RANDUIALA primirii la Credinta Ortodoxa a schismaticilor si ereticilor romano-catolici, ori altii

Imagini scanate din Molitfelnicul din 1992

Precizam ca aceasta randuiala se gaseste in Molitfelnicul din 1992. Actualmente, aceasta a fost scoasa de catre ierarhia filo-papistasa din BOR din toate Moliftelnicele, caci asa e politic corect, cum e si diavolul. Mai jos aveti fragmente din Slujba, cat si varianta completa pentru download:

Dupa ce vine la preot cel ce voieste sa devina drept-credincios (ortodox), preotul, avand invoire si binecuvantare de la arhiereul sau, il duce pe el la biserica si-i porunceste sa stea inaintea usilor bisericii; iar preotul, intrand in altar si imbracandu-se cu epitrahilul si felonul, iese afara in usa bisericii si, poruncind aceluia sa inge-nuncheze, il intreaba pe el asa:

Intrebare: Voiesti sa te lepezi de toata ratacirea schismaticilor si de impreuna-petrece-rea cu ei, in care ai fost pana acum?

Raspuns: Voiesc cu adevarat.

Intrebare: Voiesti cu adevarat sa fii in toate ascultator Sfintei Biserici Ortodoxe a Rasaritului si in unire cu Credinta Ortodoxa si statornic sa petreci intr-insa pana la sfarsitul vietii tale?

Raspuns: Voiesc cu adevarat.

Preotul: … Da-i lui ca, fara fatarnicie, neclintit si fara inselaciune, sa se uneasca cu Sfanta Ta Biserica, sa se scarbeasca si sa lepede toate eresurile cele pierzatoare de suflet; sa primeasca cu adevarat, sa marturiseasca si tare sa tina Credinta Ortodoxa. Uneste-l cu turma Ta cea aleasa, uneste-l cu Sfanta Ta Biserica;

Si sfarsind rugaciunea, zice: Scoala-te si te intoarce catre apus si te leapada de toata ratacirea si greselile catolice, in care ai fost pana acum.

Si, intorcandu-se catre apus, il intreaba:

Intrebare: Te lepezi de toata ratacirea si greseala adunarii catolice, in care ai fost pana acum?

Raspuns: Ma lepad de toata ratacirea si greseala adunarii catolice, in care am fost pana acum.

Intrebare: Afurisesti toate eresurile si dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu si ai adevarului, si ai Sfintei Lui Biserici?

Raspuns: Afurisesc toate eresurile si dezbinarea lor, ca pe ale unor potrivnici ai lui Dumnezeu si ai adevarului, si ai Sfintei Lui Biserici.

Dupa aceasta zice catre dansul: Intoarce-te catre rasarit si te inchina Domnului la Care ai venit. Iar el, intorcandu-se catre rasarit, se inchina pana la pamant ο data, zicand asa:

Ma inchin Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, Unuia Dumnezeu Care este in Treime sfant, nedespartit, slavit si inchinat.

Preotul zice: Binecuvantat este Dumnezeu, Care voieste ca toti oamenii sa se mantuiasca si la cunostinta adevarului sa vina; binecuvantat fie in veci. Amin. Si indata ii da lui capatul epitrahilului in dreapta, zicand: Intra in Biserica lui Dumnezeu, Care te-a departat de la dezbinarea catolica si sa stii ca te-ai izbavit din laturile mortii si din pieirea cea vesnica; sa urasti toata dezbinarea si tot eresul; calca toata nedreptatea si ratacirea eresului si schismei; cinsteste cu dreapta credinta pe Dumnezeu Tatal Atottiitorul si pe Iisus Hristos Fiul Lui si pe Duhul Sfant, unul, adevaratul, viul Dumnezeu: Preasfanta si nedespartita Treime.

SLUJBA ACEASTA TREBUIE COMPLETATA CU SFANTUL BOTEZ, CACI NU ESTE VALID BOTEZUL ETERODOX, ADICA NICI CEL CATOLIC, NICI CEL PROTESTANT.

Descarcati versiunea completa.

Cititi si: RANDUIALA – Cum se cuvine sa primim pe schismatici, adica pe papistasii care vin la ortodoxie

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

15 răspunsuri la RANDUIALA primirii la Credinta Ortodoxa a schismaticilor si ereticilor romano-catolici, ori altii

 1. Adrian.I zice:

  Catolicii nu sunt schismatici, ei sunt eretici. In molitfelnicile actuale si in chiar altele mai vechi s-a scos necesitatea botezarii lor lucru deosebit de grav. Dupa Sfantul Vasile cel mare si dupa invatatura sfintelor sinoade ale Bisericii cat si dupa invatatura altor sfinti, schismaticii au botezul valabil pe cand ereticii nu.S-au fortat termenii si catolicii au fost trecuti ca si schismatici desi notiunea de schisma presupune o desparite de Biserica fara a avea vreo erezie.Dar in molitfelnic se vorbea foarte clar despre lepadarea unor erezii catolice cum sunt; infaiblitatea papala, filioque s-au imaculata conceptie astfel cei care l-au redactat s-au contrazis singuri.Sa nu mai vorbim de confuzia care reiese din invatatura textului privind erezia personala (care poate aparea la unele persoane din interiorul Bisericii) si erezia anatematiza.S-a invocat astfel pentru cei care au fost anatematizati valabilitatea botezului datorita invocarii Sfintei Treimi, lucru hilar si mincinos pentru ca insusi anatema data asupra unei erezii inseamna ruperea totala de Duhul Sfant astfel orice lucrare a lor fiind nula.Singura cale de primire a ereticilor pe langa rugaciunile de lepadare (a ereziei) o reprezinta botezarea lor.Cei care nu-i boteaza pe eretici cad in anatemele Bisericii si fac un pacat de moarte.[canonul 46 apostolic , sinodul din 1724 de la Constantinopol s.a)

 2. blogcatalin zice:

  In rugaciunile voastre va rog sa-l pomeniti si pe adevaratul nostru Patriarh,Sfintia Sa Iustin Parvu.Sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne mai lase Patriarhul alaturi de noi.In aceste vremuri cumplite avem nevoie ca de aer de sfatul duhovnicesc al Sfintiei Sale.Va fi cumplit cand Sfintia Sa se va ridica la Ceruri…vom ramane singuri in aceasta lume plina de draci si plina de netrebnicie.

