Trei antihristi pictati intr-o biserica ortodoxa, cu binecuvantarea unui admirator de-al lor: Andrei Andreicut

Stupefiant ce citim in ziarul Jurnalul:

Pentru prima data in analele religiei si credintei ortodoxe, in noua biserica din Petresti – Alba sunt pictati cei trei mari barbati ai omenirii care au contribuit decisiv la demolarea comunismului: George Bush, Papa Ioan Paul al II-lea si Mihail Gorbaciov… sunt pictati, „nu intre sfinti, ci intre oamenii providentiali ai Terrei din amurgul celui de al doilea mileniu”, dupa cum spune preotul Alexandru Coman. Sub ei, sunt scrise cu litere de-o schioapa cuvintele „Cand omul striga: «Opriti Planeta, vreau sa cobor». Dumnezeu, prin acesti trei oameni providentiali, a schimbat mersul lumii”. […] in stanga si in dreapta, se gasesc alte doua picturi cu o valoare unicat atat din punct de vedere religios, cat si interconfesional. Astfel, pe peretele din dreapta sunt pictati, in marime naturala, defunctul Patriarh al Romaniei, Prea Fericitul Teoctist, alaturi de defunctul episcop Greco-Catolic Inochentie Micu Klain, iar pe peretele din stanga IPS Andrei, Arhiepiscopul de Alba Iulia, este zugravit alaturi de fostul episcop Luteran Albert Klein, care in tinerete a fost preot evanghelic in Petresti. In mijloc, intre cele doua fresce sunt inscrise cuvintele Mantuitorului de la Cina cea de Taina, care se constituie intr-un testament si o pledoarie pentru unitatea lumii crestine: „Parinte, Eu pentru acestia ma rog ca toti sa fie una…”, parintele Coman fiind de parere ca, asa cum exista un singur Dumnezeu, asa ar trebui sa fiinteze o singura biserica… Tot ca noutati absolute intr-o biserica ortodoxa, in pridvorul celei pastorite de preotul Alexandru Coman sunt pictati cei doi mari filozofi greci, Platon si Aristotel.

Despre pictarea celor trei mari barbati ai omenirii, Papa, Bush si Gorbaciov, pictorul Nicolae Govoreanu din Blaj are o opinie pertinenta si pragmatica. „In hol, intr-adevar pictura socheaza, insa Biserica de Vest a facut un pas spre impacarea cu modernismul inca din Renastere, vezi Capela Sixtina. Biserica Ortodoxa Romana a ramas intr-adevar in niste canoane… Este un punct de vedere unic, care schimba oarecum aspectul in ceea ce priveste relatia BOR cu politica. […] Este un merit istoric, cred eu”, a subliniat pictorul Nicolae Govoreanu, care a lucrat sase ani la aceasta opera de arta.

Preotul paroh Alexandru Coman, in varsta de 62 de ani, slujitor de 26 de ani in Petresti, ctitorul incredibilului locas, are o viziune originala in legatura cu picturile comandate. „Consider ca toti cei trei mari conducatori ai omenirii sunt asemanatori lui Constantin cel Mare, care in anul 319 a dat libertate de manifestare crestinilor, pe care Biserica l-a asezat langa apostoli. Tot asa, acesti trei mari oameni au schimbat mersul lumii, lor le datoram ridicarea si libertatile de astazi. Sustin ca Biserica ar trebui sa-i declare sfinti, pentru ca ne-au izbavit pentru totdeauna de acel sistem opresiv”, ne-a declarat parintele Alexandru Coman.
In ceea ce priveste asocierea reprezentantilor BOR cu cei greco-catolici si evanghelisti, Alexandru Coman este de parere ca reprezentarea celor trei mari ramuri crestine, Ortodoxismul, Catolicismul si Protestantismul, face din Biserica din Petresti „o adevarata biserica a infratirii confesionale”. IPS Andrei, Arhiepiscopul Ortodox de Alba Iulia, cel care a fost de acord cu picturile respective ale preotului Coman, a subliniat, in exclusivitate pentru Jurnalul National: „Parintele Coman a avut intotdeauna idei deosebite, oarecum la zi. Sigur ca pictura bisericii din Petresti nu intra neaparat in traditia picturii bizantine, dar si in erminia (tipar al felului in care se aranjeaza scaunele in biserici – n.a.) bisericilor din Moldova erau reprezentati tracii ca niste cuceritori… Preotul Coman a surprins de fapt o realitate, nu vad nici un lucru rau in reprezentarea aceea„. Cat despre cealalta idee revolutionara a parintelui Coman, cea a unei biserici a infratirii confesionale, IPS Andrei a precizat: „Este idealul pe care orice crestin serios il are – ca odata, intr-o zi, toti sa fie una…”

