Feriti-va de astfel de preoti! Parintele Calistrat Chifan este de acord cu acceptarea documentelor cu cip

Desi odinioara era foarte prezent la Petru Voda, ieromonahul Calistrat Chifan, cunoscut ca parintele Calistrat de la Barnova, s-a indepartat  de Parintele Justin Parvu, ajungand acum sa zica exact contrariul a ce propovaduieste Parintele Justin. Anul trecut, in plina campanie anti-cip, parintele Calistrat venea cu o interpretare proprie despre documentele cu cip, indemnand lumea sa le ia fara nicio problema. Astfel de preoti sunt deosebit de periculosi, datorita increderii pe care un numar mare de oameni o au fata de ei si prin inconstienta si razvratirea lor pot duce pe multi la pieire. Nu poate fi parintele Calistrat mai intelept si mai cu mult discernamant decat parintii Justin Parvu si Arsenie Papacioc, care au spus clar sa nu acceptam niciun document cu cip. Zilele trecute a aparut un alt articol semnat de parintele Calistrat, in care spune multe neadevaruri si in final ii ataca pe toti cei care duc lupta anti-cip. Sa ne rugam pentru luminarea mintii atat noua, cat si celor ca parintele Calistrat care nu vor sa inteleaga gravitatea acceptarii actelor cu cip.

Va prezentam un extras din articolul respectiv:

Una dintre problemele care tulbura astazi constiinta multor crestini o reprezinta adoptarea noilor documente civile (carte de identitate, pasaport, carnet de conducere auto) prevazute cu cip electronic. Componenta biometrica a acestor cipuri constituie pentru multi un motiv de înfricosare si o piedica în calea mantuirii…..

Orice metoda pamanteasca inventata de om nu poate sa ne pericliteze mantuirea. Nadejdea, credinta si dragostea sunt virtutile cardinale prin care Dumnezeu ne acopera cu aripile dragostei Sale dumnezeiesti: „Fie Doamne mila Ta spre noi cat am nadajduit si noi întru Tine” (Psalmi 32.21). Atata timp cat un crestin îsi doreste mantuirea în mod sincer, dar cineva doreste sa-l desparta de Dumnezeu – fara voia lui aceasta nu se va putea face. Multi vehiculeaza ideea ca satana te poate însemna cu „666” atunci cand cumperi cu cardul, cand iei marfa cu cod de bare, cand ajungi la anumite institutii publice si ai nevoie de functionarii publici; în astfel de situatii – spun ei – fara ca sa stii si fara ca sa vrei esti pecetluit: total neadevarat! Este o idee falsa!…

Avem Pomul Vietii, pe Hristos, prezent pururea euharistic în Sfantul Potir, din care tot cel ce se împartaseste se curateste, se lumineaza si se sfinteste si „în veci nu mai moare” (Rugaciune la Sfanta Impartasanie): Cel ce face bine faca, cel ce face rau înainte faca, iata Eu vin si „voi da voua, fiecaruia, dupa faptele voastre (Apocalipsa 2.23); – asadar nu dupa absenta sau prezenta cipului! Fiecare din noi traim apocalipsa personala cu Hristos si în orice clipa putem fi pregatiti de întalnirea cu El, Cel Care a zis: „Eu sunt usa oilor” (Ioan 10.7) si „Pe cel ce vine la Mine nu-l voi scoate afara” (Ioan 6.37); „Eu sunt adevarul, calea si viata…” (Ioan 14.6). Sa lasam talcuirile si interpretarile fals alarmiste ale mentalitatii populare trupesti neînduhovnicite si sa pastram întreaga credinta în cuvantul Mantuitorului Iisus Hristos – Domnul: „… n-am venit sa judec lumea, ci ca sa mantuiesc lumea” (Ioan 12.47).

Acest articol a fost publicat în anti-cip și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

103 răspunsuri la Feriti-va de astfel de preoti! Parintele Calistrat Chifan este de acord cu acceptarea documentelor cu cip

  1. Mircea Suta zice:

    Dragii mei,

    Cipurile din documentele de identitate despart pe credincios de Hristos !!! Eu am aflat asta de la mari duhovnici, insa, multumesc lui Dumnezeu ca stiam de dinainte. Deci, cu alte cuvinte, documentele de identitate cu cip acelea trebuie neaparat respinse, cu orice pret, chiar cu pretul vietii daca trebuie !
    Insa va veni vremea ca sa ni se impuna si acele documente. Nu te astepta sa te apere cumva biserica ca si institutie (s-ar putea sa fie un haos total atunci, sa nu mai recunosti pe nimeni !) ! Tu trebuie singur sa hotarasti sa le respingi, iar de aparat te va apara Domnul nostru Iisus Hristos si Maicuta Lui cea Precurata ! Biserica lui Hristos trebuie s-o purtam in inimile noastre ! Nu trebuie sa nadajduim in oameni ci numai in Dumnezeu ! Dumnezeu nu ne va lasa !

    Deci in documentul de identitate, daca are cip RFID, posesorul nu mai are control a ceea ce se scrie sau se sterge pe ascuns in acel cip care-l defineste pe el, care-i defineste Adevarul atribuit lui de Dumnezeu ! Hristos se naste cu fiecare dintre noi ! El este Adevarul care ne defineste ! Asadar posesorul unui asemenea document modificat, este la mina diavolului ! Este legat ! Nu mai are libertatea care a primit-o la nastere de la Dumnezeu ! In momentul in care o singura informatie despre el este modificata, acest posesor de doc. ID cu cip, nu mai este definit de un Adevar ci de o minciuna ! Astfel ca el este despartit de Adevar ! Ori noi stim ca Adevarul este Hristos ! El Insusi a spus : „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata !”
    Deci, eu vreau ca, cu ajutorul lui Dumnezeu, pe mine sa ma defineasca numai si numai Adevarul ! Nu vreau sa ma desparta de Acesta nimeni si nimic !
    Sa ma iertati daca v-am ingrijorat ! Nadejde tare in Dumnezeu !
    Trebuie sa intelegem ca dusmanul nostru este diavolul ! De lucrarea lui sa ne ferim cerind permanent ajutor lui Dumnezeu ! Cu totala incredere in Dragostea Lui !
    Trebuie sa ne rugam pentru absolut toate sufletele pentru ca toate sunt suflare de viata a lui Dumnezeu ! Pe toate Dumnezeu le iubeste si le vrea inapoi pt. ca sunt ale Lui !
    Sa ma iertati ca v-am spus lucruri pe care voi le stiati ! Poate gasiti si ceva ce nu stiati si va este de folos duhovnicesc !

    daca gresesc, unde gresesc, sa ma iertati si sa ma corectati, va rog

    DOAMNE AJUTA !!!

    Mircea

  2. Alexandra zice:

    Poate ca parintele Calistrat a vrut doar sa precizeze ca nu exista alt criteriu de selectie la Judecata de Apoi decat pacatul si virtutea. Cu alte cuvinte cipul reprezinta pecetea vazuta a deplinatatii impatimirii prin fapte, sentimente si gandire. Nu inseamna ca este de ignorat fenomenul acesta antihristic, ci sa nu uitam ca parintele vorbeste despre documentele acestea, nu despre implant. Daca ascultam cu atentie ce a spus parintele Papacioc in iarna lui 2009, a spus ca este prematur sa ne agitam de pe acum in sensul de a demara un razboi al combaterii pe fata a tuturor autoritatilor care vor sa impuna documente biometrice. Nu de alta, dar pentru ca in momentul de fata nu s-a obtine mobilizarea maselor spre mantuire. Totusi, timpul acesta de pace sociala, de neprigonire pe fata a Bisericii are rolul de a da timp de intoarcere oamenilor, daca prigoana si pozitia Bisericii ar fi categorica de pe acum, s-ar ajunge mult prea repede la profetiile din apocalipsa si multi oameni nu sunt pregatiti, nu au un ritm de spodevanie, impartasire cu Sfintele Taine, s-ar lepada mult mai multi. Si totusi, nu credeti ca s-ar crea un haos total daca acum toti am refuza buletinele, ceea ce reprezinta o mica parte din crestini, in conditiile in care implantul inca nu s-a adus in discutie in parlamentul roman. Inca nu exista un teren pregatit pentru ca noi sa putem supravietui in afara legii statului, adica fara buletine si alte documente. Mai avem nevoie de timp pentru a ne pregati si noi pe partea noastra, ca sa putem in momentul venirii implanturillor, sa supravietuim pana in momentul cand ni se va cere mucenicia. Sa nu uitam ca nici mucenicii nu s-au aruncat la infruntarea ighemonilor fara o pregatire in prealabil, fara sa astepte momentul oportun. Parintele Iustin a demarat o miscare de avertizare si sensibilizare a autoritatilor si crestinilor, dar nicidecum nu a initiat un program de disidenta, de separare a crestinilor cu permis auto cu cip de cei fara permis auto cip. Duhovnicul meu mi-a spus doar atat: Documentele cu cip sunt pasi rapizi catre pecetluire, dar nu reprezinta inca pecetluirea. Eu imi schimbasem permisul de conducere si vreau sa spun ca am aflat ca nu are cip, doar in occident au cip ca si cardurile de banca. Are doar heliograma si cod de bare. Asta nu inseamna ca m-am lepadat de Hristos. Duhovnicul mi-a spus sa nu iau painea si sa las crucea, adica cand va fi implantul sa nu ma las pecetluita. Dar in momentul de fata, alarmismul asta, gandul ca lumea se imparte de acum intre cipuiti si necipuiti, este o eroare. Lumea se va imparte mereu intre pacatosi si oameni care se lupta si biruiesc pacatul.

  3. Alexandra zice:

    Sa nu uitam nici ca noi suntem pecetluiti cu pecetea darului Duhului Sfant. Cum poate un buletin sa anuleze pecetea mea de la botez, din spovedanie, de la maslu, de la Euharistie? Vor fi oameni cu implant impotriva stiintei si vointei lor, aceia nu au nicio vina. Doar cei care primesc implantul cu stiinta si vointa vor pieri.

  4. Dorin zice:

    Fratilor ,ne-ati derutat pe toti nu mai stie lumea ce sa creada ,luati actele cu cip-nu luati actele cu cip .Lumea s-a impartit in doua tabere ,s-a despartit lumea in doua duhovnici bun care spun :nu-i nici un pacat,duhovnici buni care spun:e pacat.Ce sa facem mai fratilor ?eu unul credeam ca nu o sa intru in panica dar iata cand vad ca inclusiv pr.Calistrat spune ca putem primi actele biometrice nu mai stiu ce sa fac?Oare asta ne mai trebuie acum ,panica generala,deruta?Lumea are nevoie de lucruri concrete s-au asta e lucrarea diavolului sa creeze panica,neliniste,tulburare apoi sa-si faca lucrarea.Chiar sa ne fi parasit Dumnezeu de tot ?chiar sa nu mai avem macar unul cu minte luminata de El care sa ne invete ADEVARUL?,pe cine sa credem si pe cine sa nu credem? Ce e de facut fratilor??????(avem foarte multe semne de intrebare)

  5. Radu zice:

    Dumnezeu sa il ierte si sa il lumineze. Sa ne rugam cu totii pentru el.

  6. Alexandra zice:

    Eu nu ma panichez deloc, am facut-o in 2009 in februarie si duhovnicul m-a linistit. Mi-a spus ca va trebui sa suferim pt Hristos, dar sa nu ne panicam acum, sa emanam nelinisite, sa umblam cu conflicte pe strazi, decat organizat sa semnam contra cip, ceea ce am facut. Nu parintele calistrat are nevoie de rugaciunile noastre „pentru indreptarea sa”, ci noi avem nevoie de rugaciunile Bisericii pentru a nu cadea in amagire. Mie mi-e frica de un singur lucru: ca o sa mor fara pocainta, cu pacate pe constiinta, fara sa ma fi indreptat. In rest, se rezolva, o sa ma ajute Dumnezeu sa nu ma lepad de El, problema sunt patimile. Degeaba nu am cip, dar sunt mandra si fac alte pacate. Sa ne preocupam de despatimire, si atunci vom face voia lui Dumnezeu mai usor decat daca ne preocupam cine din duhovnici are dreptate si cine nu. Scapam din vedere esenta, si asta ii place diavolului la nebunie…Sa strecuram tantarul si sa inghitim camila.

  7. ana zice:

    exact cum a spus parintele iustin :intr-un fel se spune adevarul la petru voda ,intr-un fel la putna , intr-un fel la secu.
    ca sa ne zapaceasca sa nu mai stim pe cine sa ascultam.
    eu nu inteleg de ce acesti parinti buni nu se intalnesc sa discute aceste probleme atat de necesare si ajungand la o solutie comuna de abia apoi sa ne-o transmita noua crestinilor ca sa stim cum procedam.nu se gandesc ca cei care gresesc vor primi osanda ptr ca adevarul tre sa fie numai de partea unuia . nenorocirea este ca noi acum suntem derutati
    dar dupa parerea mea nu este mai intelept parintele calistrat decat parintele iustin bunul dumnezeu sa aiba mila de toti si sa-i lumineze care este adevarul. iar noi capul si genunchi la pamant

  8. Cosmin S. zice:

    Este foarte greu sa intelegi pericolul documentelor cu cip biometric daca nu ai si cunostinte de electronica.
    Zice Parintele asa, citez:”Orice metoda pamanteasca inventata de om nu poate sa ne pericliteze mantuirea.”
    Total fals. Astazi avem tehnologii care aplicate pe om, ii pot periclita mantuirea.

