Patriarhia Romana este de acord cu Sodoma ?

Patriarhie-Rom-blog-782658

Stim ca in perioada 18-24 mai 2009, au loc manifestatii ale homosexualilor, ce se vor incheia cu parada lor de pe 23 mai. Patriarhia Romana a primit mai multe sesizari de la organizatii non-guvernamentale, crestine sau civice pentru a adopta o pozitie de sanctionare a acestor expuneri ale rusinii in fata copiilor nostri. Pana acum nu au dat nici un raspuns. Aceste lucruri nu fac cinste traditiei si credintei ortodoxe a poporului roman, dar cei mai putin deranjati de asemenea pericole sunt reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane, care de fapt ar trebui sa fie primii care sa ceara interzicerea lor. Ce sa credem prin asta ?

1. Este din cauza fricii de a nu deranja oficialitatile ce au aprobat aceste parade ?

2. Nu vor sa deranjeze pe unii sponsori, dintre care ar putea fi si gay ?

3. Au ascultare de la masoni, ce vor sa distruga familia traditionala ?

4. Sunt slujitori ai antihristului si duc la indeplinire planurile lui satanice ?

Sa auzim o voce de episcop, de mitropolit, de patriarh care sa boicoteze aceste parade ale homosexualilor si sa iasa alaturi de popor in strada pentru a protesta fata de atacurile murdare ale statului antihristic in care traim.

De nu se va ridica nici unul dintre acestia NEVREDNICI SUNT TOTI de slujirea ce o fac !

Sa va certe Domnul pe voi care nu dati ANATEMA pe homosexuali, pe masoni si pe toti slujitorii lui antihrist !

SA FIE TACEREA UN ACORD FATA DE HOMOSEXUALI ?!

cititi si : SCRISOARE DESCHISA adresata Primarului Geeral al Capitalei, Sorin Oprescu: Opriti perversiunea homosexuala stradala! Faceti Referendum!

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM, Pentru normalitate și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

48 de răspunsuri la Patriarhia Romana este de acord cu Sodoma ?

 1. anti UE zice:

  Bifati toate cele 4 raspunsuri !

 2. Anca zice:

  Poate se mai gandesc si cei de la razboi ca acum ar fi momentul sa se arate ‘marturisitori’ ierarhii nostri si sa nu se mai grabeasca sa ii categoriseasca asa la prima pastorala mai calduroasa.

 3. Vornicu zice:

  totusi nu e primul an in care se desfasoara parada gay, de ce tocmai acum atat tam-tam impotriva lor?

 4. Mioara zice:

  @Vornicu
  Nu este primul an în care se face tam-tam impotriva paradei…în fiecare an se cere ca măcar o voce mărturisitoare sa se ridice din rândul ierarhilor nostri, care sa strige impotriva acestei uraciuni care aduce mania lui Dumnezeu asupra noastra. Si in fiecare an aceeasi tacere apasatoare…din pacate.

 5. doi nebuni zice:

  Aceste intrebari de mai sus sint si raspunsuri!!! Credem ca un lepros nu ride de alt lepros! De-aici putem concluziona ce pastori crestini avem si cit de mult respecta sfintele canoane si pe insusi HRISTOS!

 6. anti UE zice:

  In anii trecuti, parada homosexualilor se desfasura in 2-3 ore , dintr-o singura zi. Acum se intinde pe mai multe zile, iar pe viitor vor cere tot mai multe. Daca in trecut Patriarhia abia schita cate un protest anemic, acum se face ca ploua. In ziarul lor „Lumina” este elogiata tehnica digitala si inteligenta artificiala (vezi numarul 111/19. mai a.c.), Uniunea Europeana este pusa, in fiecare numar la rang de cinste. In general mijloacele de informare ale Patriarhiei prezinta o lume ireala, un rai pe pamant. Toate-s bune si frumoase, Biserica se modernizeaza si se dezvolta si nu este amenintata de nimeni si de nimic. Se construiesc multe biserici, se renoveaza altele, se da mancare si se asigura asistenta de toate felurile la defavorizati. Toti se imbata cu apa rece si se desfata de limba de lemn din „Lumina”. Cele pamantesti au luat locul celor ceresti… Oare ce va urma ?

 7. Antonia zice:

  Dumnezeu sa-i lumineze si sa ne lumineze. Pentru pacatele noastre si pentru ale lor vom suferi cat de curand, caci pedeapsa lui Dumnezeu nu va intarzia.

 8. vali zice:

  Sa zicem pentru dinsii „Doamne miluieste”! ….
  Nu va grabiti cu aruncatul pietrelor, au mai fost luari de pozitie, daca ati ascultat cuvintul de Pasti al Mitropolitului Teofan ati putut remarca acolo tocmai un apel la normalitate, la faptul ca familia traditionala este atacata in structurile ei fundamentale….dar aici este curtea Patriarhiei…Bucurestiul, de..
  Un singur lucru ne-a mai ramas sa fugim ca Lot din Sodoma si Gomora si sa nu privim inapoi ca sotia sa…si sa ne plingem pacatele noastre si viitorul copiilor nostri, este cumplit pentru ei. Multumesc Lui DUmnezeu ca nu sunt copil in zilele astea si ma rog sa imbatrinesc cit mai repede, deja se contureaza o lume din care va lipsi cu desavirsire bucuria adevarata de a trai. Sf Antonie zicea „va innebuni lumea fiilor la vremea de apoi. Iar cei care vor fi nebuni vor zice de ceilalti ca sunt nebuni si ii vor omori..”
  …poate ma va ierta Dumnezeu mai repede…
  Iertati!

 9. Andrei zice:

  aceasta luare de pozitie trebuia sa se intample cu mult timp in urma. nu sa astepte pana in ultimele zile. cum vegheaza ei asupra valorilor noastre de credinta si de neam??? mare lucru ar fi sa aflam ca o parte din fonduri pentru actiunile patriarhiei vin de la organizatorii marsului pederastru, prin care si organizatia soros.

 10. Costel zice:

  e clar o alta ramura a ecumenismului.. cum nici catolicii, nici protestantii nu sanctioneaza astfele de manifestatii imorale, la fel s-a hotarat sa procedeze si patriarhia romana, ca sa fie in acelasi duh ecumenist. Am vazut ca zilele acestea patriarhul are alte preocupari, precum discutii cu reprezentantii Consiliului Mondial al Bisericilor( gloata cea mare a tuturor apostatilor de la dreapta credinta).

 11. amurgul zice:

  Corb la corb nu-si scoate ochii.

 12. Saurian zice:

  @admin: nu credeţi că faceţi din ţânţar armăsar şi provocaţi sminteală? Văd că întreceţi măsura.

  Ce e Biserica? Organizaţie pământească? Să iasă în stradă? Biserica primilor creştini ieşea în stradă că sunt nedrepţi idolatrii şi nu le respectă drepturile lor? Nu. Dar ce făcea? Se ruga fără ştirea nimănui.

  Biserica e Împărăţia lui Dumnezeu nu Împărăţia lumii acesteia. Dacă Biserica şi ierarhii cât de cât mai sunt cu DUmnezeu atunci nu voi ieşi în stradă ci se vor ruga în biserici. Spunea foarte frumos şi Danion Vasile deşi de multe ori şi omul acesta creează multă sminteală: „La drac nu îi este frică de manifestaţii în stradă!!!”.

