Baza legala care trebuie invocata de parintii ce refuza sa isi vaccineze copii

gripa-porcina-mexic2
Dupa o activitate de 15 ani ca medic, am crezut ca in acest domeniu nu ma mai surprinde nimic. Tocmai mi s-a demonstrat ca nu e asa. Culmea, acest lucru vine din partea unui alt medic…

Pentru simplitate, voi reproduce pasaje relevante din stirile care au fost sursa de inspiratie a acestui articol.

Elevele de 13 ani vor fi vaccinate impotriva HPV fara aviz din partea parintilor, a anuntat Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, la videochat-ul REALITATEA.NET LIVE.

Nu se mai cere aviz pentru vaccinare. Se va proceda ca la orice campanie de vaccinare scolara. Se anunta cu o zi inainte, iar cine este bolnav anunta ca nu se prezinta la scoala. (sursa)

In momentul in care am citit aceasta stire mi se parea ca am glisat, pe nesimtite, intr-o lume paralela, un melanj intre “1984″ si experimentele medicale naziste din lagarele de concentrare. In primul rand am verificat din nou sursa: este vorba de realitatea.net, site-ul trustului de presa Realitatea-Catavencu. Nicidecum un blog in care se promoveaza isteric fragmente din teoria conspiratiei.

Instantaneu mi-am amintit de un drept fundamental al omului, un drept fundamental al pacientului: acela de a refuza un tratament propus de medicul care il trateaza:

Pacientul are dreptul sa refuze sau sa opreasca o interventie medicala asumandu-si, in scris, raspunderea pentru decizia sa; consecintele refuzului sau ale opririi actelor medicale trebuie explicate pacientului.

— Art. 13 din Legea nr. 46/2003 a drepturilor pacientului, completata de Norma de aplicare din 7 aprilie 2004, elaborata de Ministerul Sanatatii.

M-am informat cu privire la dreptul de decizie asupra efectuarii unei interventii medicale la copii:

In ceea ce priveste minorul, caruia ii lipseste capacitatea de a consimti, trebuie tinut seama de faptul ca o interventie nu se poate efectua decat spre beneficiul sau direct si numai cu autorizatia reprezentantului legal, sau a unei alte autoritati, persoane ori instante desemnate prin lege. (sursa)

Academia Americana de Pediatrie (The American Academy of Pediatrics, AAP) a argumentat ca “intreaga doctrina” a consimtamantului informat prezinta o aplicabilitate particulara in pediatrie. In consecinta, conform AAP, consimtamantul poate fi acordat numai de catre pacientul “cu capacitate adecvata de decizie si cu imputernicire legala.

Parintii (sau alti apartinatori legali) pot acorda consimtamantul informat, iar copilului i se solicita sa-si dea acordul informat ori de cate ori este nevoie. AAP noteaza ca acordul solicitat are relevanta mai mare cand “interventia propusa nu este esentiala pentru viata copilului si/sau poate fi practicata fara un risc substantial”. (sursa)

Mi s-au confirmat informatiile pe care le stiam deja:

 1. orice pacient are dreptul de a refuza un tratament sau procedura medicala;
 2. orice tratament sau procedura medicala care se acorda unui copil se poate realiza numai dupa ce s-a obtinut consimtamantul parintelui.

Si totusi, in Romania de vis in care traim, aceste drepturi exprimate clar in lege sunt considerate nerelevante de catre un secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Sincer sa fiu, chiar nu ma intereseaza ce intentioneaza respectivul functionar de stat sa-mi impuna, eu voi refuza activ orice atingere a drepturilor mele si ale copilului meu. Pentru ca am o fetita de 13 ani care se incadreaza in segmentul vizat de campania de vaccinare a Ministerului Sanatatii.

Apropo de campanie:

DECIZIE. Parintii fetitelor de clasa a VI-a si a VII-a vor participa la un sondaj privind vaccinarea contra HPV, comandat de Ministerul Sanatatii.

