Simpozionul de martirologie – prilej de batjocorire a memoriei Sfintilor Inchisorilor de catre jidovi

Dintru inceput, cand s-a scris despre organizarea unui „simpozion de martirologie”, ceva parea foarte ciudat datorita titlului neortodox ales, cat si a conditiei de a fi fost neaparat invitat pentru a putea „casca gura” la ce se vorbea acolo. Se stia deci ca se vor zice multe lucruri nelalocul lor. Si iata ca primim un material de la cineva care a participat la acel simpozion si nu mica ne-a fost mahnirea cand am vazut ca un jidov, invitat din strainatate, a blasfemiat memoria Miscarii Legionare si a Capitanului Corneliu Zelea Codreanu, un sfant in inima multor camarazi de-ai sai, care traiesc si azi. Este trist ca cei prezenti nu au luat atitudine, desi printre ei se numarau fii sau rude ale celor care au suferit in inchisori pentru cauza legionara. o cauza pentru Hristos si neam. Trebuie precizat ca materialele ce urmau sa fie prezentate la simpozion fusesera trimise organizatorilor cu cel putin 2 saptamani inainte .Va prezentam materialul primit.

Participarea la “Simpozionul International de Martirlologie <<Moartea Martirica>>” mi-a lasat un gust amar. In afara de lucrarile prezentate de Pr. Prof. Dr. Ghiorghios Methalinos si a d-lui Dr. Dimitri Avdeev (care au fost invitati pentru a da o fatada ortodoxa actiunii), restul lucrarilor, fie nu au avut consistenta si verticaliatea necesara, fie chiar au adus o ofensa Martirilor Romani din inchisorile comuniste.

De exemplu d-ul Prof. Dr. Rubin Dominic (evreu convertit la Ortodoxie), ce a fost invitat sa conferentieze in cadrul actiunii, a avut un punct de vedere cu care nu sunt de accord. El a sustinut ca: “Zelea Codreanu a inventat o grupare pseudo-ortodoxa si neo-pagana, punandu-se pe sine in locul lui Hristos.” S-ar intelege de aici ca Martirii din inchisorile comuniste au murit pentru un crez idolatric. Aceste opinii sunt absolut false si denatureaza adevarul istoric. Daca ne gandim la Valeriu Gafencu, Sfantul Inchisorilor, vom constata ca vocea lui a fost port-a-vocea tuturor martirilor imbracati in zeghe, a acelora ce nu si-au negat credinta in care s-au nascut ci dimpotriva au murit intru Hristos pentru recunoasterea si apararea valorilor neamului romanesc. Un astfel de discurs il consider o ofensa grava adusa neamului romanesc si martirilor lui.

Un argument pentru adevaratul crez al lui Valeriu Gafencu si a martirilor este chiar poezia lui:

Traiesc flamand

Traiesc flamand, traiesc o bucurie,
Frumoasa ca un crin din Paradis,
Potirul florii e mereu deschis
Si plin cu lacrimi si cu apa vie,
Potirul florii e o’mparatie.
Nu plangeti ca eu ma duc pe langa voi,
Sau c’o sa fiu zvarlit ca un gunoi,
Cu hotii in acelasi cimitir.
Caci crezul pentru care m’am jertfit,
Cerea o viata grea, o moarte de martir.
Cand raii ma defaima si ma’njura
Si’n clocot de manie ura-si varsa,
Potirul lacrimilor se revarsa
Si-mi primeneste sufletul de zgura,
Atunci Iisus de mine mult se’ndura
. ”

Dar marea dezamagire a venit din partea organizatorilor romani, care au fost de acord cu aceste puncte de vedere ce jignesc martirajul romanesc.

In plus d-ul Dan Puric a interrupt marturia unui fost detinut politic basarabean, un gest dezaprobat de cei prezenti la simpozion.

In concluzie as putea spune : m-as fi asteptat sa ascult lucrari de substanta, care sa redea adevarata valoare a sacrificiului martirilor nostril. Defapt Martirii au fost uitati mai mult ca oricand, necontand faptul ca langa masa de prezidiu se afla o icoana, foarte frumoasa, realizata prin mana maicilor de la “Diaconesti”. Icoana, este o reprezentare a sfntilor de neam roman si cateva fragmente din chinurile celor care au suferit intru Hristos si pentru neam.

Cum putem numi pe acei crestini care nu numai ca nu respecta memoria si sfintenia martirilor, dar o si intineaza prin acest fel de actiuni ?

de Petru Parvu

Descarcati intreaga aberatie a acestui jidov de aici.

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

76 de răspunsuri la Simpozionul de martirologie – prilej de batjocorire a memoriei Sfintilor Inchisorilor de catre jidovi

 1. florinita zice:

  Asemenea oameni sunt peste tot, nu trebuie sa-i bagam in seama.Sa mergem mai departe cu capul sus si cu sfintii nostrii avandu-i ca exemplu.Mai tarziu sau mai devreme adevarul iese la iveala.

 2. Vulturul Legionar zice:

  Rusine slugiIlor antihristice! SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!

 3. un bozgor zice:

  hai, ba’ baieti, sa fim seriosi!!! martiri? jidov? masonerie? sfintii din inchisori? crez idolatric? cauza legionara? martirilor imbracati in zeghe? codreanu? nationalisme de dambovita reluari anemice ale certurilor din interbelic? ortodoxism vlaguit? smechereli teologice cu oameni ce au fost in puscariile acelea de la antonescu? culturul legionar?

  jenant, penibil
  jenibil …

  in rest nu urez decat credinta intru Hristos!
  ce baieram ati face voi daca ar fi fost roman!!! din pacate nu a fost decat om si Dumnezeu :).
  sa va faceti mari, baieti: tot fii de muncitori veti fi, oricat de caraghios va purtati acum.

 4. Aurelian zice:

  Ruşine acestor jidani ticăloşi! Noi ne cunoaştem şi ne cinstim eroii şi martirii,indiferent de ceea ce spun ei!

 5. maria zice:

  Cata lipsa de cuviinta la acest jidov moscovit! S-au intors, oare, comisarii sovietici? In fine, jidovul si-a facut treaba. Dar ai nostri ce-au facut? Au facut partasie cu jidovii. Cine sunt mai vinovati? Jidovii sau jidovitii? Eu cred ca jidovitii. Cum sa accepti o astfel de lucrare la o manifestare dedicata martirilor? Titlul comunicarii spune tot: reflecţii pe tema mărturiei iudaice şi creştine. De parca avem acelasi Dumnezeu. Nu conteaza doar suferinta, in sine, ci si cauza pentru care au suferit. Ai nostri au murit intru Hristos!
  Ii recomand dlui Rubin Dominic un text fundamental al unui mare ganditor legionar, despre perspectiva ortodoxa asupra suferintei evreiesti: http://www.vlad-mihai.blogspot.com

 6. Nu pot sa transmit decat un HAI SICTIR jidanilor,si un HUO din inima!

 7. IN DUHUL CAPITANULUI SI AL NEAMULUI,IN FATA CERULUI SI A VIITORULUI,VA JUR CA NU SUPORT POPORUL ,,ALES,, CARE FACE ATATEA CRIME.IERI LA PITESTI CU BORIS GRUNBERG,AZI CU URMASII LUI IN GAZA,IAR DIN ROMANIA POT SA FURE TOT.

