Să se mai vorbească de Ortodoxie? Chiar dacă de rău?

pr.SAVATIE+022eÎn cuvântul din Duminica Ortodoxiei, părintele Savatie Baștovoi spunea :

Rezultatul este unul cît se poate de bun. Mai toate posturile de televiziune au început să vorbească de Ortodoxie. Nu are importanţă dacă de bine sau de rău (oamenii sînt diferiţi şi au dreptul la puncte de vedere diferite), important este că Ortodoxia este prezentă. (sursa)

În acea perioada Biserica era în vizor cu privire la problema actelor cu cip. Astăzi sunt adevărate scandaluri care riscă să discrediteze Ortodoxia; e drept că în ochii celor care nu au cunoscut-o cu adevărat.

Se pune întrebarea : De o astfel de „reclamă” are nevoie Biserica ?

Acest articol a fost publicat în anti-masonerie, Pentru neam si tara, Pentru normalitate și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

26 de răspunsuri la Să se mai vorbească de Ortodoxie? Chiar dacă de rău?

 1. Bucur zice:

  Ortodoxia nu este si nu va fi niciodata in pericol. Pentru ca se identifica cu Biserica lui Hristos. Iar cei care sunt raspunzatori pentru aceste scandaluri NU REPREZINTA Ortodoxia. Ei nu reprezinta Biserica. Sunt in acele functii de ierarhi ce reprezinta o putere lumeasca, nicidecum slujitori ai Bisericii. Ne-au parasit in cele mai grele momente ! Aveam nevoie de sprijin in lupta contra actelor electronice. Nu au facut-o, ba din contra ne-au luat in ras (vezi declaratiile tov. Stoica, ce vorbea in numele sinodului). Mai mult decat atat, ei ne vand catolicilor, trec peste dogmele Sfintelor Sinoade Ecumenice si recunosc pe monofiziti ca ortodocsi, spunand ca la Sinodul 4 Ecumenic Sfintii Parinti e posibil sa se fi inselat. Vom vedea si mai multe ….

 2. mos gheorghe zice:

  Dle.Bucur. Sunt intru totul de acord cu Domnia ta. Eu gandesc la fel. Imi pare bine ca sunt oamenii ca dta care spun ADEVARUL. Tov.C.Stoica a incercat sa faca Biserica de ras. Biserica lui si a celor ca el, este de ras. Adevarata Biserica Ortodoxa este reprezentata prin Sfinta Sa IUSTIN PARVU ( care a facut 17 ani de temnita comunista, a fost batut, insetat, infometat, toturat, umilit, pentru a se lepada de HRISTOS si n-a facut-o), prin toata obstea Sf.Manastiri Petru Voda, prin Sfintia Sa ARSENIE PAPACIOC, Sf.Pustnic Proclu din Muntii Neamtului, Sfintia Sa AMFILOHIE BRANZA de la Sf. Manastire Diaconesti, SFintia Sa Calistrat Chifan de la Sf.Manastire Barnova, Sfintia Sa Mitropolitul Anania Bartolomeu al Clujului impreuna cu cei opt Ierarhi care au semnat impotriva actelor de identitate biometrice, Preotul M.Aldea, Preotul Nicolae Burlan din Dr.Taberei, Pr. Lucian Grigore de la Pitesti, ca si de toti ceilalti pustnici stiuti si nestiuti care se roaga pentru noi si pentru Biserica lui HRISTOS. Lista pustnicilor,ierarhilor, preotilor, diaconilor, care lupta pentru DUMNEZEU CU ADEVARAT, este foarte lunga. Eu am pomenit numai cativa. CINSTE ACESTOR SLUJITORI, DUMNEZEU SA-I OCROTEASCA !
  Tradatori in Biserica au fost si vor mai fi. NOI SA-I URMAM DOMNULUI, ASCULTAND DE SLUJITORII CARE IL IUBESC. Iar pe slujitorii tradatori ii va judeca Bunul Dumnezeu inca din lumea aceasta, iar cand vor ajunge in focul iadului vor fi sarutati de tatal minciunii adica de satana.