    Un cip biometric este o componenta electronica extrem de compacta si extrem de performanta, avand si o antena care poate comunica in timp real cu antenele de telefonie si mai apoi cu satelitii de comunicatii. Astfel se poate altera starea purtatorului prin receptia de mesaje subliminale prin acel cip.

    Documentele cu cip reprezinta etapa premergatoare cipului implantabil. Este o numerotare a oamenilor si o colectare de date personale pentru etapa finala(datele fiind centralizate in computerul „fiara” de la Bruxel)

    Cine indrazneste ca accepte buletinul biometric, s-a ars. In format codificat(binar) exista o formula de lepadare de Hristos. Deci nu este de gluma. Practic cine accepta identitatea biometrica, isi semneaza de fapt lepadarea si in continuare va merge ca o leguma, ca un zombi catre pecetluirea finala.

    Ajunsi la cipul biometric implantabil (biocipul) sau tatuajul electronic cu raze laser, ne aflam la ultima etapa unde nu mai este loc de intoarcere, nu mai exista mantuire.
    De ce?…pentru ca odata implantat cipul, sau tatuata schema electronica, omul isi pierde libertatea de vointa. Practic omul nu mai este stapan pe gandurile lui, pe faptele lui, pe trupul lui, pe sufletul lui. El va fi un om mort sufleteste, controlat aproape exclusiv prin unde electromagnetice transmise prin sateliti si prin releele de telefonie.

    Cipul se va conecta la reteaua neuronala a trupului si va pune stapanire pe simturi si pe ganduri prin emisii de frecvente electromagnetice.
    Orice gand are o amprenta electromagnetica, orice miscare a trupului e precedata de un microsemnal electric.
    Cu totii banuiesc ca ati auzit pe Discovery de acele avioane cu piloti care piloteaza avioanele prin puterea gandului. Se preiau semnalele electromagnetice ale encefalului, se interpreteaza digital si se convertesc in lucru mecanic. Simplu.
    Sau despre experimentul din Franta, unde o femeie paralizata a putut merge prin implantarea unui cip in zona lombara si prin impulsuri controlate, au putut fi miscate picioarele cu ajutorul unui computer. Deci un computer iti misca picioarele fara ca tu sa le poti controla. Interesant.
    Daca aceste experimente au fost incununate de succes, ganditi-va ce se poate face astazi cu un biocip RFID implantabil omului.

    Dar asta nu e tot. Prin cip se pot transmite si ganduri, care vor parea atat de reale incat purtatorul va crede ca sunt gandurile lui. Prin biocip se poate altera senzatia de foame, impulsul sexual si alte asemenea lucruri. Ele se pot exacerba in asemenea hal, incat purtatorul biocipului poate ajunge la nebunie demonica.
    Deci acest biocip este instrumentul antihristului prin care se va impune un sistem totalitar demonic.
    Cei care vor primi buletinul biometric si cipul implantabil, vor fi sclavii antihristului. Vor fi niste zombi cu suflet mort si trupuri teleghidate.
    Acesta este adevarul chiar daca este crud, trist si dur.

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, pazeste-ne de inselaciunea vicleanului antihrist!

  9. MIRRA zice:

    Ma doare sufletul cand citesc astfel de afirmatii de la preoti..dar se stie ca la un moment dat si preotii, si mai marii bisericii vor cadea in ratacire si nu vei mai avea in cine sa te increzi..E dureros dar adevarat.Sa il rugam pe Bunul Dumnezeu si pe Maicuta Sa sa ne lumineze tuturor mintile si sa te ajute sa ramanem pe calea cea dreapta!

  10. iulian zice:

    Pai ce incredere sa mai avem in unii preoti,daca insusi Patriarhul BOR a cazut in erezie.Nu spun clar profetiile Sfintilor Parinti ca Antihristul va fi incoronat chiar de patriarh la Ierusalim si ca multi preoti isi vor pierde sufletul in vremurile din urma.Asta e adevarul,vrem nu vrem.Noi sa ne rugam la Bunul Dumnezeu sa nu ne paraseasca.

  11. C zice:

    Din ceea ce a zis pr Calistrat nu reiese ca ar fi de acord cu folosirea acestor acte cu cip! Ci sa nu ne rezumam numai la atat!

    Nu va dati seama ca prin acest articolul nu faceti decat sa loviti intru-un alt preot care a cladit suflete pierdute si le-a intors pe o cale dreapta?

    Ce ne e mai de real folos, sa folosim un pasaport cipul biometric sau sa cladim in aproapele pe Hristosul Cel Viu?

    Ne temem de un act si intram in panica sa nu mai facem nimci decat sa ne ferim de ele, si sa vorbim ca „inteleptii”?

    Ce vrea Dumnezeu de la noi, si prin exemplul dat prin trairea Sfintilor, sa fim nistre fricosi sau niste biruitori?!

    Fratilor, patimile sfintilor din trecut au fost rastignirile si chinurile groaznice asupra trupurilor lor, pe care le-au indurat cu dragoste si incredere!

    Azi nu mai poate fi asa, caci traim intr-o aparenta libertate, dar patimile Sfintilor din ziua de azi vor fi chinuiri de necredinta! Se va lovi in cel ce adevarat graieste prin cuvinte de neincredere, si rautate!
    Atat ne mai place sa purtam ochelari de cal, si sa ne rezumama la frica!

    Nu frica trebuie sa ne stapaneasca, ci increderea ca Dumenzeu, lasandu-ne in Voia Sa, ne va ghida pe o cale drapta!

    Au oare nu vedeti voi ce alte semne ne trimite Dumnezeu prin chipul celui sinistrat azi , pe cel care ne intinde mana pt o bucata de paine, prin conturile care azi au fost rasturnate ca mesele negustorilor din templul din Ierusalim?

    Nu neg cu nimic semnele apocaliptice si redate si in Capitolul 13, Apocalipsa. Insa nu trebuie sa fim limitati ci intelepti!

    Adevaratele insemnarri ale satanei pe noi, acele „666” care stau pe fruntea noastra sunt PATIMILE, RAUTATEA, CLEVETIREA, MANDRIA CRIMA PRIN AVORT SI NU NUMAI!

    Doamne lumineaza sufletele si ochii nostri!

    Iertati-ma!

    „Viata fara de cuvânt mai mult foloseste decat cuvantul fara de viata. Caci viata si tacand foloseste, iar cuvântul si strigand supara!” (Arhim Ilie Cleopa)

    Bucurie!

  12. marica zice:

    Alexandra are dreptate !

    Nu acceptarea documentelor cu cip va insemna lepadarea noastra. Trebuie sa avem intelepciune ! Un document poate fi abandonat, aruncat oricand si oriunde.
    Implantul cipului in mana sau pe frunte nu trebuie primit !
    Cu ajutorul cipului implantat in corpul uman, mintea poate fi controlata si astfel…sa ne fereasca Dumnezeu !… oamenii se vor lepada de Hristos pentru ca nu ei vor mai fi stapani pe ceea ce simt si gandesc.
    Introducerea documentelor cu cip reprezinta o faza de acomodare psihica, iar ca urmare a unor evenimente de amploare ce vor avea loc, se va ajunge la concluzia ca aceste documente nu sunt eficiente pentru a pastra in siguranta datele personale cuprinse in cip si, se va impune, chipurile de la sine, implementarea cipului in corp.
    Ei bine, aici, in aceasta faza, trebuie sa ne retragem si sa spunem NU ! Acest refuz trebuie sa fie categoric ! Poate fi privit si ca un gest de autoprotectie fata de intentia autoritatilor de a detine controlul total asupra vietii fiecaruia dintre noi. Cand spun control total ma refer indeosebi la controlul mental.
    Pana atunci, asa cum spunea si Alexandra, nu suntem pregatiti sa traim in afara societatii si, implicit, a legilor ce guverneaza viata noastra.
    Trebuie actionat cu intelepciune, de la Dumnezeu, nu ostentativ, ca sa dam prilej de mari tulburari in jurul nostru.
    Cu ajutorul rugaciunilor, Dumnezeu ne va arata cand si cum sa facem pasul cel mare.

  13. admin zice:

    @alexandra, marica
    asta o ziceti voi, dar ce intelepciune aveti ca sa contraziceti pe Parintele Justin si pe altii care zic raspicat sa nu luam nici actele cu cip? crezi ca daca nu esti in stare sa refuzi un amarat de document, vei putea sa refuzi pecetea (in cazul in care prindem vremurile alea)?

  14. Mihaela zice:

    Eiiiii…dragii mei …exact asa cum se spune : „cine are urechi de auzit…sa auda…”…si cine are minte ~ intelepciune…dar ! mai ales Credinta…sa inteleaga….
    Parerea mea e ca… : daca am citi mai mult din Sfintii Parinti…si, in general…din cartile Sfinte…si…ne-am ruga mult mai mult…( ne vom spovedi,impartasi,vom participa cu tot sufletul la Sfintele Slujbe…) Dumnezeu ne va lumina,ne va da gandul cel bun…ne va indruma adica…cum si ce sa facem…pe ce cale sa ne indreptam…si de cine sa ascultam….( si,ne va da si putere ~ intari…sa rezistam ispitelor care ne pandesc la tot pasul,si care,in aceste vremuri…s-au intensificat…) Adica,logic,direct proportional : la ispite mai mari si mai dese,rugaciuni ( si toate cele..) mai multe si mai des…

    Oricum…nu trebuie sa uitam ca : mantuirea nu e colectiva…ci…individuala….! adica…vom fi judecati fiecare…dupa faptele noastre,si nu dupa ale altora….( putem sa avem toti banii din lume…pentru ca,atunci,la Judecata… nu vom avea posibilitatea unui avocat….Totusi…avem o mare sansa ! : sa ne rugam mult la Maica Domnului…care,prin sfintenia, duiosia,iubirea si bunatatea ei nemarginita,neegalata….ne va apara,va mijloci pentru noi…si-l va indupleca pe Dreptul Judecator…)

    Si ,de asemeni , sa ne amintim ca …Dumnezeu nu obliga pe nimeni….omul a fost inzestrat inca de la nastere cu un creier…inima ~ suflet si cu…libertatea de a alege….Asa ca…fiecare dupa cum gandeste…simte…dar ! – repet : mai ales dupa credinta , iubirea si faptele sale…. !

    Sa ne uitam mai des la metania pe care o purtam la mana stanga…pentru a ne aminti ( de ce o purtam…) sa spunem cat mai des „Oratio Mentis” ~ Rugaciunea mintii in inima” : „Doamne Iisuse Hristoase – Fiul lui Dumnezeu,miluieste-ma pe mine pacatosul/pacatoasa”

    Si…ca o concluzie…de asemeni , sa nu uitam ! : „Daca Dumnezeu e cu mine…de cine sa-mi fie teama” ?????

    Doamne ! Iti multumesc ! Iarta-ma ! si…ajuta-ma pe mine,familia mea si pe toti prietenii si dusmanii mei !

    Si…repet indemnul unui Parinte : ” Sa aveti inima buna ” !

  15. Alexandra zice:

    Un frate din pateric vroia sa alerge la mucenicie, si parintele lui l-a avertizat ca nu e pregatit inca sa fie mucenic, sa stea la manastire si sa nu se avante pe carari cu pagani, si cand l-au prins saracinii l-au amenintat cu moartea si el s-a lepadat de credinta, pentru ca vroia sa fie mucenic, nu? Si s-a intors spasit la parintele sau, caci Dumnezeu a pretuit totusi curajul sau si nu l-a lasat sa moara apostat.

    Nu ne bazam pe noi insine, ci eu cel putin am observat ca parintele Iustin este folosit uneori ca un pretext pentru a semana panica, si critica la adresa clerului. Fratilor, daca sunteti cu Hristos si Duhul lui Dumnezeu graieste prin gurile voastre, de ce aratati cu degetul spre parintele Calistrat si mai spuneti „feriti-va de preotii ca el”. Nu asa au procedat sfintii cu apostatii lor frati, superiori. Daca vezi ca cineva greseste, nu-i arata poza public si nu spune ca acela e in erezie sau inselare. Daca are fiii duhovnicesti aceia poate se vor lepada de tot ceea ce i-a invatat de bine si vor spune, uite, parintele Calistrat nu e anti-cip ca parintele Iustin, nu mai fac nimic din ce mi-a spus sa fac.

    Cipul nu este bun, buletinul cu cip nu este bun. Adevarat. Dar aveti voi curaj sa traiti fara buletin atunci cand va fi pus cipul pe el? Aveti curaj sa infruntati situatia de pe acum? Adica sa renuntati la locurile de munca si asa prost platite, la orice venit si proprietate, caci fara buletin nu aveti dreptul sa existati in societate?

    Eu sunt sincera. Daca de maine trebuie sa imi pun buletin cu cip ma duc la moastele Sfintei Parascheva, la duhovnic si la icoana Maicii Domnului si spun: Daca nu e voia lui Dumnezeu sa iau buletinul asta, ajuta-ma, fa ceva sa nu gresesc, nu ma lasati sa pier!

    Dar in momentul asta consider ca cel mai nefolositor lucru este sa aruncam cu pietre in anumiti duhovnici si sa ii punem pe piedestatul infailibilitatii pe altii. Orice om poate gresi, daca spuneti ca ierarhii vor cadea usor, de ce nu ar cadea si un duhovnic bun? Nu trebuie sa ne luam absolut dupa nimeni, ci sa facem ascultare, o ascultare binecuvantata. Stiti ce i-au spus Sfintii trei Ierarhi staretului Moroi care ezita sa treaca pe calendarul nou? Tu fa ascultare ca nu vei da seama tu personal de indreptarea calendarului. Asta inseamna ca Biserica este infailibila, nu oamenii individuali, ci Biserica.

