Alaturi de romanii din Ardeal. Afara cu bozgorii din tara!

A P E L

FRATI ROMANI din judetele Covasna, Harghita si Mures!

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures, va cheama sa lasati pentru o zi grijile voastre acasa si sa veniti la Toplita, sambata, 20 martie 2010!
Veniti sa ne alaturam glasurile spre a le spune diriguitorilor tarii ca in judetele Covasna, Harghita si Mures, traim peste 400.000 de romani! Suntem urmasii celor care secole de-a randul au infruntat ,,cele mai crancene mijloace cu scopul de a ne desfiinta si maghiariza”, cum a afirmat cel ce a fost intaiul patriarh al Romaniei, Miron Cristea, fiu al Toplitei Romane.
Asemenea mijloace, sub o alta forma, sunt folosite si astazi impotriva identitatii si dainuirii noastre. Iar acestea se petrec dupa mai bine de noua decenii de la Marea Unire de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918, cand Transilvana noastra strabuna s-a unit cu Romania!
Asa cum a hotarat Adunarea reprezentantilor romanilor din judetele Covasna, Harghita si Mures, din 28 octombrie 2006 de la Izvorul Muresului, si de aceasta data, dorim sa ne exprimam ingrijorarea pentru continuarea actiunilor anticonstitutionale ale unor lideri politici si civici maghiari, ce urmaresc enclavizarea acestei zone, prin infaptuirea autonomiei teritoriale pe
criterii etnice a asa-zisului „tinut secuiesc”, si sa solicitam autoritatilor statului: Parlamentului Romaniei, Presedintiei, Guvernului, precum si intregii societati romanesti, Patriarhiei, Academiei, mass-media, societatii civile – sa ia atitudine si sa-si exprime, public si neechivoc, o pozitie transanta referitor la actiunile iredentiste, revizioniste si separatiste, care atenteaza fatis la unitatea si suveranitatea statului si natiunii romane.
Prin glasul autorizat al reprezentantilor romanilor din cele trei judete, dorim sa tragem un nou semnal izvorat din ingrijorarea romanilor aici traitori si direct afectati, fata de recenta adoptare tacita, in Senatul Romaniei, a legii promovate de UDMR cu privire la regionalizarea Romaniei, lege prin care se doreste refacerea formulei staliniste, de trista amintire, a Regiunii
Autonome Maghiare, si a regiunii de nord-est a Transilvaniei rupta din trupul tarii, prin Dictatul de la Viena, de repunerea pe tapet a adoptarii in Camera Deputatilor a proiectului de Lege privind statutul minoritatilor nationale, prin care se urmareste legiferarea bazei autonomiei teritoriale pe criterii etnice si sfortarea proclamarii limbii maghiare ca limba oficiala in asa – zisul „tinut secuiesc” si apoi in toata Transilvania, si nu in ultimul rand, de continuarea actiunilor de discriminare si deznationalizare a romanilor din Arcul Intracarpatic.