Daca jumatate dintre cei o mie de parinti chestionati vor fi de acord sa isi vaccineze fetitele si inteleg in ce consta imunizarea, MS va incepe campania de vaccinare. (sursa)

Aparent, aceasta stire arata o stupizenie de nedescris a factorilor de decizie din Ministerul Sanatatii. A declansa o campanie de vaccinare in functie de un sondaj (de opinie!) efectuat in randul populatiei este ca si cum ai decide ce tip de aripi sa montezi unui avion cu reactie facand un sondaj de opinie in randul florarilor. Sper sa nu se supere florarii pe mine, dar cred ca informatiile pe care le detin despre aerodinamica si design in aviatie nu sunt suficiente pentru a construi un avion care sa zboare cu succes.

Din pacate nu e vorba de stupizenie, ci de o politica focusata de a forta populatia sa accepte un anumit tip de vaccinare.

E suficient sa faceti un surf lejer pe net si veti vedea o multime de bannere care promoveaza vaccinarea contra HPV, este suficient sa va plimbati in oras si sa vedeti bannere publicitare care duc o campanie agresiva de sustinere a acestui vaccin. Aici e vorba de interese financiare majore, care sunt instrumentate abil, pe diferite canale, inclusiv pe cele oficiale.

Sunt medic si va spun cu sinceritate: recunosc eficienta unor anumite tipuri de vaccinuri. Fata mea a facut setul de vaccinuri obligatorii (DTP-difterie, tetanos, pertusis; poliomielitic, hepatita B etc.).

In schimb am refuzat categoric vaccinarea contra HPV din motive clare:

 • este un vaccin nou, aparut de cativa ani, la care nu se cunosc efectele secundare ce pot aparea pe termen lung;
 • Gardasil (vaccinul contra HPV) produce pe patru ori mai multe decese decat celelalte tipuri de vaccinuri (sursa);
 • campania americana de vaccinare cu Gardasil-Silgard a produs 19 decese in 2007 si 28 de decese in 2008 (sursa);
 • FDA (Food and Drug Administration), institutia care se ocupa cu avizarea medicamentelor in SUA, a documentat 6723 de cazuri adverse la injectarea cu Gardasil din care 1061 au fost considerate serioase iar 142 au fost considerate a fi amenintat viata persoanei vaccinate (sursa);
 • sunt o multime de inregistrari video pe internet cu declaratii ale victimelor efectelor adverse ale acestui vaccin, adolescente si preadolescente la care s-a administrat Gardasil (vezi lista de resurse de la sfarsitul articolului).

Ia mai gandeste-te...

 

Privind lista de mai sus, ca parinte in primul rand si ca medic in al doilea rand, ma ingrozesc. Nu sunt dispus sa expun fata mea unor asemenea riscuri. Sunt constient de riscurile unei infectii cu HPV si de complicatiile acesteia, dar riscul poate fi redus pana la disparitie prin metode de bun simt, printre care o viata sexuala de cuplu, normala, in opozitie cu o viata sexuala libertina, cu mai multi parteneri. Acesta este mesajul pe care il transmit fetei mele.

Va intrebati, probabil, de ce a aparut un asemenea articol intr-un site de dezvoltare personala cum este Empower.ro. Motivele sunt mai multe, pentru ca rezultatul unei preocupari constante pentru dezvoltarea personala inseamna:

 • curajul sa-ti aperi drepturile;
 • capacitatea de a te lupta pentru tine si pentru cei dragi;
 • inclinatia de a condamna public o nedreptate, o constrangere care ti se impune, din partea statului sau a oricarei structuri organizationale;
 • dorinta de a informa oamenii despre pericolele care ii ameninta (pe ei sau pe copii lor).

Sunt sigur ca voi, cei care cititi aceste randuri, simtiti ca si mine. Sunt sigur ca, indiferent daca aveti sau nu copii, sunteti revoltati de modul in care se incearca sa ni se nege drepturile legale. Sunt sigur ca simtiti nevoia sa faceti ceva.