    Sa preferam sa spunem ca nu suntem in stare de nimic, decat sa trambitam ca noi nu ne punem cip, si cine stie poate ne paraseste harul lui Dumnezeu si o sa ajungem cipuiti cu implant…Doamne miluieste!

  16. Cosmin S. zice:

    Alexandra
    Citez:
    “Sa nu uitam nici ca noi suntem pecetluiti cu pecetea darului Duhului Sfant. Cum poate un buletin sa anuleze pecetea mea de la botez, din spovedanie, de la maslu, de la Euharistie? Vor fi oameni cu implant impotriva stiintei si vointei lor, aceia nu au nicio vina. Doar cei care primesc implantul cu stiinta si vointa vor pieri.”

    Raspund:
    Alexandra, cipul biometric din buletin este un mediu electronic de stocare in format binar a unor date personale deci si a numelui tau. Un nume stocat electronic/binar incadrat intr-un cod de acces adica un protocol de primire-trimitere date, iar acesta este 666. Deci numele tau de botez este pecetluit cu o pecete demonica. Totul este in format digital/binar. Un nume de botez in format digital pangarit de un numar satanic 666. Dar asta nu este totul. Sunt parinti care spun ca cipul are in el o formul de lepadare….

    Conform cuvintelor lui Ipolit Romanul, aceasta pecete va glasui: «Ne lepadam de Ziditorul cerului si al pamântului, ma lepad de Botez ; ma lepad de toata slujirea lui Dumnezeu si sunt de acord cu tine si cred în tine». La fel spune si cuviosul Nil Izvorâtorul de Mir: «Pe pecete vor sta scrise urmatoarele: «Eu sunt al tau» – «Da, tu esti al meu».

    Iata ce raspunde Pr. Paisie Aghioritul:
    “Parinte, ce legatura are acest buletin de identitate cu pecetluirea ?
    – Buletinul de identitate nu este pecetea; este introducerea pecetluirii.”
    http://www.razboiulnevazut.org/articol/17/Semnele-timpului

    Iata ce gasim in cartea lui Mircea Vlad: http://www.razboiulnevazut.org/capitol.php?id=1095#p5

    “De fapt, numele primit la botez imi pecetluieste sufletul cu o identitate crestina.
    Numele de botez este deci identitatea sufletului meu. Cand voi fi pomenit la rugaciune, la Sfanta Liturghie de pilda, preotul va sopti in taina doar numele meu de botez, deoarece Biserica este o comuniune a sufletelor, iar Sfintele Taine lucreaza prin har tocmai aceasta mantuire a sufletului, asigurand trecerea lui in vesnicie.

    Ritualul Botezului prevede, inainte de primirea numelui, lepadarea constienta de diavol si acceptarea constienta a lui Hristos ca Domn si Stapan al vietii mele, eu devenindu-I supus si, prin urmare, purtandu-I pecetea: crucea, Sfanta Mirungere, un nume crestin si insasi randuirea mea in tagma crestinilor, a robilor lui Hristos
    Am vazut, asadar, ca numele, in intregul sau, are urmatoarele calitati:
    – reprezinta identitatea sufletului meu (prenumele);
    – imi certifica apartenenta la un anumit arbore genealogic; (numele de familie);
    – ma introduce in Biserica, devenind membru deplin al categoriei crestinilor si rob, de buna voie, al lui Hristos;
    – imi certifica implicit lepadarea de diavol si de lucrarile lui.

    Dupa cum se stie, noile cartele de identitate nu vor purta numele scris in detaliu, ci codificat sub forma unui numar denumit Cod Numeric Matricol Unic (C.N.M.U.). Acest cod imi este atribuit numai mie si ma va insoti toata viata. Are deci calitatea unui nume. Asadar, oriunde in lume, in momentul folosirii cartelei, scannerul va afisa codul meu personal (adica numele meu codificat, identitatea codificata a sufletului meu) si, comparand cu datele existente in memorie, ma va recunoaste sub toate aspectele personalitatii mele. Insa acest cod numeric, C.N.M.U., pentru a putea fi usor citit de echipamentele electronice, este codificat in sistem bar code. Dintre toate tipurile de bar code, initiatorii programului de indosariere au ales cel mai controversat, mai raspandit si mai rau famat tip de codificare: EAN-13, cod care cuprinde invariabil in structura sa, indiferent de identitatea persoanei, numarul 666 .
    Asadar, noul meu cod va fi alcatuit din doua parti: una este codificarea identitatii mele, a numelui meu, deci a sufletului meu, iar cealalta este codificarea 666. Deschizand insa Cartea Apocalipsei, vedem la capitolul 13 ca 666 este „un numar de om”, deci codificarea unui nume de om – numele lui antihrist!
    Asadar, la identitatea sufletului meu (reprezentata de codul meu personal) este adaugata identitatea sufleteasca a unei fiinte satanice, luptatoare impotriva Domnului si Stapanului meu.

    Este „pecetluirea” sufletului meu cu o „pecete” straina de care ma lepadasem la botez, cand primisem adevarata pecete: pecetea Duhului Sfant.

    Consecinta ? Indata harul de la botez ma va parasi, stingand in mine roadele Duhului Sfant si stergandu-ma automat din cartea vietii vesnice.”

    Apoi iarasi un extras din “Semnele timpului-Pr. Paisie Aghioritul”http://www.razboiulnevazut.org/articol/17/Semnele-timpului:
    “ Chiar de s-ar pecetlui cineva din nestiinta, pierde harul dumnezeiesc si primeste lucrarea diavoleasca. Vezi, copilasul, la Sfantul Botez, atunci cand preotul il afunda in apa primeste pe Sfantul Duh, fara ca acela sa-si dea seama de asta si dupa aceea salasluieste in el harul dumnezeiesc.
    ………………………………………………….
    Lucrul murdar nu se sfinteste. Apa curata primeste harul si se face aghiazma. Urina nu se face aghiazma. Piatra se face paine prin minune. necuratia nu primeste sfintenie. Prin urmare, diavolul, Antihristul, atunci cand este in buletinul nostru de identitate, pe mana sau pe fruntea noastra cu simbolul lui, nu se sfinfeste desi am pune si o cruce. Avem puterea Sfintei Cruci, a Lemnului Sfant, a harului dumnezeiesc al lui Hristos, numai atunci cand pastram harul Sfantului Botez, prin care ne lepadam de satana, ne unim cu Hristos si primim Pecetea Sfanta: „Pecetea darului Sfantului Duh”.”
    …………..

    Citez de la tine:”Cu alte cuvinte cipul reprezinta pecetea vazuta a deplinatatii impatimirii prin fapte, sentimente si gandire.”

    Raspund:
    Este aceeasi retorica “propovaduita” la comanda Patriarhiei Române in toate Bisericile din România.
    In toate Bisericile a rasunat expresia :”cipurile sunt pacatele noastre”…etc
    (Cipurile sunt pacatele noastre, pecetea deplinatatii impatimirii prin fapte, sentimente si gandire……..etc…bla bla.).
    Ce inselare subtila….ce inselare….ce vorbe iscusite si aducatoare de necaz mare………..

    Este adevarat ca din cauza pacatelor noastre ne stapanesc pagânii si dusmanii Lui Hristos si ai omului. Este adevarat ca din cauza pacatelor noastre au ajuns acesti dusmani sa ne impuna cipuri…..Dar asta nu ne indreptateste sa vedem cipul/pecetea ca pe o metafora, ca pe un simbol al pacatelor noastre.
    Cipul este real, este un obiect fizic, nu este o metafora, nu este un simbol. 666 exista si el in cipurile astea in format digital. Nu mai putem vorbi de metafore, simboluri, nu mai este loc de filozofari despre ce inseamna pacatele.
    Cei care vor primi buletine biometrice si care mai apoi se vor pecetlui, vor ajunge la apogeul rautatii demonice. Pacatele pe care omenirea le cunoaste astazi vor fi ca o plimbare prin parc in comparatie cu rautatile care le vor face pecetluitii cu semnul fiarei, caci chiar fiara va pacatui prin ei, chiar fiara isi va face voia ei prin oamenii care si-au vandut libertatea si sufletul necuratului.

  17. Alexandra zice:

    Iata ce spune parintele Iustin in lumea credintei:

    „Călugării de azi nu mai au puterea să asculte de mai marii lor ca odinioară. S-a surpat raportul dintre ucenic şi povăţuitor şi de aceea a ridicat poate Dumnezeu darul acesta de la noi. Dar eu îi înţeleg; călugării din România sunt aşa dezordonaţi şi neputincioşi în a se supune unei ordini şi rânduieli, pentru că aşa sunt românii. Poporul român este împrăştiat din fire…”

    Eu inteleg de aici ca parintele Iustin este un calugar al ascultarii….e o diferenta mare intre preacuviosia Sa si tonul vostru in abordarea subiectelor fierbinti din ortodoxie.

  18. Crestin Ortodox zice:

    Da, si eu tind sa sustin ce spune Alexandra. Daca am card cu cip pe care imi i-au salariul sau card cu cip de acces in firma nu inseamna ca m-am lepadat de Hristos. Formula lepadarii va fi o formula clara : anume ca primesti pe anticrist drept dumnezeu si primesti semnul (mirungerea) sau cipul pe mana sau pe frunte. Numarul CNP care ne-a fost dat la botez de vreo 60 ani incoace va fi scris sub forma bar code EAN 13 pe mana si vei fi identificat deci prin CNP incadrat de cei trei de 6. A fost tulburare si atunci cu CNP-ul printre crestini. Daca ai CNP nu inseamna ca te-ai lepadat de Hristos. Dar vedeti cum a lucrat demonul si de cand ? Acuma problema care este grava cu adevarat si din care cauza se alalrmeaza si P. Iustin si altii este ca toate aceste lucruri : carduri, cartele, carduri cu cipuri , telefoane cu cipuri, buletine cu cipuri etc… sunt pasi catre tinta finala a satanei : insemnarea, si iti slabesc puterile sufletesti si Dumnezeu stie daca vei mai avea putere atunci sa refuzi. Ba asta cu biometria mi se pare chiar nesimtire sa-ti ceara cineva sa dai aceste date, care sunt defapt „cele ale lui Dumnezeu „.Desigur daca iti ia amprenta nu inseamna ca te-ai lepadat de Hristos (sa ne aducem aminte de puscariile comuniste). Deci cesarul asta cere acum cele ale lui Dumnezeu. Si de ce le cere ? Ca sa-ti slabeasca puterile sufletesti si sa nu ai putere atunci cand va veni cu marea inselare, cu marele teatru in care anticrist va fi prezentat ca salvator si dumnezeu. Imaginati-va un pic numai ce tamtam o sa fie la televizor , pe ecranele care sunt prin oras, reclame peste tot cu el – numai el peste tot la nivel planetar. Toata lumea il va ridica in slavi. Pe de alta parte in acele vremuri vom fi mai mult ca sigur bombardati cu tot felul de frecvente si unde care lucreaza subconstientul ca sa-l primeasca lumea pe el ca dumnezeu. Ganditi-va daca veti putea rezista. Trebuie sa fiti plini de Duhul Sfant asa cum a fost Sf. Mc. Stefan – singur impotriva tuturor, si sa va tineti taria pana la capat. De aceea ne cere parintele Iustin sa renuntam la ele de pe acuma. Acolo in apocalipsa se specifica clar: semnul pe mana dreapta sau pe frunte. Nu se spune de buletine, de carduri, de biometrie. In schimb se pomeneste de un chip al fiarei caruia i s-au inchinat toti. E, aici e dilema ? Care este chipul fiarei ? Dumnezeu sa ne lumineze pe toti sa avem intelepciune sa mergem pe calea dreapta pana la capat, sa pastram haina botezului curata.

  19. daniel zice:

    acceptarea documentelor cu cip este pacat impotriva duhului sfant.Doamne ajutane ca santem pacatosi si rai.

  20. Mihaela zice:

    Mmmm….desi ratiunea…inima….prudenta…si multe altele… imi dicteaza sa nu comentez…totusi….nu ma pot abtine…. :

    In viata asta…ce conteaza mai mult ? „vorba” ? sau…”fapta”…? Iata o tema…ce…- zic eu – ar merita dezbatuta….!