Vom cere ca in perspectiva reorganizarii regiunilor de dezvoltare social-economica a tarii, in concordanta cu cerintele Uniunii Europene, in configurarea acestora sa nu prevaleze criteriul etnic, care s-a dovedit generator de disfunctionalitati, discriminari si subdezvoltare si nicidecum dezvoltarea armonioasa si echilibrata a Romaniei.
Vom cere raspicat sa fie respectat statutului limbii romane ca limba oficiala in activitatea institutiilor administratiei publice locale.
Vom reinnoi propunerile noastre de stabilire prin lege a unor garantii in procesul de descentralizare, care sa evite abuzurile si discriminarile romanilor numeric minoritari de catre autoritatile locale, precum si cele privind asigurarea cadrului legal de reprezentare a populatiei romanesti din zona, in structurile decizionale legislative si administrative locale si centrale.
Ii vom chema din nou pe concetatenii de etnie maghiara la conlucrare, considerand ca singura solutie de convietuire este buna intelegere, bazata pe respectul reciproc, in spiritul valorilor crestine si europene, si nu separatismul si enclavizarea. Romania a dovedit ca este si ramane patria comuna a tuturor fiilor ei, pe care ii ocroteste deopotriva, indiferent de etnia,
nationalitatea ori confesiunea lor, modelul interetnic romanesc fiind apreciat pe plan international.
Le vom reaminti tuturor romanilor ca toate aceste probleme cu care ne confruntam aici, nu sunt doar ale romanilor din aceste judete, ci ele vizeaza fiinta nationala si reprezinta o problema vitala a intregii tari, a carei rezolvare presupune exprimarea solidaritatii tuturor romanilor, din tara si din strainatate.
De aceea va chemam, frati romani din Covasna, Harghita si Mures, sa veniti sambata, 20 martie 2010 la Toplita Romana, sa va exercitati drepturile constitutionale si sa ne unim glasurile pentru apararea drepturilor noastre, dar si pentru apararea unitatii si integritatii Romaniei, pentru ca pruncii nostri sa aiba un viitor, aici, in vatra stramoseasca.
Sf. Gheorghe – Miercurea-Ciuc – Tg. Mures
6 martie 2010

Forumul Civic al Romanilor din Covasna, Harghita si Mures

tel./fax: 0267.313534

email: cohara_ro@yahoo.com
http://www.forumharghitacovasna.ro

Nota: Asociatia Civic Media raspunde apelului Forumului Civic al  Romanilor si va participa cu o delegatie la Toplita, asa dupa cum recomanda si altor organizatii civice.

Foto: Parohia Costisata

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, Pentru neam si tara și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

30 de răspunsuri la Alaturi de romanii din Ardeal. Afara cu bozgorii din tara!

 1. Mihaela zice:

  Daca „Apologeticum „organizeaza deplasari spre Toplita, va rog sa ne anuntati!

 2. uilonam zice:

  Ce priviti acum a fost tradus si trimis in grecia si priviti ce spun gercii:

  NU NE IMPRUMUTAM SA PLATIM STRAINI

  OPERATIUNEA MATRIX

  SALVATI-VA VIATA, FAMILIA SI INDENTITATEA

  1. AFARA FMI DIN ROMANIA, BANI DE LA FMI SE DUC LA FIRME PARTICULARE ALE CLASEI POLITICE, DAR NU SUNT BANI PENTRU CETATENII ROMANIEI, PENTRU SALARII, MEDICAMENTE, PENSII SI ALTELE, IAR ROMANI TREBUIE SA PLATEASCA ACESTE DATORII LA FMI.
  2. INDUSTRIE, CERCETARE, INVATAMANT, AGRICULTURA SI ECONOMIE DE STAT SI NU MAFIOTA SI TERORISTA
  3. STOP STUDIILOR GRATUITE PENTRU CETATENI STRAINI CARE DUPA CE TERMINA STUDIILE GRATUITE SUNT ANGAJATI IN INSTITUTIILE STATULUI SI LUPTA IMPOTRIVA STATULUI SI CETATEANULUI ROMAN, VEZI CAZUL EUGEN TOMAC CETATEAN UCRAINIAN CARE A REFUZAT SA TRIMITA DOCUMENTELE DE VOTARE DIN STRAINATATE.
  4. TINERII CETATENI AI ROMANIEI SA AIBA DREPTUL SA DEA EXAMEN ORI DE CATE ORI ESTE NEVOIE PENTRU ADMITERE LA LICEU SI PENTRU A OBTINE DIPLOMA DE BACALAUREAT SI STATUL SA ASIGURE SERVICIU SI SALARIU PENTRU TOTI CETATENI ROMANIEI.
  5. RESURSELE ENERGETICE NATURALE ALE ROMANIEI SA TREACA DE URGENTA IN PROPRIETATEA STATULUI.
  6. TOATE PERSOANELE VINOVATE DE PARTICIPARE LA DISTRUGEREA SI JEFUIREA ROMANIEI SI EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN SA PLATEASCA.
  7. ROMANIA DUPA 1990 NU MAI ARE INDUSTRIE SI ECONOMIE, DAR SUNT FUNDATII, ASOCIATII SI ONG-URI PARTICULARE,(VEZI, MASONERIA CONSIDERATA DE UTILITATE PUBLICA) CARE SUNT FINANTATE DIN BANII POPORULUI ROMAN SI NU PRODUC NIMIC, SA FIE FINANTATE DE PERSOANELE INTERESATE SI NU DE POPORUL ROMAN SARACIT SI INFOMETAT.
  8. STOP REGIONALIZARII ROMANIEI, DESMEMBRAREA ROMANIA LA ORDIN EXTERN: SUA-ISRAEL RUSIA, FRANTA, UNGARIA SI ALTELE.
  9. AFARA NATO DIN ROMANIA PENTRU CA AU VENIT SA APERE CE FURA SI JEFUIESC EVREII IN ROMANIA DUPA 1989 SI NU NE APARA DE RUSIA, DEOARECE SUNT IMPREUNA LA FURAT SI JEFUIT IN ROMANIA.
  10. STOP CIP-URILOR SI VACCINARILOR CRIMINALE EVREIESTI-SIONISTE PENTRU EXTERMINAREA POPORULUI ROMAN.