 8. garduldefier zice:

  DAR VOM PLATI NOI TUTUROR…

 9. bogabu zice:

  Pe langa mojicia limbajului dvs. (caci „jidov”, initial un termen strict neutru, a devenit intre timp ofensator), ma mir–sau nu ma mai mir– ca frizati si erezia. Caci a numi „jidov” pe cineva convertit la Hristos inseamna sa negi preschimbarea pe care o lucreaza Dumnezeu. Sa va fie rusine.

 10. denis zice:

  Doamne ajuta!
  Cu tot respectul, dar Martirii din inchisorile comuniste nu au murit pentru crezul legionar, ci pentru Hristos. Vedeti pilda vietii lui Valeriu Gafencu.

 11. coco zice:

  Pai la ce sa ne putem astepta de la niste jidani si de la puric un mason tradator.

 12. rufin liban zice:

  Denis, ceea ce spui tu e o șmecherie utilizată din plin de cei interesați să-L scoată pe Hristos din marile momente politico- istorice ale Neamului Românesc. Îți recomand o carte care nu poate fi suspectată în niciun fel de vreun partizanat, scrisă de curînd de Sorin Lavric și apărută la…Humanitas(sic!). Se numește ”Noica și Mișcarea Legionară”. E o analiză temperată și onestă a contactului lui Noica cu M.L., de unde se vede că nu-i chiar cum zici, deși e tentant să zici cum zici.

 13. Ioana zice:

  Aha! In sfarsit avem informatii cu privire la discutiile celebrului simpozion. De ce nu isi pune nimeni problema cum de celebrii organizatori marturisitori si nationalisti pana in varful parului au invitat un evreu sa ne batjocoreasca neamul? Daca asa incepe centrul de martirologie pe care mimul ortodox si prietenii lui au de gand sa il construiasca la Aiud, oare cum va sfarsi? Incepe cu un agent KGB, ca ce poate fi numit un evreu convertit la scoala de la Moscova, si probabil va sfarsi cu insusi KGBul la noi acasa.
  Rusine, domnule Pavel Chirila! Ne reprezentati neamul cu multa rusine.

 14. Marian zice:

  Domnul actor Dan Puric are misiunea de a discredita Sfintii inchisorilor . De aceea s-a lipit de Pr. iustin Parvu , de proieictul de la Aiud , de alti preoti cunoscuti (pr Tanase) , de aceea a organizat acest simpozion si a conferiat de multe ori.
  El incet incet a devenit cunoscut si recunoscut ca om de cultura , nationalist si credincios ortodox.
  Apoi de pe aceasta pozitie, lucreaza lucrul lui – ataca Sfintii inchisorilor. In fond nu face altceva decat sa apere bolsevismul.
  De aceea a invitat la Simpozion si preoti ortodocsi, monahi si monahii. Chipurille , se analizeaza corect situatia .
  Dan Puric inainte de simpozion a afirmat la emisiunea lui Turcescu , ca detinutii politici, au primit pedepse pentru unele ,,greseli politice,, , dar acolo in inchisori unii gardieni au abuzat in aplicarea pedepsei, si astfel unii dintre detinuti , au trecut granita catre martiriu. Aceasta da pe fata gandurile actorului .
  Deci sa ne spuna Dl. Puric care sunt ,,greselile politice,, si in baza caror legi s-au aplicat ,, pedepsele,,?

 15. Andrei zice:

  Draga trupa de teatru ortodox, Purico-Chirilovica, nu ar fi fost mai bine sa organizati acest simpozion chiar la Moscova? Presimt ca data viitoare va mutati centrul la Moscova.

 16. Vulturul Legionar zice:

  Dar ce i-a apucat pe acesti,,distinsii”sa vorbeasca despre acest subiect? Oare ca nu mai au liniste si arunca cu noroi unde pot? Si mai ales la ”maestrul” Puric cu i se spune, sa aiba grija in smerenie de sufletul sau si sa nu aduca atingere unor oamenii-legionari, care da au facut si ei greselile lor, DAR SA-TI FIE RUSINE maestre ca te iei de acesti oamenii care au crezut in renasterea Romaniei si nu asa cu vorbe frumoase si atat.
  In rest? Sunt jalnici acesti mocofoni, si sincer unde sunt romanii cu atitudine cum au fost legionarii?
  SA STAM BINE SA LUAM AMINTE!!!

 17. Radu zice:

  Stati sa ma dezmeticesc. Din cate pricep acolo erau invitati mari oameni de nadejde ai Romaniei martirice, de la dansatori pana la episcopi. Nimeni nu a zis nimic???? Cum e posibil asa ceva? Preoti care isi invata ucenicii sa marturiseasca cu curaj au tacut? Cred ca s-au rasucit in mormant martirii din temnitele comuniste. Consider ca aceasta este o lepadare de martirii neamului nostru si cei prezenti ar trebui sa le reabiliteze memoria. Sau se feresc sa il jigneasca pe marele lor maestru?
  Bine ca nu v-ati nascut, fratilor marturisitori, in perioada comunista, ca ar fi secat inchisorile de mucenici.
  Rusine!

 18. Rabinshit zice:

  Miscarea legionara nu a cazut deloc in erezia filetismului. Atat Capitanul, cat si ceilalti frati de cruce luptau sa inalte neamul romanesc pe linia Bisericii, si nicidecum nu faceau confuzie intre cele doua institutii. Legionari asadar si-au dat viata pentru Hristos care era ciuruit in icoane de un regim politic ateu. Acest domn Rubin ar trebui dat in judecata pentru ofensa adusa neamului romanesc si Ortodoxiei implicit. Pentru ca daca Dumnezeu i-a preamarit pe acesti mucenici cu sfinte moaste facatoare de minuni, oare cum va fi socotit cel ce batjocoreste pe mucinicii Bisericii?

 19. Mereu verde zice:

  Inca o dovada ca organizatorii acestui simpozion, Dan Puric si Pavel Chirila, nu fac alteceva decat sa castige bani de pe urma renumelui martirilor romani. Pentru ca daca fug de adevarul ca martirii, pentru care vor sa ridice centru martirologic, erau legionari, cum oare ar dori sa le cinsteasca memoria?

 20. Moise zice:

  abia de acum cred ca incepe simpozionul martirilor. Partea a doua :)

 21. Aurel zice:

  S-au cacat pe ei de frica in fata jidanului.Tremurau toti marturisitorii… Halal model in fata Moscovei!

 22. garduldefier zice:

  @bogabu

  Gata,ati inceput?Ma miram eu cum sa nu fiti voi prezenti aici,chiar ma intrebam cand o sa apareti.Acum urmeaza partea cu antisemitismul si ura de rasa?Sau o bagati pe aia:”Ce ortodocsi sunteti voi daca „promovati” intoleranta?”

  @ un bozgor

  Tu de care „bozgor” esti?Taiati imprejur sau mancator de capre moarte de prin stepele Mongoliei?Eu aleg prima varianta…

  Mai baieti,SHALOM,mai….