    In viata laica ~ mireneasca….uzual…se spune : ” vorba…nu se coase la dosar…”…doar fapta…..faptele…”vorbeste”…

    Intr-adevar…in viata…cel mai adesea…se poate gresi cu vorba…cu cuvantul…fie din ignoranta…o anumita stare nervoasa….neintelegere…nepricepere….si…multe alte motive….
    Totusi…faptele…dupa umila mea parere…au o importanta covarsitoare…..un impact mult mai mare….( Un lucru bun/rau e bun/rau facut…pe cand vorba…buna sau rea…cam… zboara…)

    Am cunoscut preoti,calugari…….care vorbesc atat de frumos…evlavios…”ca la Carte”…cu mare patima – as zice – chiar…lacrimeaza…. dar…ale caror fapte…nu se vad…( ca sa nu gresesc….e posibil sa le faca in ascuns…sa nu stie / cunoasca nimeni…)…bine…si multi care te trateaza cu aroganta…de la „inaltimea” cu care au fost „indrituiti”…prin una din cele 7 taine….( poate fi si asta o explicatie a…arogantei ~ mandriei : Harul a fost primit de la Dumnezeu…de ce sa nu te mandresti…cu El ?…. )

    Fara sa ma erijez in „avocatul” Parintelui Calistrat ( desi, am datoria morala sa o fac ) si pe care , il cunosc indeaproape de 15 ani…….as vrea sa spun ca :

    La Parintele Calistrat m-a impresionat din totdeauna eruditia autodidacta…modul direct,sincer „nepretios” de a se exprima ~ comunica ( fara prea multa autocenzura…) dar…mai ales ! inima ~ sufletul…milostenia…!
    Stiu ca a construit 2 biserici…( pe care le pastoreste direct sau indirect…) a ajutat la constructia/reconstructia multor manastiri,schituri,biserici….si…mai cu seama , a ajutat ffffffffff multi oameni necajiti…Din totdeauna s-a induiosat de suferinta ~ amaraciunea oamenilor….
    Desi , cu o atitudine considerata „rebela”…cu un limbaj….mai atipic……”non-conformist”….( dar ,apreciat de oamenii obisnuiti ) s-a comportat / comporta ca un autentic „haiduc” contemporan : „a luat/ia de la bogati…si imparte la saraci….sau…ca un…. „dispecer” : ce primeste de la unii…imparte la altii ( necajiti),oprindu-si prea putin pentru el si ucenicii lui…( doar strictul necesar)si,bineinteles…contribuind considerabil si la functionarea ~ vietuirea manastirii….
    Sa nu uitam si faptul ca…Manastirea Vladiceni…prea putin ( sau de loc ) cunoscuta si frecventata…a devenit – de 2 ani de cand este Parintele Calistrat – un adevarat lacas de pelerinaj al mirenilor,calugarilor nu numai din Iasi…ci…si din toata tara…zilnic…autocare intregi poposesc in curtea manastirii….impunandu-se chiar si statie de maxi-taxi…..iar biserica…atat de frumoasa…devine de multe ori neincapatoare….de atata multime….( ce sa zic…mare inspiratie a avut parintele-staret…cand a ales si a avut curajul sa-l ceara…)….si…acel magazin bisericesc….construit recent tot prin intermediul Parintelui Calistrat,cu contributia credinciosilor….

    Fara a dori sa fac o comparatie,sau sa comit o blasfemie….( Doamne ! iarta-ma ! ) gandul ma duce la Stefan cel Mare care…cu toate ca a avut atatea ibovnice…si nu stiu cati copii nelegitimi ~ „din flori”…a ucis in razboaie ( sigur,in scop de aparare…) totusi…a construit 50 biserici ~ manastiri….si iata ca….a fost canonizat….si deci,trecut in randul Sfintilor….

    Din nou ma gandesc ca…de multe ori…judecata oamenilor…nu este aceeasi cu a lui Dumnezeu…..

    Si,de asemeni,sa nu uitam vorba aceea din popor : „Ce-i a Domnului e-a Domnului…ce-i a omului…e-a omului…”

    Si…repet : „Cine are urechi sa auda…” cine are pricepere…sa inteleaga….

    Si din nou spun : mantuirea este individuala ! Ne vom mantui doar prin noi insine…si doar prin faptele noastre…care…,in unele privinte ii privesc si pe altii…Sigur ca vom citi,auzi…asculta multe…de la multi…inclusiv de la duhovnicii nostri….( care,sa nu uitam…sunt tot oameni ca si noi…chiar daca…) dar….fiecare va face dupa mintea,sufletul….si mai ales dupa credinta sa….

    Si…in spiritul non-conformist si…necenzurat…al Parintelui Calistrat, – imi cer permisiunea si-l rog pe Dumnezeu sa ma ierte…! – as indrazni sa parafrazez zicala romaneasca DOAR IN ACEST CAZ ! : ” Nu face-ti ce spune popa…ci… face-ti ce face el… !”

    Doamne ! Iti multumesc ! Iarta-ma ! si ajuta-ma pe mine,pe familia mea si pe toti prietenii si dusmanii mei ! ”

    Sa aveti inima buna !

    ( In spiritul…Adevarului…! ,al obiectivismului….dar… si al deontologiei…sper ! sa apara si acest comentariu…)

  21. Dorin zice:

    Paisie Aghioritul (†1994) a vorbit despre aceasta într-un mod şi mai clar, el fiind şi mai aproape de noi a arătat că încet, după cartelă şi buletinul de identitate, adica după “îndosariere”, vor înainta în mod viclean la pecetluire. Vor sili prin diferite mijloace viclene, pentru ca oamenii sa primeasca pecetea pe frunte sau pe mână. Vor forţa astfel lucrurile şi vor spune: “Vă veţi mişca numai cu cartele; banii se vor desfiinţa”. Va da cineva cartela la magazin şi va cumpara si vânzătorul va lua banii din banca. Cel ce nu va avea cartela, nu va putea nici vinde, nici cumpara.

    Pe de alta parte vor incepe sa faca reclama “sistemului perfect”, pecetluirii cu raze laser cu 666 pe mână sau pe frunte, care nu se va vedea la exterior. În acelaşi timp la televizor vor arăta că cutare a luat cartela cutăruia şi i-a luat banii din bancă şi vor spune mereu: “Mai sigură este pecetluirea cu raze laser pe mâina sau pe frunte, pentru că numai destinatorul îşi ştie numarul lui. Pecetluirea este sistemul perfect. Celălalt nu-ţi va putea lua nici capul, nici pe mâina nu-ţi va vedea pecetea” (Cuviosul Paisie Aghioritul, Trezire Duhovnicească – II, Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos, 2000, p.184) . Sfântul Ioan de Kronştadt (†1908) istoriseşte din vedenia pe care a văzut-o în anul 1901 că mulţi creştini vor ajunge martiri pentru că nu vor primi pecetea antihristului.

    “Şi iată am văzut desluşit cupola templului de la Ierusalim. Sus pe cupolă era înfiptă steaua… Am intrat si noi în templu. Era plin de lume: am văzut tronul, peste tot ardeau lumânari de seu; pe tron sta imperatorul în porfira de culoare stacojie; pe cap avea coroana de aur cu stea. L-am întrebat pe Staret: „Cine este acesta?“. El a raspuns: „Antihristul!“. De statura înalta, cu ochii ca jaratecul, cu sprâncenele negre, având cioc, fioros la fata, viclean, perfid, strasnic. Sta cocotat pe tron cu mâinile întinse spre popor, iar la degete avea gheare ca de tigru şi racnea: „Eu sunt imperatorul si dumnezeul si stapânitorul. Cine nu va primi pecetea mea, aceluia, moarte!“. Toţi au cazut la pamânt şi i s-au închinat, iar el a început sa le puna peceţi pe frunte si pe mâini, ca să primeasca pâine si sa nu moara de foame si sete.

    Între timp, slugile antihristului au adus câtiva oameni cu mâinile legate, ca să-i sileasca sa i se închine. Dar ei au zis: „Noi suntem crestini, şi credem în Domnul nostru Iisus Hristos!”. Antihristul într-o clipa le-a taiat capetele si s-a varsat sânge crestinesc. Dupa aceea au adus un tânar la tronul antihristului, ca să i se închine lui, dar tânarul a strigat cu glas tare: „Eu sunt crestin, cred în Domnul nostru Iisus Hristos, iar tu esti trimisul si sluga satanei!”. – „La moarte!” – a racnit antihrist.

    Iar cei ce primiseră pecetea, cădeau la pamânt şi se închinau lui. Deodată s-a auzit un tunet, au stralucit mii de fulgere, lovind cu săgeţi de foc în slujitorii antihristului. O săgeată uriaşă a strălucit fulgerator şi o vâlvataie de foc a căzut drept în capul antihristului, coroana s-a făcut ţandări: milioane de pasari zburau sfâşiindu-i pe slujitorii antihristului cu ciocurile lor. Am simtit cum Staretul m-a luat de mâna şi am mers mai departe. Şi am vazut iar mult sânge crestinesc.

    Atunci mi-am amintit de cuvintele sfântului Ioan Teologul din Apocalipsa: „Si va fi sânge… pâna la zabalele cailor!“. Doamne Dumnezeule, mântuieste-ma! Si am vazut îngerii zburând si cântând: „Sfânt, Sfânt, Sfânt este Domnul Dumnezeu!“. Staretul a privit înapoi si a zis: „Nu te mâhni, sfârsitul lumii este aproape! Roaga-te lui Dumnezeu. Domnul este milostiv cu robii Sai” (Petru Botsi, Portretul Unui Sfânt – Ioan de Kronstadt, Sfântul Ioan de Kronstadt Profetii despre Apocalipsă, Editura Egumeniţa, Galaţi 2001, p. 6- 13). Sf. Lavrentie al Cernigovului (†1950) spune despre semnul antihristlui următoarele: Pe Antihrist îl vor vedea toţi şi îl va auzi lumea întreagă (prin televiziune, radio, etc. n. ed.). Pe oamenii săi el îi va ştampila cu semnul său. Însă pe adevăraţii creştini, care i se vor opune, are să-i urască cu ură mare. Atunci va începe ultima şi cea mai mare prigoană a creştinilor care vor refuza ştampila satanei (semnul 666). Prigoana va începe îndată de pe pământul Ierusalimului iar apoi se va extinde pe tot globul şi se va vărsa ultima picătură de sânge în numele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

    Dintre voi, copiii mei, mulţi veţi ajunge aceste vremuri îngrozitoare. Ştampila lui satana (666) va fi de aşa natură încât toţi vor vedea dacă a primit omul sau nu semnul satanicesc. Creştinul care nu va primi semnul satanei (666) nu va putea nici să vândă şi nici să cumpere nimic. Dar nu vă pierdeţi nădejdea şi nu vă descurajaţi, că Dumnezeu nu-Şi va părăsi turma Sa. Să nu vă fie frică, nu cumva să vă deznădăjduiţi!
    Ieromonahul Serafim Rose (†1982) scria despre legătura dintre crearea unei „societăţi informaţionale” şi intronizarea Antihristului următoarele:

    „Despre Antihrist este cunoscut faptul că el va fi conducătorul lumii, şi numai acum a devenit posibilă posibilitatea reală ca un singur om să conducă lumea întreagă. Toate imperiile modiale, care au existat până la noi, aveau statutul de părţi separate ale lumii, şi doar cu apariţia mijloacelor moderne de comunicare a devenit posibilă conducerea întregii lumi de către un singur om” (Ieromonah Serafim Rose, Znamenia vremeni Tainâ knighi Apocalipsis, Mokova 2000, p. 41).
    Cuviosul Nil Athonitul Izorâtorul de Mir (sec. XVI). „Aşadar, când antihrist îşi va pune pecetea pe oamenii săi, inimile lor se vor face ca şi moarte… „Şi atunci, adică în vremurea acelei nenorociri prevăzute mai dinainte, antihristul va începe să-i pecetluiască pe oameni cu pecetea sa, ca şi cum prin aceasta ar voi să-i scape de nenorocire, fiindcă numai acelora ce ce vor avea pecetea, potrivit Apocalipsei (Apocalipsa 13,17), li se va vinde pâinea. Mulţi vor muri pe drumuri. Oamenii vor deveni asemenea unor păsări de pradă, aruncându-se asupra mortăciunilor, vor mânca trupurile morţilor.

    Dar care oameni vor mânca trupurile morţilor? Acei care vor fi pecetluiţi cu pecetea lui antihrist; creştinii, chiar dacă lor nu li se va vinde pâine pentru că nu vor avea pe ei semnul antihristului, nu vor începe să mănânce cadavre; acei pecetluiţi însă, chiar dacă vor avea la îndemână pâine, vor începe să mănânce cadavre” (Discuţii şi sfaturi duhovniceşti de la stareţul Antonie, p. 269). Sfântul Efrem Sirul (sec. III-IV):

    „Luati aminte, fratii mei! Covârsirea fiarei şi meşteşugirea ei de la pântece începe. Căci după ce va fi stramtorat cineva, de lipsa de bucate, sa fie silit a primi pecetea lui. Nu oricum, ci pe mâna dreapta şi pe frunte va fi pus semnul. Ca să nu mai aibă stăpânire omul a se pecetlui cu mâna dreapta, cu semnul Sf. Cruci, şi nici pe frunte a se mai însemna cu numele sfânt al Domnului, nici cu Preasfânta şi Slăvita Cruce a Domnului nostru Iisus Hristos. Că ştie ticalosul că dacă se va pecetlui cineva cu crucea Domnului, îi risipeşte toata puterea lui. Pentru aceasta pecetluieşte dreapta omului, că aceasta este care pecetluieşte toate mădularele noastre. Asemenea şi fruntea care este ca un sfeşnic ce poarta făclia luminii” (AHMHTRIOY K. EKARTEIOYNH, Profeţii – despre Antihrist, Colecţia „Descoperiri”, Editura „Credinţa Strămoşească”, Iaşi 2003, p.105 )Sa ascultam de cuvintele Sf. Parinti rugandu-l pe Bunul Dumnezeu sa ne lumineze .Sa ne rugam si pt. pr.Iustin sa-l mai tina Domnul printre noi .AMIN

  22. eufrosin zice:

    Asupra celor cu adevarat credinciosi, controlul fiintei umane precum descris de CosminS, nu poate fi exercitat decat in cele fizice si atunci numai in mod limitat.

    Cele ale sufletului raman ale sufletului insa, iar vointa si constiinta omului nu pot fi atinse, indiferent cate atacuri demonico/tehnologice s-ar desfasura asupra lui. Cipul nu te poate face deci sa iti pierzi credinta, iar cei care si-ar pierde-o, nu o aveau dintru inceput.