1. Transmiteti mai departe acest mesaj!

 • Recomandati acest articol (copiati adresa URL din browser) prietenilor si cunoscutilor vostri. Luati lista de adrese de email pe care o aveti si trimiteti tuturor link-ul spre acest articol sau copiati articolul in corpul mesajului.
 • Rugati prietenii vostri sa faca acelasi lucru, pentru a transforma acest mesaj intr-unul viral.
 • Daca aveti un blog, scrieti un articol in care puneti link-ul spre articolul de fata.
 • Daca aveti un cont de Facebook sau de Twitter, puneti un scurt mesaj cu link spre acest articol.
 • In orice discutie legata de subiectul de fata, nu stati pasivi, incercati sa dati informatia mai departe!

2. Daca sunteti parinti, organizati o miscare de rezistenta la scoala copilului vostru.

 • Informati copilul sa refuze orice vaccin pana nu va dati acordul scris.
 • Vorbiti cu parintii din clasa pentru a organiza o sedinta in care sa dezbateti problema vaccinarii si a necesitatii acordului scris din partea parintelui.
 • Organizati o intalnire la nivel de scoala cu toti parintii pentru a discuta aceasta problema.
 • Initiati semnarea unei declaratii comune a parintilor si a comitetului de conducere al scolii in care aratati ca refuzati orice vaccinare a copiilor inainte de a fi informati si de a semna o declaratie de acceptare din partea parintilor.

Sursa
http://www.empower.ro/sanatate/romania-tara-de-vis-vaccinarea-anti-hpv-a-copiilor-fara-acordul-parintilor/

Acest articol a fost publicat în anti-vaccin și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

22 de răspunsuri la Baza legala care trebuie invocata de parintii ce refuza sa isi vaccineze copii

 1. VELA GHEORGHE zice:

  DREPTURILE si LIBERTATILE si PREROGATIVELE pe care le au atat copii, cat si parintii, cat si unii si altii impreuna, IN FATA AUTORITATILOR STATULUI si in raporturile lor cu autoritatile statului, atunci cand se pune problema ACCEPTARII sau REFUZARII unei masuri si dispozitii luate si ordonate de autoritatile statului, cum este aceasta a VACCINARII OBLIGATORII, ( si care masuri pot afecta negativ interesele si drepturile si sanatatea si integritatea persoanei si fiintei umane) sunt reglementate si de urmatoarele acte normative:

  I. CONSTITUTIA ROMANIEI:

  -Art. 34, alin.(1);

  II. CODUL FAMILIEI:

  – Art. 1, alin. (5);
  – Art. 97, alin. (1);
  – Art. 101,
  – Art.114,
  – Art.123,

  III. DECRETUL 31/1954, privitor la PERSOANELE FIZICE si JURIDICE:

  – Art. 6, 7, 8, 9 si 11,

  IV. LEGEA Nr. 272/2004, privitoare la PROTECTIA SI PROMOVAREA DREPTURILOR COPILULUI:

  – Art. 8 pana la 46, si retin atentia in mod deosebit ART: 23, 24, 29, 31, lit.c si d., si 32, din acest important act normativ,

  V. LEGEA Nr. 46/2003,care reglementeaza DREPTURILE PACIENTULUI:

  – ART. 11, 12, 13 si 16, din aceasta lege.

  Exista de asemenea si reglementari internationale, cu privire la care vom face refereri in curand!

  E bine daca vizitatorii si cititorii acestui blog, ar citi si cele scrise si comentate pe aceeasi tema pe urmatorul blog:

  http://www.razbointrucuvant.ro/2009/10/29/fascism-medical-streinu-cercel-apasa-cu-toata-puterea-butonul-de-panica-porcina-si-ameninta-cu-vaccinarea-anti-hpv-fara-avizul-parintilor/comment-page-1/#comment-29433

  Doamne ajuta!

 2. eufrosin zice:

  Cei trei pasi practici de urmat pentru a evita vaccinarea copiilor Dvs. sunt aici, complet cu formularul tipizat:

  http://eufrosin.wordpress.com/2009/10/28/atentie-vaccinarea-fortata-in-romania/

 3. vladp9 zice:

  intrebare:

  de ce am refuza vaccinul, avand in vedere ca infectia poate fi letala?

  un apropiat care s-a intors din Londra a stat cateva zile bune in pat pe modafen. ma gandeam ca o fi prins ceva de acolo. din fericire a dat rezultate. dar voi ati refuza daca alternativa e moartea? de ce?

