prost inteleg eu trebusoara, Iosif si amicii lui nu au concelebrat Sfintele Taine impreuna cu ereticii, doar eu spus un „Tatal Nostru”.

  E drept ca Iosif n-avea la ce merge acolo, Giulgiul s-a dovedit inclusiv stiintific ca e un fals (e de prin secolele 3 sau 4). Locul unui ierarh nu e nici intr-un caz prin catedrale eretice spunand „Tatal Nostru” impreuna cu acestia.

  Dar nu vad motiv de caterisire

 14. admin zice:

  @ioanache
  ai inteles destul de prost, incat nu ai reusit sa vezi ca exista canoane care interzic rugaciunile impreuna cu ereticii; rugaciunea este si ea o ierurgie, daca este facuta de un cleric.
  nu zice nimeni de caterisire… Sinodul trebuie sa hotarasca.

 15. ingrid zice:

  Am citit ce scrie in commenturile de pe sacciv, si sincer sunt de acord in foarte mare parte cu commentul acestui Ghita pe care il expun mai jos.

  Conform traditiei, chipul s-a imprimat atat pe giulgiu si pe Mahrama Sf. Veronica.
  Cf traditiei, giulgiul s-ar fi pierdut, si desigur nu se poate garanta autenticitatea respectivului giulgiu.

  Totusi marama Veronicai (care apare pe multe icoane ortodoxe, si nici aia nu se stie daca e autentica), nu este sub nici o forma mahrama cu care a fost inmormantat si care a fost infasurata si lasata alaturi.

  Iar despre giulgiu, nu este posibil ca traditia noastra ortodoxa sa marturiseasca faptul ca are chipul Mantuitorului imprimat, daca nu era intai o panza sa-l infasoare asa, de-a lungul, dupa care una sau mai multe fasii care sa-l lege din cap pana in picioare ca pe o gogoasa a unui fluture de matase.

  Cat despre cautarea de relicve, asta obisnuim si noi, Sf. Constantin si Elena au cautat Sf Cruce si cuiele, si orice ar mai fi gasit si s-ar fi dovedit autentic, ar fi cinstit cu mare mare dragoste.

  Doar atat se poate comenta, exista o oarecare indoiala cu privire la autenticitatea giulgiului dupa cum reiese din commentul de mai jos. Dar ca si mahrama Sfintei Veronica nu socotesc a fi mare pacat a fi cinstit.

  Mare pacat e rugaciunea impreuna cu catolicii si alte confesiuni.

