IPP: Trebuie sa se renunte la cartile electronice de identitate. CEDO interzice colectarea datelor biometrice

IPP solicita stoparea unei afaceri de 30 de milioane de euro cu un nou tip de card de identitate de care Romania NU ARE NEVOIE

Institutul pentru Politici Publice (IPP) solicita Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) sa retraga proiectul de Ordonanta a Guvernului pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta nr. 97/2005 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani si pentru completarea Ordonantei de Urgenta nr.102/2005 privind libera circulatie pe teritoriul Romaniei a cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European, avand in vedere nefundamentarea acestuia, precum si costurile excesive si inoportune in acest moment pentru implementarea unei asemenea masuri, se arata intr-un comunicat de presa al IPP.

IPP a participat la dezbaterea publica organizata de MAI pe marginea proiectului de act normativ, prilej cu care reprezentantii Institutului au adresat o serie de intrebari reprezentantilor Ministerului.

“Consideram ca raspunsurile furnizate nu sunt de natura sa justifice prioritatea proiectului, extrem de costisitor pentru administratia romaneasca in actualul context marcat de criza, si cerem pe acest fond retragerea initiativei. Reiteram, totodata, intrebarile formulate si solicitam public Ministerului sa formuleze un raspuns. Exista o crestere semnificativa a furturilor de identitate prin falsificarea actualelor carduri de identitate care sa justifice aparitia unora noi cu elemente de securitate sporite? Avand in vedere ca in motivarea acestui act se face referire la Directiva privind libera circulatie si sedere a persoanelor pe teritoriul UE, solicitam MAI sa ne precizeze unde in cadrul acesteia exista o prevedere care obliga Romania sa adopte un alt model de carte de identitate. Avand in vedere ca MAI itereaza conditionarea accesului la spatiul Schengen de adoptarea acestor noi carduri, solicitam reprezentantilor Ministerului sa ne prezinte macar un document oficial care ne impune adoptarea noilor carduri drept conditie de acces. Solicitam MAI sa precizeze de ce a renuntat la procedura de a permite persoanelor care, din convingeri personale, refuza eliberarea unui act biometric sa poata solicita eliberarea unui act nebiometric, la fel ca la reglementarile privind pasapoartele.
Solicitam MAI sa precizeze care este raportul de cost intre un card de identitate fara date biometrice si unul cu date biometrice. In final, atragem atentia asupra faptului ca jurisprudenta CEDO interzice expres colectarea sistematica a datelor biometrice ale cetatenilor statelor semnatare”, se arata in comunicat.

Pana la clarificarea tuturor acestor aspecte, IPP solicita Premierului, Guvernului si Presedintelui Traian Basescu sa opreasca aceasta afacere cu iz similar scandalului Loganul de 70.000 de euro, precizeaza comunicatul.

sursa: IPP.ro

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

10 răspunsuri la IPP: Trebuie sa se renunte la cartile electronice de identitate. CEDO interzice colectarea datelor biometrice

 1. danutza zice:

  cineva din italia mi-a sugerat ca am putea incerca la cedo sa cerem varianta la actele bioemtrice. nu stiu daca sunt sanse, pt ca nu cunosc regulile juridice. poate ca e o varianta. e de cercetat!

 2. garduldefier zice:

  http://garduldefier.wordpress.com/2010/08/24/aparitia-mantuitorului-semenle-incep-sa-se-arate-nu-fiti-orbi-si-surzi/

  Socanta aceasta poza….dar prea multi surzi si orbi bantuie la ora actuala prin Romania.

 3. fane zice:

  @danutza ,

  intreaba , te rog , persoana din Italia daca ei mai au alte tipuri de acte decat cele biometrice ? Mai corect spus , italienii ce tip de documente de identitate au in acest moment ?

  Doamne , ajuta-ne !

 4. stefan zice:

  Sa ne impotrivim din rasputeri acestei incercari de satanizare a Romanilor prin cipul blestemat!

 5. alexbidam91 zice:

  nu stiu daca e asa intoata italia . am rude in sicilia ( mama mafiei) care au si buletine italienesti care au doar o serie , numele si locul unde stau . nu am vazut cnp-uri si alte lucruri . era doar o bucata de hartie pe care daca ma chinui putin si eu pot sa o fac acasa .

 6. vest zice:

  Intre timp administratorii razbointrucuvant.ro au inceput sa-si stearga propriile lor mesaje’radicale, de pe site.
  http://www.razbointrucuvant.ro/2009/01/17/confirmarea-audio-de-la-parintele-justin/#comment-16010

  doar ca au uitat sa stearga mesajul respectiv si din alte parti unde l-au copiat.

 7. garduldefier zice:

  D-voastra ce parere aveti de poza pe care am postato mai sus?Am gasit-o din intamplare pe un site.Multi oameni au intrebat astazi daca este reala sau nu.Pot fi posibile asemenea aparitii ale Mantuitorului?Parintele Cleopa,vorbea si de mariile inselatorii ale Diavolului.Am vazut si clipul cu aparitia Maicii Domnului in Egipt.

 8. codrut zice:

  Nu va mai agitati atita, astia ne-au pecetluit deja fara sa ne mai consulte…avem toti care suntem salariati pecetea lui antihrist

  azi mi-am vazut cartea de munca, are pe coperta un cod de bare si acel cod de bare este exact CNP-ul meu…deci ideea e ca astia ne-au pecetluit de cand au inventat CNP-ul ca sa-l poata pune pe cod de bare…

  Si inca o concluzie trebuie sa trag; pe mine nu m-a intrebat nimeni daca vreau sa fiu satanizat sau nu ,prin acel cod de bare care are cifrele din CNP, deci ideea e ca nici nu le pasa daca vrei sau nu, ci esti obligat ……..

 9. corina zice:

  Intradevar cartile de munca au cod de bare, dar ele nu contin 666. Nu au cele 3 bare cu 666, si fiecare linie corespunde nr cnp. Linistestete, nr 666 ti-l va da doar cu acordul tau.

 10. Cosmin zice:

  @ garduldefier
  Cum îndrăznești să vorbești de părintele Cleopa, tu, care ajuți la construirea de mânăstiri schismatice? Părintele Cleopa a vorbit împotriva schismaticilor, iar tu te duci la Copăceana să-l ajuți pe Veniamin Ilie să-și facă mânăstire…?

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s