 4. Ar trebui sa ne trezim si sa actionam pana nu e prea tarziu. Doamne Ajuta!

 5. Daniela zice:

  Este firesc sa avem dreptul sa spunem „da” sau”nu”.
  Nu stiu de ce multi dintre concetatenii nostrii sunt foare incantati de tot ce este gratuit,daca aud acest termen parca nu mai gandesc…Pacat….
  Oare romanii au ajuns sa nu mai aiba putrea de a refuza nimic…Nu doresc sa cred acest lucru…Romanii au fost un popor demn!
  Eu,ca parinte ,nu pot fi de acord cu aceasta campanie”fortata”!Motivele sunt foarte bine explicate de d-nul doctor care a scris acest articol.
  Doresc sa stiu mai multe despre campania de vaccinare impotriva gripei porcine.

 6. Vasile Ungureanu zice:

  ….d-l „strein” de neam si tara sa faca bine sa-si dea DEMISIA…

 7. stefan zice:

  am copil si cand era mic am mers la medicul de familie si i s-au administrat mai multe vaccinuri la termene stabilite! ma intreb si eu! daca tot e o mare conspiratie, ar fi greu sa le introduca ceva sau sa schimbe formula vaccinurilor respective? vom ajunge sa ne impotrivim si acelor vaccinuri? deja sunt persoane care vehiculeaza astfel de idei! pana la urma, pentru cei care au copii mici, poti sa optezi daca sa vaccinezi copilul sau nu? nu cred! te cheama la o data fixata cand desface un flacon pt mai multi copii si gata treaba! Iehovistii parca au ceva reguli in sensul asta, nu le stiu exact

 8. idee zice:

  de ce are Rom. numarul cel mai mare de decese prin cancer de col?
  Suntem capabili sa stapanim comportamentul sexual al fetelor noastre?Glumiti desigur.
  De ce nu a murit nimeni in anii in care vaccinul se face contra cost?

 9. Nelutu zice:

  Cred ca vremea vorbelor frumoase a trecut din moment ce ni se impune un anumit vaccin!Asa ca propun cu toata seriozitatea ca,in cazul in care medicii vin la scoala sa vaccineze fetele,sa-i imobilizam si sa le administram lor cite o doza de vaccin si apoi sa ne deplasam si la domiciliile lor,sa le vaccinam fortat familiile si apoi sa vedem daca mai au curajul sa ne impuna sa ne ucidem copiii!!!NAZISTI NENOROCITI,lasati-ne copii in pace daca nu vreti sa faceti cunostinta cu puterea poporului pe care voi il batjocoriti!!!Pe ei fratilor si administrati-le o lectie de comportament civic pe care sa nu o uite toata viata!!!

 10. Teacher zice:

  Chiar daca vaccinul ar avea efecte benefice asupra copilelor de 12, 13 ani, trebuie sa ne impotrivim acelora care nu ne dau posibilitatea sa alegem ce e bine si ce nu e bine pentru copiii nostri.

 11. Aurora zice:

  Sigur ca trebuie sa ne impotrivim vaccinarii fortate sau viclene pe care vor sa ne-o aplice elitele clapauge.
  Am insa o rugaminte: cei care scrieti aici alegeti-va niste pseudonime mai rezonabile, nu ca cel de la pozitia 4, caci este indecent si compromite acest blog minunat care ne da posibilitatea sa ne exprimam liber si sa comunicam unii cu altii.

 12. haiduc zice:

  Urmariti aici adevarul despre Vaccinul Gripei Porcine si efectele sale asupra organismului. Cine accepta acest vaccin, accepta de buna voie sa moara sau sa-si omoare copiii. Romani, REFUZATI acest vaccin.

  Adevarul despre Vaccinul Gripei Porcine

  Doamne ajuta.

