Parintele Arsenie Boca despre dialogurile dintre ortodocsi si papistasi: Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor in staulul Romei

Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor!
Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui.
Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa

Sfaturi si indemnuri ale Parintelui Arsenie:

 • Se vorbeste de unirea Bisericilor, deci de ajungere la sobornicitate. La sobornicitatea Bisericii ajung cei ce renunta la confesionalitate… Tendinta Papei de a atrage in acelasi staul pe toti crestinii nu se va realiza niciodata. Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor in staulul Romei, deoarece Biserica are un singur Pastor: Iisus Hristos.
 • Sectarii au provocat o libertate catehetica care-i duce la erezie.
 • Diavolul stie si el Scriptura, insa diavoleste, deoarece mintea lui fiind nebuna, stramba intelesul oricarui cuvant, devreme ce el nu sta in adevar, ci in minciuna.
 • Dracii nu au putere asupra crestinului ortodox, botezat dupa randuiala, in Biserica. Botezul pocaitilor (de tot felul) este lepadare de primul botez drept si e pacat.
 • Nu da cu bata in viespele sectare.
 • Ba unii vor ajunge ca, cu ajutorul demonilor, luandu-se dupa amagiri satanice, sa pogoare chiar foc din cer amagind chiar si pe sfintii adevarati. Acestia sunt mucarii de azi, din mijlocul vostru, adica sectarii, care atunci cand vor fi lepadati de dreptul Judecator vor zice: “Doamne, nu am facut minuni in numele Tau? Nu ne-am inchinat noi Tie?” La toate acestea Dumnezeu le va raspunde: “Duceti-va de la Mine blestematilor fiindca nu va cunosc pe voi”

Mai, si cu lupii astia ma inteleg, numai cu voi nu ma pot intelege.

In ‘48 cand a fost revenirea (greco-catolicilor la ortodoxie), Parintele a fost trimis la Alba Iulia. Acolo, in biserica aceea, unde erau adunati si catolicii si ortodocsii, el a fost trimis ca delegat de la Sibiu. S-a incins acolo o cearta de nu se mai intelegea om cu om. Ai nostri (ortodocsii), cautau sa-i lamureasca, ceilalti se opuneau si bineinteles a iesit un scandal mare in Biserica.

Parintele parca nu avea nici un cuvant sa-i lamureasca. A iesit afara din biserica, si nu departe era o padure si a chemat lupii din padure, si a inceput sa-i mangaie, asa cum Daniil ii mangaia pe lei. Si cineva a zis “Mai, Parintele asta Arsenie a chemat lupii din padure?! Ia vedeti, ce face acolo?”. Si cand au iesit din biserica a inceput sa-i mangaie si a zis: “Mai, si cu lupii astia ma inteleg, numai cu voi nu ma pot intelege” si din clipa aceea imediat s-a schimbat atmosfera. Parintele si-a spus cuvantul si revenirea n-a mai fost cu probleme. (Pr. Ioan Ciungara, Copacel)

Vor merge in iad cu Biblia in mana!

Zicea sa nu ne prindem mintea cu sectantii pentru ca nu putem sa reusim cu ei, caci sunt atat de inraiti incat: “Mie, au sarit si mi-au rupt cartea”. Parintele a hotarat sa le argumenteze din Biblie si ei daca au vazut ca nu pot sa-i raspunda au sarit sa-i rupa cartea. (Gheorghe Silea, 45 ani – Sambata de Sus)

Niste oameni din Vistea l-au invitat pe Parintele sa faca vecernia in Vistea de Sus. Erau multi sectari acolo. Cand a ajuns acolo, Parintele a zis: “Dar ce vad aici? O multime de persoane care nu-si pot face Sfanta Cruce. Sa iasa toti afara!”. Incet-incet, desi se codeau, au iesit. Le-a spus Parintele: “Eu va cunosc pe voi caci aveti pecetea satanei pe frunte si va arat cu degetul”. Dupa ce au iesit toti, Parintele si-a rostit cuvantul. (Beleana Ileana, Recea)