  GHIŢĂ said, on septembrie 3, 2010 at 5:17 pm
  Un subiect de discuţie interesant acest giulgiu , zis din Torino…
  Sunt şi mă consider creştin ortodox.
  L-am văzut în anul 2000, la expunerea publică jubiliară, aşa cum o numesc catolicii.O fac cu periodicitate de 25 de ani sau la evenimente mari, gen căsătorii regale(nu mai e cazul Italiei de azi).
  Multă lume, organizare catolică perfecţionistă.
  Interesante istoriile relatate cu privire la Sindone, cum îi spun peninsularii.
  Multe încercări ale persoanelor private mai mult sau mai puţin celebre de a-l stăpâni..Şi mai multe incercări de distrugere( prin foc–mai ales), cea mai recentă prin 2003, dacă nu mă înşeală memoria.
  Mi s-au părut foarte interesante informaţiile publicate la vremea aceea, despre istoria posesiei giulgiuluii, dar şi despre minunatele*salvări *ale giulgiului din pericole de distrugere mai mult decât covârşitoare.
  Disputa asupra autenticităţii nu e deloc nouă, iar multora dintre noi românii, care nu am avut acces la informaţii de natură religioasă din spaţiul extra-ortodox până în 1990, prezenţa acestui obiect ni se pare o provocare, un fals sau cel puţin ne face suspicioşi.
  Ultima oară când s-a permis de către custozi o analiză ştiinţifică(tripartită) a giulgiului, concluziile au fost împărţite:2 la 1 pro autenticitate – laboratoarele europene pro iar cel european contra.
  Ce voiam să spun e concluzia comună a celor trei echipe de cercetători: că nu e un fals, s-au contrazis doar asupra vârstei giulgiului.
  Părţile care m-au impresionat din concluzii-ADEVĂRAT RAPORT MEDICO-LEGISTIC- sunt următoarele:
  Amprentele respective nu provin dinafară înspre înăuntrul ţesăturii, ci dinspre interiorul ei, CA ŞI CUM O SURSĂ PUTERNICĂ DE LUMINĂ LE-A IMPRIMAT,FĂRĂ SĂ ARDĂ ŢESĂTURA;că nu sunt urme de vopsele sau alte substanţe de pictat, că granulele de polen găsite în ţesătură corespund florei regiunii Iudeii în vremea Evangheliei, că nu există urme de iradiere gamma sau de altă natură CUNOSCUTĂ:că pare un negativ perfect al unui bărbat de rasă caucaziană,avînd vârsta de circa 32-33 ani, înalt de circa 1,90 m, cu faţa prelungă şi constituţie atletică peste media vremii, arătând o sănătate perfectă şii SUPUS UNEI TORTURI PESTE LIMITELE UMANULUI.
  Numai loviturile de bici roman(curele împletite cu gheare de animale sau bile de plumb-pentru a distruge ţesuturile în profunzime şi a provoca dureri inimaginabile) numărate sunt circa 130, când pedeapsa maximă prin biciuire la evrei era de 39 plus una lovituri, iar la romani nu avea limite pentru condamnaţi la moarte.
  Genunchii prezintă urmele unor contuzii puternice, ca şi când persoana ar fi căzut putând pe umeri o greutate foarte mare, obrazul drept e tumefiat puternic, ca urmare a unei căzături sau lovituri puternice cu pumnul sau piciorul.
  Capul a fost practic cuprins într-o *cască*de spini, cu o urmă de sânge sub forma cifrei trei, rămasă pe frunte.
  Un ochi era tumefiat astfel încât uzul său era practic imposibil.
  Coasta dreaptă(coastele, dacă vreţi) e străpunsă de un obiect ascuţit, de tip militar, care a pătruns PÂNĂ LA INIMĂ, traversând pleura şi plămânul drept.
  Unul din braţe(nu-mi amintesc care anume) a fost disolcat din umăr şi se presupune că urmare a execuţiei şi reacţiei condamnatului la pironirea primei mâini.
  Palmele şi labele picioarelor sunt străpunse de piroane de răstignire(conice) în zona numită medical a lui Diderot– la încheietura mâinii şi în osul tălpii.
  Moartea condamnatului lui a survenit prin asfixiere datorită execuţiei sau prin infarct – crepacuore zic itailenii.
  Amprenta trupului condamnatului nu prezintă urme de descompunere chimică specifică cadavrelor.
  Amprenta este extrem de provocatoare inteligenţei în negativ fotografic, dealtfel acesta fiind şi imboldul primului studiu ştiinţific asupra Giulgiului, la sfârşitul secolului 19.
  Aş mai vrea să amintesc că Italieni au în grijă o altă tesătură, considerată secole de a rândul ca relicvă – mahrama Domnului(a Sf. Veronica), păstrată într-o mânăstire din centrul Italiei.
  Mult reprezentată în pictura ortodoxă.
  Altă relicvă pentru care s-au luptat mulţi s-o posede, din varii motive şi interese.
  Şi mai amintesc de lancea lui Longinus, pe care Hitler, Churchill şi gen american din WW 2 Patton(poreclit Taurul – militar de mare succes la vremea debarcării în Normandia, despre care se spune că a fost oprit în NE Franţei tocmai ca să nu se apropie cu tancurile pe care le conducea invincibil spre Germania lui Hitler, de locul depozitării lăncii în acel moment)au căutat-o cu ardoare la vremea lor, crezând în puterea pretins miraculoasă a ei, ca şi cea a Graal-ului.Acum aflată în locaţie necunoscută marelui public.
  Deci interesul e constant, scopurile pot diferi.
  O explorare pe net vă poate arăta imagini multe despre giulgiu, un fals pentru atei şi o enigmă pentru creştini.
  Consider că faslurile nu rezistă mult la proba timpului şi că numai Domnul Dumnezeu ştie tot Adevărul, pe care noi suntem datori să-l căutăm, pentru a deveni liberi, aşa cum ne-a promis.
  Iertaţi îndrăzneala şi lungimea comentariului !
  Doamne, ajută-ne !

  Răspunde

 16. Dan zice:

  PS. Macarie Dragoi a facut multe nelegiuiri aici in Europa de Nord care s-au auzit pina la urma dar s-au spalat pe miini. Acum am auzit de la cineva un zvon cum ca a trimis mail la preoti ca sa nu citeasca moliftele Sf. Vasile, ci doar sa faca slujba normala. Daca e adevarat e foarte grav

 17. silentzios zice:

  Stie cineva unde e Chivotul Legamantului? Cand vreodata ar lasa Inteleptul Dumnezeu chiar si numai pentru o secunda giulgiul Fiului la indemana nebunilor sa-l poata studia si cerceta in voie?! Numai un om sfant si credincios se poate cat de cat apropia de cele de neatins. Numai un om cu mintile pierdute se poate crede pe sine vrednic a se apropia de o particica macar din Dumnezeu inainte de a i se acorda dreptul acesta de insusi Dumnezeu.

  Cele vrednice si sfinte sunt ascunse dinainte.

 18. om simplu zice:

  IPS Macarie nu este fiu duhovnicesc al Inaltului Bartolomeu Anania?