  TINERI CETATENI ROMANI TREBUIE SA INTELEGETI CA SCHIMBARILE DUPA 1989 AU FOST FACUTE IN URMA UNEI LOVITURI DE STAT, ORGANIZATA DE SUA- ISRAEL SI RUSIA SI LA CARE AU PARTICIPAT TOATE TARILE MEMBRE NATO SI NIMENI DIN CLASA POLITICA NU A FACUT REFERENDUM SA INTREBE POPORUL ROMAN DACA ESTE DE ACORD SA INSTRAINEZE RESURSELE NATURALE ENERGETICE ALE ROMANIEI, SA DISTRUGA INDUSTRIA SI ECONOMIA ROMANIEI, AU DISTRUS SI VANDUT INTEREPRINDERI PE DOI LEI, LA FIARE VECHI SI AU ARUNCAT ROMANI IN STRADA FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE.

  TINERI CETATENI ROMANI NU IESITI ACUM IN STRADA, DUPA TERMINAREA STUDIILOR SUNTETI SOMERI, PUTREZITI DE VII PE STRADA, FARA SERVICIU, SALARIU SI PENSIE SI ALTI IN ACEASTA PERIOADA VA FURA SI JEFUIESC IN NUMELE VOSTRU.

  ROMANI IN STRADA ESTE SOLUTIA.
  ACTIUNI DE PROTEST ZILNICE IN STRADA LA TOATE INSTITUTIILE STATULUI.
  ROMANI IN INSTITUTIILE STATULUI SI STRAINI AFARA DIN ROMANIA.

  SINGURA LUPTA ADEVARATA ESTE STRADA, ASA CUM FAC MERCENARII SI TERORISTII STRAINI IN ROMANIA DE 20 DE ANI, CEI DE LA EUROPA LIBERA, PRIN GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIAL SI ALTE ASOCIATII, (VEZI, 16 DECEMBRIE 1989, TIMISOARA, 21 DECEMBRIE 1989 BUCURESTI, 15 MARTIE 1990 LA TARGU MURES PENTRU AUTONOMIE MAGHIARA, 13-15 IUNIE 1990 INCERCARE DE LOVITURA DE STAT) AU IESIT IN STRADA IMPOTRIVA NOASTRA SI STRIGAU:

  LIBERTATE
  JOS COMUNISMUL
  FARA COMUNISTI, CAND EI SUNT COMUNISTI SAU FII DE TORTIONARI COMUNISTI, VEZI VLADIMIR TISMANEANU, CETATEAN DE ORIGINE SOVIETICA SI AGENT CIA.