 23. bogabu zice:

  Cum ziceam: mojicie isterica in numele Ortodoxiei pe care tot dvs. o intinati. Oare despre parintele Nicolae Steinhardt tot asa ganditi? Un jidov/jidan si el? Uite, poate va veniti in fire:
  http://video.google.com/videoplay?docid=999573506784451593#

 24. Ioana zice:

  @ bogabu
  Frate, nu avem nimic cu neamul jidovesc in sine ci cu jidanii ce L-au rastignit pe Hristos si il rastignesc in continuare. Nu genearilizez, dar nu puteti contesta ca acest neam a dovedit in istorie cat de parsiv si ticalos este. Ii urati pe legionari pt ca sunt printre putinii care v-au pus la punct si nu s-au infricosat inaintea voastra. Iar acest domn conferentiar o fi convertit numai pe dinafara, dar nu si pe dinauntru cum era marele Nicolae Steinhardt. Nu orice convertit inseamna ca aduce vreun privilegiu ortodoxiei. De ce nu vreti sa recunoasteti ca evreii au fost majoritari in guvernele respective, ce i-au torturat pe legionari si pe martirii din inchisori? Daca sunt asa de deosebiti, domnule, de ce nu stau in tara lor? Nu avem nimic cu ei, dar sa stea la ei acasa si sa nu vina sa mai cotropeasca popoarele crestine. Pai Steinhardt era un mare Roman, domnule. Nu se compara cu gainatarul asta, care vine la noi in tara sa ne ofenseze cu nerusinare. Si cred ca nu e cazul sa va amintesc admiratia lui Steinhardt fata de Capitanul.

 25. garduldefier zice:

  @ bogabu

  Atitudine tipica,suntem atat de obisnuiti cu ea.D-voastra nici macar n-aveti bunul simt sa va asumati raspunderea vis-a-vis de ceea ce sunteti.Nu este problema,stim ca va enerveaza la maxim aceste lucruri,in Romania,mai sunt categorii de oameni care nu stau in patru labe in fata „poporului ales”.Cat despre parintele Steinhardt,n-are rost sa-l aducem in discutie.Si un copil de doi rade la afirmatia dvs.Bine ca intinam noi ortodoxia,lasam pe altii sa fie „sfinti”….

 26. mihaicirjan zice:

  pfiu …

 27. rufin liban zice:

  Din păcate tot ce se petrece în țară nu-i decît o infinită ofensă la adresa Neamului și a istoriei lui. Singurii care au avut curajul să mai belească din lepre au fost legionarii. Iar un popor degenerat cum e cel român – recent, lipsit de vlagă pentru că e desfrînat și ucigaș de prunci, reproduce papagalicește clișee produse de oculta anti-națională, spurcînd fără sațiu un aproape singular moment istoric de sublimă energie românească descătușată. Cu care nu ne vom mai întîlni nevăr, pentru că suntem un popor de curvari. Legionarii cultivau și posedau o castitate- în toate sensurile- cu care noi nu ne vom întîlni niciodată. Asta la nivel de fenomen. Poate doar individual, dar nu-i suficient pentru o renaștere în sens ortodox. Așa că ciocu mic, și să păstrăm măcar un moment de reculegere. La care îl invit și pe domnul venit la o ortodoxie abstractă, deposedată de mirabilele întrupări care fac din aceasta nu o DOCTRINĂ, ci un mod de a fi cu Hristos în albia datelor Neamului tău. Așa că măcar să murmurăm, neputincioși fiind, cu respect și cu un dram de pietate: VEȘNICĂ POMENIRE!

 28. Marian zice:

  Dan Puric vrea sa induca ideea ca nu exista Sfintii inchisorilor , ci doar niste cazuri de martiriu ,cauzate de unii gardieni mai zelosi . Iar acei eventuali martiri nu sint nicidecum mucenici crestini, caci ei au fost inchisi datorita unor ,,greseli politice,, pentru care isi executau pedeapsa .

  Insa noi astazi avem marturii, ca lupta finala in temnitele comuniste , detinutii au dus-o pentru Hristos, si pentru aceasta au fost chinuiti si ucisi.

  Avem sfinte moaste ale Sfintilor inchisorilor, avem minuni ale acestor sfinte moaste, avem izvoriri de mir din acele sfinte moaste, avem consemnari ale marturisirilor de credinta in inchisori si a chinurilor pentru aceasta , Il avem pe Sfantul Ilie Lacatusu neputrezit .
  Deci noi punem toate acestea de o parte a balantei si sa puna si Dan Puric ce are de cealalta parte si sa vedem unde atarna mai greu ?

 29. bogabu zice:

  Dar totusi, de unde zelul asta agresiv? De unde vine admiratia fata de „belirea leprelor” (am inteles: a „jidanilor”) pe care au practicat-o legionarii cei „casti in toate sensurile”? De unde siguranta ca „jidanii ce L-au rastignit pe Hristos … il rastignesc in continuare”? (Poate o privire la Canonul Sf. Andrei Criteanul va va lamuri cum sta treaba cu rastignirea repetata a Mantuitorului: o facem noi, fiecare, cu fiece cuvant si fapta rele impotriva aproapelui). Intr-adevar, „acest neam a dovedit in istorie cat de parsiv si ticalos este” … numai ca asta se aplica cu varf si indesat si neamului Rrrromanesc: romani au fost si Brancovenii dar si Ceausestii, si Sf. Calinic de la Cernica dar si Ion Iliescu, si Tudor Vladimirescu, dar si cei care l-au vandut. Asa ca mai slabiti-ma cu iritarea fata de evrei, fiindca se cred poporul ales, cand voi mai aveti un pic si faceti idol din Tara, Poporul.

  Si de unde suspiciunea asta bolnava dupa care va conduceti? De ce va imaginati numai lucruri rele despre vorbitorul evreu-crestin de la simpozion?

  Oare astea sunt roadele Ortodoxiei? Sau zelul care va anima v-a manat, incet-incet, in afara?

 30. dan zice:

  @ Ioana, gardul de fier etc

  da, da, da …
  exact atatea lucruri sunt pe masa: „nu generalizez”, „tara noastra,” „moaste,” „atitudine tipica,suntem atat de obisnuiti cu ea,” „sa ne ofenseze,” „parsiv, ticalos,” „NEAM” „garduldefier,” „jidovii, romanii, vlahii, bozgorii, nemtalaii, rusii, bolsevici, americanii, masonii, tiganii, codreanu, laturi, horiasima,scursuri, ortodoxia, marsavi, tradatori”???

  e si tara lor, e si tara mea. tara noastra nu exista de fapt… exista un stat, o limba, mai multe limbi, un nume frumos ca „ioana” . „nu generalizez” ???

  odessa, odessa, ar spune unii. si ar spune asta pentru felul in care semanam intre noi …

  si nu, nu sunt maghiar, ci roman …

 31. Ady zice:

  O sfinta mare nerusinare!!!.Cine altul putea sa intineze memoria capitanului,decit un jidan spurcat.Voi nu stiti jidani blestemati ca in tara noastra fiecare roman iubitor de tara si de Hristos este legionar..sau”Roman ai zis legionar ai zis’.Un lucru nu intelegeti voi jidanii,ca romanilor ortodoxia le curge prin vene adica face parte din natura lor.
  Daca nu va place Romania de ce nu va duceti plosnitelor in ISRAEL de ceeeee…va zic eu de ce fiindca Israelul fiind o tara cu un relief muntos si un sol neroditor, voi ar trebui sa munciti din greu ca sa va intretineti viata iar cum voi uriti munca va convine mai mult sa stati sa sugeti vlaga popoarelor unde va-ti pripasit.Cind o sa intelegeti ca MUNCA este singura generatoare de drepturi intr-o societate normala,iar voi nemuncind nimic nu se cade sa aveti nici un drept.CORNELIU-ZELEA-CODREANU ar trebui declarat erou national,iar flacara national-crestinismului ar trebui neaparat aprinsa fara a mai fi stinsa vreodata.Ar trebui infiintat in fiecare oras din tara cite un cuib legionar, fiindca totusi Hristos a mai pus mina si pe bici.
  Cred cu tarie ca adevaratele cuiburi legionare ar trebui sa fie in fiecare biserica din tara.