 3. mos gheorghe zice:

  HRISTOS A INVIAT !Va rog, daca aveti vesti in legatura cu Sfintia Sa Amfilohie Branza de la Sf.Manastire Diaconesti, postati sa stim care mai este situatia. ACUM POATE SA IASA DIN MANASTIRE ? DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU AI GRIJA DE ACEST MARE SI ADEVARAT SLUJITOR AL TAU ! SFANTA FECIOARA MARIA ROAGA-TE PENTRU DANSUL SI PENTRU NOI PACATOSII !

 4. mos gheorghe zice:

  Eu cred ca Sfintia Sa Savatie Bastovoi are dreptate. Sa se vorbeasca de Ortodoxie, de ce nu ? Adevarata Ortodoxie va triumfa „pentru ca se identifica cu Biserica lui Hristos” asa cum foarte bine spune dl.Bucur ( a se vedea mai sus ). Sunt persoane care nici n-au auzit de Ortodoxie, deci daca se vorbeste mult despre ea, cine stie daca nu vor fi uni curiosi sa afle ce este si astfel sa se informeze si sa se boteze in numele Domnului Hristos ( ma refer aici la cei protestanti, catolici, cat si la ceilalti de alte confesiuni. Stim cu totii ca Ortodoxia ( Adevarata Biserica a lui Hristos ), nu va fi biruita nici de portile iadului. Atunci de ce sa ne fie frica, daca discutam despre Ortodoxie de bine sau de rau ? Mai bine este noua sa citim si sa auzim prin ziare, TV, radio, internet, despre Ortodoxie, decat sa ne lasam intoxicati de minciunile si gogoritzele inventate de mass-media putrezita pana in maduva oaselor ( cu cateva exceptii, bineinteles). Voi reveni pe aceasta tema, mai tarziu……..

 5. Liana zice:

  Nu stiu daca materialul cu IPS Teodosie e bine ca un site atat de serios si luptator pentru dreapta credinta cum este Apologeticum, l-a publicat; sunt multi tineri care viziteaza acest site, si unii poate ca nu sunt atat de tari in credinta incat sa nu se sminteasca de la Ortodoxie, care bine a scris Parintele Arsenie Papacioc este „Singura Ortodoxia”, iar in rest, cine stie, numai Domnul, poate cate unul in foarte rare cazuri sa se mantuiasca prin dar dumnezeiesc. Si noi, cei mai in varsta, am fost tentati in tinerete, sa cercetam tot felul de ciudatenii, pentru noi romanii, ca yoga, Egiptul secret, Cartea schimbarilor chinezeasca, s.a.,dar iata ca nu ne-au oferit nimic care sa ne vindece ranile, sa ne mangaie, si sa ne dea siguranta ca suntem pe Cale, asa cum o face Ortodoxia, in care am fost botezati cei mai multi dintre romani, dar pacat ca unii daca s-au ratacit, in loc sa se intoarca, au ramas in ratacire, ba au devenit si ratacitori, caci ratacesc si pe altii.
  Iar viata calugarilor numai Dumnezeu o stie cat este de grea, si cat ii ispiteste cel rau, mai mult pe ei decat pe oricine, caci ei fac cele mai multe rugaciuni, cel putin 10 ore pe zi in biserica, iar la chilie si le stie fiecare; iar ce a facut cel cu camera ascunsa este foarte regretabil, caci s-a facut unealta celui rau, ispitindu-l pe IPS Teodosie, si apo l-a mai si aratat cu degetul, pe el, dar nu e greu de constatat ca acea persoana nu este dusa pe la biserica, ca daca era, nu facea pentru nimic in lume asa ceva.
  Acestea fiind materiale de scandal, bune pentru un post tv ca PROtv, este bine ca un site ca Apologeticum sa nu le mai publice, ca sa nu devina dubios.

 6. amurgul zice:

  Problema este gresit pusa. Mai exact, cuvintele Pr. Savatie sunt scoase din context, lucru care sper ca a fost facut cu buna credinta, in ideea de a incita la dialog, nu pentru a-l ataca pe parinte.

  Din contextul articolului, citatul spune: evident ca este bine sa se vorbeasca despre ACTIUNILE intreprise de ortodocsi (fie legate de cip-uri sau altceva), chiar daca nu toti sunt de acord cu ele. Este bine ca Ortodoxia este prezenta in mass-media atunci cand vine vorba de pozitiile adoptate intr-o problema sau alta.

