ASCOR ia atitudine impotriva noului Cod Penal

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români
şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români
Proiectul noului Cod Penal – o jignire la adresa valorilor creştine ale poporului român

Membrii filialelor Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi ai Ligii Tinerilor Creştini Ortodocşi Români din întreaga ţară, întruniţi la Consfătuirea Naţională în perioada 19-22 martie 2009 la Iaşi, luând act de ultimele modificări de pe scena publică românească, au hotărât să adreseze clasei politice, societăţii civile şi instituţiilor statului – membrilor comisiei de dezbatere al noului Cod Penal, precum şi membrilor Guvernului României, Domnului Emil Boc – Premierul României, Administraţiei Prezidenţiale, Domnului Traian Băsescu – Preşedintele României – prezenta scrisoare deschisă prin care avertizează factorii decizionali cu privire la consecinţele noului Cod Penal.

“Tinerii din Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români şi Liga Tinerilor Creştini Ortodocşi Români, întruniţi la Iaşi cu ocazia Consfătuirii Naţionale iau act cu surprindere şi nelinişte de proiectul Codului Penal, aflat în dezbaterea Parlamentului României, conform căruia nu sunt incriminate nici incestul, nici prostituţia. Singurele incriminate sunt proxenetismul (art. 211) sau cazul în care relaţia sexuală incestuasă are loc în cadrul unui viol, agresiuni sexuale sau act sexual cu minor (art. 216-218).
Ne exprimăm atât dezaprobarea faţă de acest demers legislativ, cât şi îngrijorarea faţă de consecinţele grave pe care le poate avea asupra societăţii româneşti permisivitatea legii faţă de prostituţie şi incest.
Considerăm că, pentru un stat locuit de un popor ai cărui cetăţeni se declară în marea lor majoritate creştini, este cel puţin ruşinos, dacă nu chiar lipsit de moralitate, o decizie a politicienilor de a susţine ideea că relaţia sexuală incestuală între persoane cu vârsta peste 18 ani, nu prezintă pericol social şi nu este infracţiune, ci cel mult ceva de domeniul patologiei. O astfel de atitudine reprezintă un atac la adresa valorilor creştine care au însoţit şi format conştiinţa poporului nostru şi nesocoteşte importanţa pe care familia întemeiată prin Taina Cununiei, o are în viaţa românilor, ca celulă de bază a societăţii.
Atenţionăm şi asupra agravării procesului de degradare a condiţiei femeii în societatea românească, prin dezincriminarea prostituţiei, conform prevederilor proiectului noului Cod Penal, fapt care va înlesni atât dezvoltarea “turismului sexual”, cât şi o posibilă legalizare a prostituţiei ca mijloc legal de subzistenţă.
Facem apel la dumneavostră să nu acceptaţi dezincriminarea incestului şi a prostituţiei prezente în noul Cod Penal, dezincriminare ce duce la procesul de descompunere morală a societăţii.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

Textul acestei scrisori deschise si in format PDF.

Biroul de presă A.S.C.O.R

Tinand cont ca:

1. legea privitoare la BULETINELE DE IDENTITATE BIOMETRICE va fi supusa la vot in Camera Deputatilor pe data de 4 aprilie 2009, iar pe 2 aprilie va avea loc o dezbatere nationala asupra acestei legi;

2. legislatia privitoare la IMPLANTURILE CU MICROCIPURI in corpul uman (deocamdata in scopuri medicale) este deja aprobata

va rugam sa va exprimati votul mai jos :

scrisoare_ascor_1scrisoare_ascor_2

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara, Pentru normalitate și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la ASCOR ia atitudine impotriva noului Cod Penal

 1. corina negreanu zice:

  Evident ca si A.S.C.O.R.-UL Filiala Cluj este in acord cu aceasta Scrisoare deschisa.
  Intamplarea face ca tocmai la intrunirea acestei consfatuiri, reprezentantului de la Cluj Napoca in persoana lui Alex Dan, i-a decedat tatal si a trebuit sa plece.
  Din acest motiv nu apare stamplila si semnatura ASCOR Filiala Cluj Napoca, desi exista tot acordul pentru acest de demers.
  Am mentionat acest lucru pentru a nu exista dubii si eventuale interpretari.
  Va multumesc.

 2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » FABRICA DE MINCIUNI SI SMINTELI (Noutati 26 martie 2009

 3. ionela zice:

  Noul Cod de procedura penala contine prevederi care ignora si incalca drepturi si libertati cetatenesti fundamentale.
  http://www.gardianul.ro/Procurorii-pot-pastra-inregistrarile-care-nu-folosesc-unei-anchete-s132142.html

 4. Raluca zice:

  Si in Timisoara se face lobby si mediatizare pe masura posibilitatilor, in ziare si la tv local. Ideea pe care dorim sa o transmitem este ca oamenii implicati in aceste procese dureroase (prostitutia si incestul), care intr-adevar sunt niste suferinte, nu niste fapte penale, nu pot fi ajutati fiind lasati sa le practice liber. Ajutorul vine din alta parte, nu din partea legii.

  Doamne ajuta tuturor!

 5. Fabian zice:

  (Referitor la Ascor Cluj, primul coment):
  Daa, si daca i-a decedat tatal nu putea pune stampila altcineva!
  Atitudinea ascor Cluj s-a vazut inca de anul trecut de la Sinodul pentru problema lui Sofronie-Cornanu, cand IPS Bartolomeu a ramas singur-singur, si n-a fost sprijinit de nimeni, nici macar de propriii lui episcopi vicari, profesori de teologie sau Ascor Cluj. Iar acum la Sinodul despre cipuri din februarie cand toti ierarhii inafara de el au votat pt cipuri, din nou a ramas singur.
  N-are nimic! Dumnezeu il va rasplati acolo sus, iar pe fricosi ii va scuipa afara din gura, chiar daca arata a evlaviosi.
  Ascorul a devenit la nivel general, un apendice al episcopilor, sa faca ce vor din el! Mi rusine pt ce-a fost in generatia noastra, si ce-a ajuns acum.
  Caldiceii, lasii si fricosii nu vor mosteni Imparatia cerurilor. o spune Apocalipsa, o spune si Steinhardt. Marturisire ortodoxa sau moarte, fratilor, asta vrem! Inafara de astea doua variante nu exista cale de mijloc, cale de mantuire.

 6. PROILAVONOS zice:

  Cand cadem in patima razboaielor Romano – Romane nu avem decat de pierdut, pentru ca riscam sa ne irosim toata energia in aceste razboaie.
  Poate mai important este sa ne intrebam, retoric desigur, ale cui interese reprezinta parlamentarii nostri in parlament , daca pe ale noastre nu ?!?!
  Pe ei trebuie sa-i interpelam si sa le cerem socoteala pentru permanentele deraieri de la doleantele omului de rand pe care acestia ii reprezinta, si nu apartenenta la un partid sau altul, sau, si mai rau, apartenenta la structuri transfrontaliere de orientare masonica!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s