Regula de „aur” a ecumeniştilor : rugăciune fără implicare liturgică

Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa si pe toata lumea Ta!

2008_01_20ecumenic05 Se apropie, đându-ne fiori, săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştină (18-25 ianuarie 2009), la care vor participa pe lângă Biserica Ortodoxă, toate bisericile apuse : catolică, greco-catolică, lutherană, reformată şi cea armeană. A devenit o tradiţie de la an la an această întâlnire cu scop social-filantropic (conform comunicatului Patriarhiei Române), o tradiţie respectată mai ceva decât sfintele Canoane. Astfel într-un comunicat al Patriarhiei, care la început descrie rolul binefăcător (sâc!) al acestei manifestaţii, aflăm pe lângă programul întâlnirilor şi de o nouă regulă : „asistarea celorlalte culte la slujba ortodoxă (de obicei, Vecernia), fără implicare liturgică” şi „ortodocşii români vor asista la rugăciunea acestora, fără implicare liturgică„. Acesta să fie oare efectul Comunicatului emis de Sinodul BOR la data de 9 iulie 2008, născut prin revizuirea canoanelor Sfinţilor Părinţi ?

Se mai scrie în comunicat că „această organizare de program … poate fi folosită ca orientare şi în alte localităţi din ţară şi din străinătate în care românii ortodocşi sunt obişnuiţi cu dialogul şi cooperarea ecumenică”. Pe lângă respectarea poate a organizării stabilite pentru capitală, poate se va respecta şi regula de aur a ecumenştilor, de a nu liturghisi în comun, deşi rugăciunea cu ereticii oprită de Canoanele Apostolice şi de către Sfinţii Părinţi („Dacă cineva s-ar ruga, chiar şi în casă, împreună cu cel afurisit -scos din comuniune- acela să se afurisească” – Canonul 10 Apostolic) se va rosti fără pic de credinţă, de frică şi de dragoste faţă de Adevăr.

Atenţionăm de pe acum asupra faptului că nici de această dată nu se va ţine cont de comunicatul BOR şi vom asista din nou la slujiri împreună. Totul este relativ şi la cheremul fiecăruia de a-şi atinge propriile interese. Vă îndemnăm să faceţi public orice fel de abatere a preoţilor şi ierarhilor care nu vor respecta măcar decizia Sinodului, dacă de Sfintele Canoane au uitat. Nu trebuie să mai riscăm pierderea comuniunii cu celelalte Biserici Ortodoxe, din cauza unor trădători de credinţă şi tâlhari ai Celor Sfinte.

Acest articol a fost publicat în ANTI-ECUMENISM și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Regula de „aur” a ecumeniştilor : rugăciune fără implicare liturgică

  1. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Spuneti NU IAD-ului! (Noutati 12 ianuarie 2009)

  2. Pingback: SEMNUL Ortodoxiei ca răspuns la semnul fiarei !!! Părintele Iustin Pârvu se adresează poporului Român ! « † Apologeticum

  3. Pingback: Mitropolitul Andrei Andreicut caterisit sau depus din treapta, conform deciziei Sinodului BOR pe baza Sfintelor Canoane. Cerem respectarea acestor hotarari! | † APOLOGETICUM: Ortodoxie, neam si tara

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s