 19. cristi zice:

  Să știi, admin, că vei da socoteală în fața lui Dumnezeu pentru minciunile din acest articol! De ce minți că acei clerici ortodocși români ar fi slujit împreună cu romano-catolicii? E ușor să te ascunzi în spatele unui monitor de calculator și a unui pseudonim, dar de la fața lui Hristos nu vei mai avea unde să fugi. Spune-le oamenilor adevărul, că la Liturghia care s-a săvârșit acolo n-au participat și romano-catolicii, ci doar au asistat.

 20. admin zice:

  @cristi
  dupa cum vezi in titlu, scrie clar ca s-au rugat impreuna… dar in primul rand ce cauta ierarhii ortodocsi in sinagoga satanei, care este si asa-zisa biserica catolica?

 21. cristi zice:

  @admin
  Faptul că și catolicii prezenți acolo au rostit rugăciunea Tatăl nostru în același timp cu ortodocșii nu înseamnă că s-au rugat împreună. Rugăciunea domnească nu s-a rostit într-un cadru izolat, ci în cadrul Sfintei Liturghii, iar la Liturghie, așa cum am mai spus, catolicii n-au participat, ci doar au asistat. Rugăciunea s-a rostit în italiană și română pentru credincioșii ortodocși prezenți acolo (mulți sunt căsătoriți cu italieni trecuți la ortodoxie), NU pentru clericii catolici. Ce-ar fi trebuit să facă ai noștri, să le pună leucoplast la gură catolicilor sau să-i dea afară?

  Sunt multe ocazii în care, la slujbele noastre asistă și neortodocși, și astfel, fără să știm, ne rugăm împreună cu ei. Ce-ar trebui să facem în cazul ăsta: să introducem legitimația de ortodox și numai cel care o deține să fie primit în lăcașul de cult?

  La slujbele de Te-deum care s-au săvârșit pe 1 decembrie în piețele publice ale marilor orașe s-a rostit și rugăciunea Tatăl nostru. Evident că prin mulțimile de oameni adunați se vor fi aflat și neortodocși care vor fi rostit și ei rugăciunea.

  Cât despre prezența ortodocșilor într-o biserică romano-catolică, ar trebui să-ți amintești că marea majoritate a comunităților ortodoxe românești din diaspora săvârșesc Sfânta Liturghie în biserici catolice sau protestante, pentru că nu își permit să-și aibă propriile biserici.

 22. Mos Ioan zice:

  @cristi

  Dupa câte îmi dau seama faci parte din banda celor 4 (patru)”PreaSfintiti” care s-au rugat împreuna cu ereticii catolici. Ce nu îti este clar? Vocile si fetzele „Ierarhilor români” din acea biserica, nu stau marturie tradarii lor?
  Ce vulpi sirete sunteti!

  Asculta mai „cristi”, ortodocsii nu au voie sa participe si nici sa asiste la slujbele catolicilor sau ale altor „culte”, iar stapânul tau „IPS Iosif”stie foarte bine acest lucru…..
  Tu vrei sa înseli, spunând :”ca la Liturghia care s-a savârsit acolo n-au participat si romano-catolicii, ci doar au asistat”.
  Ar fi trebuit sa spui :”Ticalosii Ierari ( banda celor 4 de mai sus) s-au rugat împreuna cu catolicii si Canoanele interzic aceasta” – asa era frumos sa ne spui, sa slujesti Adevarului, nu sa vii cu gogoritze la care vad ca esti maestru.

 23. admin zice:

  @cristi
  acele biserici din diaspora in care slujesc ortodocsii, au fost sfintite

 24. fanu zice:

  cine este domnu cristi?… oare de ce apare din senin sau doar periodic cu numele de cristi şi face comentarii ocazionale dar fix când este vorba despre dezacordul nostru cu ecumenismele la care vor unii să supună lumea?

  bă băieţi eu nu înţeleg de ce vă băgaţi voi în seamă pe aici dacă tot aţi ales să fţi ecumenici şi să mereţi pe bloguri cu acest profil şi să ne lăsaţi pe noi aşa cu ortodoxia curată fără spoieli?

 25. pacatoasa zice:

  Doamne… Cata graire in desert din partea dvs..

  Domnule admin..habar n-aveti despre cum se slujeste in Italia!! Habar n-aveti despre modul in care PS Siluan a aparat ortodoxia la una dintre intalnirile ecumenice! Nu i-a pasat ca-l deranjeaza pe cardinalul X ori pe episcopul catolic y etc.