  SI IN SPATE ATACAU INSTITUTIILE STATULUI ROMAN CU STICLE INCENDIARE, PRIVATIZAU-VINDEAU INTREPRINDERI, ARUNCAU IN STRADA CETATENI ROMANI, PRIN RESTRUCTURARI SI DISPONIBILIZARI ILEGALE SI ABUZIVE.

  ALEGERI ANTICIPATE, NU POLITICA MERCENARILOR – TRASEISTI

  STOP DISTRUGERII ROMANIEI
  STOP EXTERMINARII POPORULUI ROMAN

  CEI CARE CITESC ACEST MESAJ SI DORESC SA-SI SALVEZE VIATA, CASA, FAMILIA, COPII SI INDENTITATEA SUNT RUGATI SA TRIMITA MAI DEPARTE ACEST MESAJ CARE TREBUIE SA AJUNGA LA TOTI CETATENII ROMANIEI.

 3. SĂ NE OBIJNUIM SĂ AFIRMĂM PESTE TOT, CĂ NOI ROMĂNII AICI ÎN ROMĂNIA, ORIUNDE AM FI,CHIAR ȘI UNUL SINGUR ÎNTR-UN JUDEȚ,SUNTEM SIGURII AUTOHTONI,IAR NOI NU AVEM NICI O PROBLEMĂ CU NICI UN ETNIC,ORICINE AR FI EL,DE CÎT ACEIA DE A FI SAU NU A FI„ BUN CETĂȚEAN ROMĂN” .AȘA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!!!.

 4. Aurelian zice:

  Afara si cu politicienii tradatori care sunt in cardasie cu dusmanii poporului roman!

 5. gogu' zice:

  spune-i lui basescu, sa-i dea afara !

 6. Petru zice:

  …daca nu se linistesc ungurii,atunci ar trebui sa-i linistim noi fortat…

 7. ardomaind zice:

  Da,afara cu bozgorii!! Afara cu tiganii! caci nu-i asa suntem noi cei cu adevarat crestini si Domnul doar pe noi ne-a ales,restu nu conteaza, caci pentru o frunza uscata ar trebui taiat tot copacul. Bine a zis Parintele Arsenie :numai putregaiul cade din Biserica lui Hristos!

 8. patriotul? zice:

  Câtă dragoste creştinească în acest manifest al iubirii aproapelui! M-a sensibilizat mai ceva ca Patericul. Cu adevărat întru Duhul Sfânt!

 9. danutza zice:

  fratilor, va rog, intrati pe siteul realitatea, http://www.realitatea.net/realitatea-net-va-prezinta-conspiratii-celebre–episodul-28–mitul-existentei-istorice-a-lui-isus_704349.html#comentarii si trimiteti un cometariu. trebuie sa ne unim cand e vorba sa ne aparam ortodoxia si sa nu permitem batjocorirea Mantuitorului. articolul despre evrei l-au scos repede de pe site, cand au vazut ca oamenii erau impotriva lor. mi- e groaza la ce s-a ajuns. dupa avatar, agora, codul lui davinci, harry potter, larry david, etc, au venit cu mizerii de genul asta. sa vedeti la ce s-a ajuns!!! Dumnezeu sa ne apere!

 10. patriotul? zice:

  Şi dacă putregaiul suntem noi? Cei care facem spume la gură erijându-ne în apărători ai Ortodoxiei şi care împroşcăm cu Ură şi Venin asupra semenilor noştrii.

 11. patriotul? zice:

  Pt Ardomaind
  M-a impresionat smerenia ta şi dragostea faţă de semeni. Mă bucur că mai sunt oameni care îşi amintesc că Iisus ne-a poruncit să ne iubim duşmanii!
  Modul tău de exprimare mi-a amintit de Pilda Vameşului şi a Fariseului. Ai vorbit asemănător cu unul dintre ei, dar nu-mi mai amintesc exact care, şi a cărui atitudine a fost dată ca exemplu pentru noi, păcătoşii de rând.