de Lucian Dobrater

Intrebare retorica: Oare la Aiud pe cine vor picta pe zidurile moscheii lor?

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, anti-masonerie și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

34 de răspunsuri la Trei antihristi pictati intr-o biserica ortodoxa, cu binecuvantarea unui admirator de-al lor: Andrei Andreicut

 1. Popa Nicu zice:

  De cand au ajuns acesti demoni niste sfinti ai bisericii ortodoxe(nu ma refer si la papa ioan paul al II-lea caci nu stiu prea multe despre el)??Nu ma aflu in masura de a comenta caci sunt un pacatos si bunul Dumnezeu spune:”Nu judecati ca sa nu fiti judecati”.Consider c avem destui sfinti si inaintasi care sa merite a fi pictati nu G.W Bush care face parte din nu stiu c loje masonice sau din clubul Bildenberg…s.a.m.d. Avem destule inaintasi DEMNI…Am printat si eu cartea LA APUSUL LIBERTATII dar spre rusinea mea nu am reusit sa o termin de citit…mi-a fost recomandata de pr Nicu Gabriel…
  Dumnezeu sa va binecuvinteze si rugati-va pentru noi pacatosii.Doamne ajuta

 2. roman zice:

  ortodoxia nu consta si nu se sprijina pe astfel de aberatii… vom vedea mai mari decat acestea, dar vor trece, Biserica va ramane vie in veac, chiar de sunt unii care vor sa o surpe

 3. Onufrie zice:

  Ca a pictat, a pictat, sunt multi nebuni in lume, iar unii din pacate ajung si preoti. Mai grav e ca a avut acordul ierarhului(daca e adevarata declaratia IPS Andrei).

  Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac!

 4. Lucretius zice:

  @Popa Nicu

  nu e vorba de G W Bush cum eronat ai inteles, ci de tac-su George Bush Sr., un degraba mantuitor de comunism care are merite directe in daramarea Zidului Berlinului si in caderea Cortinei de Fier… Bravos Parintelui Coman si la mai mare!!!
  P.S. Pe viitor ar putea fi ajustat Generalul Franco al Spaniei, luptator ardent impotriva comunistilor atei in timpul razboiului civil spaniol

 5. George zice:

  La Aiud il vor reprezenta pe evreul protestant Wurmbrand, pe ungurul romano-catolic, pe care papa vrea sa il beatifice, pe fostul ofiter de securitate Musat, care a trecut si el pe la Aiud, in anii ’80, pe masonul Calin Georgescu, care e pregatit sa preia functia de prim-ministru, pe IPS Andrei, ca ierarh al locului, si, bineinteles, pe maestrul Dan Puric, ortodoxul de serviciu, cu angajament semnat la securitate si cu plecaciuni discrete in fata masoneriei. Fara legionari, chiar daca acestia au fost majoritari la Aiud, ca astia impiedica integrarea euro-atlantica.

 6. Un oarecare zice:

  Domnul Dobrater a izbutit sa adune intr-un articol de 10 paragrafe tot atatea dovezi de incultura cate a adunat parintele Coman in biserica sa.

  Ronald Reagan era Presedinte SUA in vremea lui Gorbaciov, nu Bush.

  Erminia nu e „un tipar al felului în care se aranjează scaunele în biserici” ci un set de reguli si canoane ortodoxe pt pictura de icoane.