  Asta NU inseamna (pentru oricine cu un elementar bun-simt „la bord”) ca parintele a spus: este bine sa se vorbeasca de Ortodoxie ORICUM, adica aducandu-i-se hule si atacuri, asa cum se intampla in cazul IPS Teodosie.

 7. sorana zice:

  admin, pune intrebarea mai clar sa inteleaga tot omu

 8. admin zice:

  foarte buna observatia si binenteles ca ideea era a unei dezbateri si in nici un caz de a crea o polemica cu parintele Savatie, a carei opinie o respectam. Totusi, si atunci in problema cipurilor, ca si acum in problema luarii de mita a arh. Teodosie, se vorbeste de rau Biserica, indreptatit sau nedreptatit. Intrebarea o reformulez altfel : de ce nu “huiesc” ziarele cu lucruri bune la adresa Bisericii, lucruri care cu cat ar fi presa de vanduta si de atee sa nu le poata trece cu vederea. Ce mai apare prin ziare cu pozitii adevarat ortodoxe este parintele Justin si parintele Arsenie Papacioc. Noi credinciosii, de ce aparem doar cand ne calcam in picioare la rand de hramul Sf. Parascheva si a Sf. Dumitru ? Cat rau ne fac aceste scandaluri ? Mai asteptam raspunsuri si apreciem in mod deosebit primul raspuns, al fratelui Bucur. Multumim

 9. amurgul zice:

  Presa este satanista. Nu stiu daca mai este nevoie sa se demonstreze acest lucru. Nu avem la ce sa ne asteptam din partea ei. Spre exemplu, cei de la antene au ordin sa dea pe post orice lucru negativ legat de preoti si BOR. Se poate verifica asta simplu, statistic, parcurgand editiile electronice. Si este doar un exemplu.

  Multe alte gazete si ziare sunt conduse (si sponsorizate) de membrii diverselor secte care au tot interesul sa loveasca in Biserica.

  Sigur, se va spune, ierarhul cutare nu reprezinta Biserica sau Ortodoxia. Prea tarziu sa le explici asta unor oameni indoctrinati carora li se spune ce trebuie sa creada ca vad la televizor.

  Biserica a fost si va fi tot timpul prigonita si facuta albie de porci. Asa se proceda si pe vremea romanilor, cand se lansau de catre propaganda vremii tot felul de zvonuri despre crestini, cum ca ar fi canibali si alte asemenea ineptii, pentru a pregati ideologic prigoana impotriva lor.

  Asta se intampla si acum si se va intampla, din ce in ce mai rau si din ce in ce mai perfid, pana la sfarsitul veacurilor.

 10. Robert Antal zice:

  Hristos a inviat!
  Nu inteleg. Noi ortodocsi suntem chemati aici sau in orice alta parte sa ne dam cu parerea despre cum trebuie vazuta Biserica sau despre cum trebuie scris despre Biserica? Daca e de bine sau e de rau, asta nu e o problema care sa ne-o punem noi ortodocsii. NOI TREBUIE SA MARTURISIM ADEVARUL INDIFERENT DACA LE CONVINE UNORA SAU ALTORA! Cat despre cum scriu sau spun altii, treaba lor. Treaba noastra este sa marturisim Adevarul si sa ducem mai departe Biserica noastra si a lui Hristos. Iar daca altii hulesc Biserica, inseamna ca si no sa ne face partasi la asemenea mizerii sau voi cei care aveti pixul si hartia, sa ne ispititi prin a polemiza pe aceste teme?
  Ma mira cum se pun intrebarile „spre dezbatere pe acest site”. Va rog, daca gresesc sa ma corectati, argumentandu-va astfel pozitia.
  Hristos a inviat!