 13. Pingback: Refuzati vaccinarea!!! « VORBE INTELEPTE

 14. Boţa Ilie zice:

  Gripa aviară,
  A apărut într-o dimineaţă …şi a dispărut într-o seară.
  …Iar din vaca nebună şi din gripa aviară … a rezultat porcul cretin.
  Gripa scofolitică este episodul 2 de la gripa aviară ,… (ăsta-i un film serial de tip Elodia).
  ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
  Pe primul loc în lume ca profitabilitate este industria armamentului.
  ..Iar tot la capitolul profit , Industria farmaceutică este pe locul 2 .
  Pe vremea mea am învăţat la lecţia de Biologie că :
  -Există o specie de insecte , care atunci când se înmulţesc prea mult şi se cam prea înghesuiesc şi nu mai prea mai au ce mânca ,…atunci ele secretă o substaţă chimică otrăvitoare , şi astfel majoritatea dintre ele mor.
  Cam prea seamănă între ele aceste două feluri de războaie chimice.
  ::::::::::::::::::::::::::::
  În al-2-lea război mondial doi evrei au reuşit să evadeze de la Auschwitz ; apoi ei au ajuns la organizaţia evreiască din Slovacia ,… dar când le-a spus ălora ce se întâmplă acolo : adică când le-a explicat cum funcţionează : „procesul tehnologic al morţii” al camerelor de gazare şi al crematoriilor , nimeni nu vroia să-i creadă .
  Acum istoria se repetă.
  =Numai micile secrete trebuie păstrate cu grijă , cele mari se păstrează singure prin incredulitatea publică= …..a zis odată cineva / care gândea.
  ::::::::::::::::::::::::
  Deocamdată încă nu ştiu cum se poate rezolva problema cu peRFID-cipurile ,.. dar asta cu vaccinul ăsta otrăvit şi anapoda e destul de simplu de rezolvat :
  Deşi pare paradoxal , aici CORUPŢIA din România ne ajută la rezolvarea problemei:
  -Te duci la doctorul cu pricina , îi dai vre-o 10…20 de lei , şi-l pui ca în locul copilului să vaccineze o bucată de cârpă , un burete , chiuveta sau altceva de genul ăsta ,… iar pe copil să-l înţepe doar cu acul gol , ca să se vadă înţepătura şi să se vaite puţin copilul … ca să nu ştie să-l pârască la nimeni pe doctor.
  Şi cred că cu câte un pic de inventivitate tipic românească …v-om găsi soluţii (cel puţin de amânare şi tărăgănare la nesfârşit) şi la celelalte drăcovenii de genul ăsta.
  :::::::::::::::::::::::::::::::
  Pe vremea mea (adică acum 35 de ani) am învăţat la şcoală că conţinutul de oxigen din atmosferă este de 21% ,…. acum el a ajuns la 18% iar în marile oraşe a scăzut sub 16%.
  Un mare biolog al secolului 20 , (contemporan cu Albert Einstein şi recunoscut şi admirat de acesta) , a ajuns la concluzia că lipsa oxigenului este cauza nr. 1 al apariţiei cancerului , iar celelealte cauze sunt abia pe locul 2.
  Acum câteva mii de ani (nu milioane de ani) oxigenul din atmosferă era de 38% (s-a găsit asta în gheaţa de la poli).
  În fiecare moment în aer sunt în medie câte 5 000 de avioane cu reacţie ,.. că de automobile , vapoare ; că de procesele industriale sau de încălzirea locuinţelor … ce să mai zic.
  Dacă facem un pic de aritmetică : -Cum că în ultimi 35 de ani s-a consumat un procent de oxigen în 10 ani ,… rezultă că pentru cele 18% ce-a mai rămas ne ajung 200 de ani ca să-l terminăm ,… şi asta cu pădurile ce încă mai există …. nu cu cele pe care le vom tăia şi în final le vom pune pe focul care arde cu oxigen.
  Peste 200 de ani o să tot frecăm degeaba băţul de chibrit ,… că nu el se va mai aprinde.
  Sau poate pe atunci nu va mai exista nimeni ca să frece băţul de chibrit !!???
  :::::::::::::::::::::::::::::
  Sau încă una pe termen foarte lung:
  -Dacă s-ar înmulţi populaţia pământului în ritmul actual :
  -Peste 7 000 de ani ar fi : =100 de locuitori pe metrul pătrat= şi asta inclusiv pe suprafaţa mărilor şi a oceanelor + cei doi poli geografici.
  (Mulţi , mulţi , da proşti …cum bine zis-a Lăpuşneanu ; …..şi mama proştilor e mereu gravidă).
  Habar-n-am cum va arăta pământul peste 7 000 de ani ,… dar precis acest lucru nu se va întâmpla.
  Dinozaurii au domnit , au mâncat şi s-au kkt timp de 100 de milioane de ani ,… dar n-au reuşit să distrugă atât mediul înconjurător , pe cât a reuşit Homo Sapiens în ultima sută de ani,.. şi ăsta nu-i decât începutul dezastrului ecologic … iar pentru ce va urma de acum încolo : vezi şi Apocalipsa lui Ioan.
  Concluzie finală :
  -Deci mulţi iubiţi şi stimaţi fraieri : -Poftiţi cu toţii la vaccinat ,… că altfel o să ne înmulţim aiurea !!!