 12. un seamăn zice:

  Un om cobora de la Orade la Braşov, şi a căzut între tâlhari, care, după ce l-au dezbrăcat şi l-au rănit, au plecat, lăsându-l aproape mort. Din întâmplare un preot cobora pe calea aceea şi, văzându-l, a trecut pe alături. De asemenea şi un diacon, ajungând în acel loc şi văzând, a trecut pe alături. Iar un maghiar/sas/tigan/secui/român, mergând pe cale, a venit la el şi, văzându-l, i s-a făcut milă Şi, apropiindu-se, i-a legat rănile turnând pe ele untdelemn şi vin şi, punându-l pe dobitocul său, l-a dus la o casă de oaspeţi şi a purtat grijă de el. Iar a doua zi scoţând doi dinari i-a dat gazdei şi i-a zis: <> Care din aceşti trei ţi se pare că a fost aproapele celui căzut între tâlhari?
  Iar el a zis: <>. Şi Iisus i-a zis: <>

 13. un seamăn zice:

  „Mergi şi fă şi tu asemenea! „

 14. Al zice:

  Bună ziua, scuze pentru off topic.

  Înclin să cred că ultimele miscări ale PCM sunt perdele de fum pentru aţăţarea naţionalismului românesc. Iată însă ce simt unii minoritari români din Harghita faţă de politicieni.

  Trădaţi de români, trădaţi de politicieni. Românii minoritari în propria ţară, singuri şi uitaţi.
  De urmărit toate cele 5 episoade ale acestui film documentar care atestă nepăsarea politicienilor români faţă de proprii cetăţeni.

 15. Antonia zice:

  ,,Veti pierde Ardealul.” – spunea parintele Arsenie Boca, ardelean si roman fiind. Pentru pacatele noastre ingaduie Dumnezeu sa platim din plin. Tot parintele Arsenie Boca spunea ca ,,pentru desfranare, avorturi si vrajitorie se plateste o taxa.”

  Vrem sa se corecteze doar altii, noi nu. Ca neam, ma gandesc. Si ma gandesc in primul rand la mine, ca si eu sunt tentata sa ma gandesc astfel cand exista o problema. Daca am trai mai intens Ortodoxia, am fi de neinvins. Daca milioanele de copii care au fosta avortati ar fi in viata, n-ar avea nimeni curajul sa ne sufle-n bors.

  Cu o natie slabanogita e mai usor de luptat. Si totusi, daca ne-am trezi cu adevarat chiar si acum ar fi bine. Nu cu ura fata de ceilalti, ci cu iubire enorma fata de Dumnezeu care poate sa oranduiasca pentru noi toate cele de folos pentru suflet si pentru trup.

  Ura naste ura. Chiar si lozincile si scandarile trebuie sa starneasca respectul celorlati. Sa-i determinam sa constientizeze ca pentru o convietuire demna pentru toata lumea, e nevoie de respect reciproc. Sa fim vigilenti si sa aparam cu demnitate ce mai e al nostru.

  Fiind Postul Mare, trebuie sa luam aminte ca in aceasta perioada, diavolul nu doarme si-i incearca pe crestini.

 16. Valentin zice:

 17. Tardea Raluca Diana zice:

  Dar este posibil ca guvernantii nostri vanduti masonilor si jidovilor fariseici sa ne sfartece teritoriul nostru romanesc?! Sub masca asa-zisului drept al minoritatilor secesionistii maghiari urmaresc acapararea Ardealului!Este clar ca lumina zilei ca „stimabilii guvernanti” au vandut interesele nationale dusmanilor neamului nostru!Doamne,Doamne,de ce nu se naste un nou Zelea Codreanu si apar numai lichele comuniste si secesioniste,destrabalati si mascarici?!