  Nu stiti ce inseamna sa stai la rand ca sa poti face Sf Liturghie – unii preoti trebuia sa astepte pana la orele 14:00 – stateau dupa altii, de alta confesiune, pt ca n-aveau unde, in alta parte, sa slujeasca.. Iar aceea nu era biserica lor sfintita (admin – „acele biserici din diaspora in care slujesc ortodocsii, au fost sfintite” ). Daca ati fi citit mai mult ati fi stiut unde propovaduiau Sf Apostoli cuvantul lui Dumnezeu.. Si multi dintre preotii care slujesc acolo au venit pt ca romanii plecati acolo sa nu fie ca o turma fara pastor! Am plecat pt o perioada la studii in Italia si cunosc ce se intampla acolo – nu scriu in necunostinta de cauza

  Dar asta e..toti avem neputinte..Sa ne rugam unii pt altii ca sa ne lumineze si sa ne smereasca Bunul Dumnezeu si sa ne pazeasca de a ne judeca pe aproapele. Pt ca de multe ori criticam fara dreapta socoteala si in necunostinta de cauza. Ar trebui sa citim si sa recitim, continuu Noul Testament – Sf Evanghelie – ca sa ne amintim cuvintele Mantuitorului si sa le pazim, iar acest lucru sa se vada in faptele noastre.

  Iertati-ma
  Doamne ajuta!

 26. admin zice:

  @pacatoasa
  Sf. Apostol Pavel mergea nu sa se roage cu ei ci sa-i invete cuvantul Evangheliei. Doar sub acest motiv are voie un ortodox sa mearga in lacasul paganilor. Altfel inseamna ca le recunosti erezia si implicit te lepezi de credinta ta.

 27. Cristi zice:

  CRED CA “eu” CINTARET IN CADRUL BISERICI ORTODOXE “SFANTA CRUCE” DIN TORINO, SUNT IN MARE PARTE, INDREPTATIN SA-I DAU PAREREA. CE ZICETI?…………….VAZIND CACI SUNT IN MIJLOCUL “crestinilor” CATOLICI SI A MISCARI ECUMENISTE………………

  Fratilo, in primul rind cred ca ar trebui sa scriu carti, doar sa va pot descrie minimul de degagli care zugravesc imaginea comunitatea crestina din diaspora. Argumente sun si pro, si contra Voi, acasa ……….nu aveti nici o treaba, vecinul de pe strada de-l saluti te saluta, daca’i zici Doamne’ajuta iti raspunde la fel , sau iti zici ciao, sau in cel mai rau caz, nu te saluta deloc.
  Vedeti domniili voastre, nu e la fel pe aicea, regulile sun total altele.
  In orase suntem in minoranzza noi crestini. Cind plec acasa de la servici trec prin cartiere de musulmani, si daca iti faci cruce cind treci pe linga biserica (catolica crestina) sun capabili sa te faca bucati.Acestia nu au nici o lege.Daca ai pronunzat numai numele lui “HRISTOS” te-au si luat la bite. E , aici sa va vad peacuviosilor cum o dati la intors cu toata teoria voastra crestina, caci, si eu ma rugam sa mor mucenic , dar cind vezi 4 negri ca se iau de nevasta ta, atunci se trezeste in tine cu totul alte instinte mai putin crestina.
  Musulmani in ocident cresc de la o zi la alta, iar crestini plecati de acasa se pierd(ortodocsi) iar catolici nu mai cred in nimic, au bisericile goale iar pe preoto lor ii cred toli pedofili. In maxim 3 ani se va impinzi Europa de moscheie, in 5 ani crestini vor fi in minoranza si pa populatie si ca identitate, IAR , CU UN DUSMAN DE MOARTE CA SI ISLAMUL , NU SE POATE DISCUTA DE LA EGAL -_LA EGAL!!!!!!

  De acea va zic “DUSMANUL DUSMANULUI MEU, ESTE AMICUL MEU”

  Noi ca si crestini Ortodocsi cu tot orgoliul nostru , fara bastarzi de catolici nu-i putem birui pe vrasmasi. Pentru voi care stati i cochiliile voastre , este un inamic inexistent, Dar amintitiva de 11 septembrie 1683(Wiena)cin crestini au uitat orce dusmanie si sau unit impotriva dusmanului comun.

  As mai avea multe de zis dar…….Parerea mea ca si conluzie este : Ecumenismul este bun in esenta, numai daca, fiecare isi pastreaza identitatea (ceea ce este imposibil) ceea ce pina la urma nu mai este ecumenism ci o simpla “TOLERARE” e o conviventa cu respect fiecare pentru ideile celuilalt.