    Credem oare ca Domnul nu ii va mantui automat nici pe cei care au fost cipati fara voia lor? Sau va tine el cont de credinta omului si nu de circuitul nenorocit care i-a facut acelui om viata amara?

    Fireste, asta nu inseamna catusi de putin ca ar fi de dorit sa-l acceptam, din contra. Vreau doar sa subliniez ca indiferent ce fel de tehnologie e dezlantuita asupra omului, acesta ii poate rezista cu succes, dar numai cu ajutorul Lui Dumnezeu.

  23. Antonia zice:

    Parintele Lavrentie de Cernigov si parintele Paisie Aghioritul au aceeasi opinie fata de cipuri ca si parintele Iustin. In Apocalipsa, capitolele XIII, XIV si XV exista niste versete care nu pot fi interpretate dupa bunul plac:

    ,,Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde, decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei; caci este numar de om. Si numarul ei este sase sute saizeci si sase” (Biblia,Apocalipsa, 13:16-17

    ,,Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui, va bea din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat,in potirul maniei sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. Si fumul chinului lor se suie in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.” Biblia; Apocalipsa, cap. 14, versetele 9-11.

    ,,Si am vazut ca o mare de cristal, amestecata cu foc, si pe biruitorii fiarei si ai chipului ei si ai numarului numelui ei, stand in picioare pe marea de cristal si avand alautele lui Dumnezeu. Si ei cantau cantarea lui Moise, robul lui Dumnezeu, si cantarea Mielului, zicand: Mari si minunate sunt lucrurile tale, Doamne Dumnezeule, Atottiitorule! Drepte si adevarate sunt caile Tale, Imparate al neamurilor! Cine nu se va teme de Tine, Doamne, si nu va slavi numele Tau? Ca Tu singur esti sfant si toate neamurile vor veni si se vor inchina inaintea Ta, pentru ca judecatile Tale s-au facut cunoscute.” ” Biblia; Apocalipsa, cap. 15, versetele 2-4.

    Asa cum ne sfatuiesc Sfintii Paisie Aghioritul , Lavrentie de Cernigov, parintele iustin si alti duhovnici rugatori pentru mantuirea noastra, acceptarea documentelor cu microcip constituie o CADERE, din care nu ne vom putea reveni atunci cand se va pune problema acceptarii microcipului implantat. Implicatiile microcipului pe plan strict religios, din perspectiva crestin-ortodoxa, potrivit sfaturilor acestor parinti sunt considerabile. In plus, acesta se pare ca poate afecta si sanatatea oamenilor. Privit din perspectiva crestin-ortodoxa, implantul cu microcip reprezinta LEPADAREA DE HRISTOS. Pe nimeni nu-l va mai interesa atunci NUMELE nostru, (de botez), ci doar NUMARUL.

    Deja se poate observa cat de important este CNP atunci cand ridicam banii de la banca. Crestinul, pentru banca, se identifica cu CNP, deci cu un numar. Dar, daca ia cu semnatura cardul bancar, el RECUNOASTE ca se identifica cu CNP, in detrimentul numelui de Botez (crestin). Poarta documente cu 666, deci are toate sansele sa se indraceasca, astfel incat sa i se para firesc sa ia si microcipul. Fereasca Dumnezeu!

    ,,Evita raul cel mic, ca sa-l poti evita si pe cel mare!” spunea parintele Paisie Aghioritul. Bine ar fi sa nu luam documente cu cip, indiferent cine ne-ar sfatui altfel. Ne obisnuim sa ne aparam identitatea religioasa si ne pregatim incet si sigur sa fim mai putin dependenti de Sistem. Pregatirea pentru o viata mai simpla necesita timp.

    E important de stiut ca in aceste vremuri asistam la o mare cernere. Nu trebuie sa ne amagim. Mantuirea este o comoara de mare pret si trebuie sa ne straduim s-o dobandim. Nu trebuie sa ne amagim si sa consideram ca aceasta ni se cuvine oricum. Chiar daca ne-ar spune asa ceva un preot! Avem carti suficiente scrise pe aceasta tema, deci nu mai putem sa spunem ca n-am stiut. Bine ar fi sa ascultam de parintii duhovnicesti care-si asuma riscul de a ne da informatii corecte.

  24. Veronica zice:

    Cei care aveti grija de acest site, banuiesc ca santeti de la manastirea Petru Voda? daca da, a-s vrea neaparat sa-l intrebati pe parintele Iustin daca cei care avem deja pasapoartele cu cip sau alte documente cu cip dar in special pasaportul, dar daca le aruncam, sa nu mai avem nimic de a face cu ele apoi sa ne retragem la tara eu stiu, Dumnezeu ne iarta? cu toate ca am semnat cu numele nostru sa primim documentul cu cip. se intoarce harul inapoi asupra noastra? mai avem vre-o sansa la mantuire? va rog daca aveti ocazia sa-l intrebati pe parintele Iustin si sa srieti raspunsul tot aici sau sa-mi trimiteti mail, ca sant in strainatate si nu pot ajunge la manastire. Va rog mult si va multumesc. Doamne ajuta.

  25. gideon zice:

    Sunt preoti care, expirandu-le permisul, l-au refuzat pe cel nou. Si lumea ii stie, dupa cum spune parintele Justin, toata lumea ii cunoaste.
    Dar multi aleg din cuvintele parintelui doar ce le convine, sau ce li se potriveste.
    Unii cred ca se pot rupe de sistem brusc, asa, ca si cum ar pleca din spatele blocului, de langa gratarul cu mititei si si-ar lua o cazma, s-ar duce in padure, si-ar sapa repede un bordei(daca stiu) si, bine-merci, a doua zi s-ar trezi pustnici.

  26. admin zice:

    @Veronica si celorlalti din situatia ei
    PARINTELE JUSTIN A SPUS CELOR CARE AU LUAT DOCUMENTE CU CIP CA LE TREBUIE POCAINTA LUI PETRU SI CA EL TREBUIE SA PLANGA. Restul va fi in mila Domnului, cum de altfel se va intampla si cu cei care nu accepta acte cu cip, dar au alte pacate.

  27. Mihaela zice:

    Si…inca ceva…..( ohhh…ma lansez in comentarii….pentru prima data ,pe acest blog…desi il frecventez permanent….dar…simt ca…trebuie sa zic….)

    Idei disparate…care imi vin….si vreau sa le etalez ~ postez….eventual sa le supun dezbaterii….

    * Un fapt ce m-a impresionat intotdeauna la Parintele Calistrat ( si,pe care l-am sesizat la foarte putini…nu numai clerici dar si la oameni…) este ca…nu si-a ascuns niciodata originea….nu s-a rusinat…nici nu s-a laudat ~ mandrit…ci…cu nostalgie isi aminteste de …copilaria oarecum trista…fara mama ( ulterior una vitrega ) cu un tata – taran aspru,autoritar….si …cu duiosie de… bunicii simpli…care i-au fost ca niste parinti….de zilele in care se simtea bine…si nu umilit…cand…impreuna cu fratele Ciprian ( Sihastria) ranea la…vaci….
    Adica…este unul din cazurile rare…atipice ( iata,si din punctul asta de vedere…!) in care „n-a uitat de unde a plecat”…si…corespunzator….”cheia” pentru care ii intelege pe cei necajiti…..si se apleaca asupra nevoilor lor…ajutandu-i in diferite moduri…)

    Ce mai apreciez…si…ma atrage la el ? …acel… „suflet de copil” pe care…in ciuda varstei , ierarhiei…nu si l-a pierdut ~ alterat….de unde si ….corespunzator…( fie-i iertat ! ) unele atitudini infantile….

    Si…un simt al umorului aparte ( de care uzeaza…si…il intelege , accepta si la interlocutori…) De multe ori…te face sa razi…sa realizezi ce mare fericire e ca existi si esti sanatos…multumindu-i Domnului….! si…sa uiti de necazurile inerente pentru care ai venit sa te plangi…sa te rogi….

    * Stim cu totii in ce lux traiesc….( hai sa nu zic…majoritatea…dar…pe-aproape…. ) preoti,stareti…si chiar simpli calugari….si care rosesc…sau…se balbaie…daca vine vorba de…”unde au plecat”….

    * Cateodata…imi pun intrebarea – fireasca – ( dar,bine…mi-o alung repede…!!!!! ) : „Dom’le…poate ca…nu exista Mantuire…si…”ei stiu asta „…altfel…nu se explica de ce sunt inebuniti si alearga ahtiati dupa avere…bunastare…lux….,pretinzand…si predicand in acelasi timp….despre Fiul Omului….care….avea doar o haina simpla…si…nu avea o casa a Lui…(„vulpile isi au cuibul lor….”)
    Daca se bate atata moneda ( si sunt int-u totul de acord ! ) ca…credinta ortodoxa nu s-a schimbat si nu trebuie sa se schimbe ! de 2000 ani…atunci…ma intreb – firesc – de ce trebuie sa se schimbe ~ imbunatateasca pana la un lux nebun ~ identic cu cel al demnitarilor….etc…???? conditia lor de preoti,ieromonahi,…ucenici ~ slujitori a lui Hristos…?????

    Ma intreb…. daca mai exista vreun preot ~ staret care sa nu aiba masina…si…dintre cei care au…daca mai exista vreounul care sa mai aiba o Dacie sau…un Tico ~ Matiz…amarat….????

    Faptele acestea evidente….smintesc …starnesc confuzie….la fel de mult…ca si teoriile ~ parerile referitoare la „cip-uri”….

    Dar :

    * Ca o…sugestie….

    Atunci cand avem un necaz….ne rugam cu ardoare la Dumnezeu…sa ne ajute…sa ne scoata din acel necaz….Ei bine…Dumnezeu nu coboara pe pamant sa ne ajute personal ci…trimite „anumiti” oameni…care sa ne scoata din acel necaz….( iertat sa-mi fie simplismul si plasticitatea afirmatiilor…)
    Ei bine…tot asa…..cei care sunt inca confuzi….si „nu stiu ce sa faca” ( ! ? ) referitor la actele biometrice ~ cip-uri….si…”de cine sa asculte”….TOT ASA ! ( ca pentru un necaz…)…sa se roage cu ardoare la Dumnezeu !…sa-i ajute…sa-i indrume…ce si cum sa faca…si…de cine sa asculte…..Adica…cu alte cuvinte…sa-si lase toata voia in Voia lui Dumnezeu….( dar sa se lepede si de pacate…bineinteles…) si-atunci…sigur ca Dumnezeu va lucra,ii va ajuta in folosul ! si nu… in raul lor….Ii va indruma…ii va scoate in cale…tocmai pe aceia…care sa il indrume….sa-l ajute…. Personal,care il simt pe Dumnezeu prezent ( nu numai in biserica ) permanent…in inima mea…in jurul meu ( numai ca nu-l vad…nu pot sa-l ating…) mi se pare foarte simplu….

    * Am un foarte mare si…un profund respect pentru Parintele Iustin Parvu ! la care…cu foarte multa incredere si evlavie am fost de cateva ori….A fost…mult mai clar,mai direct …mai transant ! decat Parintele Arsenie Papacioc….care…cu „diplomatie” …. a cam…”scaldat-o” ….( cam dupa modelul regelui Solomon…)

    * Sigur ca…aceste „acte biometrice”…sunt o ” etapa pregatitoare ~ premergatoare”….nu trebuie sa fii prea inteligent…sau sa befeciezi de o intelepciune aparte….ca sa-ti dai seama de un fapt atat de simplu…de…evident !

    Dar…pentru ca ne este greu sa renuntam la…toate aceste avantaje…facilitati…cu care ne-am obisnuit…( telefon,masina,internet,card bancar…etc.) si…sa zicem ca…doar aparent ne fac viata mai usoara…incercam sa gasim scuze (” in fond…sunt doar niste acte…nu ne afecteaza sufletul”..) sa ne amagim…sa…amanam….cu argumente de tipul ” nu suntem inca pregatiti sa iesim din societate…din sistem…”…practic…hai sa fim seriosi…si sinceri ( macar cu noi insine…) nu ne induram sa renuntam la toate aceste „bunatati” ~ facilitati…pe care ni le ofera societatea moderna ~ in care traim….

    Sigur ca…odata ce ne-am amagit…si…am gasit „argumente” pentru ca am acceptat actele biometrice…ulterior….( de fapt…foarte curand…) vom accepta si…”cip-ul”….( fiind deja „pregatiti” ) si….ne vom amagi si atunci…gasind scuze…argumente de tipul : ” in fond…ni-l introduce in corp…care…nu inseamna nimic…putrezeste in pamant…doar…nu…ni-l pune in suflet…” ( ohhhh !!!! ce inselaciune !!!!! )

    In fine…repet : fiecare e raspunzator pentru sine…si are libertatea deplina de a alege…NIMENI ! nici Dumnezeu,nici cel rau…nici oamenii nu te pot obliga…sa alegi altceva decat ceea ce crezi…ce simti….ce-ti doresti….

    Sa aveti inima buna !