  Asta arată că mai există sacralitatea în Biserica noastră Ortodoxă deşi toţi lovesc în ea printre care şi fii ei, anume faptul că îşi asumă condiţia de instituţie divină ce nu are nimic din lumea asta şi se pune pe rugăciune. Spunea foarte frumos păr Constantin Necula: ar fi mai de preferat să organizăm în fiecare an o duminică a homosexualilor în care toţi să intre în biserici şi să se roage pentru homosexuali. Ar fi mai de folos decât aceste manifestaţii care sunt puse conform teoriilor conspiraţiei tot de masonii voştri.

  Spunea undeva în Psaltire: „Vai de cel ce se încrede în oameni!” Vai de noi care ne încredem în drepturile astea pământeşti pentru a schimba răul în lume în loc să ne punem cenuşă în cap şi să cerem milostivirea lui Dumnezeu.

  P.S: Din ce ştim deja a dat un comunicat de mult Patriarhia despre homosexuali şi incest dar văd că nimeni nu a avut urechi să audă. Iar dacă se trezeşte cineva să mă facă visător din cauză că îndrăznesc a avea încredere în ierarhi deşi toate bârfele şi gândurile omeneşti arată că nu sunt demni de încredere atunci să nu se mai obosească. Să lăsam pe Hristos Judecător.

 13. Petru Cotea zice:

  i-as adresa urmatoarea intrebare patriarhului : Esti sau nu homosexual? Care sunt motivele pentru care nu spuneti un NU clar homosexulaitatii?

 14. john zice:

  Saurian ai dreptate pina la un punct.
  Trebuie sa ne ferim ca de foc sa ne criticam ierarhii. Totusi exista o limita. De ce credeti ca in Grecia, care este din 1981 in UE, nu se fac nici acum parazi ale homo in timp ce in Romania proaspat democratizata si intrata in UE se intimpla asta? Ia ghici?

 15. mihaela zice:

  @saurian
  ce tot atat linguseala fata de ierarhia aceasta vanduta? s-au adresat si altii mult mai cu piosenie si cu plecaciuni, dar in zadar. Vanzatorii astia trebuie luati cu parul si dati afara din Biserica! Nu vedeti luxul in care se scalda? De unde atatia bani, daca nu de satana, caruia ii slujesc.

 16. razvan zice:

  fratilor, si eu sunt de parere ca saurian are dreptate, dar doar pana la un punct…punct atins foarte repede! sau mai bine zis, ar avea dreptate intr-un anumit context, context care in momentul de fata nu mai este de actualitate…

  Biserica primilor crestini, respectiv primii crestini erau in cu totul alt context…
  mai mult, nu cred ca a trait saurian in primele veacuri dupa Hristos, ca sa stie el exact ce si cum faceau primii crestini…si fii sigur frate, ca nu numai se rugau ei, ci marturiseau din tot sufletul pe Hristos…daca ar fi facut cum zici tu, adica daca s-ar fi rugat fara stirea nimanui, nu ar mai fi murit atatia dintre ei prietene, nu ar mai fi fost atatia mucenici…ma cam faci sa rad cu argumentul tau…tocmai, ca primii crestini au murit pe capete marturisind si fiin pentru aceasta ucisi si torturati in toate felurile de inchinatorii la idoli…

  si referitor la judecata ierarhilor…fratilor, treziti-va…acestia nu mai sunt de mult ierarhi, sunt cazuti din drepturi…ok, gresesti o data, fara intentie poate, gresesti de doua ori, de trei ori, te faci ca ploua cu pasapoartele, te faci ca nu e nimic in ordine cu ecumenismul…hai, poate poate te pocaiesti, dar „ierarhii” astia nu se mai opresc…

  mai fratilor, dar Sfantul Nectarie, dar Episcopul Averchie Tausev, oare se incredeau ei in oameni fratilor?! pai acestia (si multi altii) au fost extrem de vehementi la apostazia din lume…
  Sfantul Nectarie, desi un adevarat Sfant, care nu a judecat si nu a protestat niciodata pentru nedreptatile care i s-au facut, l-a criticat pe Patriarhul Meletie Metaxakis pentru ecumenismul sau si pentru directia gresita in care ducea Biserica Ortodoxa Greaca…a criticat in mod deschis catolicismul si a aratat ca este eretic…

  iar Episcopul Averchie, in duhul Sfintilor Ignatie Briancianinov, Teodor Studitul, Ioan Maximovici, a criticat extrem de dur si de des apostazia si pseudo-ortodoxia si ecumenismul!

  acesti Sfinti ai Bisericii noastre au criticat bubele Bisericii pseudo-ortodoxe extrem de dur, fiind foarte duri si referitor la ierarhii Bisericii acolo unde a fost cazul, aratand destul de clar apostazia acestora…

  deci aici nu mai e vorba de judecat-nejudecat fratilor, e vorba de a MARTURISI….pai mai fratilor, ce facem, ne lasam calcati in picioare, pur si simplu?! ne lasam batjocoriti?! duhul asta de moliciune, de dragoste si toleranta fata de eretici si apostati, politically-corect, este uraciune in fata lui Dumnezeu! nu vreau sa dau iar clasicul exemplu cu Sfantul Nicolae si Arie, sunt o multime de alte exemple de acest fel de-a lungul istoriei Sfintei noastre Biserici, care ne arata ca, atunci cand e cazul, trebui marturisit si taiat in carne vie!

  pai cum ar fi fost ca Sfantul Nicolae sa apara in piata publica si sa indemne la iubire fata de Arie?! adica de fapt, iubire fata de Arie da, dar nu fata de erezia lui! fiti siguri ca pe Arie l-a iubit mai mult decat se iubea el insusi, s-a rugat pentru el, dar cand a vazut ca treaba devine extrem de periculoasa si prin erezia lui, Arie risca sa piarda multi dreptcredinciosi, i-a tras o sfanta scatoalca…

  a tacea acum si a indemna la toleranta si dragoste fata de apostati si de apostazia lor (venind vorba, asta nu e iubirea aceea placuta lui Hristos, ci miroase urat de tot a ecumenism si iubire de antihrist) nu ne face cinste si fiti siguri ca aceasta atitudine nu ne duce spre mantuire…

  si referitor la „sacralitatea” din Biserica Ortodoxa, reprezentata de Daniel, Andreicut, Calinic Argeseanul, Tomitanul sau Corneanu si altii ca ei (cel putin asa inteleg eu din ce spune saurian), care prin acestia „isi asumă condiţia de instituţie divină ce nu are nimic din lumea asta si se pune pe rugaciune”…fratilor, nu stiu daca sa rad sau sa plang…

  se pun ei pe rugaciune, dar pe rugaciune ecumenista, eventual pe rugaciuni din alea negre…

  inca ceva scurt, referitor la BOR si ecumenism…cautati „institutul ecumenic din bossey”, elvetia, unde director este acum un preot ortodox roman, Ioan Sauca, uitati-va la poza lui, si spuneti-mi cu cine seamana mai mult, cu un preot traitor ortodox, sau cu un politician din parlament…ei, fratilor, si la acel institut a lucrat si „preafericitul” Daniel…sa ne mai mire ceva?!