 18. Vulturul zice:

  Bate vijelia si ii prinde pe cei care nu i-si au temelia in Hristos? Afara cu ungurii? Mai bine afara cu pacatele noastre de farisei atotstiuitorii si sa-L lasam pe Dumnezeu sa hotareasca

 19. Axa zice:

  patriotule, in cuvintele tale mieroase intrezaresc ranjetul vulpoiului de la vatican si poeziile lui.
  Ai gresti site-ul.

 20. Nationalistul zice:

  Moarte tradatorilor de tara,afara cu bozgori din tara.

 21. mihaela zice:

  Ptr Vulturul
  Lasa, mai bine sa ne dea ungurii pe noi afara din proporia tara! !Ai idee ce suferinte sunt pe romanii care traiesc acolo? Sa nu fim ipoctriti!
  Marii nostri domnitori se rasucesc in mormant !

 22. mama - Ie zice:

  Chiar nu ne dam seama cum suna :”…afara cu bozgorii din tara” ?
  Care crestin aude asa ceva si nu se cutremura? Ce ne spune Mantuitorul IIsus Hristos ? Sa ne iubim aproapele ca pe noi insine… Adica ? Asa precum suntem cu noi , mai aspri CAND GRESIM LEGEA LUI dUMNEZEU, asa sa fim si cu aproapele nostru , mai aspri , mai putin ingaduitori , dar nu extremisti si despotici . Unde ar putea sa duca indemnurile prostesti ca cele de nivelul citatului mentionat mai sus ??? Vrem sa fim in razboi interetnic? Nu ! Dar nici sa lasam sa fim calcati in picioare , sa ni se defaimeze natia , sa avem rromi , cand ei sunt tigani, sa se vorbeasca in romania limba „oficiala” maghiara. AMERICANII, FRANCEZII, ITALIENII SAU SPANIOLII INGADUIE LA EI IN TARA O ALTA LIMBA OFICIALA , AFARA DE LIMBA STATULUI SI POPORULUI RESPECTIV???????
  Ati auzit ca Parlamentul britanic sa formuleze o astfel de lege?
  Sa fim seriosi si echilibrati : nici „afara din tara cu bozgorii” si nici sa permitem sa ne regionalizeze o tara asa de frumoasa , de mica , si cu o populatie de peste 20 de milioane de locuitori . Ar vrea Ungaria sa aiba un popor asa de numeros ca romanii.
  Sa ne indemnam la luciditate si la respectarea Legilor Divine , pentru ca datorita nerespectarii lor suntem asa de neghiobi. Pacatele actuale si faptul ca nu corectam nimic de pacatele facute , aceasta situatie face ca poporul roman sa nu evolueze.
  Sa fim atenti , sa nu lasam sa prolifereze atitudinea de segmentare nationala, sa nu lasam pe nimeni si nimic sa atenteze la ceea ce stramosii nostri au construit la 1918, dupa un razboi cu mare jertfa de sange, O NATIUNE DEMNA SI UNITA INTR-O INIMA SI UN CUGET , INTR-O SIMTIRE DE NECLINTIT . Inainte de toate racnetele de dezbinare, sa citim istoria , sa invatam din jertfele stramosilor nostri .
  Ma gandeam ca ar fi cazul sa lasam televiziunile cu programele lor pline de mondenitati idioate, de vacante mari pline de cretini , de trazniti in nato cu tot felul de schizoizi , de muzica tembela si seriale in care tiganii analfabeti ajung primari … Sa ne aducem aminte de CULTURA, de STIINTA, de TINERI SUPRADOTATI INTELECTUAL, de STEFAN CEL MARE, de MIRCEA CEL BATRAN, de MIHAI VITEAZUL , de BRANCOVEANU , de
  bataliile purtate de romani atunci cand tineam pieptul Europei sa nu intre intreg aliotmanul de turci si sa le prade bogatiile care le-au facut cu aurul luat de la noi.
  Dar mai intai trebuie sa ne dezmeticim din prosteala in care ne-am lasat dusi de „americanizarea” societatii noastre . Aici ar fi multe de spus. Dar asta, alta data .
  Ar mai fi de spus ca nu Dumnezeu hotaraste. El este alaturi de noi , numai daca respectam Legea Divina . Noi suntem cei care hotaram ce vrem de la noi si de la viata noastra . Suntem in Postul cel Mare si Sfant. Cata depravare vad in jur, cata rautate , cata sila si scarba putem sa toleram…Sa postim si sa ne rugam la Dumnezeu sa ne ierte pacatele noastre si ale fratilor si parintilor nostri . Sa privim in liniste in sufletele noastre. Vom auzi cum sufletul canta „MILUIESTE-MA DUMNEZEULE , DUPA MARE MILA TA, SI DUPA MULTIMEA INDURARILOR TALE STERGE FARADELEGEA MEA!”