  28. Mihaela zice:

    Si…inca un gand ce ma framanta…. :

    In aceste situatii grele…din cauza inundatiilor…pe care le traverseaza…atatea judete…atatia oameni…de ce nu se aude nimic…de ajutorul Bisericii ? N-am auzit nimic nici la Tv,nici la radio…nici pe site-uri….? Sa vad infiintandu-se un „teledon duhonicesc” de tipul ” Biserica – alaturi de oameni,in aceste clipe grele” ! ( ? )
    Stiu ca…faptele bune…ajutorul nu se trambiteaza…nu se promoveaza…Doar ca…in conjunctura data….si avand in vedere circumstantele….in care oamenii sunt destul de confuzi…si…chiar smintiti de ceea ce vad ( referitor la clerici si…faptele lor…) si…din pacate ! incep sa-si piarda increderea….ar fi binevenita „promovarea”….ca oamenii sa se simta ocrotiti…incurajati….si …realmente ajutati concret ~ material de oamenii Bisericii…De asemeni…un indemn si un exemplu de altruism…ca oamenii sa-si ajute aproapele….!
    N-am auzit nici o manastire ~ schit…care sa le ofere arhondariul…sinistratilor….si sa le ofere masa…mai ales celor care, se tanguie…ca n-au mancat de vreo 2-3-4 zile….
    Pai…daca la un necaz ca asta…nu vine ajutorul concret…de la Biserica…atunci…cand ??????

    Iarta-ma Doamne…! nu acuz…nu judec…fara sa vreau…doar constat…ma intreb….si ma mahnesc….

    Sa aveti inima buna !

  29. Cosmin S. zice:

    Eufrosin
    Citez:
    Cele ale sufletului raman ale sufletului insa, iar vointa si constiinta omului nu pot fi atinse, indiferent cate atacuri demonico/tehnologice s-ar desfasura asupra lui.
    R.
    Asta pana la cipul implantabil
    Citez:
    Cipul nu te poate face deci sa iti pierzi credinta, iar cei care si-ar pierde-o, nu o aveau dintru inceput.
    R
    Multi credincioasi vor sta la rand sa sa primeasca pecetea.
    “Iata ca in curand toti vor fi numerotati, ca sa fie toti numarati pana vine antihristul, apoi vor introduce cartele-pasapoarte deosebite, aceasta e ceva mai serios, se va putea determina astfel unde se afla fiecare om.
    Se poate fara toate astea? Da, numai ca nu se va putea cumpara, nici vinde, nici sa ai locuinta, nici toate celelalte. Şi se vor duce dupa buletinele acestea chiar si cei care se considera ortodocsi, vor sta la rand pentru ele(.…)ratiunea e un lucru alunecos, nu exista ticalosie sau mârşăvie pe care ratiunea sa nu le poata justifica, sa nu gaseasca o cauza din care toate acestea n-ar trebui facute. Aşa va gasi o scuza si pentru numerele personale si pentru pasapoarte si pentru…666 ! Ca doar nu pe cadavre vor fi puse numerele astea si nici nu vor adormi simturile oamenilor, nu, nicidecum. Toti, toti vor intelege, dar ratiunea va gasi justificari, numaidecat va gasi, iar omul, pregatit deja in forul său interior sa trădeze, se va autolinisti cu argumentele ratiunii(…)”
    (din: Stareţii Despre vremurile din urmă, Mănăstirea “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” Petru Vodă, pp. 419, 2007)
    citez:
    Credem oare ca Domnul nu ii va mantui automat nici pe cei care au fost cipati fara voia lor?
    R
    Pecetea nu va fi impusa cu forta. Iar cei ce s-au pecetluit din nestiinta nu vor avea raspuns caci: “Chiar de s-ar pecetlui cineva din nestiinta, pierde harul dumnezeiesc si primeste lucrarea diavoleasca. Vezi, copilasul, la Sfantul Botez, atunci cand preotul il afunda in apa primeste pe Sfantul Duh, fara ca acela sa-si dea seama de asta si dupa aceea salasluieste in el harul dumnezeiesc.”
    extras din “Semnele timpului-Pr. Paisie Aghioritul”http://www.razboiulnevazut.org/articol/17/Semnele-timpului
    Pana la urma toata lumea a auzit de cipuri/pecete etc, dar unii vor sa auda altii nu.
    Citez:
    Vreau doar sa subliniez ca indiferent ce fel de tehnologie e dezlantuita asupra omului, acesta ii poate rezista cu succes, dar numai cu ajutorul Lui Dumnezeu.
    R
    Da, asa este.dar numai pana la pecetea fiarei. De aici incolo nu mai este mantuire. Pentru ca acceptarea pecetei inseamna lepadare, la fel ca si buletinul biometric. De buna voie te lepezi de Hristos si indata Harul te paraseste. O inraurire demonica va pune stapanire pe mintea posesorului, iar prin impulsuri electromagnetice fiara isi va comnada armata de pecetluiti sa faca cele mai groaznice pacate. Mintea nu va mai fi luminata de Dumnezeu. Omul va fi intr-un intuneric spiritual total. Foamea si celelalte nevoi firesti vor fi amplificate la extrem prin intermediul pecetei, apoi atacurile subliminale, vedeniile regizate electronic, gandurile, simturile artificiale il vor tortura in asemenea hal pe om, ca nu va fi cu putinta pocainta. Pecetluitii il vor ovationa pe antihrist, dar de fapt nu ei ci pecetea din ei. Antihristul se va adula singur prin sclavii sai pecetluiti si teleghidati din computerul central.

    “9. Si al treilea inger a venit dupa ei, strigand cu glas puternic: Cine se inchina fiarei si chipului ei si primeste semnul ei pe fruntea lui, sau pe mana lui,
    10. Va bea si el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, in potirul maniei Sale, si se va chinui in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului.
    11. Si fumul chinului lor se siue in vecii vecilor. Si nu au odihna nici ziua nici noaptea cei ce se inchina fiarei si chipului ei si oricine primeste semnul numelui ei.”
    APOCALIPSA SFANTULUI IOAN TEOLOGUL, CAPITOLUL 13
    http://www.biblia-ortodoxa.ro/noul-testament/apocalipsa-sfantului-ioan-teologul/

  30. Cosmin S. zice:

    Crestin Ortodox,
    Parintele vorbeste de cipurile biometrice, documentele biometrice care colecteaza date biometrice despre posesor, Aici putem include si cardul bancar chiar daca nu este biometric, caci se va „impreuna” mai usor cu buletinul biometric. Semnatura electronica ma gandesc ca va fi aceeasi identitate electronica, care va fi folosita si la buletinul biometric. Este o increngatura electronica pe care este bine sa o evitam.
    O data ce ai furnizat date biometrice: amprente, scanarea fetei, etc esti inclus in marele computer „fiara” de la bruxel.
    Plus ca cipul biometric la purtator exercita o inraurire demonica.
    Cipul biometric este altceva…nu trebuie confundat cu cipurile din telefoane sau din computere.

  31. Diego zice:

    Daca nu vei acepta buletinul cu cip, vei muri de foame, astfel se va ajunge la situatia la care trebuie sa fie atunci cand se va arata antihristul si va cere implantarea cipului in corpurile oamenilor.
    Spuneti-mi cum influenteaza cipul din acte libertatea? Si ma refer la liberatatea interioara? Ca probabil pe cea exterioara o influenteaza.
    Cine va fi implantat, nu se mai poate pocai, dar cine are un cip in afara corpului lui, cum sa nu se mai poata pocai? Ce cipul ala il controleaza?
    Raspundeti-mi la intrebari va rog!

  32. Alexandra zice:

    Om trai si om vedea. Faceti asa cum stiti. Sper sa ne intalnim toti in rai, sa nu ne intalnim in iad…din cauza ca ne-am temut unde nu trebuia si am neglijat greutatea Evangheliei, care este despatimirea si abia apoi cu puteri duhovnicesti intarite, lupta anti-cip.

  33. C zice:

    Un lucru as mai adauga si eu…

    Suntem cu totii foarte hotarati de gravitatea acceptarii actelor cu cip si/sau mai tarziu chiar introducerea cipului in corp… dar, oare, daca facem acum aici, sau oriunde si oricui atata „spectacol” cu „NU actolor biometrice” si fel de fel de afise oarecum publicitare… reale, nu zic ca nu… reusim sa „curatim” total sufletul unui nestiutor care poate are nevoie de un „drum bun” spre mantuire?

    Suntem noi, oare, atat de „priceputi” si desavarsiti, am renuntat noi complet la celelalte patimi care ne stau deja insemnate pe frunte (pe care le-am enumerat ~ o parte ~ in comntariu anterior) ?!

    Suntem noi, oare, la fel de intelepti ca marii duhovnici sa dam sfaturi si sa vorbim cu atata tarie?

    Credeti voi, ca daca spunem: „NOI NU ACCEPTAM DOCUMENTELE CU CHIP/ INTRODUCEREA CIPURILOR IN CORP” ne mantuim doar cu atat?

    Rabdare :)

    Si bucurati-va de fiecare zi caci viata e asa de frumoasa, iar noi atat ne-o mai complicam…

    Bucurie!

  34. fanu zice:

    da, ce i aşa greu de înţeles aici, omul este izbit de inerţia vremurilor; în fapt cine acceptă factorii premergători celui rău este cu un pas spre a şi asuma pe cei care vor instaura răul asupra lumii; nu i nimic de neânţeles, doar se ştie că unii vor cădea; omul o căzut şi Dumnezeu să ne îngăduie atâta înţelepciune spre a putea dumirii vremile şi alege cuvântul care zideşte

  35. Marturiseste zice:

    E strigator la cer cum incearca multa lume sa se ascunda in spatele unor scuze. Ba ca se vorbeste fara sa se gandeasca, ba ca electronica nu are treaba cu sufletul, numai si numai aberatii de scuze de doi bani.
    Cand Cuviosul Parinte Paisie Aghioritul spune clar ca acceptarea actelor biometrice este o CADERE DIN CARE NU ITI POTI REVENI, cand Sfantul Lavrentie de Cernigov spune acelasi lucru iar cand si Parintele Iustin sustine acestea, inseamna ca nu cunoasteti ortodoxia cu adevarat de va permiteti sa va dati cu parerea despre asa ceva.
    IN PRIVINTA ORTODOXIEI NU SE DA CU PAREREA.
    Fratilor si surorilor. Daca vrei sa va treziti treziti-va odata si nu mai dormiti pe voi. Daca vreti sa dormiti, dormiti in continuare pe o ureche ca nu va vatama cu nimic aceste acte, dar nu uitati nicicand ca va veni Ziua Judecatii. Iar atunci nu va veti mai putea da cu parerea despre ortodoxie.
    Macar atat poate va mai trezeste daca stati si dormiti si nu studiati mai bine ortodoxia:
    Daca actele cu cip nu sunt periculoase… prin faptul ca le luati ati avea prea putin de pierdut, dar, fereasca Bunul Dumnezeu, daca sunt periculoase precum ne avertizeaza marii nostri Parinti plini de harul Duhului Sfant… ati pierdut totul pentru vesnicie.
    Daca vreti sa va jucati cu sufletele voastre n-aveti decat, dar nu va jucati si cu sufletele semenilor vostri pentru ca incalcati in felul acesta primele si cele mai mari doua porunci dumnezeiesti:
    1. Sa-L iubesti pe Domnul Dumnezeul tau din toata inima.
    2. Sa-l iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti.

    Nu va mai dati cu parerea despre ortodoxie ca nu este nici o gluma cu aceste acte. Luati si cercetati mai bine pentru ca deja sea rata prea multe din semnele vremurilor si cei ce vor sa ramana orbi vor muri in intuneric.

    Dumnezeu sa ne ajute pe toti si sa ne intareasca in credinta, mai ales in aceste vremuri proorocite de 2000 de ani.

  36. ady zice:

    Fratilor eu il cunosc bine pe parintele Calistrat…iam spus ca parintele Iustin Pirvu ne invata sa nu luam actele cu cip,si ar trebui si el in predicile sale sa spuna la credinciosi la fel…stiti ce mi-a raspuns…parintele Iustin are 90 de ani nu mai are nimic de pierdut eu daca vorbesc credinciosilor despre cipuri si ma dau astia afara din minastire ,ma iei dumneata acasa…asta a fost raspunsul lui…iam urmarit multe predici parintelui la manastirea Vladiceni,dar nu a zis niciodata nimic de cipuri,in schimb da o pilda care nu are ce cauta in predica unui preot fiind foarte smintitoare… e vorba despre o pilda cu o dansatoare intr-un bar care are cuie in pantofi si cand o ating clienti ea isi infinge calciiul in cuie ca sa nu pacatuiasca…La un moment dat am avut o discutie cu el despre jidani si masonerie,ma ascultat putin vizibil iritat de atitudinea mea si stiti ce mi-a zis…Atitudinea matale este pur legionara…iar eu iam raspuns…Parinte daca asta inseamna sa fii legionar ei bine atunci SUNT LEGIONAR…oricum e ceva suspect cu el…cred ca e santajat cu povestea de la birnova,ca nu gasesc alta explicatie,ori pur si simplu se teme pt pozitia lui…pacat ca este un duhovnic bun,si cu har…Dumnezeu sa-l lumineze.