  Filosofia greaca pagana nu are nimic comun cu ortodoxia, de la Platon de pilda a luat Origen credinta gresita in reincarnare.

  Imparatul Constantin cel Mare a dat decretul de la Milan in anul 313, nu 1319, deci un mileniu mai devreme!

  Propunerea ca Biserica sa-i canonizeze pe George Bush, Papa Ioan Paul al II-lea şi Mihail Gorbaciov e o nerozie in aceeasi masura in care canonizarea in sine ar fi o erezie (noroc ca n-o va lua nimeni in serios).

  Afirmatia ca „părintele paroh Alexandru Coman, un om de o modestie rar întâlnită, nici măcar fotografiat nu s-a lăsat” e contrazisa de faptul ca a pus sa fie pictat la intrarea în biserică.

  A se vedea si critica Parintelui Staniloae la adresa filosofiei lui Blaga.

  In general, din articol transpare lipsa atat a culturii teologice cat si a culturii politice si a culturii in general. Pacat.

  http://www.jurnalul .ro/stire- special/papa- bush-si-gorbacio v-pictati- in-biserica- infratirii- din-petresti- 546792.html

 7. Anca zice:

  Poate ca a ni se intampla asa ceva si pentru ca noi romanii ortodocsi n-avem inca o marturisire de credinta impotriva ecumenismului…
  Noi semnam ca suntem impotriva ecumenismului, alaturi de greci…

 8. Lavinia zice:

  Ma uimesc de cata seriozitate si „duhovnicie” sunt cuprinsi maestrii nostri ierarhi. Cum, Dumnezeu, ajung astfel de oameni episcopi, ca pana si un copil de seminar stie ca nu poate exista unire decat in duh si adevar. Sa ma unesc cu cei care s-au rupt de la Trupul Bisericii? Pai ori sunt cu trupul ori sunt inafara lui? Cata incultura la un ierarh ortodox! Bine ca pt Gorbaciov este binecuvantare arhiereasca sa fie pictat pe biserici, iar pt Sfantul Ilie Lacatusu nu. Si daca ai „neseriozitatea” sa indraznesti atunci esti imediat chemat in sedinte eparhiale si repede pus la zid. Dar ei sunt deja la zidul rusinii, farisei orbi si farisei orbi si morminte varuite cu straie arhieresti.

 9. Lucretius zice:

  @un oarecare

  Bush a iesit presedinte in 1988 deci la caderea comunismului din 1989 era acolo (l-a succedat pe Reagan)

 10. Marius zice:

  Ehei fratilor, nu uitati ca simpaticul nostru ierarh este bine sprijinit de mari oameni de afaceri „duhovnicesti”. Dumnezeu sa le surpe planurile „boierilor” si sa nu ingaduie sa ridice la Aiud monstruozitatea aceea de templu, care se pare a fi Reintregirea sectelor „crestine” si nicidecum comemorarea sfintilor martiri ai lui Hristos. Rusine unor astfel de arhierei!

 11. Un oarecare zice:

  @ Lucretius

  Doamne, ajuta!

  Desi nu este relevant pentru aceasta discutie, anii de presedentie sunt urmatorii:

  Ronald Reagan:1981-1989
  George Bush Sr.: 1989-1993
  Mihail Gorbaciov: 1985-1991

  Cu cine s-a suprapus mai mult „domnia” lui Gorbaciov este evident. Oricum, ceea ce s-a dorit a fi subliniat in mesajul anterior era altceva…

 12. Mai lipseste Puric intre Cicciolina si Mungiu! :)

 13. Bucur zice:

  Oameni buni, e clar ca sunt in eroare acesti oameni care au pictat biserica, si nici nu o stiu. Dar ce stim noi, la o prima vedere, daca cutare Papa sau altul merita sa fie sanctificat sau nu, ce, am facut noi o cercetare canonica a vietii lor?