  Doamne iarta-ne si ajuta-ne sa ferim de apostazie si sa Te marturisim pe tine in toate zilele si in tot ceasul!

  referitor la judecarea

 17. vorks zice:

  Nu se face un protest si impotriva negrilor? [ironie]

 18. Un om care iubește dreptatea zice:

  @Saurian sau… sauron
  Lucrezi la patriarhie, sau pe la vreo mitropolie și ca orice șopârlă securisto – masono – comunistă ți-ai propus să ne speli creierele, pe internet.
  O țară întreagă vede că împăratul este gol, numai tu încerci să ne convingi de ce straie frumoase poartă el.
  Ne spune un sfânt ce fel de vremuri trăim noi astăzi.
  Ne vorbește, ne prorocește, Sf. Pahomie, (cel pomenit duminica trecută), despre „întunecimea nepăsării”, ce va domni în zilele noastre.
  Ne vorbește despre păstorii, care prin acțiunea și fapta lor, vor spori peste măsură puterea celor trândavi, leneși și nepăsători, față de cei buni și drepți.
  Ne vorbește despre cei puțini buni și drepți care vor trăi „pe un pământ nenorocit” stăpânit de cei neînțelepți și răi.
  Ați spălat creierele la marea masă de credincioși, cu acest principiu al ascultării, rău tălmăcit și din cale afară de păgubos aplicat pentru ortodoxie, dar pus în slujba profitorilor.
  Ascultarea se face în primul rând față de dreapta credință, și nu față de tagma ecumeniștilor și a profitorilor.
  La fel și cu judecata, pe cel ce nu se face părtaș cu nemernicia, îl acuzați că se pune în locul Judecătorului.
  Veți vedea la Judecată pedeapsa pentru cei ce spală creierele și vor să facă din creștin un zombi orb și nepăsător la nemernicie.
  „Întunecimea nepăsării”, proorocită de Sf. Pahomie, domnește pe Dealul patriarhiei și radiază-n țara întreagă.
  Împăratul întunericului, Sauron, domnește la noi, în pace.

 19. Doamne ajuta!
  Vedeti si
  http://victor-roncea.blogspot.com/2009/05/scrisoare-deschisa-catre-sfantul-sinod.html
  Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane
  Consiliului Consultativ Etico-Juridic al BOR

  Preotilor, monahilor si monahiilor Romaniei

  P A L A T U L P A T R I A R H I E I
  ALEEA DEALUL MITROPOLIEI 25, 040163 BUCUREŞTI IV, ROMÂNIA

  Prea Fericite Parinte Patriarh,
  Inalt Prea Sfintiti Parinti,
  Prea Sfintiti Parinti,
  Prea Cucernici si Prea Cuviosi Parinti,

  Hristos a Inviat!

  Incepand cu luna ianuarie a anului acesta, Romania se confrunta cu o avalansa de agresiuni anti-crestine si, in special, anti-ortodoxe. De la incercarea Statului de insemnare biometrica a fiecarui roman – fara insa a-i fi informat, a le fi cerut acordul sau a tine cont de opinia lor – si pana la loviturile administrate sistematic, prin intermediul unor vectori media sau ale unor politicieni atei, institutiilor fundamentale ale poporului roman, Familia, Scoala si Biserica, Romania este astazi supusa unui atac fara precedent in istoria ei. Lumea intreaga pare la o margine de prapastie. Provocarile acestor vremuri vorbesc de sfarsitul unei ere si inceputul alteia, in care, dupa cum ne profetesc si Sfintii Parinti, ca si asemenea anticiparilor unui Orwell, Malraux sau Eliade, daca nu ne vom tine de credinta vom cadea in sclavie, ce poate purta foarte bine numele de sclavia tehnotronica.

  Parte a acestei hartuieli programatice asupra fiintei natiunii romane o constituie agitatia internationala si europeana a „Comunitatii S&G” (Sodoma si Gomora), pentru distrugerea familiei si surparea fundamentului dumnezeiesc al sufletului si fiintei umane. De o buna bucata de timp, agresivitatea anti-crestina a homosexualilor insotiti de dusmani declarati ai Romaniei, se manifesta zgomotos si in intregul spatiu etnic, religios si geografic romanesc, in alcovurile „societatii civile” si ale clasei politice sau, mai ales, in plina strada.

  Iata, de exemplu, ca fratii nostri de peste Prut nu sunt loviti numai de flagelul comunist ci, din nefericire si de virusul inversionist. Peste numai doua zile, pe 7 mai, ar urma sa aiba loc la Chisinau o noua actiune anti-romaneasca, sprijinita de activisti internationali homosexuali, care isi propun un nou mars dement prin centrul administrativ al Basarabiei. Acelasi lucru se pregateste si la Bucuresti. Avem informatii ca, chiar in preajma Inaltarii Domnului, anti-crestinii organizati in asociatii care se folosesc de „doctrina drepturilor omului” pentru a instaura o dictatura a minoritatii asupra majoritatii, vor sa spurce sfanta mare sarbatoare crestineasca printr-o manifestare similara, de grobiansim si exhibitionism, chiar in Piata Unirii, in apropierea Patriarhiei Romane si a sfintelor moaste din Catedrala Patriarhala.

  Anul trecut, tanarul primar al Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a interzis personal desfasurarea acestei manifestatii bolnavicioase care ofenseaza poporul crestin si discrimineaza drepturile majoritatii. Anul acesta, folosind, evident, mijloace neortodoxe, pretinsa „societate civila” din Basarabia, cum ar fi organizatii ca „Hyde Park” si „GenderDoc-M”, fac presiuni pentru desfasurarea acestui mars insultator.

  La noi, la Bucuresti, nu trebuie, cred, sa va mai insiruim lista de asa-zise „ONG”-uri care militeaza impotriva valorilor nationale si sustin manifestarea de exhibitionism care va dura timp de o saptamana in Capitala Romaniei. Oricat de lunga ar fi aceasta lista ea se reduce, de fapt, la trei centre de comanda: logistic – Fundatia Soros, ideologic – Grupul pentru Dialog Social, politic – Asociatia Pro Democratia. Si, mai simplu, veti gasi majoritatea acestor in asa-zisa Coalitie „Opriti Codurile”, o coalitie care, in numele „drepturilor si libertatilor cetatenesti” si folosind ca pretext „libertatea de exprimare” are drept tinta ascunsa acelasi deziderat ca si organizatiile homosexuale: atentatul la Codul Familiei prin introducerea „uniunii familiale a cuplurilor indiferent de sex”, practic distrugerea sfintei casatorii si legalizarea asa-ziselor „casatorii homosexuale”. Amintim ca cel mai recent sondaj al Uniunii Europene pe aceasta tema confirma credinta puternica a poporului roman prin faptul ca doar 11 la sută dintre romani se arata in favoarea casatoriilor intre homosexuali, in contextul in care 87 la suta suntem ortodocsi.

  Tinem sa felicitam Patriarhia Romana, Consiliul Naţional Bisericesc, pentru decizia de a infiinta Consiliul Consultativ Etico-juridic, care trebuie sa aiba drept rol si contracararea acestor initiative legislative anti-nationale, intr-un moment in care ne asteptam la o noua campanie anti-crestina de anvergura dupa cea anti-Icoane, in care se va sustine impunerea discriminatorie a „teoriei evolutionismului” si eliminarea religiei din scoli, in favoarea introducerii „istoriei religiilor” si a promovarii homosexualitatii sub acoperirea cursurilor de „etica jurnalistica”.

  De aceea, Parinti ai Bisericii stramosesti, cu plecaciune va cerem, intr-un moment atat de greu, atat pentru fratii ortodocsi romani pe care ii pastoriti in Basarabia, cat si pentru intreaga Ortodoxie romana care urmeaza sa fie batjocorita in preajma sfintei sarbatori a Inaltarii Domnului la ceruri, sa dati un cuvant ferm de condamnare si oprire a acestei pangariri a traditiei romanesti si moralei publice si a jertfei poporului ortodox roman in cei doua mii de ani ai sai de crestinatate.