 23. Antonia zice:

  Si acum sa stam stramb si sa judecam drept. Nu e corect ca romanii din judetele Covasna si Harghita sa invete limba maghiara pentru a se intelege cu functionarii de la primarie de exemplu. Datorita decizii neintelepte, romanii din acele zone se vor simti straini in propria tara. Si nu e chiar o joaca. Numai cei care au stat in strainatate in tari mai putin tolerante stiu ce inseamna asta.

  Dincolo de cuvintele dure ale unor romani din acele zone se afla un adevar care doare. Adica in acele zone ungurii nu mai sunt obligati sa invete limba romana, ci romanii trebuie sa invete limba maghiara. Ca si cum s-ar afla in Ungaria. Sa ne punem putin in situatia lor pentru a le putea intelege nemultumirea.

  Aflati in functii de decizie multi unguri practica in acele zone un soi de discriminare pe care daca romanii l-ar practica, s-ar cere interventia ONU. Iar consecventa lor pe plan politic pentru a-si atinge scopurile nu este deloc de neglijat. Istoria noastra este neglijata, patriotismul romanilor este demodat… Insa altii au voie sa fie patrioti si sa-si urmareasca interesele…

  Doamne, ocroteste-i pe romani!

 24. Vulturul zice:

  Un proverb spune: omul care-si pierde echilibrul interioe si este tulburat nu mai poate sa se conduca ci este condus de altii.
  Hristos e singurul care ne da libertatea sa alegem in fiecare clipa, ori Liber cu El ori in asa zisa noastra amagire ,,liberi” fara El, insa daca alegem fara de Hristos devenim posedati de cel rau prin trufia noastra ca putem trai fara El.
  In Vechiul Testament ce le spune evreilor Dumnezeu? Ca ei-evreii sa nu se trufeasca ca o sa intre in stapanirea pamanturilor popoarelor pe care le inlatura Dumnezeu din calea evreilor, pentru ca acest lucru nu se datoreaza virtutilor evreilor ci datorita pacatelor acelor neamuri care sunt alungate de Dumnezeu.
  Pierdem Ardealul? Dar sufletul nostru nu-l pierdem, zic ca popor roman! Milioane de avorturi si lista poate continua, si noi ”ortodoxi”cerem afara cu bozgorii? RUSINE ,,ORTODOXILOR”!
  Initiativa aceasta are sorti de esec din mai multe motive, dar unul principal este ca in loc sa ne uitam la Dumnezeu si sa fie10 credinciosi care sa salveze Ardealul noi spunem in trufia noastra afara cu bozgorii?
  Suntem tulburati , si daca un om care are pacea duhovniceasca in el, n-o sa se implice atunci o sa ne asemanam poporului Evreu care nu-l asculta pe Moise ci facea de capul lor si urmarea? ESEC!
  Iertati-ma fratilor pentru cele spuse.

