Pustnicul Rafail Berestov din Muntele Athos: Intreaga Ortodoxie este intr-un pericol nemaiauzit. Despre al Optulea Sobor Ecumenic (cel talharesc) si actele cu cip

Sunt necajit si sufar mult din cauza perspectivei groaznice a Sfintei Biserici Universale. Ma doare pentru intreaga Ortodoxie, pentru ca intreaga Ortodoxie este intr-un pericol nemaiauzit. Masonii, nu crestinii, ci masonii, pregatesc pentru noi al Optulea Sobor Ecumenic (cel talharesc – n.) la care ei vor sa rastalmaceasca intreaga noastra Ortodoxie. Duhul Sfant viaza in adevarata Biserica, in dreapta Biserica a lui Hristos. Invatatura lui Hristos sta in Adevar, dar masonii sau mai degraba diavolii, luptand cu Dumnezeu, insista ca Biserica noastra Ortodoxa sa imbratiseze ecumenismul, sa primeasca unirea (cu catolicii si ceilalti eretici – n.)

Biserica lui Hristos are o exprienta foarte mare in lupta cu ereziile. Totodata, in aceasta lupta, sa nu uitam ca intreaga Europa a fost ortodoxa, insa doar cateva tari au ramas ortodoxe. Nici Franta, nici Anglia, nici Germania, nici Italia nu au ramas in ortodoxie. Țarile europene au pierdut curatenia ortodoxiei. Ele au primit catolicismul, protestantismul si alte erezii. De aceea, noi, ortodocsii, trebuie sa intelegem si sa pretuim faptul ca suntem in Adevarata Sfanta Biserica Ortodoxa, despre care a spus Hristos: „voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18). Biserica ramane nebiruita, numai oamenii se intampla sa piarda harul pentru ca se lasa pervertiti de ispitele eretice, se departeaza de curatenia ortodoxiei si pier. Noi insa trebuie sa pastram curatia ortodoxiei, sa ne straduim sa o aparam. Noi suntem in stare sa aparam Sfanta Biserica Ortodoxa.”

In continuare, parintele a amintit de Unirea de la Ferara-Florenta cand in apararea curatiei Ortodoxiei s-a ridicat un singur om – episcopul Marcu din Efes.

La intrebarea despre adevarata nevointa a crestinului in vremurile noastre, parintele Rafail, a raspuns ca, precum se cuvine intotdeauna, trebuie sa ne rugam, sa ne nevoim, sa postim, sa urmam tipicul Bisericii privind posturile si rugaciunea. Totusi, cea mai mare nevointa in timpurile noastre este statornicia in credinta, caci, dupa cum spunea Cuv. Anatolie de Optina: „cine va ravni dupa Dumnezeu, dupa Sfanta Ortodoxie, aceluia Dumnezeu ii va socoti acestea ca nevointa”.

Trebuie sa pastram unitatea si sa incercam, cu toate puterile, sa avem si sa mentinem dragostea intre noi. Suntem Biserica luptatoare. Cu dusmanii Bisericii trebuie sa luptam, iar pe cei personali sa-i iertam din toata inima. Trebuie sa fim fierbinti in marturisirea credintei, iar daca ne vor propune painea sau crucea, vom alege crucea.

Pentru apropiatii nostri, care sunt inca departe de constientizarea semnelor apostaziei vremurilor noastre, care sufera de necredinta, de diferite necazuri, sa ne rugam cu rugaciunea lui avva Dorotei: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, milueste-l si pazeste-l pe robul Tau (numele) si pentru sfintele lui rugaciuni, miluieste-ma pe mine pacatosul”.

Parintele a mai vorbit despre cartea sa „Nabat” („Clopotul de restriste”), in care vorbeste despre faptul ca multi dintre arhierei – episcopi, arhiepiscopi, mitropoliti – au fost recrutati de catre dusmanii Ortodoxiei, de catre serviciile secrete comuniste si nu numai, pentru distrugerea Bisericii dinauntru. Astfel se explica faptul ca acestia spun cuvinte nebunesti, indreptate clar impotriva Adevarului dumnezeiesc. „Fiti intelepti, fratilor, nu pentru a judeca episcopii, ci pentru a intelege ca exista si lupi in piei de oi. Pentru a obtine cuget bun si a gasi duhovnici care osandesc globalizarea si ecumenismul,” a mai spus parintele Rafail.

La intrebarea cat de periculoasa este acceptarea noilor documente biometrice, parintele Rafail a spus ca oamenii care le primesc se primejduiesc duhovniceste.