 11. Svetlana zice:

  Trebuie sa se vorbeasca, pentru ca lumea nu cunoaste de adevarata ortodoxie, de botezat s-au botezat in rest putini se trudesc a-si aprofunda cunostintele in religia ortodoxa , deaceea se lasa a fi dezorientati, au alte griji si preocupari trupesti, mintea nu mai gindeste in directia cuvenita. De altfel nici manastirile in ziua de azi nu mai sunt manastiri, in manastire ca in lume , iar in lume ca in iad. Vrăjmaşul ştie ce face creştinul ortodox şi biserica, el vede, aude vorbele şi faptele, îi cunoaşte gândurile rele, DAR NU ŞI GÎNDURILE BUNE (gândurile de bună intenţie nu le cunoaşte dacă nu le spunem singuri în glas), cred ca rasplata o vom primi dupa…, se suceşte în fel şi chip ca să-l discrediteze pe creştin, chiar o fapta buna o răsuceşte în aşa fel că nici pe departe nu adie a fi ceea ce trebuie să fie, cu atât mai mult se foloseşte de fapta rea pentru a te duce la deznădejde, ceea ce este un păcat de a fi fără nădejde în Domnul Nostru Iisus Hristos, dar mai fericiţi suntem pentru că intrăm în categoria celor care au crezut fără să-l vedem pe Domnul (Apostolul Toma a văzut dar nu a crezut), noi vedem doar lucrurile spuse de Dumnezeu care deja se adeveresc. Toate se lasă să se împlineasca în aşa fel ca pe ai săi Domnul să-i păstreze fără de minciună, pe cît se poate de curaţi, deaceea nu le descoperă pe toate odată. Dezbinare şi trădare te poţi aştepta de la oricine, dacă ţi se îngăduie să treci peste ispită spre curăţirea listei cu păcate să o faci, fiecare cu crucea sa. Nu din citite şi nu o singură dată am realizat că cuţitul în spate ţi-l înfige fratele tău, aproapele tău, prietenele tău, precum l-a trădat pe Iisus poporul Său (aceasta este crucea cea mai mare cu putinţă), numai cu dragoste de aproape le poti indura pe toate. Iartă-i Doamne că nu ştiu ce fac. Noi trebuie să veghem, să-L întâmpinăm cu Slavă şi Bucurie Împărăţia Domnului ( cea dea doua venire a Sa). Toate cele orânduite trebuie să se împlinească. Roadele s-au copt destul. Nu mai încape atâta răutate şi mizerie. Să ne rugăm şi Doamne Ajută neamul (poporul) Tău.

 12. cititor zice:

  Cititi cartea pr. Savatie „Audienta la un demon mut” si veti intelege cine a fost si este tot timpul iautorul moral al prigoanelor impotriva crestinilor (nu Nero, nu Diocletian, si alti imparati romani, nu ProTV , nu TVR sau ziarele, ci cine este in spatele acestora).
  Reiese foarte clar din carte cine conduce toata aceasta campanie impotriva crestinilor ortodocsi.

 13. Tudor zice:

  Daca intr-adevar acesta este punctul de vedere al lui Savatie Bastovoi legat de pomenirea (imaginea bisericii) indiferent cum, se afla intr-o mare gresala.
  Acelasi principiu al publicitatii neconditionate (sa se vorbeasca oricum, oricat si oriunde, numai sa se vorbeasca) il aplica si Nikita, Eleva porno, Alina Plugaru, Oana Zavoranu etc. Asta nu inseamna ca incidente precum cel legat de Teodosie Spagoveanu trebuie ascunse de ochii lumii, dar sa nu uitam cu nu putem arunca ,,margaritare la porci”.

 14. jurefani zice:

  Nu cred că trebuie să aruncăm gunoiul sub preş.

  Dacă ascundem gunoiul astfel nu vom avea curăţenie niciodată.

 15. admin zice:

  Trebuie sa si vorbim despre credinta noastra. Trebuie sa vorbim si in acelasi timp sa lucram in duh ortodox. Ca ceea ce vorbim sa se regaseasca si in fapte. E gresit daca ramanem doar la vorbe, insa a marturisi prin cuvant nu e gresit. E primul pas. „Cred Doamne si marturisesc”. Dar aici apare problema : cum contracaram cele rele adresate Ortodoxiei ?

 16. Antonia zice:

  M-a impresionat cartea ,,Intorcerea la Hristos”, in care se vorbeste despre darzenia in smerenie a Sfintilor Inchisorilor. Ei stiau ca niciun compromis cu diavolul si cu slugile lui nu trebuie facut. Apoi, asa cum spunea sfantul Isaac Sirul, trebuie sa fim atenti la cele mici pentru a ne putea razboi cu cele mari.