 32. Marian zice:

  @ Dan Puric

  Domnule Puric ai auzit de mireasma scoasa de particele din sfintele moaste, ale Sfintilor inchisorilor in Biserica Invierii din Ierusalim?
  Domnule Puric stii ca au fost duse particele din sfintele moaste, ale Sfintilor inchisorilor in Muntele Atos la Manastirea Filoteu si acolo sint cinstite?
  Cand parintii romani s-au apropiat cu sfintele moaste de manastire, calugarii de la Filoteu in frunte cu staretul au iesit in intampinarea lor , pe drum inaintea manastirii, inchinandu-se lor si cinstindu-le, apoi ducandu-le in procesiune in biserica.
  Iata ca si cei de alt neam, dar bine infipti pe Piatra credintei, ii cinstesc pe Sfintii inchisorilor ?

  Cum de te-ai gasit dumneata sa le negi sfintenia? Nu ti-e frica de Dumnezeu si de sfinti?
  N-ai auzit ce a patit staretul de la Manastirea Hozeva care nega sfintenia Sf. Ioan Iacob, si-i oprea pe pelerini sa i se inchine ?

  Eu, domnule, te sfatuiesc sa te lasi de acest lucru neevlavios.

 33. bogabu zice:

  @ Ady:
  „national-crestinismul”: asta se numeste, bisericeste, „filetism” adica „tribalism” si este o erezie.

  Cat despre „jidanii blestemati”, asa limbaj nu are ce cauta la un crestin. Pana sa ajungem la culmile sfinteniei, poate unii si la martiriu, ar fi bine sa deprindem chestii de baza, ABC-ul cum ar veni: politetea, de pilda, sau o mica masura de rabdare inainte de a da cu barda („crestineste-romaneste”)…

 34. mihailt zice:


  Poza e facuta pe 15 octombrie 2010 si intr-ansa se pot vedea IPS Petru Pruteanu cu IPS Vladimir Cantarean si IPS Casian.
  Am pus linku asa ca idee.

 35. garduldefier zice:

  @bogabu

  Tu nu vrei sa pricepi un lucru.Asemenea provocari sunt rasuflate…

  https://apologeticum.wordpress.com/2009/12/10/talmudul-evreiesc-demascat-o-carte-ce-prolifereaza-crima-rasismul-si-pedofilia/

  Sunt mistificari ale „bestiilor” de legionari,nu?!O tii langa cu rasismul si alte tampenii care va convin voua.Jidanii sunt una,evreii sunt alta.Evreii,ca popor biblic,numai exista de ceva vreme.Se chinuie ei sa se de-a drept evrei numai ca nu prea le mai iese schema.Unul dintre cei mai buni prieteni pe care ii am este…EVREU!!!Crestin ortodox,merge la slujba,nu injura,nu fumeaza,un om cu un bun simt extraodinar.Anul acesta a fost in Israel,s-a intors socat de acolo.N-are rost sa expun aici motivele.

  Sotia comandatului legionar,Vasile Marin,era evreica.Radu Gyr a infiintat „Teatrul de stat evreiesc”,Costache Mihaila,comandant al „Bunei Vestiri” si un apropiat al Capitanului,era evreu.Si ca sa te lamuresti mai bine,citeste aici

  http://garduldefier.wordpress.com/2010/08/10/antisemitismul-miscarii-legionare-dovezi-de-necontestatterminati-cu-manipularea-in-privina-miscarii-legionare/

  Daca suntem CRESTINI ORTODOCSI,cum am putea sa fim…ANTISEMITI?Mantuitorul,ce era?Japonez,chinez,turc,arab?S-au investit zeci de miliarde in campania cu antisemitismul,multi oameni cad in acesta plasa perfida fara sa-si de-a seama.Deja sunteti plictisitori si obositori cu problemele acestea asa zis „rasiste si antisemite”.Pe voi va isterizeaza altceva,in Romania,nu se ploconesc oamenii in fata voastra asa cum ati vrea voi.N-ati avut sanse de reusita cu „Elie Wiesel” in tara noastra si asta a ajuns sa va obsedeze.Ati cumparat cu bani multi lucruri materiale dar totusi romanii refuza sa devina slugi oficiale.Stim noi ce vreti voi,dar aici este Romania si vointa NOASTRA ESTE LEGE!!!Sa va bagati adanc in cap aceste lucruri.Voi vreti sa fie ca in Germania,dosare penale,inchisoare,amenzi colosale si altele de genul.Intre noi si jidani(ATENETIE!!!NU EVREI)sunt dispute pur RELIGIOASE,asa cum erau si in perioada Miscarii Legionare,nu sunt dispute RASISTE!!!Urlati pe tot mapamondul in legatura cu Tribunalul de la Nurnberg,dar cand vine vorba despre decizia tribunalului in privinta Miscarii Legionare,brusc sunteti loviti de amnezie.Sunt prea multe de spus dar dumneata ai lectia pregatita din inainte asa ca numai vad rostul…

 36. mihailt zice:

  @Gardul de fier:
  Poza pusa de mine e pentru tine mai frate in special.
  Sa vezu de crestini ortodocsi romani ca sunt frati cu crestini ortodocsi rusi.
  In cazul in care nu a remarcat e mitropolitul Basarabiei care tine de BOR cu mitropolitul Basarabiei care tine de BO Rusa.
  Asa ceva e minunea Duhului Sfant cum atatia inselati de draci au incercat sa dezbine mitropolia Basarabiei care tine de BOR de mitropolia Basarabiei care tine de BO Rusa si nu au reusit.
  Lupti mai frate pentru o cauza pierduta.

 37. garduldefier zice:

  @ mihailt

  Chiar n-am avut curiozitatea sa intru pe link-ul lasat de tine.Acum,mai explica odata ce ai vrut sa spui.Imi scapa logica ta,fara niciun fel de gluma.Nu suntem destul de dezbinati acum am inceput sa ne certam si pe…BISERICA?!?!?Ne certam si in ortodoxie?!?Daca asta este parerea ta,atunci Dumnezeu sau aiba mila de noi.Inseamna ca dracii ne-au smintit rau de tot…

 38. Stefan zice:

  Marturisesc fata de voi surori si frati intru Hristos,ca uneori poate moral ,poate fizic,sunt coplesit de „purici ai sistemului mason”dar Sfanta Treime si Maicuta Domnului are grija de mine,de noi,de voi toti marturisitorii Sfintei Credinte Crestin Ortodoxe,cei ce suntem aici,in Romania noastra mustind de sangele Sfintilor Martiri si Mucenici ai Neamului Romanesc,noi suntem scuipati si calcati in picioare de jidani,tigani si masoni politicieni,noi suntem „condusi”spre ratacire chiar de pastorii ce ar trebui sa ne apere mergand inaintea noastra cu noi impreuna si cu Sfanta Cruce si marturisind cu putere si fara ocolisuri ca noi suntem Crestin Ortodocsi si am primit Taina Sfantului Botez si nu ne lepadam de ea pentru a primi sub nici un fel de forma spurcata pecete satanica prin cipurile satanice!Eu unul imi revin si ma simt asa cum se simte orice Crestin Ortodox Roman care poate primi doar mucenicia sub orice forma va veni ea,iar voi care sunteti drepti si duri in Sfanta Credinta precum stancile din Carpatii nostri dragi,voi nu va lasati amagiti nici de plosnitele infestate de apostazie prin ecumenism din BOR si nici de purici masoni dovedind aceasta prin comentariile voastre si prin ceea ce aveti in suflet !Va iubesc pe toti si sa nu uitati niciodata ca indiferent de instrumentele lor financiare,politice si pacat,fals crestine, elita NWO se face a nu sti ca noi Romanii Crstin Ortodocsi si neatarnatori de nimic material, suntem mai puternici decat ei toti : „Caci cu noi este Dumnezeu”!
  ORTODOXIE sau Moarte!