  Noi, crestinii ortodocsi adevarati cred ca avem insa alte lucruri a ne apleca asupra: poruncile Domnului prin citirea si intelegerea lor, pacatele noastre si ispitirile zilnice, rugaciunea, postul, spovedania, impartasirea, milostenia etc. Nu vi se par destule lucruri si insemnate? Pentru ce sa ne pierdem timpul sa postam astfel de materiale de oriunde din tara si din lume si apoi sa ne pierdem timpul sa le si comentam, pentru ca stim ca vor genera controverse?

  Sa nu criticam prea mult autorul articolului, care ne-a informat despre o realitate si nu toti pot fi experti in teologie, dar bunul simt dat de Dumnezeu le spune ca ceva nu e in regula si semnaleaza acest lucru cum pot ei.
  Dumnezeu sa ne binecuvanteze.

 14. Mircea Suta zice:

  DOAMNE IARTA-I !!!!!!!!!

  Dragii mei,

  Sunt semne ca traim vremurile de pe urma ! Sa fim tari in credinta, sa cerem Bunului Dumnezeu taria marturisirii dreptei credinte pina la capat ! Biserica Domnului Iisus Hristos din inimile noastre nu o vor invinge nici portile iadului ! Asa sa ne-ajute Dumnezeu ! Amin !

  Mircea, pacatosul ortodox

 15. Antonia zice:

  Daca Il scoatem afara pe Dumnezeu si in biserici ne punem idolii nostri, Duhul Sfant se supune si pleaca. E bland si smerit si nu Se impune prin forta nici macar in Biserica…

  Vai de cei care-L izgonesc in acest fel!

  Vai de noi care nu suntem in stare sa luam niste ciocane sau niste vopsea si sa facem ce stim cu ele pentru a rezolva problema cand apar asemenea enormitati.

 16. mihaela zice:

  Deaja este prea mult!
  Eu cred ca , in acEst caz este vorba mai mult de prostia si lipsa de demnitate a acestui „preafericit ” andrei. Se mai adaudga :lipsa sa de cultura,prostul sau gust, parvenitismul sau,etc… etc…Lup in haine de oaie!
  Totusi, este strigator la cer ;nu pot fi sanctionati acesti ierahi? Nu se poate face o lista de semnaturi, de protest fata de acesti neoameni, care , in loc sa fie mangaietori de suflete, indrumatori ai „turmei ” , sunt ei deja smintiti , inainte de a mai sminti si pe altii?
  RUSINE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 17. mihaela zice:

  PS:”preafericiutul ” are o relatie foarte buna cu puricele actor .
  Ce se mai stie de proiectul de la Aiud ? A fost acceptat templul masonic ,nu ?”preafericitul ” a avut un cuvant greu de spus acolo.

 18. Mihai zice:

  Frati crestini, sa fim cu luare aminte! Nu suntem noi in masura sa criticam pe carmuitorii Bisericii noastre Ortodoxe. Daca s-a gresit in acest caz, sa se autosesizeze Sinodul BOR. Parerile personale se pastreaza pt sine, nu se arunca pe un site ca sa facem si mai multa sminteala.

  Sinodul BOR este singurul in masura sa hotarasca in acest caz si nu noi, simpli mireni si pe deasupra pacatosi peste masura. Deciziile Sinoului sunt insuflate de Duhul Sfant. Toate deciziile care se iau acolo, sunt ingaduite deci de Dumnezeu. Cine suntem noi sa comentam ceea ce insusi Dumnezeu a ingaduit?

  P.S. Sa nu ma intelegeti gresit. Sunt exact ca voi, cartesc, si pe deasupra comentez unele decizii ale arhiereilor si conducatorilor nostri si pur si simplu imi este foarte greu sa fiu in ascultare, dar cred ca ce am afirmat mai sus este calea de urmat. Sa fim mai rezervati in comentarii si sa avem incredere ca Dumnezeu va apara Dreapta Sa Credinta, pe care prin insusi Fiul Sau a lasat-o in lume.

  Sa ma iertati!

 19. Eugen Tatu zice:

  Pentru a vedea ce au fost in stare unii de langa noi urmati link-ul:
  http://www.jurnaltv.ro/video/The_Soviet_Story_Povestea_sovietelor_incredibil
  Credeam ca numai la noi a fost exterminarea promovata de catre comunisti. Ingrozitoare masinarie a inventat satana.