  De aceea, oricat ar parea de banal, e necesar sa luptam cu noi insine impotriva lacomiei pantecelui mai intai (pentru a nu fi tarati in ispite cu usurinta) si sa ne smerim prin rugaciune. Dumnezeu ne poate lumina mintea pentru a sti ce sa spunem, sa stim cand sa venim cu citate ale Sfintilor Parinti si cand sa le raspundem noi insine ajutati de Dumnezeu.

  Deprinderea unei vieti simple e absolut necesara. Sa nu uitam ca potrivnicii nostri sunt foarte mandri. Nu-i putem copia. Iar smerenia e greu de obtinut in mijlocul lumii. Si totusi, aceasta va fi o cale de a ne intari duhovniceste, de a devani eficienti. Noi cu mintea noastra nu gasim solutii, dar Dumnezeu ne va intelepti, daca-L vom ruga.

  Despre smerenie Sfantul Isaac Sirul

 17. Svetlana zice:

  Mare lucru nu putem face decit sa vorbim despre ortodoxie, sa le rabdam pe toate si sa ne invatam cu putinul pe care il amem, pentru ca mult mai greu le va fi celor care s-au atasat de avutii sa se dezica de ele . Tot ce sta in puterile noastre este sa aducem la cunostinta adevarurile amare in care traim mai multora. Ar fi bine sa invatam pe de rost rugaciunile de dimineata , de seara, si pentru aceste vremuri ale lui antihrist psalmii 12, 26, 34, 50, 69, 90, 108.
  Nu se stie daca vom dispune de carti de rugaciune, s-ar putea sa ni le ea si pe acestea.

 18. john zice:

  Ca sa ras;pund la intrebare: NU! Nu cred ca se face nici un favor Bisericii orotdoxe ca unul dintre ierarhii ei se comporta in halul asta si ca se vorbeste pe toate posturile de treaba asta. Raspunsul este simplu: nehotaritii (care nu stiu ce sa faca.. sa se duca, sa nu se duca la biserica) pot fi indepartati de o astfel de publicitate negativa. De fapt o astfel de publicitate nu face decit sa creee un curent de opinie de favorabil bisericii noastre, ori asta este exact ce vor dusmanii ei…trebuie sa fiu putin sucit ca sa vreau sa se vorbeasca de Boserica Ortodoxa oricum, inclusiv negativ, si sa ma mai si bucur pe tema asta!

 19. danut zice:

  nu cred k e de bine sa fim aratati cu degetul,pt k ortodoxidmul are la baza lui adevarul de credinta si mult chiar foarte mult sange de martiri care cu sangele lor au aparat adevarul de credinta,traditia si au facut istorie. Coruptia e pe primul loc in sanul bisericii.De la bani se porneste acest izvor al rautatilor

 20. Victoria zice:

  Printr-o analiză nu numai a mea, sfârşitul va fi inevitabil şi cred că este aproape, având în vedere cu ce paşi uriaşi merge lumea aceasta în prăpastie fără nici un pic de scrupule. Desigur numai tatăl ştie ceasul acela, dar se va întâmpla pentru ca s-au împlinit rândurile oştirii îngereşti în locul acelei legiuni a lui Lucifer căzute. Cheile aparţin Apostolului Petru, este de ajuns de un mire (Apollion) şi o mireasă (cu 12 stele), pentru că politicianul acela trebuie să aibă o imagine de o persoană perfectă inclusiv familistă, va avea toate virtuţile numai smerenia îi lipseşte, după aceasta se va cunoaşte. Numai Dumnezeu Tatăl ştie de această pereche vezi capitolul 12 din Apocalipsa despre femeia care naşte şi balaurul. Mai recent s-a vehiculat un zvon printre enoriaşii catedralei ca pentru o mireasă, vom pătimi cu toţii. Un aşa numiţi preot, nu vreau sa menţionez cine, la o propovăduire după liturgie a exclamat cu glas tare şi mare: „ARĂTAŢI-MI MIREASA CEEA”. Asta-i bună întrebare, care arată ce geme în acel preot, a pierdut toată frica de Dumnezeu.
  CE SE ÎNTÂMPLĂ OARE? Am constatat că preoţii ăştia nici nu aşteaptă nici un fel de sfârşit. Ei cred că se vor face de cap până la infinit. Pe semne nici crezul nu mai are valoare în care se spune … Aştept învierea morţilor . Şi viaţa veacului ce va să fie. Amin.
  Cum vine aceasta, că dacă eu, spre exemplu nu vreau să mă căsătoresc, pentru că nu poate să mă impună nimeni, odată ce nu simt acest lucru şi nu văd această necesitate, şi nu vreau să fac robi pentru demoni, pentru că vai şi amar acelor femei care vor fi însărcinate sau cu prunci în acele timpuri şi nu am dragoste mai mare decât afară de Dumnezeul meu, pentru că stăpân îmi poate fi doar El., acest preot să facă mişto de mine şi să-mi afirme că nu va fi nici un sfârşit? Pe cine să mai cred?