  37. Constantin zice:

    Măi fraţi şi surori. Mă iertaţi, eu nu prea comentez că văd că e-ncurcată treaba. Dar tocmai din asta pot să văd că nu e de la Dumnezeu treaba cu cipurile şi cu actele astea, că, iată, generează conflicte în Biserică. Să nu fie, fraţilor!
    Dar putem face şi un exerciţiu de logică. Vreţi? Nah, hai să încercăm şi să ne lumineze Dumnezeu, pentru rugăciunile Maicii Sale (c-ale mele sunt oloage, e clar, că-s cam ameţit :) ).
    Uitaţi ce, să ne gândim:
    -dacă accept actul, am două posibilităţi – fie sunt pe cale, cel puţin, de a mă lepăda; fie nu înseamnă nimic şi atunci nu am de ce să mă tem. Ok. Din două AM 50% ŞANSE pt. varianta CU ACT BIOMETRIC.
    -dacă nu accept actul sunt sigur că nu m-am lepădat şi nici nu am făcut vreo acţiune în acest sens, asta prima posibilitate. Fie, dacă nu înseamnă nimic actul, iarăşi nu înseamnă nimic. Deci, din două AM 100% ŞANSE să nu greşesc în varianta FĂRĂ ACT BIOMETRIC.
    Cu act biometric = 50% şanse să nu greşesc.
    Fără act biometric = 100% şanse să nu greşesc.
    Nici eu nu ştiu care e înţelesul acestor ispite, dar deocamdată aşa văd că e logic.
    Mă iertaţi, mă rog să nu fi smintit pe careva cu intervenţia mea, rugaţi-vă pt. mine. Domnul să ne lumineze!
    Doamne ajută!

  38. Constantin zice:

    P.S. la cele de mai sus.
    În niciun caz să nu ne mai certăm unii pe alţii, vă rog, ci să ne rugăm unii pentru alţii şi să nu rupem legătura dragostei, fără însă a ne lepăda de credinţă. Să ne spunem părerea şi să fim atenţi să nu ne muşte şarpele mâniei, că asta şi vrea. Să nu ne tulburăm, că şi aşa vedem că ne luptă altele, dinafară.
    Suntem de plâns, fraţilor, eu în primul rând, că nici n-am pus început bun de pocăinţă.
    Rugaţi-vă pt. mine, care puteţi şi pentru Biserică, ştiţi, acea rugăciune cu: ” Mai întâi adu-Ţi aminte, Doamne…”.
    Doamne miluieşte!

  39. ghenadie zice:

    in ce priveste lepadarea sunt multe de zis…dar fiecare dintre noi prin viata pe care o ducem traim o mica sau mare lepadere de Hristos!Lepaderea ireversibila este aceea in care omul va primi acea pecete pe frunte sau mana dreapta dupa cum zice cartea Apocalipsei a Sf Ioan Teologul!
    DAR trebuie sa remarc ceva…bag de seama ca stilistii si zelotii lasa comentarii la greu si cu scopul de a face sminteala!Vedeti-va ma aiuritilor de ‘mantuirea’ voastra si sa va fie rusine ca afirmati o gramada de prostii fiind pe de o parte extremisti si pe de alta praf in ce priveste Istoria Bisericii Universale(poate ca daca ati fi citit despre toate caderile si ridicarile din ea acum nu va aflati in afara Harului)!

  40. el zice:

    zice eufrosin
    ” controlul fiintei umane precum descris de CosminS, nu poate fi exercitat decat in cele fizice si atunci numai in mod limitat.

    Cele ale sufletului raman ale sufletului insa, iar vointa si constiinta omului nu pot fi atinse, indiferent cate atacuri demonico/tehnologice s-ar desfasura asupra lui. Cipul nu te poate face deci sa iti pierzi credinta, iar cei care si-ar pierde-o, nu o aveau dintru inceput”

    aceasta e echivalent cu a zice ca orice pecete a satanei n-are nici o influenta asupra vointei omului ,adica ceea ce ne-a prevenit Sf Ioan Evanghelisul in Apocalipsa despre pecete e fals;se crede deci eufrosin mai destept ca Sf Ioan Evanghelistul ca ar avea el o vointa mai strasnica ca infuenta pecetei.Si atunci poate sa predice linistit ca actele biometrice nu-s periculoase.Si asta de ce,? ca in america sunt deja astfel de acte,poate chiar el dispune de acest fel de acte .
    Si in general cam toti sustinatorii linistirii ca actele biometrice n-ar fi nimic grav sunt de fapt dintre cei care vor sa-si linisteasca constiinta ca pot fi si cu lumea si cu Hristos,pentru ca fie deja au astfel de acte ,fie vor sa le primeasca,sau au o pozitie confortabila in lume la care nu vor sa renunte si se amagesc ca au ei o vointa strasnica neclintita de orice pecete a satanei.

    Iata ce ne previne Sf Ioan Maximovici despre crestinii de pe urma:

    „Căutarea compromisului va fi atitudinea caracteristică a oamenilor. Fermitatea mărturisirii va dispărea. Oamenii vor căuta cu asiduitate să-şi motiveze căderea, iar răul, ca o moleşeală malignă, va susţine această stare generală. Oamenii vor avea obişnuinţa lepădării de dreptate, a dulceţii compromisului şi a păcatului.”Sa ne rugam lui Hristos Dumnezeul nostru sa nu fim si noi printre acestia care cauta cu iscusita viclenie sa-si justifice caderea si apostazia.

  41. UmbraSerii zice:

    Cred ca trebuie discernut intre doua aspecte principale:
    1. Noi si cei din jurul nostru in fatza problemelor de azi (cea cu cipul fiind una extrem de importanta, dar nu singura).
    2. Pozitia invatzatorilor nostri (preotii/duhovnicii fiind primii in aceasta categorie) vis-a-vis de aceste probleme.

  42. UmbraSerii zice:

    1. Constat ca pe blogurile astea combatante (e si asta o lupta, chiar daca mai mult una virtuala) comentatorii, mai la obiect sau mai off-topic, sunt cam ca cei de la fotbal (ca tot e de sezon): foarte multa harmalaie si care de care mai expert. Nimeni insa cu idei posibil de pus in practica si toti asteptand solutii miraculoase … daca se poate de la Dumnezeu direct.
    Exact ca in bancul cu crestinul caruia apele ii inconjurasera casa (uite inca una de sezon); pe acoperis fiind Il roaga cu lacrimi pe Dumnezeu sa il ajute … trece o barca pe care o refuza (ca el de la Dumnezeu astepta salvare …), la fel refuza si un elicopter … Apele cresc, casa cade, omu’ se inneaca si ajunge in fatza Lui Dumnezeu, pe care Il intreaba nedumerit: „Cum se face Doamne ca nu mi-ai ascultat ruga, cand Tu Insuti ai spus ca nu-l vei lasa pe cel ce cu credinta se roaga Tie ?” La care Dumnezeu, usor dojenitor: „Pai ti-am trimis o barca … ba chiar si un elicopter …”

    Morala ar fi ca Dumnezeu ne trimite luminatori ca printele Iustin (incredibil de lucid si dinamic pentru varsta sfintiei sale), insa noi asteptam „semn din Cer” … Mai rau, credem ca invatatura Lui Hristos cere vre-o confirmare democratica si ne intrebam: cine mai spune lucrurile ca parintele Iustin si oare batranul, asa singuratic in propovaduirea lui, n-o fi depasit de evenimente ?
    Cred ca oricine vrea cu sinceritate sa inteleaga lucrurile are resurse (fie si numai internetul) mai mult decat suficiente sa se documenteze.
    La fel are resurse de a gasi justificari si cine vrea sa se ascunda de sine insusi …
    Pentru ambele tipuri de argumente avem comentarii bine structurate mai sus.
    Ce-i de facut insa ?
    Ne tot lamentam pe bloguri, propunem sa fugim prin munti (de parca am iesi la un picnic), sau cautam solutii concrete, posibil de pus in practica ?
    Asteptam tot de la parintele Iustin, care a dat semnalul de lupta sa duca singur si lupta ?
    Sau de fapt nu e nici o lupta si sa stam cuminti … om deveni noi viteji cand chiar antihrist in persoana o vrea sa ne crotalieze …

  43. UmbraSerii zice:

    2. Invatatorii nostri nu toti se ridica la nivelul chemarii lor. Depasind falsa smerenie si fara a judeca persoane ci fapte si atitudini, putem constata ca si preoti cu priza la public (as zice la un anumit gen de public) au luari de pozitie parca prea „corecte politic”. Ori noi stim ca invatatura lui Hristos nu se impaca prea bine cu „political correctness”.
    Nimeni nu contesta meritele unor fetze bisericesti in a atrage credinciosi si a administra crestineste ceea ce au/primesc, luand de la bogati si dand la saraci. Este insa asta suficient pentru a inchide ochii la atitudini smintitoare ? Trebuie sa-l cred pe un parinte care zice ca: „Orice metoda pamanteasca inventata de om nu poate sa ne pericliteze mantuirea” sau „Atata timp cat un crestin îsi doreste mantuirea în mod sincer, dar cineva doreste sa-l desparta de Dumnezeu – fara voia lui aceasta nu se va putea face.” ? Am uitat cu totii de experimentele din iadul de la Pitesti ? Nu a citit nimeni despre noile arme psihologice deja functionale ?

    Articolul neinspirat al parintelui Calistrat nu este insa accidental printre fetze bisericesti de altfel respectabile.
    Iata un discurs al unui parinte care, pe alocuri, are inflexiuni de politruc KGB-ist … Ce sa facem, sa ignoram ca cineva poate debita asemenea aberatii smintind minti nevinovate si dornice de a afla adevarul ?
    http://ascoriasi.ro/index.php?option=com_seyret&Itemid=61&task=videodirectlink&id=51

  44. UmbraSerii zice:

    In loc de concluzie: traim vremuri apocaliptice ? cred ca da. Am murit ? cred ca nu. Atunci sa aratam ca suntem vii si ca avem minte. Crestinismul nu e o religie de prosti si nici de sclavi … cum nu e nici un indemn la teribilism si nici la gesturi necugetate.

  45. Mihaela zice:

    Hmmmm….. interesante afirmatii…opinii si…mai ales „judecati”…din partea unora…care…NU AU CURAJUL…( ! ? ) de a-si asuma responsabilitatea ~ de a semna comentariul cu …prenumele/numele reaL…adica….NUMELE DAT LA…BOTEZ ! (…e… rusine cu/de el…? )….si folosesc tot felul de…pseudonime….( chiar daca e spatiu virtual…)
    Deci…de-aici incepem !!! : Si-atunci….ce valoare…mai poate avea comentariul….? ce…. ADEVAR…?……Ce …valoare….? nu e…tot…ceva…”mascat”….? So , despre ce vorbim….?????????

    Cu siguranta…toti acestia…au auzit cocosul…cantand a 3-a oara…..
    Iertare !…daca gresesc……

    Oh ! by the way ! :

    Ma numesc : Mihaela Marculescu – o… crestin ortodoxa din Iasi, ( si care,daca nu as avea oarece retineri ca sa… „nu par nebuna” ~ sau…cazuta intr-un „misticism religios”…) …as striga in gura mare…de dimineata pana-seara , peste tot : ” Crede-ti si iubiti-l pe Dumnezeu din toata inima voastra,pentru ca…doar El ! va poate ajuta,salva,aduce linistea si pacea sufleteasca…! doar El va poate aduce Mantuirea !…si…FARA DUMNEZEU…NU PUTETI FACE ABSOLUT NIMIC…! va zbateti ca pestele pe uscat…iar aparentele realizari…sunt doar …temporare….amagiri….”

    Si…daca tot veni vorba de „judecata” ( pacat ~ ispita – in care,vaaaai ! mi se mai intampla si mie sa mai cad….uneori…)….hai sa mai amintesc cateva aspecte…pe care,cu siguranta multi le cunosc…( dar,le repet…si pentru mine,sa-mi intre bine in cap…si sa am grija…!) Si anume :

    *De ce e pacat…sa judeci pe altii ?
    Pentru ca….pe de o parte,acest drept il are doar Dumnezeu…!…ori…facand si tu asta…inseamna ca…,logic ,te substitui Lui….”practic”…te ridici in slavi….si te asezi alaturi de El…si ….judeci….Realizezi ? In acel moment ! , fara sa fi te nascut din Duh Sfant,fara sa fi fost crucificat…fara sa te fi inaltat la ceruri….te trezesti…ca…ai…ACELASI DREPT ~ ca si…EL ……ti-ai conferit de la sine…ACELASI DREPT….mai…sa fie…ce mare esti…cum de n-am auzit…de „tine”…?

    Pe de alta parte…e si o mare lipsa de smerenie,si automat intervine mandria….adica…dintr-o data te simti net superior…aproapelui tau…te simti…mult mai bun…si…iata…asta…iti da dreptul ( zici tu)…sa judeci….

    Si…mai e ceva…care…vezi…? „tie” – ca om -…iti lipseste….”tu”…spre deosebire de Dumnezeu…nu ai posibilitatea…sa…..stii…sa vezi…ABSOLUT TOT…ce a facut… ce face…si…ce va face… acel om…pe care il judeci….Vezi doar…franturi…fascicole…adica…nici macar nu ai toate datele….pentru ca…- sa zicem – sa fii in stare sa faci o judecata dreapta,corecta….Adica…ai dosarul incomplet….
    Pe cand…Dreptul Judecator – Dumnezeu – STIE ABSOLUT TOT ! LE VEDE si LE STIE PE TOATE…..Are Cartea vietii acelui om…in mana…..