Și, in continuare, vorbind despre rugaciunea lui Iisus, parintele Rafail a spus ca aceasta „nu e data doar noua, calugarilor, ci tuturor crestinilor ortodocsi. Caci spus este: „Rugati-va neincetat, pentru toate multumiti”. Rugaciunea lui Iisus, rostita cu pocainta si semnul crucii, ne ingradeste de toate ispitele diavolesti.” Acest lucru e foarte important acum, in vremurile apocaliptice, de pe urma, cand suntem afectati de influente diavolesti, vrajitoresti si psihotropice. E necesar sa rostim rugaciunea lui Iisus: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, iarta-ma si miluieste-ma pe mine pacatosul”. Parintele Rafail ne recomanda de fiecare data sa adaugam si cuvantul „iarta-ma”, care da o nota de smerenie si inima infranta, iar „inima infranta Dumnezeu nu o va urgisi”. Rugaciunea lui Iisus insotita de semnul crucii e rugaciune curata. De aceea parintele Rafail ne indeamna sa spunem rugaciunea lui Iisus facandu-ne semnul Crucii.

textul integral il puteti citi pe toaca.md + conferinta VIDEO in lb. rusa

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

18 răspunsuri la Pustnicul Rafail Berestov din Muntele Athos: Intreaga Ortodoxie este intr-un pericol nemaiauzit. Despre al Optulea Sobor Ecumenic (cel talharesc) si actele cu cip

 1. garduldefier zice:

  http://garduldefier.wordpress.com/2010/08/08/centrul-pentru-monitorizarea-si-combaterea-antisemitismului-din-romania-ma-ameninta-cu-judecata/

  A inceput prigoana…asta inseamna sa aperi ortodoxia si sfintele noastre valori nationale…

 2. Tardea Raluca Diana zice:

  Voi tine cont de cuvintele vindecatoare ale acestui Mare Cuvios.Voi cauta un Duhovnic a carui gandire este asemenea pustnicului Rafail,chiar daca acest lucru ar necesita plecarea mea din tara.Salvarea Sufletului este mult mai importanta decat casa si familia(parintii trupesti).

 3. Bogdan zice:

  @Raluca: cu putina rugaciune si discernamant, ne ajuta Dumnezeu si in tara la noi… Sa fim cu bagare de seama…

 4. catalin85 zice:

  totusi ce pustnic e fara barba (nu judec, numai intreb) ?

 5. admin zice:

  @catalin85
  tie ti se pare ca se barbiereste? normal ca asa l-a lasat Dumnezeu… si daca are o voce subtire, asta inseamna ca e femeie? imporntat e ce ne invata..

 6. dardala zice:

  Acest părinte susţine că încetarea pomenirii eresiarhilor este un lucru binevenit, am fost de faţă cînd a spus-o.

 7. garduldefier zice:

  Tot ceea ce inseamna nationalism si ortodoxie a inceput sa deranjeze cumplit.Sfintia Sa Iustin Parvu,daca era mai tanar cu cativa ani,in mod sigur era tarat prin tribunale si prin procese.Trebuie sa stam stransi uniti unii langa altii,sa ascultam foarte bine ce spun sfintii parinti din manasitiri si sa ne rugam la bunul Dumnezeu ca sa ne intareasca sa trecem peste aceste cumplite clipe.Se publica mii de articole despre aceste vremuri tulbururi pe care le tram si totusi romanii au o stare de amorteala cumplita.Nu trebuie sa dam un pas inapoi in acest cumplit razboi.Mai bine sa puna pamant pe noi decat sa renuntam la ortodoxie sau sa renuntam la apararea pamantului romanesc.Dumnezeu sa ne ajute pe toti…

 8. ionutz zice:

  Tocmai!Sa nu plecam din tara!Ca in tara sunt multi care se vor mantui,caci suntem in mai mare nr de ortodocsi si in acelasi timp se gasesc duhovnici buni si acum!:)

 9. Veronica zice:

  Admin, am o intrebare. Preotii duhovnici care ne spun ca nu exista nici un pericol in a detine pasaport biometric si alte acte cu cip, cum este?ca si duhovnicul la care ma spovedesc acum, tot asa spune ca nu este nimic periculos in a le detine, ci doar cipul care se implanteaza in corp, el fiind constient de impotrivirea parintelui Iustin Parvu asupra actelor cu cip.
  Ce ar trebui sa fac? Mai pot sa ma spovedesc si sa ma duc sa asist la liturghia savarsita de dansul? Sa ma ierte Dumnezeu dar in zilele astea trebuie sa fim foarte atenti. Ce sfat mi-ati da?

 10. matei zice:

  @dardala
  Sa vedem daca il vor ataca si pe el ca pe Danion…

  @garduldefier
  sfintii parinti in manastiri nu fac nimic daca nu inceteaza pomenirea ereticilor si vor continua sa pastreze partasia cu ei.