 20. Mihai zice:

  Ce cauta draconicul de papa pictat intr-o biserica crestin-ortodoxa? Ce sa mai spun despre slugile „blestematului”: bush si gorbaciov… Nu pot sa cred ca intr-o biserica ce se presupune a fi o casa spirituala pictam oameni care au marcat istoria cu „facerile lor de bine”. Trebuie sa fii sectar si pagan sa iti pictezi „icoane” cu bush, papa si gorbaciov in biserica. Ce sa mai spun despre alti 2 mari oameni de seama Aristotica si Platon care nu trebuiau sa lipseasca din peisaj. Poate ca nu se simte bine omul daca nu ii vede in fiecare zi sa le pupe chipurile. Cel mai mult ma enerveaza multimea de prosti care il tot venereaza pe papa. Intr-adevar , papa este un om sfant: protejeaza cu sfintenie banca vaticanului. Pe cand Mantuitorul spune simplu: nu te poti mantui daca nu te lasi mai intai de bani. Banii si puterea nu se potrivesc cu credinta, nu sunt deloc compatibile. Banii nu aduc fericirea , doar intretin un sistem diabolic ce are drept scop diferentierea intre oameni; pe cand Dumnezeu ne-a lasat pe toti egali. Si atunci cum poti tu, un „drac” , sa pozezi in sfant. Catolicii se chinuie sa strice imaginea crestinismului si multi reusesc sa ii cada in plasa, pentru ca nu cauta Adevarul. Si daca preotii nostri il venereaza atat de mult pe papa, poate intr-un an de zile o sa avem primul popa gay ca sa ii facem pe plac papei. Romanii oricum trebuie sa inteleaga ca doar participarea la slujbe in fiecare duminica nu ii va mantui. Faptul ca pupa niste icoane si mana popei nu ajuta pe nimeni spre mantuire, sunt doar formalitati. Intr-adevar , Biserica te poate ajuta sa obtii pacea interioara, dar asta numai daca te implici cu sufletul. Dumnezeu este IUBIRE, nu acel duh rau (asa cum ne invata in scoli) care pedepseste copiii.

 21. MORPHINE zice:

  George W. Bush ca si George Bush Sr. ambii fac parte din gruparea oculta ”Skull and Bones”(craniu si oase) care este tot o ramificatie a masoneriei sataniste.

  Doamne iarta-ne si ajuta-ne sa trecem cu bine peste aceste vremuri grele!!!

 22. E trist că acest părinte Coman e aşa de naiv ( fiind aşa bătrân mă gândesc că ar fi naivitate… dar o naivitate prostească ). Pot să înţeleg să creadă că Papa Ioan Paul al II-lea ar fi sfânt sau că nu ştiu ce arhiereu greco-catolic sau pastor evanghelic ar fi un om care să fie pictat pe o biserică dar totuşi să îi faci sfinţi pe Bush şi pe Gorbaciov? Aceşti sunt oameni care nu au nimic cu Biserica. Prefer să nu mă exprim la astfel de aberaţii.