  Cum ati facut si cu o alta ocazie, cand se manifesta in Piata Unirii pentru drepturile tuturor crestinilor, va rugam cu smerenie, sa cereti si de aceasta data primarului General al Capitalei Romaniei, dl Sorin Oprescu, ca si celui al Republicii Moldova, dl Dorin Chirtoaca, in numele Bisericii Ortodoxe Romane, sa interzica aceste manifestari anti-crestine care agreseaza grav in special drepturilor minorilor si ale parintilor si sfideaza, in spatiul public, bunul simt, traditia stramoseasca si morala publica, care in Romania este morala crestina, conform drepturilor de netagaduit ale majoritatii ortodoxe.

  In aceasta perioada grea de lupta, rezistenta si jertfa, cu inchinaciune facem un apel catre monahii si monahiile Ortodoxie romane, care vegheaza neincetat si tin aprinsa flacara acestui neam, sa se roage pentru apararea romanilor si salvarea sufletelor pacatosilor, necredinciosilor si dusmanilor nostri.

  Iar noi, la randul nostru, ne vom stradui sa urmam alaturi de ei Cuvantul Duhovnicului: „In toata aceasta situatie nu se poate face ceva mai frumos decat a ne ruga fiecare în parte, în viata de familie; a ne educa copiii nostri intr-un spirit foarte auster, aspru, ca de la varsta frageda sa cunoasca si sa traiasca credinta noastra ortodoxa. Avem modelul fiilor lui Brancoveanu… Puterile noastre sunt slabe si am ramas putini. Dar ne-a ramas ceva ce nu vor putea niciodata fereca: Mila lui Hristos, Dumnezeul nostru! Raman toate pe seama marii Lui iubiri de oameni, ca El sa ne scoata si din aceasta stare de lucru, ca intotdeauna, si sa îsi manifeste mila si bunatatea Sa fata noi! Amin!”

  Cu fiasca supunere,

  Asociatia Pentru Educatie si Libertate – APEL
  Si organizaţiile fondatoare ale
  Coaliţiei Împotriva Statului Poliţienesc:
  Asociaţia Adevăr şi Dreptate
  APADAR
  Asociaţia Civic Media
  Asociaţia Victimelor Mineriadelor 1990-1991
  GID – Grupul Independent pentru Democraţie
  Civic Net – Piaţa Universităţii
  Liga Studenţilor – membri seniori

  Pentru documentare:

  http://ortodocsilavot.wordpress.com/

 20. mihaela zice:

  Ce raspuns ati primit la acel memoriu, d-le Victor Roncea?
  Este cumva vreun comunicat public al Patriarhiei si nu stim noi?
  Merita acesti impostori, o milogeala de genu asta?
  Astia ii vor pupa picioarele lui antihrist, caci nu se mai tem de Dumnezeu.

 21. mos gheorghe zice:

  Dle.Razvan m-a uns la inima comentariul dtale. Am ras de m-am prapadit cand ai spus ca Sf.Nicolae i-a tras lui Arie o sfanta scatoalca….am ras, imaginandu-mi scena….
  …………..
  Cat priveste rugaciunile negre ale „ierarhilor” nostri, vrei sa spui ca fac magie neagra ? Ptiu, drace ! La asta nu ma asteptam….
  In rest articolul dtale este foarte bine documentat. Felicitari !

  „PREAFERICITE” DANIEL DE CE NU IEI POZITIE IMPOTRIVA MANIFESTATIILOR
  GAY, ASA CUM AI INTERZIS-O PE CEA A MANIFESTANTILOR ANTI-CIP ?

 22. saccsiv zice:

  APEL catre toate blogurile ortodoxe: sa transam chestiunea Patriarhului Daniel

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/04/24/apel-catre-toate-blogurile-ortodoxe-sa-transam-chestiunea-patriarhului-daniel/

 23. anti UE zice:

  S-a facut apel la masoni sa opreasca masoneria. S-a facut apel la antihristi sa iubeasca dreapta credinta si adevarul . S-a facut apel la satane sa iubeasca pe Hristos. S-a facut apel la nelegiuti sa iubeasca dreptatea.
  Ce raspuns credeti ca veti primi de la Patriarhie sau de la Primaria Generala ? Ce parere credeti ca au politicienii, toti, in frunte cu mult iubitul basescu cel ce a inceput sa aprobe-primul- demonstratiile homosexualilor in Bucuresti ? Alo, se aude d-le Roncea, care-l divinizezi pe basescu si ale lui progenituri ? Greu o sa ajungeti sa-i cunoasteti…

 24. gil zice:

  pt vornicu:de ce nu vorbeai cant te ai nascut?erai prost?erai mut?

 25. gil zice:

  ce tot ne prefacem ca nu stim ca daniel da cu spatele?ce dovezi vreti?cand Sf IOAN HOZEVITUL nu a vrut sa se roage pt patriarh spunind ca e mason credeti ca s a dus sa i studieze dosarul de securitate?NU!faptele spun ce esti! daca asta nu zice nik impotriva pirtarilor rezulta ca si el este!ca el este o stiu toti preotii dar e o mada sa ne dam nestiutori pt ca nu mai avem curaj,discernamant …

 26. gil zice:

  BRAVO pt:razvan,saccsiv,omu drept,mihaela,petru,costel,andrei:bravo,nu inchideti ochii ca ne lovesc cu placere dand santem neatenti!!! pt vali ii recomand sa nu mai joace la doua capete ,stiu ca este greu sa fi cu cei slabi deci mai bine du te la daniel sa ti faca ce stie el mai bine si sa fi fericita!

 27. inimi7 zice:

  Eu cred ca toate 4 se imbina in cazul lor.

 28. Mirela zice:

  Rugaciune catre Prea Sfanta de Dumnezeu Nascatoare
  Cu care, precum spun unii, se ruga marele Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, precum in viata lui se vede