 11. fanu zice:

  Cum să plecăm din ţară. Nici o şansă. Nu putem lăsa România în ghiarele trădătorilor de neam, Biserică şi ţară. De acum înainte este momentul să privim cu atenţie spre îndemnurile duhovniceşti ale acelor părinţi care nu au fost cumpăraţi de sistem şi este imperativă alegerea unei vieţi care să ţină trează conştiinţa fiindcă vremurile sunt înşelătoare când cel rău nu se mai ruşinează să îşi bată joc de Biserică în orice circumstanţă

  este incredibil cum de sunt atât de ignoranţi oamenii la ce ni se impune treptat şi josnic culmea deocamdată în subsidiar fiindcă încă nu acţionează direct ci doar aşa ca sugestie

  http://fanu.wordpress.com/2010/08/05/romania-sub-robie-bir-si-exil/

 12. admin zice:

  @Veronica
  roaga-te si Dumnezeu iti va raspunde.. iar tie sa-ti ajute Dumnezeu sa nu le accepti.

 13. cdlungu zice:

  Plecarea poate insemna si renuntare la a lupta pe taritoriul tarisoarei noastre, tocmai acum cand e atata nevoie de luptatori ai lui hristos. Asa s-a intimplat in politichie si toate domeniile importante ale administratiei nationale: toti cei cu bun simt si un dram de onoare au demisionat sau… s-au plecat sub tavalugul ‘necredinciosilor’ si a sistemului propavaduit de ei, si rezultatul se vede.
  De aceea e nevoie de marturisitori, care sub bagheta marilor duhovnici ai tarii (stiuti/nestiuti) sa stea sa lupte aici, cu hotararea necesara apararii hotarelor tarii.
  doamne iarta-ne si ajuta-ne!

 14. Donkeypapuas zice:

  Toaca.md aparţine de Patriarhia Română sau de cea Rusă? Adică sunt patrioţi sau trădători de neam şi ţară? Văd că e „ziar naţional”. Nu se precizează depre ce naţiune e vorba. Te pomeneşti că… „moldovenească”.

 15. lacramioara zice:

  Trebuie să rămânem în ţară şi să o apărăm de toate invaziile sataniste. În toate ţările unde este Biserica lui Hristos (BISERICA ORTODOXĂ), oamenii trebuie să rămâne pe loc şi s-o apere. În general în decursul istoriei cei paşnici (cei ai lui Dumnezeu) şi-au apărat credinţa, originea (cea bună), de poparele imperialiste.
  Pe lângă cipurile care vin, avem deja teleziziunea care lucrează puternic pentru pentru ,,stricarea omului”.
  Da vom alege CRUCEA LUI HRISTOS!

 16. agerstress zice:

  Cred ca merita citita si aceasta „adresare deschisa catre ierarhia Bisericii Ortodoxe Ruse” a pustnicului Rafail Berestov:
  http://toaca.md/?&page=news&row_id=135

 17. Mihai zice:

  Parintele Rafail (Berestov) se numeste deseori pe sine uboghii (убогий), adică sărman, cu handicap. El a incetat să mai crească încă din copilărie şi nu i-a crescut barba. Are un frate, ieromonahul Anatolie (Berestov) – http://dusha-orthodox.ru/psihologi/anatoliy-berestov-igumen.html -, doctor abilitat in medicina, care s-a făcut medic tocmai din această pricină: pentru a afla de ce boală suferă fratele. Ierom. Anatolie a deschis un centru de reabilitare a alcoolicilor şi narcomanilor în cinstea Sf. Ioan de Kronştadt.

  Parintele Rafail este un adevărat avvă, stareţ, a fost călugărit în Lavra Sf. Treimi din Serghiev Posad în 1961. A pustnicit 9 ani în munţii Caucazului, s-a nevoit în Sf, Munte Athos, a vieţuit la Valaam, acum iarăşi este la Athos. De când vorbeşte deschis şi fără frică întru apărarea Ortodoxiei, precum şi împotriva atribuirii codurilor personale şi cipizării, este prigonit.

 18. LAURA zice:

  BISERICA ortodoxa si intreala lume este intr-un pericol nemaiauzit santem cu un picior in prapastie si cu unul afara dar vinovati santem noi toti oameni ,TOT MAI MULT NE DESPARTIM DE CUVANTUL LUI DUMNEZEU SI ALERGAM DUPA PLACERILE LUMESTI .Tineretul nu este indrumat pe calea dreapta si se pierde in lumea intunecata a minciuni si lasitati,Am trait sute de ani si nu am avut nevoie de cip acum de ce avem nevoie adevarul este trist si dureros ,SE PREGATESTE INROBIREA OMULUI SI CONTROLAREA TOTALA A LUMI singurul mod sa obtina conducerea este ciparea oamenilor .Sa ne rugam la DUMNEZEU sa ne ajuta si sa nme ocroteasca .

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s