 3. Un creştin_ortodox zice:

  Sunt deacord cu Adrian

 4. Aurora zice:

  Valentin, multumesc. De acum voi cumpara si eu revista „AXA”.

 5. Bogdan zice:

  Excelenta ideea publicarii. Asteptam si alte randuieli in forma originala, daca vor fi modificate sau „uitate” de mai marii zilei.

 6. Teodor zice:

  Scuze, credeam ca va referiti la randuiala Botezarii pruncilor. Am inteles gresit. Doamne ajuta!

 7. monah Teodosie zice:

  Aceste lepadari precum si celelalte lepadari complete le puteti gasiti in Molitflnicul aparut anul trecut editat de Credinta Stramoseasca care este o copie fidela a celui de la 1834 si care se gaseste la Mrea. Petru Voda.

 8. Un creştin_ortodox zice:

  Din păcate n-am făcut încă rost de acel Molitfelnic, pentru că atunci când l-am găsit nu am avut bani să-l cumpăr, iar când am avut bani nu l-am mai găsit.

 9. Lili zice:

  Acuzati catolicii de Inchizitie.
  Si voi numiti catolicii eretici.
  Eu ce sa inteleg din asta? Sunteti Inchizitia Inchizitiei?

 10. MM zice:

  @Lili
  Inchizitia se ocupa cu omorarea celor pe care catolicii ii credeau eretici. Din cauza iezuitilor, care erau in spatele Inchizitiei, au suferit (incusiv fizic!) si romanii ortodocsi din Transilvania. Diferenta ESENTIALA este ca noi incercam sa marturisim Adevarul, din iubire. Nu sa omoram pe cineva, ci s-i dam viata. Adevarul fara iubire este inchizitie. Iubirea fara adevar este ipocrizie.
  Nu incurcati lucrurile!
  Bucurie!

 11. pr marcu zice:

  multumesc din suflet pentru material. Dumnezeu sa va ajute!

 12. MS zice:

  Sper ca nu gresesc :biserica greco-catolica este biserica unita cu Roma,nu?
  Deci greco -catolicii sunt uniatii,asadar..
  In randuiala completa se spune despre ei ca NU sunt botezati prin treita afundare (DESI botezul se faca in numele Sf Treimi) si ca trebuie,asadar,REBOTEZATI.
  Intrebarile mele ar fi;
  1.Stie cineva sigur ca greco-catolicii sunt botezati,DE REGULA,prin stropire?Pt ca in cazul care ma intereseaza pe mine botezul respectiv(gr-ca) s-a petrecut acum mai bine de 60 e ani si deci ar fi f greu daca nu chiar imposibil de verificat.
  2.Daca asa e si eu am inteles bine,atunci primirea la ortodoxie ar trebui facuta pin Botez si Mirungere pe cand daca nu ar fi asa,daca,adica,botezul gr-cat s-ar fi facut prin intreita afundare in numele Sf Treimi ar fi suficiente doar lepedarile ,marturisirea de credinta si Mirungerea.
  V-as fi recunascatoare daca m-ati lamuri,va rog!
  Doamne,ajuta!

 13. admin zice:

  @MS
  Oricum ar fi fost facut botezul greco-catolic, acesta nu are cum sa fie valid, pentru ca Duhul Sfant se pogoara doar in Biserica, cea Ortodoxa, Unica Apostolica.
  In numele Sfintei Treimi zic multi ca boteaza, cununa etc. dar ei cred intr-o treime ciuntita, nedeplina si nu cum e marturisita in Ortodoxie.
  Biserica nu are cum sa aiba mai multe trupuri, asa cum zic ecumenistii, ca ar fi biserici surori. \e o erezie ce spun ei si necinstesc Crezul niceo-constantinopolitan care zice clar Una, Sfanta si Soborniceasca Biserica, deci nu mai multe.
  Asadar, revenirea se face prin lepadari, sfantul Botez prin intreita afundare, mirungere, impartasanie.
  Domnul sa va ajute!

 14. MS zice:

  Va multumesc mult pt raspuns.
  Cel in cauza se numeste Anton.Desi s-a hotarat de ceva vreme sa faca aceasta trecere,totusi,nefiind patruns decat rational de lucrul acesta,si avnd o inima f impietrita,din cauza unei vieti traite in pacate si chiar patimi si total rupte de(orice fell de) legatura reala cu Biserica(oricare),lucrurile stagneaza.
  APARENT,principala cauza PARE a fi aceea ca nu gaseste in anturajul sau un NAS care sa fie un adevarat credincios ortodox(adica imbisericit,practicant)dar, mai degraba ,eu ced ca Dumnezeu vede ca inca „nu i-a sosit ceasul” pt aceasta…
  Asadar,macar odata de l-ati pomeni in rugaciunile fratiilor voastre pe Anton…caci la cele ale iubitului nostru parinte Iustin,stiu ca nu mai am cum sa ajung…
  Eu va spun oricum bogdaproste pt tot.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s