 39. Marian zice:

  Ca romani au fost si Brancovanii si Ceausistii ; ca legionarii ,,au belit sau nu leprele,, ; ca Sfantul Andrei a scris Canonul cel Mare cu tot intelesul lui ; ca unii au ceva cu evreii ; ca poporul roman are pacatele lui (si nu e singurul) ; ca vorbitorul evreu convertit a avut si el ceva de zis …… ce legatura au toate acestea cu sfintenia Sfintilor inchisorilor ? – caci aceasta este problema .

  Valeriu Gafencu era inscris in Miscarea legionara si si-a dat viata pentru un evreu – Richard Wurmbrand .

  Parintele Ilie Lacatusu facea parte din Miscarea legionara si iata-l sant cu sinte moaste neputrezite .

  Chiar daca unora nu place (si aceia nu fac parte din Biserica), Sfintii inchisorilor exista, si sunt parte a valorilor neamului romanesc alaturi de Brancoveni , Stefan cel Mare , etc .

  Nu exista nimeni din Biserica care sa le nege sfintenia . Iar daca altii din afara Bisericii le neaga sfintenia , ce este intre noi si ei ? Ei sunt oricum sunt impotriva lui Hristos.

  Pe noi crestinii , in chestiuni bisericesti, nu ne intereseaza argumentele celor din afara Bisericii. Este ca si cum ai intreba un musulman : auzi , tu ce zici Sfantul Dimitrie este sant sau nu , oare sa-l praznuim sau nu ?

 40. Karol zice:

  Si mai zici sa fii tolerant, pai cand ei te scuipa in obraz, si blasfemiaza sfitnii ortodoxiei, cum sa nu te aprinzi la manie ???
  Pai daca ma injura pe mine eu il iert,dar cand jigneste pe Dumnezeu si injura de lucruri sfinte, asta nu mai pot eirta, e inadmisibil, sfantul Ioan Gura de Aur spune ca daca cineva injura pe Dumnezeu in public,si esti in putere sa il plesnesti,fara frica de nimic, iar tot ce va veni apoi, pedese sau temnite nu trebuie sa te inspaimante ca vrei primi rasplata !
  Acel jidan trebuia pus la punct pe loc, asa cum Sf Nicolae l-a pocnit pe Arie, asa cum Hristos a pus biciu pe jidovi, asa cum Sf Ilie a injunghiat pe preotii lui Baal, asa trebuia pus la punct si scarba asta de jidan anticrestin !
  Tocmai incepeam sa zic sa fiu mai tolerant, nu e vina lor, asa au invatat de mici invatatura pagana, hai sa ne rugam si pentru ei,da firar mama lor de jidovi ca astia sunt draci, nu sunt oameni

 41. Karol zice:

  Iar cand zic jidov, nu am refer la poporul evreu, chiar si Neofit, fostul rabin jidov spunea jidovi la evrei, si folosea termneul jidan, si sfantul Cosma Etolul, in jidan a se vedea practicantii inraiti de religie talmudica, cei care practica invataturile talmudului abbilonian, invatate in scolile rabinice, acesti fanatici anticrestini care urasc si acum pe Hristos !

  Este o familie descendenta de rabini ,acea familie de rabini care l-a rastignit pe Hristos, cei care L-au jduecat, si au si acum suprematia in sinagoga satanei

 42. mihailt zice:

  @Garduldefier:
  Pai mai frate cine a intervenit sa se faca mitropolia Basarabiei care sa tina de BOR nu legionari si pro-legionari?
  Acesti inselati de duhuri rele adica neolegionari sunt tare bucurosi ca le-a venit un presedinte care sa le cante in struna in Basarabia.

  Dar iata ca mitropolitul IPS Petru Paduraru al Mitropoliei Basarabiei de tine de BOR nu mai vrea sa tina partea lor.
  (a neolegionarilor)

 43. Pingback: STIRILE ZILEI (22.10.2010) « Saccsiv's Weblog

 44. mihailt zice:

  @Marian:
  Nimeni nu a atacat pe Sfantul Lacatusu.
  Sfantul Lacatusu nu a facut parte din ML.
  A fost inchis pe considerente religioase nu politice.

  Si nici pe Sfantul Gafencu.
  Valeriu Gafencu nu a facut parte din ML nu esti informat corect mai frate.Facea parte din Fratiile de cruce,de erau o miscare de tineret de era asociata cu ML si nu scrie undeva ca ar fi incitat la ura impotriva evreilor sau la revolta impotriva lui Antonescu.

  Si ajungand in puscarie s-a pocait si a devenit Sfant,de ce crezi ca a dat acelui evreu medicamentul sau,a facut asta ca pocainta ca probabil crezuse si dansul unele absurditati legionare.

  Pe de alta parte Horia Sima a fost scapat de nazisti dupa rebeliunea legionara apoi cand s-a terminat WW2 a stat in Spania acolo fiind regimul fascist a lui Franco.

 45. Mihailt zice:

  Asa este , nimeni nu a atacat pe sf. Valeriu si Ilie . Dan Puric cu simpozionul lui au atacat Sfintii inchisorilor , intre care se gasesc si cei pomeniti .
  Rolul simpozionului a fost de a face iar discutii despre legionari, crime , neo-paganism ….etc – o diversiune ieftina – pentru a demonstra ca nu exista Sfintii inchisorilor.
  Iar acum ca stim ca dan Puric a semnat angajament cu securitatea , lucrurile se limpezesc, si actiunile lui capata sens . Doar nu era ca unul de la securitate sa zica : da domnule, aceia pe care i-am chinuit si ucis , sint sfinti .
  Oricum Sfintii inchisorilor exista , si deja sunt cinstiti in unele locuri (biserici) .

 46. Karol zice:

  @mihailt

  Fratiile de Cruce erau scoli infiintate de legionari, pana si Bartolomeu Anania spune asta , nu erau asociate, erau chair scoli legionare, care a dat Romaniei cei mai mari luptatori, partizani si duhovnici care inca mai sunt in viata si tin in piciaore legiunea !

  Gafencu a spus ca el a fost si va fi mereu legionar, si avea o dragoste enorma fata de Capitan, la vremea aceea mare parte din intelectuali il iubeau pe Codreanu : Emil Cioran,Constantic Noica, Mircea Eliade, Simion Mehedinti, si multi altii, si o parte din ei au fsot chiar membri activi ai miscarii legionare !

  Lupta lui Gafencu si a celor din fratiile de cruce a fost un razboi dus cu duhul, pentru ca a fost pierdut cel cu armele, si l-au castigat !
  Facand parte din fratiile de cruce, inseamna ca a fost legionar, fratiile de cruce era acea scoala menita sa nasca omul nou, acel om , erou, pe care Codreanu dorea sa-l creeze, un mare duhvnic, sau un crestin traitor, daruitor, luptator pentru tara si neam !
  Acei neolegionari cum le spui tu nu se pot numi legionari, pentru ca legiunea nu mai exista, dar a cinsti eroii neamului, si valorile, a pretui pe Codreanu, un martir, care a dus viata de marturisitor, mucenic, nu te face neaparat legionar, pai Eliade spuena ca si Stefan cel Mare ar fi fost legionar daca ar fi prins vremurile acestea !
  Asa ca iubirea pentru Stefan si pentru Codreanu e identica cu iubirea pentru neam ! Legionarul este acel roman apsolut, erou,gata oricand de jertfa pentru neam, un roman autentic !