  Fecioara Stapana, de Dumnezeu Nascatoare, ceea ce ai nascut pre Dumnezeu Cuvantul cu trup, stiu cu adevarat, stiu ca nu se cuvine, nici se cade, ca eu cel atat de desfranat cu ochi spurcati sa vad Icoana ta a celei Prea Curate, a celei pururea Fecioare, a celei ce ai si trupul si sufletul curat si nespurcat, si sa o sarut cu buze necurate si intinate, sau sa ma rog, ca cu dreptate este ca de mine cel desfranat sa se ingretoseze si sa ma urasca curatia ta; dar fiindca Dumnezeu pre care l-ai nascut s-a facut om ca sa cheme pre cei pacatosi la pocainta, pentru aceasta indraznind si eu sa ma apropii de tine cu lacrimi rugandu-ma: primeste aceasta marturisire a gresalelor mele celor multe si grele si o du unuia nascut Fiului tau si Dumnezeu, rugandu-te lui ca sa fie milostiv ticalosului si tavalitului meu suflet, ca de multimea fardelegilor mele sunt oprit a cauta la dansul si a cere iertare. Pentru aceasta pre tine te pun inainte solitoare si mijlocitoare. Ca multe si mari daruri dobandind eu de la Ziditorul meu Dumnezeu si uitandu-le pre toate, si nemultumitor aratandu-ma ticalosul, cu cuviinta m-am alaturat cu dobitoacele cele fara de minte si m-am asemanat lor. Aflandu-ma sarac de fapte bune, bogat de patimi, plin de rusine, lipsit de Dumnezeiasca indrazneala, osandit de Dumnezeu, facandu-ma de plangere Ingerilor, de ras dracilor, si de uraciune oamenilor, mustrat de stiinta, rusinat de lucrurile mele cele rele, si mai inainte de moarte fiind mort, si mai inainte de Judecata de sine-mi osandit, si mai inainte de munca cea fara de sfarsit de deznadajduire muncit, pentru aceea dar numai la a ta sprijineala alerg, Stapana de Dumnezeu Nascatoare, cel ce sunt dator cu nenumarati talanti. Cela ce intru dezmierdari cu curvele am cheltuit avutia cea pamanteasca, cela ce am curvit mai mult decat curva, cela ce am facut mai mult decat Manasi, cela ce m-am facut nemilostiv mai mult decat bogatul, cela ce sunt sluga lacoma, vas al gandurilor celor rele, visterie a cuvintelor celor urate si spurcate, strein de toata fapta cea buna.
  Miluieste-ma pre mine cel smerit, milostiveste-te spre mine cel neputincios, mare indrazneala ai la cela ce s-a nascut din tine, nimenea nu are putere precum tu, Maica lui Dumnezeu, ca toate le poti ca ceea ce esti mai presus de toate zidirile si nimic nu este tie cu neputinta, numai de vei voi. Deci nu trece cu vederea lacrimile mele, nu te intoarce de catre suspinul meu, nu lepada durerea inimii mele, nu rusina nadejdea mea cea catre tine, ci cu rugaciunile tale cele de Maica silind pre cea nesilita milostivire a Fiului tau celui bun si Dumnezeu, invredniceste-ma pre mine ticalosul si nevrednicul robul tau sa-mi iau frumusetea mea cea dintai si dintru inceputuri, si sa lepad grozavia patimilor, sa ma slobozesc de pacat si sa ma robesc de dreptate, sa ma dezbrac de spurcaciunea dulcetii celei trupesti si sa ma imbrac intru sfintenia curateniei celei sufletesti, sa mor lumii si sa viez faptei celei bune.
  Calatorind eu, impreuna calatoreste cu mine, pre mare inotand impreuna inoata, pribegind, intareste-ma; necajindu-ma, mangaie-ma; imputinandu-ma la suflet imbarbateaza-ma, bolnavindu-ma vindecare imi daruieste, nedreptatindu-ma izbaveste-ma, napastuindu-ma indrepteaza-ma, spre moarte primejduindu-ma degrab apucand scoate-ma, vrajmasilor celor nevazuti in toate zilele infricosat ma arata, ca sa cunoasca toti cei ce cu nedreptate ma tiranisesc al cui rob sunt eu. Asa buna Stapana de Dumnezeu Nascatoare, asculta ticaloasa mea rugaciune, si nu ma rusina de nadejdea mea cea catre tine, ceea ce esti dupa Dumnezeu nadejdea tuturor marginilor pamantului. Fierberea trupului meu stinge-o. Viforul cel cumplit din sufletul meu potoleste-l. Mania cea amara imbanzeste-o. Trufia si mandria pererii celei desarte din mintea mea sterge-o. Nalucirile cele de noapte ale duhurilor viclene si bantuielile cele de ziua ale gandurilor necurate, din inima mea imputineaza-le, invata-mi limba sa graiasca cele de folos; povatuieste-mi ochii mei sa vada drept faptele bune cele adevarate, picioarele mele indrepteaza-le sa alerge fara de impiedicare pre calea cea fericita a poruncilor lui Dumnezeu. Mainile mele fa-le sa se sfinteasca, ca cu vrednicie sa le ridic pre ele catre cel Prea Inalt. Curateste-mi gura mea ca cu indrazneala sa chem. Tata pre Dumnezeu cel infricosat si preasfant, deschide-mi urechile mele ca sa aud simtitor si ganditor cuvintele cele mai dulci decat mierea si fagurul ale Sfintelor Scripturi si sa vietuiesc dupre dansele, intarindu-ma de tine.
  Da-mi vreme de pocainta, de intoarcere a gandurilor, de moartea cea de naprazna fereste-ma, osandit de stiinta fiind izbaveste-ma, si mai pre urma de toate fii langa mine la despartitura sufletului de ticalosul meu trup. Sila cea nesuferita lesnindu-o, durerea cea nespusa usurandu-o, stramtoarea cea nemangaiata mangaindu-o, de fata cea intunecoasa a dracilor izbaveste-ma, de cercarea cea prea amara a vamesilor celor din aer si stapanilor intunericului slobozindu-ma, si zapisele pacatelor mele celor multe rupandu-le. Cu Dumnezeu ma imprieteneste, si bunatatilor celor vesnice si nestricacioase mostean pre mine ma fa.
  Aceasta marturisire iti aduc tie Stapana mea, de Dumnezeu Nascatoare, Lumina ochilor mei celor intunecati, Mngaierea sufletului meu, folositoarea si nadejdea mea cea dupre Dumnezeu, pre care cu blandete primeste-o si ma curateste de toata spurcaciunea trupului si a duhului, si ma invredniceste in veacul acest de acum fara de osanda sa ma impartasesc cu Sfantul si prea Curatul Trup si Sange al Fiului si Dumnezeului tau, iar in cel ce va sa fie, cu cina cea prea dulce si cereasca a desfatarii Raiului, unde este lacasul tuturor celor ce se veselesc. Ca aceste bunatati dobandindu-le eu nevrednicul, sa se slaveasca in vecii vecilor prea cinstit si de mare cuviinta numele Fiului si Dumnezeului tau celui ce primeste pre toti cei ce se pocaiesc din tot sufletul, pentru tine ceea ce te-ai facut mijlocitoare si chezasuitoare tuturor pacatosilor. Ca prin tine prea laudata si prea buna Stapana, se mantuieste toata firea omeneasca, laudand si binecuvantand pre Tatal si pre Fiul si pre Sfandul Duh, Treimea cea Prea Sfanta si de o fiinta, totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor, Amin.

 29. UN COPIL INTELGENT zice:

  Da admine, e aceiasi chestie pe care mi-a spus-o mie parintele cand i-am zis de implicarea in strangerea de semnaturi , sau macar predica pe tema anticip : ” stiti … statul ne sponsorizeaza , iar noi primim ordine de ” sus ” ” .Niste papa – lapte . Parintele Iustin si-a pus viata in pericol pentru noi iar astora le e frica ca nu-i sponsorizeza. Niste femei imbracate in haine de preoti .LASITATE !!! asta nu e o caracteristica pentru preoti , dar cum preotii nostri intra pe bani , e explicabil .

 30. Un om care iubește dreptatea zice:

  @ UN COPIL INTELIGENT
  Să nu jignim femeile. Uită-te la Mihaela, la postările ei de mai sus și vei vedea că are curaj mai mare decât noi toți.
  Nu vezi câtă dreptate are. Subscriu la poziția ei.
  Prea nefericitul 666 vrea să facă din tagma preoțească o specie nouă, fără coloană vertebrală, ceva asemănător meduzelor, sau caracatițelor, depinde pe ce scară ierarhică privești.
  Mă bucur, că mai sunt și copii inteligenți în ziua de azi, ei sunt speranța noastră și garanția că poate …Dumnezeu nu ne-a părăsit.
  Cu siguranță nu ne-a părăsit.