  Daca vreti mai mult …..ma gasiti la “spoor_to@yahoo.it

 28. fanu zice:

  domnu cristi atunci rămâneţi în Italia adoptivă la cor cu ecumenicii – aşa respectându vă reciproc ideile şi evenutal slujind întretăiat or împreună – dvs ŞI noi vom rămâne în ţara noastră România fiindcă aşa am ales să nu ne părăsim nici ţara, nici ortodoxia cea fără de influienţe sectare, ecumenice or papistaşe şi nici tradiţia românească…

  uite că alţi români au preferat nu să fugă la o altfel de viaţă printre străini ci să rămână la viaţa de aici oricât de amară ar fi pâinea iar pe vremea comunismului au ales chiar închisoarea şi bătăile, nu le o trebuit să plece pe afară aşa că nu ne daţi lecţii de patrie adoptivă fiindcă dvs aţi ales să părăsiţi România…

  bine spunea Părintele Arseie Boca să nu ne părăsim ţara probabil că ştia la fel de bine că dacă ne o părăsim vom sfârşi în vâltoarea altor vremi, altor reguli şi mai ales a ecumenismului…

  nu vrem mai mult, avem destul în ţara noastră ROMÂNIA, avem ORTODOXIA şi TRADIŢIA NAŢIONALĂ pe care NU o vom părăsi nici dacă ne or cere asta unii în schimbul vieţii…

 29. fane zice:

  @cristi ,

  in primul rand , „vrasmasii” nostri nu sunt cei la care te referi , ci cu totul altii , mult mai negri si mai incornorati .
  In al doilea rand , daca ai uitat deja limba romana ( degagli , minoranzza , conviventa ) , vei uita la fel de repede si sensul ortodoxiei , mai ales asa cum il percepi ( “DUSMANUL DUSMANULUI MEU, ESTE AMICUL MEU” ) .

  Dumnezeu sa va ocroteasca !

 30. Stefan zice:

  La multi frate Fanu! Lasa-l pe @cristi in pace ptr. ca el spune ca Duminica este prima zi a saptamanii ntr-o alta tema ! El deja nu intelege decat sa se inchine la iezuiti decat sa construiasca o baraca din lemn unde sa slujeasca un preot Ortodox ! Deh,mare fatarnicie la asemenea ipocriti !

 31. Cristi zice:

  Criticilor mei: – fane&Stefan-

  Pentru voi, de la mine numai ginduri de bine.Nu va cunosc , sunteti straini pentru mine cum si eu pentru voi,dar, cred ca daca „pierdeti” si voi timpul ca mine pe net. , si nu intimplator ne-am intilnit in acest Blog,voi toti cautati dreptatea, adevarul si va bucurati cind o gasiti.

  Daca voi ati incerca sa aveti putin mai multa, si o reala perpectiva asupra evenimentelor, a ceea ce se intimpla cu adevarat in lumea mare ,si nu in lumea voastra mica, ati cugeta inainte sa scrieti ceva stiind ca; „ce-i scris ,scris ramine” vad toti sau -se smintesc toti.
  Voi i-mi vorbiti de patriotism, de pamintul strabun, traditia parinteasca……
  Adevar zici frate si cuvintele tale au greutate, esti un suflet bun, chiar nevinovat/prea nevinovat. Ceea ce ma convinge mai putin nu sunt valorile pe care le-am lasat acasa, ci nivelul de ipocrizie din biserica „STRAMOSEASCA”, (un post de preot conta de la 10 000 de euro in sus) , ma preocupa lenea si parsivitatea romanilor,ipocrizia si coruptia de la mic pina la mare. Frate, am cunoscut „adevarurile profunde ale biserici care nu sunt chiar asa de „duhovnicesti” precum par ,m si m-am scirbit.
  Frate, preoti vostri au salar , casa parohiala,respectul „enoriasilor” timp pe care sa il dedice in totalitate biserici. Aicea in schimb toata lumea daca nu are servici nu maninca. Uni preoti lucreaza pe santier , iar dupa o zi de munca merg sa faca Vecernia. Nu stiu care din „biserica stramoseasca” ar facev la fel fiindca la voi totul se masoara in bani.
  Biserica noastra este instituita pe adevaratele principi crestine. Nimeni, si ma refer la nimeni;preot, diacon, cintaret, si tot cel ce sta si slujeste biserici nu ia nici un ban de la biserica – si ne ajutam uni pe alti, pe spinarea. noastra „TRADATORILOR” traieste in mare parte patriarhia si mare parte a manastirilor in tara.Noi „tradatori” trimitem pacete cu mincare si cele de nevoie la cei cu probleme in tara.
  Tu stai comod in casa ta fiindca esti un las si un fricos nu pentru ca esti patriot, si tu sti asta.
  Voi i-mi vorbiti de „papistasi” . Eu nu’i iubesc de fel. De fiecare data cind ne-am intilnit le amintesc de experientele negative ale istoriei. Cred ca sunt singurul in toata Italia care zice lucrurilor pe nume si toti ma urasc incepind de la vladica la opinca.
  Noi nu am venit aici ca am vrut , ci pentru ca Altcineva ne-a trimis ca sa marturisim.Dar voi in lumea voastra mica e prea „grele”de inteles.
  In fine,idea de la care am pornit era ecumenismul si conceptul, impactul lui in lumea moderna de idei. Amintesteti si aprofundeaza cit poti pilda samarineanului milistiv, cu cel de alt neam.Aproapele teu si al meu nu este vecinul care nu ti-a facut nimic, nici cel din biserica, ci este citeodata chiar cel de alta natiune, alta religie chiar inamica tie, este cel care nu iti da prioritate la intersectie, cel care se baga in fata ta la coada, hotul de buzunare…….
  Povestea noastra este lunga. Daca am fi toti fata catre fata v-as invita pe amindoi la un pahar de vin si o slanina cu ceapa si-om uita de neplaceri, dar pina atunci va multumesc pentru subiectul interesant pe care l-am putut oferi celor care si-au „pierdut” timpul sa ne citeasca.
  AR:

 32. fanu zice:

  chiar îmi pierd timpul cu români fugiţi de la ţarina casei…

 33. Constantin Vasiliu zice:

  Doamne ajuta!
  Discutiile pe seama ecumenismului sunt inutile, pentru ca toti Marii Parinti au declarat ferm si fara teama ca este EREZIE !
  Oare ne aflam noi mai intelepti ori mai luminati la minte decat aceia pe care, chiar nevrand, ierarhia Bisericii a trebuit si va trebui sa-i aseze in Sinaxare?
  Avem noi dreptul de a interpreta Dumnezeiestile Canoane, graite de Guhul Sfant prin gura unor oameni S F I N T I si a le „adapta”(adica a le stramba dupa nevoile imediate sau viitoare ale celor care au rupt de mult Camasa lui Hristos)?
  Daca raspundeti „da” la cele doua intrebari, atunci dovediti-va dreptatea!
  Iar daca raspundeti „nu”, atunci, la ce bun atata zarva aupra unui subiect clar pentru orice om care intelege limba romana si are suficienta pricepere?
  Clar, ierarhii si crestinii ortodocsi nu trebuiau sa participe la aceasta slujba de venerare a unui obiect „sacru” pentru catolici, intrucat in imagini se observa cum toti laolata se roaga avand privirile indreptate spre giulgiu.
  Eu personal nu am citit foarte mult si nici nu am studii teologice, dar din putinul care mi-a ramas in memorie pot spune ca in nicio scriere a vreunui Sfant Parinte nu am gasit pomenita (si cu atat mai putin elogiata) aceasta bucata de panza.
  Iar, admin. ne-a cerut sa luam o atitudine ferma impotriva faptului concret si a cerut o parere in privinta a ceea ce este de facut in aceste momente de grava criza a ortodoxiei in general, si a celei romanesti in special, si nicidecum sa ne dam cu parerea daca e bine sau nu ce au facut respectivii.
  Din pacate, se perpetueaza in modul de gandi si actiona al romanului o strambatate adusa de comunism: luam atitudine proletara, dezbatem si incercam sa desfiintam efectele, pentru ca gardul sa-si recapete sau sa-si mentina culoarea si opacitatea care ascund lucrurile cu adevarat demne de a fi luate in seama: cauzele care genereaza acele efecte!
  Fratilor, noi ne pierdem in fapte si in dispute din ce in ce mai indepartate de telul vietii noastre: aparea ortodoxiei si a tarii, pastrarea traditiilor, protejarea copiilor nostri de barbariile care ii contamineaza din ce in ce mai violent, si ceea ce este peste acestea, Mantuirea sufletelor!
  Din pacate, din cele mai multe comentarii postate aici, lipseste acel duh crestin al milei si al intelegerii fata de semenul aflat in suferinta spirituala, al celui cu mai putina pricepere sau cu mai putina experienta de viata, ori cu mai putin curaj sau demnitate.
  Cel mai usor este sa critici pe altul, dar oare cati dintre noi au avut curiozitatea si multa rabdare de a „despica firul in patru”, pentru o intelegere profunda a cauzelor care i-au determinat pe unii sa faca un anumit lucru care iese oarecum din tiparele societatii comuniste occidentale in care traim, cum ar fi sa plece din tara, de exemplu?
  Stiti voi care ii judecati pe cei asemenea lui „cristi” cum se rupe inima in tine stiind ca te desparti de cei dragi, si te duci acolo unde nu da nimeni nici o ceapa degerata pe tine, pentru a incerca sa indrepti niste greseli pe care le-ai facut candva in viata ta, iar acum nu ai alta solutie decat munca in strainatate?
  In afara tarii, romanii care merg la biserica in mod regulat(si nu sunt deloc putini), nu se duc sa schimbe retete sau sfaturi tehnice in timpul Sfintei Liturghii, si nici nu se duc pentru a-l asculta pe nu stiu care ierarh, ci se duc din acel motiv pentru care ar trebui sa ne ducem cu totii, noi cei din tara (si mandri) la Biserica: sa ne intalnim cu Hristos!
  Nu cred ca gresesc, daca spun ca nu sunt deloc multe parohiile din tara unde bisericile sa fie neincapatoare, iar comportarea credinciosilor, evlavia si participarea la ritualul liturgic sa fie ca in bisericile oertodoxe romane din strainatate. Iar cei care participa la slujbe sunt majoritar ortodocsi, dar sunt si de alte religii – dintre care nu putini au intrat in Baia Sfantului Botez , desi nu stiu o boaba romaneste.
  Mai spun doar atat: sa deschidem bine ochii, sa citim cat putem de mult din cartile Parintilor Bisericii Ortodoxe, sa nu lipsim duminica de la Sfanta Liturghie, sa ne spovedim si sa ne impartasim cat mai des cu putinta, pentru ca prin mijlocirea duhovnicilor nostri, Mila lui Dumnezeu sa rodeasca in sufletele noastre si sa biruim starea de decadere morala in care ne aflam si sa capatam nadejdea Mantuirii noastre si a Neamului Romanesc!
  Va rog sa ma iertati pentru multele vorbe si pentru indrazneala!
  La multi si buni ani!