 25. Haiduc zice:

  Oare cu ce greste acest om de il critica toti?

 26. uncrestinortodox2 zice:

  Măi vulture cred că eşti o ţâră cam intoxicat. Nu este nimeni tulburat, dar se pare că în mintea ta este o mare varză. Nu este normal ca şi român să-ţi aperi neamul? Sau tu eşti aşa de sfânt incât îi poţi alunga pe BOZGORI doar cu rugăciunea? Oare tu nu ai citit în Vechiul Testament că evreii nu şi-au alungat invadatorii doar cu rugăciunea ci şi cu războiul, cu lupta împotriva lor? Citeşte mai mult şi învaţă o dată să discerni! Dumnezeu lucrează prin oameni!

 27. Vulturul zice:

  Da eu sunt cel mai tulburat. Asa e, pentru ca altfel nu mai scriam ce am scris.

 28. Cerbul De Fier zice:

  Inscriptiile maghiare pe frontispiciile institutiilor romane sunt obraznicie la putera zece.
  Dar stiti care este grija mea cea mai mare?
  udmr a inceput cu ajutorul ungariei sa constuiasca in judetul Harghita buncare si depozite de arme si munitii pentru un eventual atac armat.
  udmr vrea, asa cum zic ei, “sa elibereze Tinutul Secuiesc de ocupatie chiar si cu armele” .
  Nu pot sa inteleg ce fac politicienii nostri romani?
  De ce nu vor sa actioneze din timp pentru a nu se produce varsare de sange!?

 29. Pingback: Un articol mai vechi publicat de fratii de la Apologeticum.Romanii nostri urla si nimeni nu-i aude… « Pentru Dumnezeu si Neamul Romanesc

 30. letitia zice:

  Ma doare situatia noastra ,a romanilor.Politicienii si diferite organizatii de tineret ,turistii romani de pretutindeni sa mearga des in judetele din Mures,Covasna si Harghita sa faca tot posibilul sa opreasca procesul de maghiarizare a romanilor sa se opreasca finantarea de la bugetul tarii toate formele maghiare de folclor etc, sa nu li se dea decat ata cat da statul ungar pentru romanii din Ungaria.Toate localitatile din care romanii au fost alungati si toate localitatile care poarta urme romanesti[cimitire,case etc] sa fie repopulare cu romani si aromani sa-si faca case de vacante etc.Politicienii romanii sa cunoasca zilnic pulsul celor trei judete romanesti f,f,bine,pentu a putea fi bine vazuti de neam.Asa sa fie si cu romanii si aromanii de dincolo de frontierele artificiale.Politicienii ,oamenii de stat,cultura din capitala dar si din orasele din provincii ar trebui sa fie la zi sa stie ce se intampla zilnic cu romanii din Poroscovo,si din alte localitati romanesti de la poalele Carpatilor Padurosi ,care nu-si uita limba care dovedesc ca sunt romani.Cine ii ajuta financiar,moral,spiritual,material?Cate publicatii romanesti scriu despre asta ,dar despre romanii din toata Ucraina,Bulgaria,Rusia,Serbia,Ungaria?Despre aromanii ,istroromanii si meglenoromanii din sudul Dunarii?Tiganii au atitudine antiromaneasca in general,desi nu romanii i-a adus din India ,ca sclavi.Ei au venit singuri si nesiliti de nimeni de s-au asezat pe pamanturile sramosilor nostri si ei ca ungurii si se comporta ca si cumar fi a lor si romanii venetici.Ei ,tiganii ar trebui sa mearga in India,noi trebuie sa veghem la starea fratilor nostri romani din tara si din jurul frontierelor artificiale.Sa stie tot neamul cat primesc etniile antiromanesti fonduri banesti pentru activitatile lor,in multe publicatii.Poate ne rad iar in nas.Cine e cel ce le da? vrem sa stim.Ascultati-l pe arhiepiscopul Selejan are si el de spus cate ceva .

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s