  Cati dintre marii ierarhi mai tin rezistenta contra ecumenismului ?
  Foarte putini, si din calugari putini, si cei care tins i au tinut piept ecumenismului amre aprte au fsot legionari, in frunte cu Steinhardt si Calciu Dumitreasa, Iustin Parvu,Arsenie Papacioc, Fageteanu si multi altii !
  PAtriarhul se teme ca la teologie e un grup pro Petru Voda care le sta in cale ecumenistilor, si se plangea ca toti sunt pro Petru Voda, si ii numea legionari !
  DAca a cinsti valorile romanesti si a marturisi adevarul inseamna legioanrism, inseamna ca legionarii au luptat pentru ADEVAR !
  Doamne ajuta fratilor,sa va lumineze Dumnezeu mintea la toti !

 47. Ady zice:

  bogabu

  Vad ca esti mare iubitor de jidani,vrei sa pari destept…ei bine omule nu esti.A fi crestin nu inseamna sa stai cu capul plecat si sa incasezi scatoalce de la ungurul mincator de carne cruda,de la tiganul ciorditor,si de la jidanul satanist.
  Daca ai fi citit Biblia ai fi remarcat mesajul lui Hristos”Nu am venit sa aduc pace pe pamint ci sabie”Hristos insusi sa luptat cu fariseii satanisti,punindu-le oglinda in fata si aratindu-le cine sunt niste morminte varuite.Daca Hristos ii numeste pe jidani sinagoga a satanei ,vulpi si pui de napirci,atunci oare cum ii vom numi noi?Stefan Cel Mare a stat in apararea Moldovei cu crucea intr-o mina si cu sabia in alta,iar tu spui ca ne facem idoli din tara si popor.Daca ai fi roman ai intelege ca nationalismul este un instinct cu care te nasti,fiindca iti iubesti familia, tara,limba si credinta stramoseasca.Familia nationalismul si crestinismul,ar trebui sa fie pilonii de baza a societatii romanesti,iar nu ideile jidanesti otravite fara cap si fara coada(LIBERALISMUL SOCIALISMUL COMUNISMUL).

 48. mihailt zice:

  IPS Anania despre Miscarea Legionara:

 49. mihailt zice:

  De unde stiu eu ca ML nu a fost o organizatie gen masonica ,o combinatie intre masonerie si ordin cavaleresc?
  Ca la gradul 4 de la ritul scotian zice:
  „Acest Grad ne invatã cã ambitiile nedemne si gândirea impurã sunt distructive, iar cel ce isi uitã datoria fatã de familie, tarã, si fatã de Dumnezeu va fi un om distrus atât moral, cât si spiritual.”
  Seamana cam tare cu ce propovaduia si ML.
  Si mai vedeti si alte asemanari la alte grade precum gradul 22:
  „Principele de Libanus. Acest Grad demonstreazã caracterul demn al muncii, fiindcã a-ti câstiga traiul zilnic prin muncã este un privilegiu, nu un blestem. Lenea este rusinoasã si condamnabilã.”
  Va amintiti cumva de niste tabere de munca organizate de legionari?

  Si tot acolo pe la ultimul grad anume 32 zice:
  „Principele Sublim al Secretului Regal. Acest Grad isi propune sã descrie victoria laturii spirituale a omului in detrimentul celei prea umane, izbânda bunului simt si a ratiunii in detrimentul pasiunilor desarte. Deseori, datoria masonului implicã sacrificiu. Uneori, chiar sacrificiul suprem.”

  Si acum si unii legionari mergeau asasinau pe careva si apoi se predau pentru binele miscarii.
  Si erau normal executati.
  Asa ceva numai de la masonerie poate sa fie luata,din aceasta invatatura.

  Pare-se ii zice „principele sublim al secretului regal” ca masonii care pare-se se trag din cruciati zic ca Dumnezeu Iisus Hristos regele lor a facut sacrificiul suprem adica a murit pentru binele oamenilor.
  (din tristete diavolii ii inseala sa uite de inviere ….)

  Sa nu se uite de CZC ca si-a facut doctoratul la Paris.

  Si ca sa imi intareasca aceasta convingere la emisiunea OTV despre masonerie dl Coja mare nationalist a dat telefon si a zis ca el ar fi de acord cu niste organizatii secrete care sa lupte pentru interesul national.

  Da a fost o masonerie mai ciudata,probabil iluminista si inspirata de la germani (la germani a aparut iluminismul) sau de la francezi.
  Ceva combinatie intre masonerie si ordin cavaleresc oricum.

 50. Marian zice:

  Mihailt

  Poate n-ai observat , dar aici e vorba de Sfintii inchisorilor . Sau vrei sa muti Simpozionul aici pe blog ?

  Bolsevicii au comis cea mai mare crima a sec.XX, si de fapt a intregii istorii (numai in Uniunea Sovietica 70 mil. de ucisi) .

  Inchisorile comuniste au fost arena de lupta intre Dumnezeu si satana prin slujitorii lor . Iar acolo , cei ce au invins pe satana , s-au sfintit . Ei acum se numesc indeobste Sfintii inchisorilor .

  Iar comunistii-bolsevici, nu au fost nicidecum ate,i caci se inchinau lui satana . Marx il adora cu imne.

 51. Marian zice:

  Mihailt

  Daca tu ai o problema cu legionarii , aceasta nu e treaba noastra ,a celor ce-i cinstim pe Sfintii inchisorilor.

 52. Marian zice:

  Mihailit

  Daca tu vrei sa polemizezi in continuare despre legionari cu vreo-unii, n-ai decat , dar asta nu are nici o legatura cu cei ce s-au sfintit in inchisorile comuniste.

 53. Ioan B zice:

  Legionarii faceau un semn specific, aparte, cu mana dreapta, de la inima catre cer. Spuneti si voi cu ce semn se aseamana mai mult si ce alt semn sfant inlocuieste. Seamana cu salutul nazist si in mod evident inlocuieste crucea. In lume nu exista decat doua popare: poporul lui Hristos -ortodoxia- si cei ai lui anti-hrist. A face din legionarism un scop si o cauza de mantuire mi se pare mult prea mult.

  pe siteul miscarea.net nu prea vad imagini cu oameni adumnati la molitve, si alte rugaciuni, ci vad mase de oameni cu mainile in aer, aduland un om sau un neam. Hristos lipseste.

  aici, in fata unei troite oamenii se inchina in felul lor legionar. Unde e crucea? http://www.miscarea.net/gardist2.htm

  Oare voi fi si acum cenzurat?