 34. Cristi zice:

  Grazie, (multam fain) Constantine……..

 35. Constantin Vasiliu zice:

  Nu ai pentru ce!
  Din pacate, unii dintre noi s-au specializat in aruncat cu pietre, ceva in genul tiganusilor care bombardeaza trenurile de calatori aflate in mers, ranindu-i pe cate unii dintre cei aflati in vagoane, dar fara a avea ceva de impartiti cu acestia, ci numai asa, de dragul zgomotului de geamuri sparte!
  Pacat!
  Dumnezeu cu siguranta ca a asteptat altceva de la noi romanii, iar noi L-am dezamagit crunt cu miseliile noastre. Cred ca de acum trebuie sa ne asteptam la niste palme grozave din partea Lui, care ori ne vor trezi exact pe marginea prapastiei si ne vom lua zborul asa cum se cuvine, ori, ne vor duce la fund pe vecie!
  Alegerea ne apartine!
  Doamne ajuta!

 36. fanu zice:

  Domnule Vasiliu cred că depăşiţi anumite limite. Ari cazul să vă abţineţi de la anumite aprecieri la limita calomniei. Vă rog discutaţi masa, dansul şi felicitările în privat cu omologul dvs plecat din ţară. Este o rugăminte la bun simţ. Ar fi bine să opinaţi dar nu aşa de dragul etnicizării negativului…

 37. Constantin Vasiliu zice:

  Ma iertati, ca nu am vrut sa supar pe nimeni, dar asa am simtit si asa am scris, si numai ca sa temperez putin zelul cu care ca aratam FIX catre unul sau altul, acuzator cu degetul.
  Sa retineti ca nu am TINTIT spre cineva anume, ci m-am exprimat la modul general!
  Daca as fi vrut sa va adresez dumneavoastra cele exprimate mai sus (pentru care nu am niciun fel de mustrare de constiinta) puteti fi convins ca as fi facut-o fara nici-o retinere.
  Dupa cum observati nu am ezitat si nici nu voi ezita vreodata sa ma recomand decat cu adevarata mea identitate, petru ca numele sub care am postat comentariile este numele meu real.
  Faptul ca dumneavoastra v-ati simtit cumva ca subiect al celor afirmate, ar trebui cred eu sa va puna cat de cat pe ganduri, si sa dea Domnul ca vreodata sa puteti recunoaste macar in taina, ca la fel cu toti ceilalti, mai aveti si dumneavoastra cate ceva de indreptat.
  Si cu toate ca multe dintre cele spuse pe aici nu sunt decat „vanare de vant” si o iremediabila pieredere de timp, va rog smerit, explicati ca pentru unul neinvatat ce ma aflu, ce ati vrut sa spuneti prin cuvintele „etnicizarea negativului”?

  Daca doriti sa purtam o discutie civilizata (pentru ca, oricum, am depasit cadrul subiectului initial) il rog pe admin. sa va puna la dispozitie adresa mea de e-mail.