 15. dorica_vasile zice:

  eu m-am ingrozit …

 16. clarozmarin zice:

  Intai sa ne faca dovada ca a functionat in occident, daca tot l-au cumparat de acolo.. Sau si-au luat deja comisioanele, ce mai conteaza viata copilelor noastre. Se vehiculeaza ca in Romania sunt cele mai multe cazuri de cancer de col uterin, de ce nu se leaga de educatie, de faptul ca fetitele invata intai sa faca sex (de multe ori neprotejat) si apoi sa citeasca, De unde stim ca nu-iu manipulare ca sa fim obligati sa folosim vaccinul? Ar trebui sa vina cui statistici clare, de genul: in Europa se foloseste acest vaccin de atatia ani, si de atunci rata imbolnavirilor a scazut cu atata…
  Cu vaccinul antigripal e alta poveste, acel anu a fost nici macar testat.. vor sa fim noi cobaii Europei.

 17. Nu vi se pare ciudat ca tocmai acum inainte de alegerea presedintelui s-a initiat impulsiv aceasta campanie pentru vaccinare?
  Oare, noi romanii, sanatatea noastra, nu au fost vandute contra unor promisiuni, anume ca va fi sustinut prin orice mijloace, ca sa iasa din nou presedinte?
  Eu cred ca toate se leaga si va spun ca nu este o teorie a conspiratiei.

 18. darkdalia zice:

  si eu am ramas uimita de tot ce se intampla. De la criza economica mondiala, la alegeri prezidentiale in Romania, totul pare insignifiant fata de ce se intampla acum cu gripa porcina. Mi-e groaza sa mai merg cu autobuzul, in mall sau la facultate. Si daca acum o saptamana vroiam sa ma duc sa imi cumpar vaccinul, acum nici nu ma gandesc la asa ceva, dupa cate am citit si am vazut.

 19. vrăji zice:

  bun…si cum sta treaba cu vaccinul contra gripei porcine?ma ingrozeshte gindul ca vom fi cobai si in acest experiment. e adevarat ca incepe o campanie de vaccinare a copiilor?ireal…

 20. darkdalia zice:

  nu intru la categoria minori, dar intru la categoria studenti. si din cate se pare, se planuiesti vaccinarea studentilor si a elevilor la sfarsitul lunii noiembrie. chiar as vrea eu sa vad politia cu seringa dupa mine … de buna voie, nu am sa fac vaccinul. In cel mai rau caz, sa ma exmatriculeze si gata. si daca stam si ne gandim mai bine, este o mica carte acolo care se cheama constitutie… parca zicea ca avem si noi ca oameni niste drepturi inalienabile…sau poate visez eu ca inca mai exista drepturi cetatenesti in romania .

 21. Nea Costache zice:

  Este o adevarata isterie acum, cea privitoare la vaccinarea impotriva gripei porcine. Multitudinea de informatii, totusi, fac sa devenim mai sceptici in eficacitatea acestor vaccinuri, in ciuda mediatizarii excesive din mass-media si a forurilor superioare medicale. am scris si eu aseara pe logl meu despre acest subiect si daca aveti timp, aruncati o privire:
  http://www.neacostache.com/2010/01/11/vaccinul-antigripal-daunator-sau-nu/
  O zi frumoasa!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s