Pocaitilor le spunea ca, daca nu cred in Iisus Hristos, in Maica Domnului si in Sfanta Cruce, vor merge in iad cu Biblia in mana! (Cismas Eugenia, 78 ani, Fagaras)

“Marturii din Tara Fagarasului despre parintele Arsenie Boca”, editura Agaton, 2004

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

31 de răspunsuri la Parintele Arsenie Boca despre dialogurile dintre ortodocsi si papistasi: Papa nu va ajunge niciodata la o turma si un Pastor in staulul Romei

 1. florin zice:

  Azi a fost ziua de nastere a parintelui. 100 de ani. La multi ani parinte, nu ne lasa!

 2. fanu zice:

  azi vorbeam cu un frate de ortodoxie despre ecumenism şi mi a spus ceva în sensul că nu pot să fiu eu contra valului. apoi mi a spus că la trinitas ascultă pe duhovnicii neamului şi că acolo nu se vorbeşte împotriva ecumenismului. acest frate nu are acces la internet astfel că nu l am putut îndruma spre înregistrările cu duhovnicii neamului românesc spre a şti ce opinie au în privinţa asta. DAR i am spus că sunt împotriva acestei înşelătorii

  Doamne, Ajută

 3. neamtiu ileana zice:

  Ai mila de noi parinte!

 4. Petru zice:

  Slava lui Dumnezeu…Vesnica pomenire sfantului Ardealului…Slava lui Dumnezeu

 5. Parinte Arsenie, roaga-te pentru noi pacatosii. Ne-au parasit toti ierarhii Bisericii, Patriarhia nu exista, Sinodul BOR e unul politic. Monahismul se clatina din temelii. Roaga-te pentru noi, parinte Arsenie!

 6. Maria Camelia Simon zice:

  E viu parintele, sfant!

 7. ionut ignat zice:

  pe saitul crestiortodox.ro , la sfarsitul unui frumos articol despre parintele arsenie boca – pictorul bisericii draganescu, se arunca si bomba :

  ” Biserica Rasaritului si Biserica Apusului

  O alta fresca inedita pe care nu o poti regasi in alta biserica din Romania se afla pe peretele de nord al pronaosului, aproape de intrare. Sunt pictate stand alaturi Sfanta Sofia din Constantinopol, ctitoria imparatului bizantin Justinian si Basilica „San Pietro” din Roma. Prima este infatisata in prim-plan, pe un fond deschis, cea de a doua, putin in spate, este figurata cu o nuanta de gri. Interesant este ca ambele biserici se afla sub acelasi arc de lumina si har. Sub aceasta imagine este citatul Sfantului Ciprian al Cartaginei: Extra ecclesia nulla salus! (In afara Bisericii nu exista mantuire!). Parintele Arsenie spunea adesea ca nu trebuie sa ne certam cu celelalte confesiuni, ci sa incercam sa traim autentic invatatura pe care Biserica noastra o propovaduieste.

  Sursa: Revista Ortodoxa
  (periodic al Episcopiei Giurgiului) ”

  ce parere aveti? sa fi fost oare parintele arsenie un admirator al ecumenismului si al unirii cu papistasii?

  e de incredere acest site crestinortodox.ro ?

  va multumesc!

 8. admin zice:

  @crestin ortodox
  sondoul nu e in totalitate politic.. mai sunt si exceptii..