 23. Un om care iubește dreptatea zice:

  În marea Lui bunătate Dumnezeu ne arată și ne avertizează. Spurcăciunea nu poate fi ascunsă la nesfârșit, ea este făcută să iasă singură la suprafață. Ca tot creștinul să o vadă și să se lepede de ea.
  Cei care se numesc pe ei stăpânii locului și cred că-și pot permite orice, inclusiv să calce în picioare și să batjocorească învățătura Sfinților Părinți, își pierd mințile la un moment dat, pur și simplu înnebunesc.
  Căci asta este ceea ce vedem în biserica din Petrești – Alba – demență, nebunie antihristică.
  Preotul paroh, dar mai ales cel care a blagoslovit această lucrare satanică, adică ipns Andrei Andreicuț, și-au aruncat de pe ei blana de oaie și ni se arată ca adevărați slujitori ai satanei. Pentru ca toți creștinii ortodocși să vadă cine sunt aceștia. Să vadă toată lumea cine se opune proiectului Duhovnicului neamului românesc Iustin Pârvu, de a construi o mănăstire la Aiud, care să adăpostească sfintele moaște ale martirilor temnițelor comuniste.
  Însă marea majoritate a celor ce trăiesc cu ochii închiși nu vor vedea aceste lucruri, se vor atinge în continuare de acești slujitori ai lui satan ca de sfintele moaște și le vor pupa în continuare labele de lupi, mândrindu-se că ei au făcut ascultare. De slujitorii lui satan au făcut ascultare, cu ei se vor duce de mână la Judecată și împreună cu ei își vor primi răsplata. Nu vor mai avea scuza că nu au știut, pentru că iată, Dumnezeu ne dezvăluie lucrurile, ni le arată în așa fel încât și ultimul orb să le vadă.

  Dumnezeu ne respectă alegerea. Dacă marea majoritate dintre noi și-au făcut din ”ascultare” un idol pe care-l pun mai presus de Dumnezeu, alegerea noastră este respectată. Dacă noi facem ascultare de niște slujitori ai lui satan, Dumnezeu ni-i ține pe aceștia, pentru ca în ziua Judecății să ne prezentăm de mână cu ei (de mână – metaforic vorbind, adică în complicitate cu ei fiind).
  Însă dacă ne vom lepăda de ei, precum Sf. Ioan Gură de Aur ne îndeamnă („Dacă episcopul sau clerul este viclean în chestiunile credinței, atunci fugi și leapădă-te de el.”), atunci Dumnezeu ne va da calea prin care vom scăpa de ei. Ne va scăpa Dumnezeu de ei, numai noi să vrem acest lucru. Să arătăm în primul rând lui Dumnezeu, că noi vrem acest lucru. Și vă asigur eu că nu se va sparge Biserica, dacă ne vom lepăda de aceste iude care au pus mâna pe conducerea Instituției BOR. Din contră, se va consolida unitatea ei . Pentru că iudele care unelteau împotriva ei de la interior nu vor mai fi.
  Urâciunea pustiirii Ciobotea, care blagoslovește toate urâciunile în BOR, dimpreună cu slugile lui, Streza, Irineu, Andreicuț, Teodosie, Norocel, împreună cu toți masonii și ecumeniștii trebuie să părăsească funcțiile lor din Biserica Ortodoxă.
  Cu scuze, că poate le-am deranjat la unii somnul, pe care și l-au numit ei ”folos duhovnicesc”.
  PS Pentru că sunt acuzat de un răspândac patriarhal (cel care și-a luat nume de cârpă orientală, știe el despre cine vorbesc), fac precizarea că mândria luciferică aparține celor care se consideră pe ei înșiși mai presus de Sf. Părinți și le calcă învățătura în picioare, batjocoresc în ultimul hal moștenirea de credință primită de la Sfinții Părinți. Eu nu fac decât să lupt împotriva acestor nemernici de trădători de Dumnezeu, de neam și de țară.

 24. andrei zice:

  fratilor, e grav ce se intampla in romania. am ajuns rau. daca astfel de lucruri se intampla, pai inseamna ca urmeaza si basescu sa fie pictat ca deh! doarel a condamnat comunismul prin lege, nu? pacat de tara care o avem si de cei care nu o merita, Dumnezeu ne-a dat o comoara de patrie si noi nu stim si o pretuim. sa ne rugam maicii domnului si tuturor sfintilor sa le lumineze lor mintea si noua celorlalti si mie celui mai pacatos dintre toti! AMIN!

 25. andrei zice:

  sa o pretuim:D

 26. mariuca zice:

  Bunul Dumnezeu sa ne ajute ,impreuna cu Maica Domnului ,ca negre vremuri ne mai asteapta!Sa-i lumineze Dumnezeu pe toti cei care se afla in mare cadere duhovniceasca,caci toti sintem botezati si toti sintem crestini ,si bine ar fi sa i aducem Domnului Dumnezeu sufletele noastre si sa nu l bucuram pe satan,caci numai Domnul Iisus s a rastignit pentru noi si nu altii..nici bush,nici gorbaciov si nici papa.Dumnezeu sa ne imblinzeasca,sa ne lumimeze si mai ales sa ne ierte pe toti.iar noi sa ne rugam unii pt altii sa nu L mai biciuim pe Domnul
  Iisus cu pacatele noastre.