 21. Parerea mea... zice:

  Uite asa, prin intermediul acestor „intrebari” – a se citi „provocari” – se realizeaza dezbinarea intre noi si, tot in acest fel, dusmanii ortodoxiei iau pulsul credinciosilor, cunoscand in detaliu „tendintele” celor preocupati de mantuire pentru ca, mai apoi, sa miste piesele pe „tabla de sah”.
  Din pacate, forumul nu este altceva decat supapa de urgenta, de relaxare pentru multi dintre noi, cei care luam aceste „locuri virtuale” drept ghidaje, indicatoare pretioase in traseul nostru duhovnicesc prin jungla creata de „maestrii” papusari ai acestei lumi.
  Bineinteles ca trebuie sa vorbim despre ortodoxie, dar sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa ne lumineze sa putem distinge duhul actiunilor, problematicilor etc. ridicate si postate pe internet.
  Or, asta nu se poate fara sa sporim in rugaciune, fara sa ne indreptam, sa ne ridicam, mai intai, noi insine.
  Doamne-ajuta!

 22. Svetlana zice:

  Sunt de acord cu aceea ca sa nu facem robi pentru draci, Sa traim in curatenie si in rugaciune, Sa ne rugam pentru crestini sa nu ia cipurile.

 23. Ioan zice:

  Ortodoxia descopera si ea ascutisul presei LIBERE . Vrem nu vrem oamenii GANDESC. Chiar si cei ortodocsi . A-ti spune punctul de vedere nu inseamna a impune acel punct de vedere . De ce sunt vizibile cazurile grave ? SImplu . O stim cu totii dar fiind vorba de biserica unii nu vor sa accepte durerosul adevar ca nimeni nu e perfect . Ratingul . Uitati-va la tv Care emisiuni au cel mai mare rating ? Evident ca cel care trateaza cazurile negative . Paparazzii sunt ceva obisnuit . Nu vrea cineva sa faca rau Bisericii . Concurenta in materie de rating dintre trusturi face sa se nasca subiecte grele . Si as zice spre beneficiul celor CARE NU CUVANTAU PANA IN 89 .

  Si eu m-am lovit de nenumarate ori de cenzura exact pe bloguri ortodoxe . De ce ? Pt. ca pur si simplu adminii respectivi nu aveau cel mai elementar simt al dialogului . Nu au fost educati in spatiul libertatii . Isi impun principii pe care ortodoxia autentica nu le-a avut niciodata . Nici macar nu-si dau seama de ridicolul faptului ca cenzurarea naste un tavalug care va face ravagii mai mari decat publicarea tuturor injuriilor . E de ajuns sa inspectam istoria cenzurii comuniste . Cine cenzureaza are de ascuns ceva . Este concluzia logica . Ori nu e in stare de dialog , ori are de ascuns ceva . De acest pericol se pare ca marea majoritate a blogurilor nu-si dau seama . Iarasi cine injura efectiv sau are un limbaj efectiv vulgar nu-si iarasi seama ca indeparteaza orice om de bun simt care mergand la Liturghie se gandeste daca s-a impacat cu fratele lui caruia – la nervi – i-a spus Prostule sau nebunule ( cuvinte moi fata de fraze intregi de invective pe care le vad uneori pe bloguri ) .