 54. garduldefier zice:

  @Ioana B,Mihailt

  Exact acest lucru am vrut sa-l vedem si noi,in cel hal va puteti enerva:)Capitanul,si-a luat doctoratul la…Grenoble,nu la Paris:)))La Paris,a fost pt cateva ore si atunci la insitentele lui Mota.Daca ati vazut ca numai merg chestiile de genul:antisemitism,ura de rasa,extremism de tip nazist si alte elucubratii de genul,acum v-ati apucat sa urlati ca ML ar fi fost de tip…MASONICA:)))Noi am inceput sa radem in hohote cand am vazut la ce grad de paranoia ati ajuns:)))Pe voi va streseaza rau de tot ca in Romania,Miscarea Legionara,incepe sa prinda contur din ce-n ce mai mult.Oamenii si-au dat seama de cine sunteti voi si drept urmare nu va mai baga in seama.Va lasa sa va urlati tampeniile arhicunoscute si incep sa rada de voi(cum facem si noi).Este o satisfactie enorma sa vezi niste alogeni ca voi cum se agita fara folos.

  Baieti,s-au desteptat oamenii,nu va mai inghit,romanii numai vor sa fie sclavii unora ca voi.S-au trezit constiintele nationale si oamenii incep sa vada adevarul care a stat ascuns atat amar de ani.Mintea voastra diabolica incearca sa creeze conflicte peste tot,in Biserica,in ortodoxie,in mijlocul camaraziilor legionari,in mijlocul preotilor,dar de data acesta ati inceput sa luati palme grave peste bot.Cu cat va agitati mai mult cu atat ne amuzati mai mult…

  Pentru restul cititorilor site-ului Apologeticum.

  Oameni buni,degeaba va agitati cu aceste cantitati neglijabile care vin si se baga in seama pe aici.Ei nu stiu altceva decat sa provoace dupa care incep sa se planga.Incep sa zbiere peste tot:”Privitiiiii cat de antisemiti sunt romaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii….priviti cum ortodocsii indeamna la ura de rasaaaaaaaaa….PRIVITI CRIMINALIIIIIIIII”.Cel mai bine este sa radeti de ei:)))))Va garantam noi ca ii enerveaza la maxim!!!

  Sa nu uitam ce spune acest cantec:”Dar vom plati noi tuturor,IUDEO-FRANCMASONILOR…”

 55. garduldefier zice:

  @Mihailt

  Ce accent de „roman pur sange ai”:))))))Cum spunea un anumit cantec:”As long as the Jewish spirit is yearning deep in the heart,with eyes turned toward the east,looking toward Zion…”SHALOM!!!

 56. Karol zice:

  @mihailt

  de unde stiu eu ca nu esti un mason, sau un evreu frustrat ?
  Ca jidanii au voie sa faca pana si juraminte strambe, ca le ingaduie talmudul !

  Nu socotiţi că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie.
  Căci am venit să despart pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa, pe noră de soacra sa.
  Şi duşmanii omului (vor fi) casnicii lui.
  Cel ce iubeşte pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubeşte pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine.

  gasesti aceste cuvinte ale mantuitorului aici in Sfânta Evanghelie după Matei

  Daca iubesti pe Dumnezeu trebuie sa renunti si la familie daca e nevoie, la orice, pentru a urma lui Hristos !
  Lupa legiunii era una pentru mantuirea neamului, o scoala care sa nasca omul nou, mantuit care sa mantuiasca si pe altii, si in final tot neamul, numai ca fiara salbatica, iudaica nu a dorit mantuirea noastra, poporul acesta invidios pe mantuirea altora, ei nu pot intelege calea crucii lui Hristos si opresc si pe altii de la mantuire !

  Te intelegeam mihaie daca ziceai 2-3 vorbe aiurea, ca oi fi spalat pe creier,da persisti in prostie, se vede clar ca ai rea intentie !
  Citeste cartea Pr. Moise despre miscarea legionara si omul nou, si vei vedea ca Miscarea era o miscare a lui Hristos Dumnezeu !

 57. Karol zice:

  @Ioan B

  salutul legionar are o semnificatie aparte, este salutul catre eroi, catre cei care au cazut dintre noi, si ne vegheaza din ceruri, eu fac din inima acest salut in fata oricarei biserici dupa ce imi fac sfanta cruce, asa ca trebuie sa traiesti ca sa intelegi !
  Asa cum trairea religioasa nu se paote explica, trebuie traita sa o intelegi, voi contestatarii legiunii vorbiti ca niste atei despre religie, trebuie sa traiti fenomenul !

  Problema e la voi ca sunteti manipulati ca si ateii, a avut grija mass media sa va spele pe creier si sa va faca o imagine mostruoasa despre legionari sau despre Dumnezeu, cum este cazut ateistilor !

  Jigniind miscarea, uiti ca jigniti 70 % din elita interbelica, Eliade,Tutea,Cioran,Simion Mehedinti, Nae Ionescu, si pe Calciu Dumitreasa, Steinhardt, Pr. Fageteanu, Mitropolitul Nicolae Balan , pe crema intelectualitatii, pe Corneliu Codreanu pe Constantin Noica care a fost membru activ si pe multi altii, sa nu mai vorbim de VAleriu Gafencu,de absolventi ai fratiilor de cruce, Bartolomeu Anania , Pr.LAcatusu, grupul Rugul Aprins,pe parintele Daniil Sandu Tudor !
  Sa sti ca fratiile de cruce au fost intemeiate de legionari, legiunea insemna educatie si scoala spre mantuire, a da acel om nou, un mare educator sau duhovnic pentru neam,asa ca voi contestatarii legiunii mai informativa !

 58. garduldefier zice:

  Autorii primului atentat terorist din Romania

  http://garduldefier.wordpress.com/2010/10/23/lucruri-mai-putin-stiute/

 59. Mos Ioan zice:

  AFARA CU JIDOVII DIN ROMÂNIA, ÎMPREUNA CU TOTI CEI CARE AU VÂNDUT NEAMUL SI TARA!
  PATRIA ESTE ÎN PERICOL DE MOARTE!
  DESTEAPTA-TE ROMÂNE!

 60. Mos Ioan zice:

  Chiar nu s-a gasit nimeni în sala sa scoata, pe sus sau în suturi, stârpitura de jidov???? Pâna când acesti dusmani ai Crucii îsi vor bate joc de Hristos, de martirii nostri si de tara noastra? Am înghitit prea multe, paharul a debordat de mult….
  Dan Puric este o sluga a plosnitelor jidovesti care sug sângele poporului meu (român), acest puric-paduche împreuna cu ceilalti tradatori de neam si tara fac jocul fortelor oculte satanice. Toti acesti tradatori vor da socoteala de mârsaviile si crimele lor, mai devreme sau mai târziu……

 61. .. zice:

  am citit intr-un comentariu de floarea intelectualitatii Romaniei.
  Da, din pacate intre aceste nestemate si-au facut loc si delatorii, reeducatii, cei care au parat la comunistii rusi nestematele noastre si au urat credinta noastra ortodoxa

  din aceasta clasa a delatorilor, din pacate fac parte si unii care astazi spun ca au suferit in inchisoare alaturi de nestematele Romaniei., intre care si mari ierarhi. sa le fie RUSINE !

  va recomand sa-l cititi pe Grigore Caraza, pe Dan Lucinescu, pe Dumitru Bordeianu si sa nu ascultati ,, simpozionul de martirologie,,

  adevaratul simpozion l-au trait acestia si cei asemenea lor.
  Ei trebuie sa fie modelele noastre. Cinste lor !