 27. Mariana zice:

  Dumnezeu sa-i ierte si sa-i lumineze.
  In locul lui Bush trebuia pictat Regan, caci el a spus sa darime zidul de la Berlin

 28. rufin liban zice:

  @Lucretius,
  Lipsește Vladimir Tismăneanu cu o filacterie mare desfășurată cuvios pe umărul stîng: actul domniei sale de condamnare a comunismului; scris mărunt și cu litere roșii…Ce pătrime de ”anti-comuniști” am fi avut atunci în avangardistul pronaos ardelean! Unul și unul…

  PS: Sunt mîndru că sunt contemporan cu părintele paroh din Petrești, cu arhiepiscopul lui, cu cele 3 grații, sau chiar 4, cu purtătorul de cuvînt al Patriarhiei…Vederi largi, minți aerisite dom-le, mă-nțelegi mata?

 29. rufin liban zice:

  @Omule care zici că iubești dreptatea,

  În romanul ”Demonii”, scris de un rus de care n-ai auzit, există un personaj, asemenea ție, mare iubitor de dreptate. Se numește Șigaliov. Un tip lipsit de inspirație dar tare în principii. E convins că trebuie exterminată 90% din populație pentru ca adevărul și binele să triumfe…

  Și apropo de ”cîrpele” de care pomenești; într-o rugăciune cuprinsă în slujba Sf. Maslu se spune că ”dreptatea noastră nu-i decît o cîrpă lepădată” înaintea lui Dumnezeu. Îmi vei replica, desigur, că ni-i vorba de dreptatea ta personală ci de învățătura Sfinților Părinți…Dacă nu te liniștești vei compromite ireversibil cauza pentru care lupți. Deja pe Saccsiv ai devenit suspect…

 30. Veronica zice:

  Ce bataie de joc!!! Bush este mason, se-nchina Satanei direct prin ritualuri satanicesti si ei i-l picteaza in biserica? Si mai ales in biserica ortodoxa? Intr-adevar traim apocalipsa. Se spune ca in vremea de apoi uraciunea va fi peste tot si ca nici in biserici sau manastiri lumea n-o sa gaseasca liniste. Lucrurile astea se desfasoara in fata noastra. Sa ne rugam fratilor ca lucrurile sant prea inaintate, cum spune si parintele Iustin dar sa nu deznadajduim, sa-L avem pe Domnul nostru Iisus Hristos in inimile noastre. Doamne ajuta.

 31. grigore zice:

  ANDREICUT MASON DE 33,NU-L JUDECATI

 32. Pingback: Sfidarea canoanelor si a deciziilor Sinodului BOR: Slujba ecumenista cu preoti ortodocsi, catolici si greco-catolici la gradina zoologica din Radauti | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

 33. @adriana zice:

  Este clar ca traim vremuri apocaliptice….” Privegheati si va rugati ca nu stiti ziua si ceasul cand va veni Mirele….care este la usi…”

 34. Stefan zice:

  Fratilor dupa mintea acestui preot slugoi masonic sa inteleg ca eu spre exemplu as putea sa merg la ori ce confesiune sectara s-au catolica s-au la oricare organizatie masonica si sa ma botez si la ei ca sa pot face parte si din randurile lor si din cand in cand sa mai particip si la slujbele domnului preot si prin asta sa rezolvat unirea tuturor bisericilor.Bravo hlal conducere in bisrerica ortodoxa ,uite asa vine sminteala printre crestini cu ajutorul acestor slugoi masonici ,ar trebui ca toti crestini care merg in acea biserica sa faca front comun si sa nu ma-i calce in acea biserica pangarita de acel preot posedat de duhul Ecumenist.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s