 31. Un om care iubește dreptatea zice:

  @ Victor Roncea
  Este lăudabilă inițiativa domniei voastre și a asociațiilor care semnează scrisoarea către Sinod, dar este în zadar.
  A-i trimite prea(ne)fericitului, sau sinodului o scrisoare, este exact cum trimiți o scrisoare către un zid de beton, sau de cărămidă.
  Singurul câștig, din această inițiativă a domniilor voastre, este acela de a vedea poporul la ce grad ajunge nesimțirea, când se numește prea(ne)fericită.
  După anul 1947, Sf. Sinod și Patriarhul de drept al României au fost înlăturați de către puterea comunistă, o putere antihristică, ce și-a numit oamenii ei. Și ghici cui slujeau aceștia, și ghici cui slujesc urmașii lor din ziua de azi !!! (cu o singură excepție, care confirmă regula, IPS Bartolomeu).
  Pentru prima dată, în aproape 2000 de ani, succesiunea apostolică a fost brutal întreruptă la vârful BOR, și nu numai. A fost întreruptă de către antihristul comunist, ce și-a numit slugile sale.
  Rămân pur și simplu uluit, că astăzi, la aproape 20 de ani, de când sânge nevinovat s-a vărsat pentru libertatea noastră (așa zisa), unii mai mari din BOR duc o campanie de distrugere a ortodoxiei, cum nici sistemul comunist, la vremea lui, n-a îndrăznit s-o facă.
  Au semnat un angajament cu necuratul, sau au fost direct angajați și cu grad, pe ștatele lui de plată, iar acum își onorează oamenii angajamentul de a distruge Ortodoxia, de a distruge Biserica.
  La 20 de ani de la căderea comunismului, ei execută în continuare „DIMIA”, mai ceva decât soldații japonezi rătăciți prin insulele din Pacific, și care mai luptau pentru împărat, la mulți ani după terminarea războiului.
  Cel puțin ei nu știau că războiul se terminase.
  S-ar fi găsit la CNSAS o scrisoare a unui mitropolit, adresată lui Nicolae Ceaușescu, și care suna cam așa: „Tovarășe secreter general, m-am săturat de când am rămas tot colonel (de securitate). Nădăjduiesc, că anul acesta, voi fi avansat la gradul de general.”.
  Lucrurile acestea, dacă există, ar fi trebuit publicate, la timpul lor, pentru că dacă sunt ținute ascunse, sunt o crimă la adresa poporului român.
  Politica pisicii, care-și ascunde rahatul sub preș, a fost ridicată la rangul de politică națională după 1989, cu rezultate care se văd în toate domeniile: moral, spiritual, economic, social.
  La părintele Iustin Pârvu a venit, în închisoare, un colonel de securitate, care i-a spus: „Ați mai rămas doar câțiva (preoți adevărați), restul, cei de afară, sunt toți ai noștri.
  Or mai fi fost destui adevărați, pe care Dumnezeu i-a ținut ascunși de securitate, dar cuvintele Părintelui exprimă o realitate tristă, transmisă și moștenită până în ziua de azi.
  În consecință, noi nu mai avem ce aștepta azi de la sinod și de la patriarh, decât dezamăgire și căderea în prăpastie.
  Fac un apel la jurnaliștii creștini, să-și dea jos mănușile și să spună lucrurilor pe nume, atât cât se pot spune într-un limbaj civilizat, dar răspicat.
  Fac apel la marii Duhovnici, care au pătimit pentru Hristos în pușcăriile comuniste, să se adune și să hotărască ei calea pe care trebuie să o apuce turma, pentru că doar ei sunt Păstorii care pot s-o scoată de pe marginea prăpastiei.
  Doar ei, Bătrânii Înțelepți mai sunt cei care au cu adevărat Harul și succesiunea directă (fără intervenția unei puteri lumești și antihristice) de la Sfinții Apostoli.
  Doar ei mai pot alege un Sinod, care să se numească Sfânt, doar ei mai pot alege un Patriarh, care să se numească cu adevărat Patriarh.
  Domnul nostru Iisus Hristos să ne lumineze, și să fie cu noi cu toți.

 32. mihnea87 zice:

  Nu sunt homosexual, dar daca voi credeti ca puteti „interzice” Gay Parade-ul va inselati amarnic. Constitutia Romaniei prevede libertatea tuturor minoritatilor, etnice, sexuale, etc. Daca nu va convine, nu va duceti.

 33. mos gheorghe zice:

  @Un om care iubeste dreptatea
  HRISTOS A INVIAT !
  Foarte bine argumentat comentariul domniei tale. Felicitari !
  Ai si umor, m-am delectat….prea(ne)fericitul….ha,ha,ha, ce bine zici…

  Intr’adevar sunt lucruri grave care s-au intamplat si se intampla in sanul Patriarhiei si a „Sfantului” Sinod. Sunt de acord cu domnia ta „ca nu mai avem ce astepta azi de la sinod si de la patriarh, decat dezamagire si prapastie”

  Tot articolul domniei tale imi da forta si sunt intru totul de acord SA SE ALEAGA UN SINOD, CU ADEVARAT SFANT, SI MARI DUHOVNICI AI NEAMULUI ROMANESC SA ALEAGA DE ASEMENEA UN ADEVARAT PATRIARH IN FRUNTEA BISERICII ROMANE. Iar tovarasul din Deal sa plece fie intr-o manastire, unde sa stea pe apa si paine uscata pana il va chema Domnul, fie prin grote, crapaturile pamantului sau prin pustiuri….
  Si cand ma gandesc, ca acum cateva zile, inca imi mai faceam iluzii cu acest
  dusman al Crucii, dar acum m-am convins deplin si pentru totdeauna…..de ce nu interzice manifestatia sodomitilor asa cum a interzis manifestatia anti-cip ? Este clar, el nu are dragoste si frica de Dumnezeu, n-are dragoste si mila pentru sufletele incredintate spre povatuire duhovniceasca.
  Oare daca ar avea dragoste de Dumnezeu si de aproapele, n-ar interzice manifestatia sodomitilor pentru totdeauna si ar lua masuri de vindecare a acestora, n-ar interzice homosexualitatea pentru totdeauna, avortul, eutanazia, etc. in Romania ?
  Va rog, haideti sa facem o campanie nationala si sa cerem plecarea Patriarhului si a „Sfantului” Sinod si sa fie alesi cei care il slujesc cu adevarat pe HRISTOS. Domnia ta scrii excelent, cred ca ar trebui sa iei legatura cu Admin si sa se faca o campanie in sensul acesta ! Dumnezeu sa-ti dea sanatate si astept sa te citesc pe APOLOGETICUM, cat mai curand. Pentru ca
  astazi este vineri, POST BUN !

 34. mos gheorghe zice:

  HRISTOS A INVIAT ! De ce nu striga „Preafericitul ” ? Ce face pentru a opri prostitutia copiilor strazii ? Oare copiii romani merita sa fie batjocoriti de toti pedofilii si homosexualii ? Daca mass-media complice ( cu cateva exceptii) si guvernantii tac, Patriarhul Roman trebuie sa strige ! Sa auda DUMNEZEU vocea Patriarhului, care trebuie sa vuiasca ca tunetul, deoarece in zilele noastre se fac pacate mai mari decat cele din Sodoma si Gomora. Si de ce nu ia pozitie impotriva dezmatului homoxesualilor si a casatoriilor contra naturii ? Acum vor sa mai adopte si copii !!! Oare nu a creat Dumnezeu femeia pentru barbat ? Ce, noi suntem un popor bolnav la minte ? Daca Guvernul da legi impotriva lui Dumnezeu, oare nu este de datoria Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane sa ia atitudine ? Patriarhului Daniel si „Sfantulu Sinod” nu le este frica de pedeapsa lui Dumnezeu ? Cand vor arde in focul cel nestins, atunci sa vezi…….