 38. fanu zice:

  referinţa etnică :” unii dintre noi s-au specializat in aruncat cu pietre, ceva in genul tiganusilor care bombardeaza trenurile de calatori aflate in mers” adică la ţigănuşi şi aluzia către „unii dintre noi”… nu m am simţit vizat dat fiind formularea generală DAR cred că ar fi cazul să nu primim lecţii de suprevieţuire din exil tocmai fiindcă nici în ţară nu se trăieşte mai bine şi mai liniştit DAR noi am ales să rămânem aici – nu să fugim la alţii după un altfel de trai şi apoi când dăm de greu acolo să fim automat victime – ŞI NU MI VOI PĂRĂSI ŢARA NICIODATĂ indiferent cât de greu a fi… atâta tot m a deranjat faptul că se victimizează din exil (de ce nu a rămas în ţară oricât de greu ar fi fost???) şi faptul că ne consideră pe cei rămaşi în ţară doar canapelişti sau în afara temeiniciei de a vorbi despre ortodoxia curată fără ecumenism şi despre românismul care este din ce în ce mai persiflat azi şi marginalizat…

  şi mai mult ştiţi de ce ţin la ortodoxie atât de mult la dreapta credinţă? fiindcă nu de multă vreme am revenit întru cele ale drept credincioşiei şi vă mărturisesc că NU există bucurie mai mare a inimii întru curăţia pe care dreapta credinţă o aduce sufletului prin Sfintele Taine şi de aceea iubesc ortodoxia fiindcă îmi este nu doar vindecare, nădejde ci şi acea bucurie întru Hristos venită din curăţia Sfintei Tradiţii şi a Sfintei Biserici cu rânduielile acesteia curate şi fără de impurităţi ecumenice ori sectare.

  din pricina asta nu mă tem a mi mărturisi iubirea faţă de Ortodoxie şi nu mă tem a mi recunoaşte păcatele

  fireşte că fiecare are de reparat multe DAR să avem dreapta socoteală a ortodoxiei curate şi mai ales inima sinceră să mărturisim şi să recunoaştem eşecurile noastre spre iertarea păcatelor chiar dacă lumea ne va vedea nebuni pt aceasta

  Doamne, ajută

 39. Constantin Vasiliu zice:

  Iubitul meu Frate intru Hristos!

  Iata! O parte dintre cele afirmate de dumneavoastra pot fi un model de raspuns la provocarile care ne stau inainte noua ortodocsilor!

  Stiu bine ca nimeni nu este mai cu ravna decat un convertit sau revenit la Ortodoxie si nici nu are constiinta valorii Sfintelor Taine ca unul dintre acestia.
  Si eu am inviat batran fiind, si poate de aceea incerc sa recuperez cumva din timpul pierdut printr-o lupta cu mine insumi in primul rand.
  Numai ca, indiferent de cat de ravnitori am fi pentru indreptarea lucrurilor si mentinerea lor pe fagasul firesc, cred ca trebuie sa tinem calea de mijloc, sa avem dreapta masura si din trairea noastra trebuie sa straluceasca mila si intelegerea pentru semenii nostri.
  Daca ne vom diviza in grupuri si grupulete, daca din dorinta de a transa o anumita problema fara a tine cont de acele circumstante care pot fi acceptate fara a se aduce atingere Valorilor Ortodoxiei, si din aceasta cauza unii dintre fratii nostri se vor sminti, ori se vor simti marginalizati sau exclusi, ori si mai rau vor intoarce spatele Credintei Drept Maritoare, pentru a se pierde in sectarism, atunci toata osteneala noastra nu numai ca nu ne este de folos, dar devine chiar primejdioasa.
  Stim toti ca vin vremuri grele cum n-au mai fost pana acum, de aceea ne trebuie multa credinta si unire ca sa putem birui cu ajutorul lui Dumnezeu.

  Daca romanismul este persiflat si marginalizat, vina este in primul rand a noastra, pentru ca din indiferenta, neluare aminte, sau mai rau, din intrerese meschine am permis decaderea Patriei si a Neamului Romanesc!
  Acceptam tacit si chiar contribuim la spolierea tarii, ne complacem in imoralitatea care ne sufoca toate simturile, ne educam copiii dupa metode care nu au nimic in comun cu valorificarea potentialului individual, ca sa enumar doar trei dintre relele care sunt atat de multe si de grave, incat ma tem ca „etnicizarea negativului” tinde sa devina o realitate.
  Si eu traiesc in tara, sunt nationalist (asa cum ar trebui toti sa fim) dar am avut ocazia de a ma afla pentru o scurta perioada in Apus, iar aceasta ma ajutat sa vad lumea cu alti ochi.

  Va doresc numai bine tuturor!
  Rabdare si Mantuire!
  Doamne ajuta!

 40. vladut zice:

  eu am vazut giulgiu te trec toti fiori nu cred ca e un fals .sant ortodox si tin la credinta mea,dar respect si pe catolici pentru ca ne-au dat biserici sa ne putem si noi ruga sau boteza un copil .la inceput cand nu aveam de munca;nu aveam mancare nici unde dormi biserica catolica ne ajuta,iar acum ca stam bine mersi deja incepem cu batjocura! un ortodox adevarat nu face asa, sa ne rugam la BUNUL DUMNEZEU sa ne ierte! DOAMNE AJUTA.da-ne multa intelepciune AMIN

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s