  Si inca ceva. Legionar nu inseamna nici pe departe aiurelile cu care suntem indoctrinati sistematic prin mass media. Legionar inseamna iubirea credintei stramosesti ortodoxe, iubirea de neam si tara, de tot ce e cu buna inima, iubirea de aproapele si implinirea poruncilor lui Dumnezeu iar cei ce sustin altceva sunt dusmanii neamului si ai credintei noastre. Din pacate unii sunt lupi in piei de oaie !

  un alt asemenea ,,simpozion,, care a adus o grava jignire nestematelor neamului nostru , nu trebuie sa mai aibe loc !

  un bucovinean cu respect pentru adevaratii martiri stiuti si nestiuti si pentru care am tot respectul si in fata carora ma inclin

 62. Flavian zice:

  Admin, e mai mic pacatul daca ii cenzurati pe acesti comentatori care debiteaza hule mai sus.
  De 93 de ani masonii lovesc in Miscarea Legionara (primii din lume care au dat pe fata listele cu masoni in 40) si in tot ce au Romanii mai sfant, iar acestia continua acum chiar aici, unde noi ne cinstim sfintii. Nu-i mai lasati.

 63. admin zice:

  @Flavian
  Stai linistit ca unii sunt deja la spam, iar cateva zeci de comentarii au fost sterse. Am lasat pe cei mai putin gravi, pentru a fi combatuti spre lamurirea alor nostri. Caci acesti agenti denigratori bantuie si alte site-uri unde li se permit mai mari blasfemii la adresa sfintilor din inchisori, iar pe unii chiar ii deruteaza.
  Iertare si multumesc de grija. TLC!

 64. Petru Parvu zice:

  Dragilor ,

  Acest articol a fost scris de mine , si daca vreti sa ma scuipati, faceti-o dar politicos nu pe un site …
  aveti macar verticalitatea sa imi spuneti aceste lucruri in privat!

  Petru Parvu (pr.diac.petru.parvu@gmail.com)

 65. Petru Parvu zice:

  Traiasca Legiunea si Capitanul!

 66. un om zice:

  ce lucruri frumoase la voi pe site (caci vad ca se vorbeste cu „alor nostri”…) as fi vrut sa fie macar un pic poate cu voia dvs si site-ul meu, da’ cine stie…. mai vedem.

  nu pricep nici in ruptul capului de ce va certati cu atata patima. spuneti lucruri frumoase si in regula, dar amestecate cu tot felul de jigniti pana la urma.
  poate ar fi frumoasa o meditatie la parintele acela din pateric, nu prea cuvios el dar foarte vesel pe patul de moarte asteptand intalnirea cu Dumnezeu cu nerabdare, si asta pentru ca pazise un cavant din Scriptura care zicea ca „nu judeca si nu vei fi judecat”.

  pana la urma Dumnezeul nostru al crestinilor este unul al pacii si al dragostei (chiar daca mama Lui a fost jidanca , El la fel , ucenicii tot…)

  vedeti voi tot amestecand lucrurile aseseori suntem predispusi la inselare… sa nu dam curs vrajmasului sa biruiasca.

 67. Karol zice:

  @un om

  ce va place voua sa manipulati si sa faceti diversiune, va schimbati nick-name, aceasi lupi, cu alta fata care ati comentatat si mai sus, o spuneti pe toate partile numai sa loviti in romani si in eroi !

  Nu l-a condamnat nimeni pe omu ala pentru ca era evreu, ci tocmai,el a denigrat pe romani si pe eroi nsotri, sa vorbesti cu atata nesimtire despre niste sfinti ai ortodoxiei ,e bataie de joc, asa ca nici lor nu le convine daca pe zic ceva de bine de Moisei, vorba lu Tutea, cum isi permit jidovii sa zica de Eminescu, pai daca le zic vreo 2-3 de Moise sar imediat ca arsi, mama lor de nemernici !

  Daca e evreu nu se ia nimeni de el, dar evreu provoaca, niciodata noi nu am atacat pe cineva de dragul de a ataca, si doar am raspuns provocarii !
  Una e sa ma injure oe mine si alta e sa ma injure de cele sfinte, cand intrece limita, nu mai pot rabda !
  Injura-ma de mama ca te iert, injura-ma de Dumnezeu ca te calc in picioare !

 68. un om zice:

  care voua…?
  suna a paranoia totusi fara a incerca sa te jignesc.
  e prima oara cand scriu pe site-ul asta … nu stiam ca fac parte din mai multi…da… :) ma rog…

  oricum asta cu calcatul in picioare nu prea suna crestineste oricum ai lua-o… vezi pilda cu saracul calugar batjocorit care rabda rabda orice injurii in afara de reprosul de a fi eretic…

  suntem cam departe cu romanismul nostru de Scriptura care zice ca nu mai e nici iudeu nici elin ci toti una in Hristos, ala e scopul vietii crestine.

  eu nu zic sa nu avem demnitate dar imi e teama sa nu exageram si sa ne abatem de la calea de mijloc pe care o recomanda Parintii

 69. garduldefier zice:

  Timp de cateva zile nu a mai mers sa las niciun fel de comentariu.Ori au dat spam,ori a fost malware.Daca si intr-un site religios au ajuns sa loveasca,va da-ti seama cat de mare este paranoia…

  Repet,este o satisfactie enorma sa-i vezi cum se agita si cum fac crize de isterie.Mai mult de atat chiar n-au ce sa faca,pamantul acesta romanesc de noi asculta nu de toti circarii care au nimerit pe aici din greseala.

 70. garduldefier zice:

  Buna ziua.

  A aparut o anumita problema si vreu sa va cer sfatul,nu sunt foarte bine lamurit asupra unor chestiuni legate de manastirea Copaceana.Cred ca dvs sunteti cei mai in masura sa-mi explicati cum trebuie aceste lucruri.Am tot intrebat diferite persoane(preoti,camarazi)dar sunt tot in ceata.Numai am adresa dvs de mail.Va multumesc mult de tot.

  Acest comentariu nu este necesar sa-l publicati.

  http://garduldefier.wordpress.com/2010/08/03/manastirea-copaceana-are-nevoie-de-ajutor/

  Am procedat bine ca am publicat acest articol?Sunt schismatici si in afara ortodoxiei?Tare mi-e frica sa nu fii declansat un razboi intre Biserica si acesti oameni.Intentia a fost ca sa-i ajut in sensul credintei ortodoxe,nu am chiar asa mare pricepere asupra acestor chestiuni.M-am gandit sa aplez la dvs pt solutionarea acestor probleme.Doamne Ajuta.

 71. admin zice:

  Nu este bine ce ati facut. Sunt o biserica stilista, schismatica.
  http://forum.teologie.net/viewtopic.php?f=69&t=1243&start=40#p12426

 72. garduldefier zice:

  Multumiri speciale,am sters toate articolele.Ne-am lasat amagiti si nu stiam adevarul.Noi am fost incantati ca putem ajuta la ridicarea unei manastiri.Doamne Ajuta.

 73. Pingback: Replica lui Razvan Adolf Codrescu, denigrator al legionarilor: Nicolae Iorga nu a fost ucis de legionari « † Apologeticum

 74. Pingback: NICOLAE IORGA NU A FOST UCIS DE LEGIONARI!!! « Pentru Dumnezeu si Neamul Romanesc

 75. Enis zice:

  Pentru garduldefier in legatura cu cantecul Prigoana

  Am o nedumerire la ultimele versuri ale cantecului. Am ascultat de mai multe ori, dar tot asta aud:

  „Si tuturor partidelor / tatarilor, miseilor.”

  Daca ma insel imi cer scuuze. Dar daca nu ma insel, ce legatura au tatarii cu toata chestia asta?

  cheers,

  Enis

 76. Pingback: O critica adusa filmului “Portretul luptatorului la tinerete” « Saccsiv's Weblog

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s