 35. mos gheorghe zice:

  @Mihnea 87
  HRISTOS A INVIAT !
  Fiule, cati ani ai ? Trebuie sa stii ca „drepturile” din Constitutie sunt facute de dusmanii Crucii. Constitutia actuala trebuie pusa pe foc si ingropata pentru totdeauna. Indica-mi, te rog, drepturile crestinilor care sunt respectate in Tara noastra ! Nu vezi oare, genocidul poporului roman, prin avort, homosexualitate, eutanazie, sinucideri, droguri, etc. ? Nu vezi cum a ajuns un popor crestin sa fie calcat in picioare si batjocorit ? Oare ce prevede Constitutia pentru crestinii nostri ? Ce drepturi au ei ? Hai enumara-le… daca ai vreo idee…..
  Raspunde-mi te rog : Daca intr-o zi baiatul sau fata ta vor veni de mana cu o persoana de acelasi sex si-ti vor spune ca vor sa se casatoreasca, cum vei reactiona ? Ai grija ce filme vezi, ce carti citesti, ce muzica asculti, deoarece spalatul creerelor este la ordinea zilei….
  Ai citit „120 de ani de la uciderea lui Eminescu” de Dl.George Roncea ? Daca nu, grabeste-te, vei afla foarte multe lucruri ……
  Ai ascultat „Cezar Ivanescu cantand Doina lui Eminescu” ? Dupa ce vei citi articolul despre Mihail al nostru si-l vei asculta pe Cezar, tot al nostru, da-mi un semn pe „Apologeticum” si spune-mi ce parere ai. Multumesc.
  Fiule sa stii, ca Neamul Romanesc are nevoie de oameni zdraveni, cu credinta tare in Dumnezeu, oameni care nu se lasa mintiti de dusmanii lui Hristos.
  Trebuie sa fim atenti la toate pericolele din jurul nostru si sa luptam, rugandu-ne Bunului Dumnezeu si Sfintei Fecioare Maria sa ne ajute in aceasta viata plina de durere !

 36. mos gheorghe zice:

  @Mirela
  HRISTOS A INVIAT !
  Multumesc pentru Sfanta Rugaciune, postata mai sus. Voi imprima Rugaciunea si o voi da si celorlalti din familie si prietenilor. Dumnezeu sa te binecuvanteze si sa-ti dea viata lunga alaturi de cei dragi !

 37. Andreea zice:

  Fratilor sunt orbi , sunt orbiti de luxul care zace in mitropolii si episcopii , daca in trecut in sec 4 care a insemnat incununarea crestinismului , a fost perioada cand de la cel mai mic pana la cel mai mare murea pentru Adevar si pentru Hristos , acum rolul mitropoliilor si al episcopiilor este din pacate una a luxului si are rol de organizare a intalnirilor la asa zisul nivel inalt ecumenice , asta este rolul lor acum , cred ca la fiecare centru episcopal zace frumos in parcare cate o limuzina de lux ,…..Hristos pe vrea aceea acum 2000 de ani nu venit in Ierusalim in vreo caruta poleita cu aur ca si atunci era lux si bogatie si inca ce , nu , Hristos a venit calare pe un biet asin , asta este rodul smereniei si asta a vrut Mantuitorul sa ne invete , smerenia , ceea ce la ierarhii nostrii nu mai vezi smerenie , ce e aia???, acum mai importante sunt intalnirile la nivel inalt , da sunt deja de „inalti” incat nu mai pot pleca capul la omul de rand care are o doleanta , adica omul de rand este poprul roman care incearca sa i-a o atitudine la orgiile sodomice care au loc in Bucuresti , nu , din pacate mai marii nostrii iau masuri impotriva unui parinte (care poate e singurul printre noi care sa apere cu adevarat interesele acestui neam ), care a incercat sa avertizeze pericolul care ne paste .De ce oare credeti ca a luat atitudine impotriva acestui lucru PF-ul nostru, pentru ca toti pleaca in strainezia calda , in asa zisa relaxare ecumenica, sa fim seriosi credeti ca mai marilor nostrii le mai pasa cu adevarat de neamul acesta asa cum au facut-o Stefan sau Tepes, ori Mircea cel Batran …..ohooo de ar vedea ei ceea ce se intampla acum s-ar rasucii in mormant daca nu o si fac……asta este erezia cea mai mare sa taci cand ceva mizerabil se intampla in tara ta , cand un mars care este o blasfemie inaintea lui Dumnezeu are loc intr-o Romanie crestina , intr-o Romanie pentru care au murit mii si mii de tineri care au aparat cu viata lor acest pamant , si ei acum ce fac????, uitati-va ceea ce fac , isi bat joc de noi aia fac ….Dumnezeu sa aiba mila dde noi

 38. razvan zice:

  bine zici Andreea…dar Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Mircea cel Batran sau Constantin Brancoveanu nu se rasucesc in mormant…se roaga in fata lui Dumnezeu cel Atotputernic pentru noi toti, sa ne dea Domnul putere sa marturisim…

 39. mihnea87 zice:

  @Mos Gheorghe: te rog nu-mi zice fiule, imi displace sa fiu numit asa, Am 21 de ani, si am citit destule carti pentru cineva de varsta mea. Ce drepturi au crestinii? Aceleasi ca si mine. Nimeni nu obliga pe nimeni sa faci avort, faci daca vrei. Nimeni nu va obliga sa fiti homosexual, si nici sa va placa. Credeam ca crestinismul se bazeaza pe conceptul ” Traieste si lasa sa traiasca”, cel putin asta intelegand eu din Biblie. Dupa parerea mea, va zbateti de pomana. Daca vine Apocalipsa, si exista Dumnezeu, sa decida el cine cu ce a gresit.

 40. Andreea zice:

  Asa este Razvane, stiu ca ei sunt Sfintii neamului romanesc care au aparat cel mai mult interesele acestui neam crestin , dar prin aceasta sintagma am vrut defapt sa subliniez tristetea si durerea cu care ne privesc acum , mai ales la ceea ce fac mai marii nostrii atat guvernantii cat si clasa ierarhica decazuta care nu a mai ramas decat sa americanizeze si sa ecumenizeze ceea ce a mai ramas din Ortodoxie , dar sunt convinsa ca nu vor putea deoarece in capul Bisericii dreptmaritoare care a mai ramas , este Hristos , stiu ca El este cu noi , stiu ca de partea noatra sunt Sfintii martiri romani si sfinti cuviosi rugatori inaintea Tronului ceresc , stiu ca acum cu noi cei care strigam si luam atitudine este Maicuta Domnului , ei sunt cu noi si cu voi fratilor , …daca ierarhia securista si mai nou masonica este impotriva lui Hristos . Dumnezeu sa ne ajute .

 41. dinu zice:

  sfatul meu este sa nu mai organizati mitinguri, pentru ca asa vede lumea cat de putini sunteti si ce mult zgomot pentru NIMIC faceti

 42. Andreea zice:

  oare ceea ce se intampla in Bucuresti zilelea astea , chiar nu inseamna nimic pentru tine ???, iarta-ma ca te intreb …

 43. dinu zice:

  dar acest For Ortodox Român, „structură federativă fondată in 2008, prin consensul reprezentanţilor a 60 de organizaţii civice cu caracter cultural şi social”, cati membri are de fapt?! De ce tot trimite petitii la Patriarhie si vrea sa devina o voce daca nu isi poate aduna nici macar membri din conducere la o actiune publica? In numele cui vorbeste si declara Sinoduri Talharesti?! Azi s-au umplut de ridicol.