 9. Prahovean zice:

  Nu, nu mă luați drept ecumenist sau ceva de genul, dar îmi amintesc că în cărțile cu mărturii despre Sfântul Ardealului, sfântul Arsenie de la Prislop, din care se citează în acestă postare, ar fi niște pasaje care spun cam așa: Un om l-ar fi întrebat pe sfântul Arsenie dacă putem să cinstim și sfinți catolici, la care el ar fi răspuns că da, atât timp cât nu îi uităm pe ai noștri. El ar mai fi spus că Biserica Catolică este aproape fără greșeală, iar Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică ar fi două strane ale aceleași biserici.
  Am găsit și un articol interesant, din care se poate înțelege, deși nu este prezentat, se pare, acest lucru, ci mai degrabă eu am înțeles asta, că sfântul Arsenie și la Drăgănescu ar fi mărturisit prin pictură același lucru.
  http://alexandruvalentincraciun.wordpress.com/2009/07/18/privirea-vesniciei-%e2%80%93-pictura-parintelui-arsenie-boca/
  Pe de altă parte, acele cărți de mărturii nu știu cât ne putem baza pe ele. Adică, este posibil să fie distorsionări ale cuvintelor sfântului sau chiar mărturii false, nu știu.
  Nu încerc să fiu ecumenist sau apologet al catolicismului, ci am niște nedumeriri. Aș ruga pe Administrator sau pe cine are timp să verifice cu de amănuntul acestea și să îmi spună cum consideră.

 10. fr.gheorghe zice:

  Fericiţi veţi fi voi când va vor ocărî şi va vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea. Bucuraţi-vă şi vă veseliţi, că plata voastră multă este în ceruri. (Matei 5:2-12; Cf. Luca 6:20-26)

  cu adevarat parintele este fericit acolo unde se afla

  cu toata dragostea Fr. Gheorghe

 11. Emanuel zice:

  Care exceptii ?

 12. furazolidon zice:

  Astazi am auzit la radio trinitas la sf Liturghie dupa ce a fost pomenit „sanctitatea sa” Bartolomeu (ma seaca termenul) au fost pomeniti toti mai marii bisericilor surori. Adica cine au fost pomeniti?

 13. victor zice:

  sa nu ne lasi parinte in aceste vremuri tulbure

 14. ILEANA zice:

  Parinte Arsenie, roaga-te pentru noi pacatosii. Amin!

 15. corina zice:

  ptr furazolidon: si de azi inainte mai poti sa asculti sf liturghie sau sa te duci acolo? nu te aflii in comuniune cu cei pomeniti eretici numiti biserici surori( papisti, monofiziti, protestanti si altii asemenea)?

 16. Pr Timotei zice:

  Dragii mei, din Sfantul Munte de la parinti inbunatatiti careu au avut descoperire dumnezeiasca cum ca toti cei care practica ecumenismul merg in iad, indiferent in ce grad, si l-au vazut parintii pe arhiepiscopul Serafim al Atenei foarte sus in Rai, si au intrebat cum de sunteti asa sus, iar el a raspuns, am marturisit, am zis in parlament : mai, catolicii sunt eretici, ecumenismul e erezie!
  Pr Timotei

 17. furazolidon zice:

  Corina, este prea complicat pentru mine aceasta chestiune. O sa-mi intreb duhovnicul. In principiu merg la patriarhie ca sa ma inchin la sfintele moaste, nu stau la slujba. Frecventez alta biserica. Dar la radio mai ascult slujba asa ca nu stiu ce voi face. Oricum este pentru prima data cand aud de biserici surori la sfanta Liturghie.

 18. Emanuel zice:

  Personal, cred ca s-a referit la bisericile surori ortodoxe, cum e si normal.
  Insa, asa cum spunea si pr Timotei, atitudinea fata de ecumenism joaca un rol major in mantuirea omului, caci ecumenismul nu e doar ceea ce pare azi, o primejdie; el de fapt este o cursa, o fiara antihristica care acum sta ascunsa in tufis, iar in secunda urmatoare va devasta biserica ortodoxa.
  Poate ca cele doua coarne de miel ale antihristului care apar in proorocia apocalipsei sunt : ecumenismul si cipurile. Caci azi, si ecumenismul si actele cu cip, par doar o primejdie, dar maine ecumenismul se va transforma in new-age, iar actele cu cip se vor transforma in pecetea antihristica, si ambele vor devasta biserica.
  De aceea ambele trebuie respinse din fasa, acum. Si atitudinea noastra din prezent va avea mult de spus la judecata sufletelor noastre.