 24. Doina zice:

  Pt Ioan Bichir. Iar ai aparut? Ne cam plictisesti cu fitilele tale. Daca esti o persoana asa sensibila, nu mai intra pe blogurile ortodocse. Ramai cu E.Z.si cu blogurile catolice. Oricum, pe lingai si vanzatori nu-i apreciaza nimeni, nici macar cei care beneficiaza de actul vanzarii. Au parte doar de dispret.

 25. john zice:

  Draga Ioan,

  observ ca-i faci pe ortodoxi imbecili indirect (vrem nu vrem oamenii gindesc… chair si cei ortodoxi). Porblema este asa: Mintuitorul Iisus Hristos s-a umilit, s-a coborit la noi si a platit cu viata ca sa ce?? A spus-o foarte clar: EU sint Adevarul. Cu alte cuvinte adevarul despre cele ceresti este UNUL. SINGURUL!! Dumnezeu nu este supus modei, fitzelor, liberalismului, umanismului, comunismului, capitalismului, feminismului sau oricarei alte credinte sau ideologii inventate de oameni ca asa le place lor. Ca sa ajungi la suprema imbecilitate sa consideri ca cel care a creat Cerul, Pamintul si pe OM, TATAL Creatorul a tot si a toate poate fi redus la o logica umana oarecare, deci ca sa ajungi la asa ceva inseamna ca propria ta credinta nu reprezinta Adevarul. Pai, da eu inteleg de ce catolicii isi permit sa faca pe liberalii si sa recunoasca alte credinte. Pentru ca ei nu mai au ce apara. Adevarul nu este la ei in Biserica si atunci singur ca isi permit sa faca pe liberalii. Porblema este d-le Ioan ca noi ortodoxii nu ne putem permite chestia asta. Noi avem de aparat un adevar. adica: ADEVARUL.

 26. john zice:

  si inca ceva! Pina la urma care e problema voastra a astora care nu sinteti nici practicanti ortodoxi nici botezati ortodoxi?? Nu puteti sa dormiti de grija noastra ca nu sintem noi liberali? A venit vre-un ortodox vreodata la usa ta, asa cum fac sectantii, sa te deranjeze cu tupeu si agresivitate si sa-ti spuna ca TREBUIE sa vii la biserica Ortodoxa?? Ai vazut vre-un ortodox care sa se duca in vizite la Roma si sa inceapa sa faca presiuni asupra papei si cardinalilor lor sa fie recunoascuta dogma ortodoxa de catre papalitate si sa se renunte la Filioloque?? I-ai vazut pe ortodoxi criticind celelalte credinte si confesiuni „out of nothing” adica din senin din iarba verde? Toata discutia de pe site-urile ortodoxe este doar un REZULTAT al atacului la adresa credintei noastre ortodoxe. Deci noi ne aparam credinta. Noi sintem cei atacati si raspundem la atac! Asta-i tot! Vorba lu’ Eminescu: ” eu imi apar si credinta si nevoile si neamul”.Deci primul lucru pe care Eminescu il considera demn de aparare este credinta.

  Dupa cum mai spuneam si alte dati voi astia liberalii si secularii sinteti de fapt cei intoleranti… la crestinismul ortodox! Voi sprijiniti prezervarea tuturor credintelor si ridicati in slavi pe Dalai Lama si pe voodooisti si pe mai stiu eu ce si cine in numele culturalismului liberal si deplingeti disparitia nu stiu carei credinte, dar numai cind vine vorba de ortodoxii crestini zbierati pe toate tonurile: Sa se schimbe! De parca v-ar deranja cu ceva pe voi, Ortodoxia. De fapt pe voi nu va deranjeaza, ca oameni, dar il deranjeaza pe diavol, care nu suporta Ortodoxia si care nu stie ce sa mai inventeze….Asa ca mai degraba vorbim de un secularism anti-crestin si anti-ortodox, de o dictatura liberala, de o completa lipsa de dialog si rigiditate care vine din partea voastra. NU va dati seama ca sub titulatura de liberalism si umanism veniti doar cu niste slogane (multe ne-verificate, inca si mai multe contrazise) pe care le transformati in ordine de lege si cereti dictatorial ca toata lumea sa se supuna lor?

  Liberalism my foot!!!!!!!!!!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s