 44. Silviu zice:

  COMUNICAT DE PRESĂ: Biserica apără constant familia creştină

  

  Patriarhia Română a luat act cu surprindere de hotărârea Primăriei Generale a Capitalei de a aproba organizarea la baza Dealului Mitropoliei, în zilele de 22 – 23 mai 2009, a două manifestaţii publice de către mai multe asociaţii şi organizaţii care funcţionează fără binecuvântarea Sfântului Sinod şi urmăresc doar propria lor imagine şi publicitate.

  Prin această decizie, factorii responsabili din Primăria Generală a Capitalei, fără să respecte libertatea Cultelor cu specificul lor religios, paşnic şi solemn, dovedesc că nu înţeleg incompatibilitatea manifestaţiilor zgomotoase de stradă cu spiritul de rugăciune, reculegere, pelerinaj şi evlavie de pe Dealul Mitropoliei, destinat doar organizării de ceremonii religioase.

  Pe de altă parte, Patriarhia Română consideră inoportună orice manifestare publică prin care sunt negate direct sau indirect identitatea, integritatea şi demnitatea familiei creştine tradiţionale şi valorile etice şi morale ale societăţii. Astfel de manifestări, străine de tradiţia bimilenară a poporului român, nu fac altceva decât să creeze tulburare şi confuzie în detrimentul familiei şi al societăţii româneşti actuale.

  Biserica Ortodoxă Română, atât la nivel central, cât şi local, derulează numeroase proiecte şi programe pastoral-misionare, social-filantropice şi spiritual-educaţionale destinate susţinerii familiilor aflate în dificultate. În acelaşi timp, în ultimii ani, s-a acordat o atenţie specială problemelor cu care se confruntă familia astăzi, într-un context secularizat (sărăcie, avorturi, violenţa domestică, abandonul şcolar, copii ai străzii, dispariţia copiilor, şomaj, imigraţie etc) prin organizarea de conferinţe internaţionale, seminarii, colocvii, dezbateri în eparhii şi şcolile teologice şi abordarea acestei temei în pastorale, predici, cateheze şi presa bisericească. În acest sens, posturile de radio şi televiziune TRINITAS ale Patriarhiei Române – de două ori pe săptămână – au în grila de programe emisiuni de apărare şi promovare a valorilor familiei, iar în publicaţiile Lumina sunt acordate constant spaţii largi unor articole şi materiale documentare pe aceeaşi temă.

  BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMÂNE

 45. mos gheorghe zice:

  @Mihnea 87
  HRISTOS A INVIAT !
  Mihnea, ti-am zis „Fiule” deoarece noi toti suntem fii lui DUMNEZEU, adica cei ce respecta poruncile Domnului, „Fii lui Dumnezeu se vor chema”. Departe de mine gandul de a te jigni….
  Cred ca ai citit mult, dar depinde ce….este foarte bine sa citim, dar sa nu ne pierdem vremea cu maculatura…
  Ai citit toata opera lui Mihail Eminescu ? El a fost un ziarist de exceptie, citeste-i articolele si vei trage invataminte care te vor calauzi in viata ta de tanar, citeste de asemenea si opera lui Cezar Ivanescu si vei intelege, astfel, multe lucruri pe care ni le ascund dusmanii lui HRISTOS. Roaga-te mult, du-te pe la Sf.Manastiri, studiaza( dar numai lucruri serioase ), daca ai posibilitatea du-te pe la tara si munceste pamantul, dar fara sa stropesti cu ingrasaminte chimice, etc.. Ai idee, ce inseamna legume si fructe curate, adica fara stropire chimica ? Sa-ti spun un secret : cand mananca omul produse fara ingrasaminte chimice, atunci creierul acelui om se limpezeste,
  si are o judecata sanatoasa. Bineinteles ca sunt de acord cu ingrasamintele naturale.
  Mihnea, Dumnezeu ne-a lasat liberi. Numai ca dracii nu ne lasa in pace.
  Daca imi spui unde ai citit in Biblie ” Traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca”, iti voi fi recunoscator. Eu nu am citit asta niciodata …eu iti zic ” dormi si lasa-i si pe altii ( ca tine ) sa doarma”, dar un lucru este sigur: Trezirea va fi foarte dura…
  Vreau sa intelegi, ca timpul meu este foarte pretios si ca nu scriu pe situri de dragul de a scrie, deci cruta-ma cu gogoritzele tale….

 46. JC4 zice:

  Doamne Ajuta…Este bine ca mai sint unii oameni care vegheaza.Am citit toate comentariile.A meritat.As vrea sa va spun totusi si parerea mea .Sper sa se aplice zicerea sugubeata …niciodata n u este prea tirziu.Sau mai bine mai tirziu decit niciodata.Pentru ca sa stiti este ingrozitor de tirziu.Inalt Prea Scrintitul …mai tineti minte cum era prezentat?Ca un Manager.Ce stie cel mai bine sa faca un manager?Ati ghicit .Sa VINDA.Va va vinde.Imi aduc aminte duioasa scena cind primea o decoratie dela basescu.Sinistra acceptare.Imi aduc aminte cum se ingrija de basarabeni.Mai tineti minte cum seful lui Corogeanu la latraturile unei prese snob manelizate la lasat pe acesta fara aparare?Daca tineti minte ..felicitari.Chiat tardive reactiile sint imbucuratoare Ma bucur ca ati inceput sa vedeti pericolele.Chiar doare, nu? O intrebare simpla …la ce …va uitarati pina acum?La ce va gindeati?Vreodata v-ati intrebat ce cauta Romanica stat chipurile sau cipurile 83 la suta ortodox in NATO?NATO?Firma aia care a oferit un Paste de neuitat Serbiei in anul 1999.Nu v-ati intrrebat?Dar pe voi va intrebat cineva daca vreti?O inalta fata bisericeasca ortodoxa asista tantos smerita la ridicarea unui drapel satanist la Bucuresti in 2004.Steagul; natoist.Patriarhia era unde in 1999 de Paste?Nu stia ce se petrece la Belgrad?Stiti ce scria pe rachetele viitorilor nostri colegi de joaca?Paste Fericit.Incercati sa vedeti atitudinea ierarhilor romani fata de tragedia serba.Atitudinea Patriarhiei.Silenzio stampa.Sau ?Trec 2 ani ,cade WTC si tine-te neica slujbe euroatlantice de pomenire.Cite slujbe s-au facut pentru serbi si cite pentru Yanks?Drumul pe care este condusa Romanica legata la ochi si nu de git este pavat cu cele mai bune intentii.Nu mi plac romanele fluviu si imi cer scuze daca i-am suparat pe ortodocsii care cred in valorile euroatlantice si vor sa le fie si sufletul in Rai.Complimenturi lor …si mamelor lor

 47. JC4 zice:

  Scuze, am uitat ceva .Mai tineti minte …va intrebat cineva daca vreti in UE?Sa nu fi stiut Patriarhia ce valori au apusenii ,sau apusii?Iarasi silenzio stampa.Popor nascut crestin….popor crestin de 2000 de ani…Citeam un comentariu mai sus .Cica sa nu mai iesiti la manifestatii ca sinteti prea putini si va puneti poate in situatii neplacute .Nu este o idee buna.Poate are dreptate.Exista si alte mijloace de a rezista.Cu inteligenta si ingeniozitate .Societatea romana se satanizeaza.Sintem norocosi.Procesul nu este decit la jumatate.Putem sa invingem acest rau.Nu conteaza ca sintem putini. Dumnezeu e cu noiDreptatea este de partea noastra.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s