 19. ana zice:

  Ma intristeaza astfel de texte… pentru ca realizez cat de mult pierd altii ignorandu-le.

 20. viorica zice:

  Parintele Arsenie a fost un sfant al Tarii Fagarasului ,am citit despre dansul ,am avut ocazia sa ma intalnesc cu persoane care l-au cunoscut dar sunt mahnita ca n-am fost indrumata sa-l cunosc cat a fost in viata .
  Il rog sa ne calauzeasca din imparatia cerurilor!
  Amin

 21. simona zice:

  Sfinte Parinte Arsenie Boca ai grija de noi, ajuta-ne sa ne lepadam ispitele si roaga-te bunului Dumnezeu pentru noi!

 22. Pingback: DACA ESTI ORTODOX ADEVARAT, SEMNEAZA! | Descopera

 23. crenguta Lucica zice:

  Iarta-ma, Doamne, si iarta-ma si Sfintia-ta, parinte Arsenie, pentru gandurile rele pe care le-am avut privitor la dvs! Din cauza pacatelor mele gandeam asa. Acum am inteles ca sunteti un Sfant. Iertare si rugati-va pentru noi, pacatosii!

 24. MMMMMMMM zice:

  Deci, avea erezii sau nu?

 25. MMMMMMMM zice:

  Mie prima afirmatie mi se pare exact Acordul de la Balamand. Iar pictura de la Draganescu confirma, inca o data, in mod tragic, acest lucru. Cum poti spune ca sobornicitatea se obtine prin unirea „Bisericilor”? Ce explicatie esta asta???! Sobornicitatea exista deja si o constituie Biserica cea Una, Sfanta, Soborniceasca si Apostolica, adica cea ORTODOXA.
  Eu nu cred ca un sfant invata sa ceva. Mai cunoasteti sfinti care sa invete asa ceva? Eu, nu! Contemporan cu par. Arsenie Boca, Sf. Justin Popovici lamurea altfel lucruile.

 26. MMMMMMMM zice:

  *asa ceva
  *lucrurile

 27. crestinul ortodox zice:

  ai tu erezii in cap , mai !

  Roaga-te la acest Sfant Parinte Arsenie Boca si vei primi si raspuns pe masura !
  amin!

 28. Pingback: Părintele ARSENIE Boca – 23 de ani de la mutarea “în aburul albastru al împărăţiei”. Mărturia Părintelui Crăciun Oprea | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 29. fly zice:

  „Pocaitilor le spunea ca, daca nu cred in Iisus Hristos, in Maica Domnului si in Sfanta Cruce, vor merge in iad cu Biblia in mana! (Cismas Eugenia, 78 ani, Fagaras)”. Ah, si argumentul pentru aceasta afirmatie este…? Faza cu „cred in Iisus” o inteleg dar cu Maica Domnului si Sfanta Cruce…? unde a vorbit Iisus despre crdinta in mama sa sau in cruce? Daca Iisus Hristos e Capul Bisericii, atunci nu ar trebui sa luam invatatura Lui ca indrumar?

 30. Ana-Ingrid zice:

  exista mult adevar in tot ce spune Parintele Arsenie.Nu l-am cunoscut pe Parintele,cand era in viata,dar stiu ca este pretutindeni,il simt mereu in sufletul meu,ca ma protejeaza,ca ma ajuta,este bun si milos.mi-au placut foarte mult cuvintele Lui:,,Sa nu plangeti dupa mine c-am sa va ajut mult mai mult ca si pana acum,si am simtit acest lucru.Iti multumesc,Parinte Arsenie si Iti sunt recunoscatoare pentru fiecare secunda din viata mea.Roaga-te lui Hristos Dumnezeu,impreuna cu noi fii Tai,ca Bunul Dumnezeu sa lumineze ochii mintilor si ai sufletelor noastre.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s