14 mai – Ziua de prăznuire a Sfintilor Închisorilor – Sfintii Mărturisitori

Pe Marturisitorii cei alesi ai lui Hristos, podoaba Bisericii noastre, pe cei ce in temnita chinuri si batjocuri au rabdat, ostasii cei adevarati ai Domnului care cu puterea Crucii pe slujitorii satanei au rusinat si in ceruri se roaga pentru noi, cu dorire sa ii laudam zicand: Bucurati-va, Sfintilor Marturisitori, care in temnita Golgota neamului romanesc ati suit! (Acatistul Sfinților Închisorilor)

sfintii-aiudului-detaliu

Sărbătoare mare, mare sărbătoare a tuturor românilor ce cinstesc sfânta jertfă a martirilor din temniţele comuniste. Astăzi, 14 mai 2009, se implinesc 61 de ani de la ziua când au fost arestaţi de către Fiara comunistă marea majoritate a tinerilor, a intelectualilor şi tuturor celor care, prin chiar cel mai mic gest de nesupunere faţă de regimul dictatorial ateu, s-au învrednicit să pătimească şi să se asemene jertfei Mântuitorului Hristos, ca prin sângele lor vărsat în temniţele comuniste, să spele păcatele neamului românesc. Vrednici sunt! Pentru aceasta, ziua de 14 mai a fost aleasă ca zi de prăznuire a Sfinţilor Închisorilor şi propusă să fie trecută în sinaxare o dată cu canonizarea acestor noi mucenici.

Îndemnăm pe toţi să cinstească această sfântă zi a neamului românesc, neam ce şi-a păstrat credinţa şi a câştigat sfinţi înaintea tronului ceresc, prin jertfa acestor mărturisitori. Ei sunt cei care au dat piept cu fiara încă de la început; ei sunt cei care au biruit fiara, fiind acum rugători în ceruri pentru cei care acum le cer ajutorul în lupta contra fiarei, mult mai pornită împotriva neamului creştinesc. Să luăm această zi ca prilej de rugăciune fierbinte către Sfinţii Închisorilor, să nu ne lase prinşi şi învinşi în mrejele lumii antihristice în care trăim.

Precizăm că tot în această zi, 14 mai, a fost arestat şi Părintele Justin Pârvu, care a suferit 16 ani de temniţă, urmând ca tot în această zi, 14 mai, a anului 1964, de data aceasta, să fie eliberat şi prin eliberarea sa să dăruiscă eliberare şi nouă celor aflaţi în robia fricii şi a necunoştinţei.

Fie ca bunul Dumnezeu să ne învrednicească şi pe noi de jertfa curajului şi mărturisirii Părintelui Justin şi a tuturor martirilor din temniţele comuniste, ca izbăviţi fiind de stricăciunea păcatelor să ne fie primită jertfa, pentru că „Ce folos ai de sângele meu, de mă pogor întru stricăciune”? (Ps.29:9).

Acatistul Sfintilor Închisorilor : Descarcă DOC

Canonul şi Acatistul Mărturisitorilor Români din închisori – Corul Mănăstirii Diaconeşti

Partea I-a

Partea a II-a

Partea a III-a

Partea a IV-a

Vizionati si: Parintele Justin Parvu ne vorbeste despre ziua de 14 mai 1948

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

12 răspunsuri la 14 mai – Ziua de prăznuire a Sfintilor Închisorilor – Sfintii Mărturisitori

 1. mihaela zice:

  Slava Sfintilor nostri! Sa se roage pentru noi, cei pacatosi! Suntem aparati de Sfinti ,de sangele varsat de ei pentru pacatele neamului romanesc!
  Unde am ajuns?Cadere…cadere.. cadere.Oare cat timp vom mai fi aparati de sfintenia Lor?

 2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » MAHNIREA PARINTELUI JUSTIN

 3. Robert Antal zice:

  Hristos a inviat! Slava Sfintilor nostri!

  …Caderea este a noastra si nicidecum a lor,
  A lor este Inaltul ce pentru noi-i ametitor.

  Romani de pretutindeni, cu rugaciuni inalte sa le cantam slavirea
  Ca Ei, slavitii nostrii sa ne aduca mantuirea.

  Bucurati-va voi Sfinti martiri ai inchisorii
  Ca semn de binecuvantare pentru noi si-ai nostri copii,
  Caci Voi v-ati ridicat genunchii din neantul ingrozirii
  Si capul catre Dumnezeu cel Sfant.

  Noi va rugam cu lacrimi sa nu ne parasiti
  Nicicand si nicaieri, acum si-n veci. Amin!

 4. Pingback: Articolul zilei (14.10.2009): 14 mai – Ziua de prăznuire a Sfinţilor Închisorilor « Saccsiv’s Weblog

 5. Pentru rugăciunile Sfinţilor Mărturisitori, Doamne Iisuse Hristoase , Fiul lui Dumnezeu, mântuieşte pre noi!

 6. mos gheorghe zice:

  HRISTOS A INVIAT !
  Sfintii Nostri Martiri sunt acum in Imparatia Cerurilor si se bucura privind Fata lui Dumnezeu, a Sfintei Fecioare Maria si a tuturor Sfintilor. Pe pamant au suferit chinuri groaznice pentru numele lui Hristos, jertfindu-se astfel pentru Adevar si Dreptate.
  Vesnica sa le fie pomenirea !

 7. eupraxia zice:

  Doamne ajuta!
  sper ca rugaciunea mea sa nu fie trecuta cu vederea.
  Va rog daca aflati sau stiti cumva daca a aparut paraclisul sfantului Valeriu, supranumit si Sfantul Inchisorilo, iar de Virgil Maxim ‘Ardere-de-tot’, va rog sa-mi trimiteti si mie un mail unde as putea sa-l gasesc.
  Domnul sa va ajute si sa va daruiasca toate bunatatile cele ceresti si pamantesti! amin.

 8. Pingback: Marți, 14 mai: Praznicul Sfinților închisorilor. Să ne unim în rugăciune pentru Părintele Justin, la Aiud | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam şi ţară

 9. Pingback: Marți, 14 mai: Praznicul Sfinților închisorilor. Să ne unim în rugăciune pentru Părintele Justin, la Aiud – Ortodox in Tara Fagarasului

 10. Pingback: In aceasta noapte, 13-14 mai la Aiud, priveghere de toata noaptea pentru praznicul Sfintilor Inchisorilor. La final Sf. Maslu si procesiune cu sfintele moaste pentru insanatosirea Parintelui Justin | Saccsiv's Weblog

 11. Pingback: Marți, 14 mai: Praznicul Sfinților închisorilor. Să ne unim în rugăciune pentru Părintele Justin, la Aiud | Buciumul – Periodic de informaţie şi atitudine naţionalistă

 12. Pingback: 14 mai – Ziua de prăznuire a Sfintilor Închisorilor – Sfintii Mărturisitori | cristinadavidniculiu

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s