    * Sub un alt aspect, De ce nu e bine sa judeci ?
    Pentru ca…iata…avem destule exemple ~ pilde si in Cartile Sfinte…
    O sa uzez de un exemplu …elementar….:
    Un om poate sa ucida…sa faca cele mai mari orori…”Tu”…bineinteles…..”te substitui”… imediat…si…te apuci sa-l judeci….Ei bine…la un moment dat…acel om are o revelatie …realizeaza ~ isi constientizeaza pacatele si gravitatea lor…si…se pocaieste…( cade la pamant,isi smulge parul din cap si-l implora pe Dumnezeu sa-l ierte,) promitand si angajandu-se ca,din acel moment sa nu mai pacatuiasca…si…va respecta pana la moarte…acel legamant….Dumnezeu,in marea Sa bunatate,se milostiveste,si-l iarta…avand foarte mari sanse sa fie mantuit,pentru ca…s-a lepadat de pacate…si duce o viata curata,sfanta….
    „Tu” insa…l-ai judecat…( chiar foarte aspru…) dar nu l-ai mai vazut pe acel om…nu stii ce s-a intamplat….ce-a mai facut…..
    Si…iata…el…pentru ca si-a constientizat pacatele si s-a lepadat pururea de ele…se va mantui….dar „tu”….ai ramas cu …pacatul „judecatii”….( si…eventual… uiti sa spui si la..spovedanie…)

    Se cunoaste cred…pilda acelui talhar care s-a mantuit…..si Sfantul Ciprian,care a fost initial vrajitor si…”asociat” cu…vrajmasul….siiii…? …citim acatistul Sfantului Ciprian…si…ne rugam la el…..

    Repet : Nu ma erijez intr-un aparator al Parintelui Calistrat….dar nici nu pot sa ascund ca mi-e foarte drag…asa…cu bune si rele….si ca ii port o profunda recunostinta…….!

    In alta ordine de idei……personal…da…sunt total impotriva actelor biometrice….! si…intr-un fel…pot sa spun ca…am iesit din …”sistem”…..ei bine…sunt hotarata : nu imi voi face ( schimba) acte biometrice ~ cu cip…..! ( nimeni nu-mi va putea schimba hotararea…si nu ma va putea obliga…! s-o fac…) ; dar….stau si ma gandesc si…ma ingrozesc ! : voi avea oare…. atata credinta….si acea putere…sa…refuz …”pecetea”…? Voi rezista….foamei…si lipsei de apa…?………………??????

    Dar daca…cei care au toate actele biometrice….sau spun ca…”nu e asa de important pentru…Mantuire”….in FINAL !…vor fi…mai puternici decat mine…si…vor refuza…”pecetea” ~ „cip-ul” …?????…iar eu………..

    Ca o opinie pur personala : sigur ca…”cernerea” se va face si pana atunci…dar…cred totusi…ca…”etapa finala”…va fi decisiva….

    Totusi…imi aduc aminte aminte de un citat din Marx : ” Nu poti sa traiesti intr-un subsol…si sa …nu risti…sa ai o constiinta de…subsol…” ….

    Categoric ca…aceste acte biometrice…nu lezeaza numai din punct de vedere religios…dar…. incalca flagrant si dreptul la libertatea individului ~ a omului…. S-a discutat….s-a publicat indeajuns pana acum…pentru ca…” cine are urechi de auzit sa auda….si cine are pricepere sa inteleaga…” Fiecare va decide pentru el insusi….pentru ca…va fi judecat individual….

    Iertare !

    Sa aveti inima buna !

  46. Mihaela zice:

    ……Deh ! ce sa zic…nu toti au avut …au…sau vor avea vocatia martiriului…..

    Cati ” Brancoveni”…vom mai avea…?

    Iar lipsa asumarii raspunderii…lasitatea ( sub diversele sale forme)…e deja proverbiala la romani…..fie crestini…ortodocsi…sau….

    Daca unii preoti spun ca „actele biometrice…nu afecteaza cu nimic sufletul…Mantuirea”…cati altii ( in contrapartida…) infiereaza aceasta nesabuinta…? Bine…cu exceptia Parintelui Iustin Parvu si a comunitatii „Petru – Voda”…?

    Personal…nu am auzit nici intr-o parohie…sa se declare „pe fata”…( unii , chiar evita „acest” subiect….”sa…nu se auda…mai sus…” Chiar daca sunt constienti ca nu este bine….le este frica sa vorbeasca…sa propavaduiasca…sa nu-si piarda parohia…”postul”…avantajele….Si-atunci….cum explica indemnul lui Hristos : ” Ia-ti crucea…si urmeaza-ma…? ”

    Am scris deja destul…..

    Sa aveti inima buna !

  47. admin zice:

    @Mihaela
    multumim pentru osteneala.. apreciem efortul dumitale
    ar fi bine totusi sa renunti a cita din satanicul Marx!

  48. Mihaela zice:

    Mmmmmm….voi raspunde…desi…am serioase indoieli ca…va fi publicat acest comentariu….( dar…imi asum pacatul ..)

    Mi se pare putin …tendentios raspunsul : „multumim pentru osteneala”….si…”apreciem efortul” ( mai ales…ca se repeta ca si conotatie….)

    De asemeni,mi se pare putin ireverentioasa si …usor glaciala
    adresarea ” …dumitale”…..( eu,de pilda,as fi folosit : ” dumneavoastra”…sau…simplu….ca intre frati crestini : „tu”

    In fine….

    Nu l-am citit pe Marx….si…nici nu stiam ca a fost satanic….

    Dar…am intalnit acest citat pe undeva…si…sincer…mi-a placut…si….de asemeni…nu l-am folosit intamplator….

    Dar….in general….m-am ferit de …. oamenii limitati…si care… nu inteleg prea multe…i-am evitat….fara sa le port resentimente….
    De asemeni…nu am agreat niciodata fanatismul….

    Apreciez foarte mult eforturile voastre in administrarea acestui site…si va multumesc si eu,la randul meu….

    Daca acest comentariu va aparea….voi avea un profund respect pentru loialitatea si obiectivitatea voastra….~ respectarea deontologiei ( daca tot vorbeam de site) dar…mai ales ! pentru smerenie !

    In caz contrar…nu voi mai scrie – cred – niciodata….

    Sa aveti inima buna !

  49. admin zice:

    @Mihaela
    Tocmai ca apreciem sincer efortul tau de a ne scrie si ati expune in mod obiectiv parerea, ti-am si multumit indoit. Am ramas surprinsi ca desi esti o apropiata a parintelui Calistrat, asta nu a contribuit in a-i lua apararea, negand neadevarurile pe care le sustine. Aici dai dovada si tu de smerenie.

  50. Mihaela zice:

    Mmmmmm….voi raspunde…desi…am serioase indoieli ca…va fi publicat acest comentariu….( dar…imi asum pacatul ..)

    Mi se pare putin …tendentios raspunsul : “multumim pentru osteneala”….si…”apreciem efortul” ( mai ales…ca se repeta ca si conotatie….)

    De asemeni,mi se pare putin ireverentioasa si …usor glaciala
    adresarea ” …dumitale”…..( eu,de pilda,as fi folosit : ” dumneavoastra”…sau…simplu….ca intre frati crestini : “tu”

    In fine….

    Nu l-am citit pe marx….si…nici nu stiam ca a fost satanic…( si…daca tot a fost satanic…dupa cum tocmai am aflat…inseamna ca…nu merita scris numele cu…majuscula…daca tot ne aplecam…la detalii…)

    Dar…am intalnit acest citat pe undeva…si…sincer…mi-a placut…si….de asemeni…nu l-am folosit intamplator….

    Dar….in general….m-am ferit de …. oamenii limitati…si care… nu inteleg prea multe…i-am evitat….fara sa le port resentimente….
    De asemeni…nu am agreat niciodata fanatismul….

    Apreciez foarte mult eforturile voastre in administrarea acestui site…si va multumesc si eu,la randul meu….

    Daca acest comentariu va aparea….voi avea un profund respect pentru loialitatea si obiectivitatea voastra….~ respectarea deontologiei ( daca tot vorbeam de site) dar…mai ales ! pentru smerenie !

    In caz contrar…nu voi mai scrie – cred – niciodata….

    ….totusi…sa explic mai bine …referitor la „fanatism”…si…din ce cauza nu agreez…imi repugna….aceasta atitudine…

    Din ce-am citit….am inteles ca…Iisus Hristos…nu a fost un fanatic….ci…era bland ca un miel…si avea intelegere …pentru toata lumea….
    Pot da exemple care m-au determinat sa inteleg asta… :
    vamesii cu care a stat la masa….femeia samariteanca….inclusiv sfatul : „dati Cezarului ce-i al Cezarului…si Domnului ce-i a Domnului”…( corespunzator,mi-a placut si zicala romaneasca : ” Ce-i a omului e-a omului…ce-i a Domnului e-a Domnului)
    Nu a fost fanatic ~ necrutator nici macar cu Iuda…despre care stia ca-l va vinde….si nici cu Petru….despre care stia ca se va lepada….si nici cu acel ostas…caruia…i-a pus urechea la loc….si…sigur ca…exemplele pot continua….
    Alaturi de credinta si iubirea pe care i-o port….m-a impresionat extraordinar de mult bunatatea ,iertarea si intelegerea pe care o avea fata de toata lumea….Iata de ce l-am ales ca model spiritual….!

    De asta nu am inteles…de multe ori…aroganta si….superioritatea afisata~ostentativa… a unor slujitori ai Domnului….fata de cei multi…pacatosi….Oare ei…nu-l au pe Mantuitorul….ca…model…? Ma intreb doar….

    Incercand sa fiu echidistanta….obiectiva…dar…in acelasi timp si sincera,directa…cum m-am obisnuit sa fiu….( chiar daca am pierdut /pierd…ce sa fac…? nu pot altfel….!) as vrea sa mai notez cateva idei :

    * Despre miscarea legionara …despre care am citit mult…( si…”pro”…si…”contra” ) am niste pareri destul confuze…si…contradictorii…in acelasi timp….Stiu ca din aceasta miscare au facut parte foarte multi preoti…si …”crema intelectualitatii” de atunci…..
    Si totusi…nu stiu de ce…am simtit un oarecare …fanatism….in sustinerea acelor deziderate….Sigur…”Arhanghelul Mihail”….credinta…si totusi….si totusi….prea multe crime…(sau implicatii in…. )……in numele credintei…..
    Din acelasi motiv , am avut tot timpul o reticenta …si fata de „razboaiele sfinte”…..cruciadele…duse in numele credintei….apoi…Inchizitia….etc…..

    Pe de o parte….ar putea parea un usor fanatism acel „afis” – „drastic” pus la Manastirea Petru-Voda …..

    Dar..pe de alta parte….avand in vedere circumstantele si conjuctura in care ne aflam….admir si subscriu acestei „masuri”….!
    Iata ca…astfel….se creaza un fel de „oaza” ~ comunitate , ce da speranta , incurajare celor care au o aceeasi optiune ( si bineinteles credinta ) , se pot intalni,adaposti,cere sfat,ajutor…..
    Fie ca Domnul sa binecuvanteze aceasta „insula” sfanta a credintei….!

    * Pe langa altele….tot timpul am admirat la aceasta manastire ( invocand ca exemplu…si altora !) faptul ca…biserica este permanent deschisa..si zi si noapte …si…faptul ca nu s-a modificat ora….! Si,de asemenea,m-a impresionat ca slujbele de noapte ~ Sfantul Maslu,se tin ca si in timpul zilei…cu multi preoti si calugari…

    * Interesant e faptul ca,desi parintele Iustin Parvu a vorbit raspicat ~ transant ,clar, in apelurile sale, despre pericolul care ne paste…si a dat foarte multe sfaturi…idei…nu inspira fanatism…ci…dimpotriva ! obiectivitate…realism…blandete….

    Alaturi de increderea si profundul respect ce i-l port,am o foarte mare admiratie fata de el atat ca Parinte ieromonah duhovnic cat si ca om !

    Dumnezeu sa-l aiba in paza !

    Este cu adevarat un model de urmat !

    Doamne ! Iti multumesc ! Iarta-ma ! ajuta-ma pe mine,familia mea si pe toti prietenii si dusmanii mei !

    Sa aveti inima buna !

  51. Mihaela zice:

    IERTARE ! IERTARE ! IERTARE !

    Zambesc si scriu…..dar…sincer…mi-e rusine….

    Asa dupa cum am spus….am un profund respect pentru loialitatea ~ obiectivitatea voastra,respectarea deontologiei…si…mai ales ! pentru smerenie !

    Va multumesc !!!!

    Dumnezeu sa va aiba in paza si sa va ajute in continuare !

    Repet :

    Parintele Calistrat imi este foarte drag…asa…cu bune si rele…si-i port o profunda recunostinta !
    Pe langa alte calitati….( pe care nu are rost sa le mai repet…ca sa nu cada cumva in pacatul mandriei….) am admirat la el acelasi fel de a fi direct…transant…de-a spune „lucrurilor pe nume”…..

    Si,tinand seama de aceasta,in aceeasi maniera, ( repet) imi cer iertare ca indraznesc sa parafrazez DOAR IN ACEST CAZ ! : ” NU FACE-TI CE SPUNE POPA …CI FACE-TI CE FACE POPA „…..( totodata,imi asum riscul…de a se supara pe mine…)

    Si…ca o expresie de obiectivitate si respect…relatia noastra de prietenie nu s-a schimbat….in pofida divergentelor de opinii pe care le-am avut/avem….

    Dar…desi „cernerea” a inceput….inca nu a venit durerea acelor vremi…cand va trebui sa ne despartim de familie (copii,parinti,consorti),prieteni….si fiecare sa-si aleaga calea…..

    * Am mai spus ca…imi place acea zicala romaneasca : Ce-i a omului e-a omului…si ce-i a Domnului…e-a Domnului…”

    * De asemeni…am mai spus ca nu toata lumea…a avut …are…si…va avea „vocatia martiriului”……..

    * Dar…se va vedea ce va fi pana la urma….si…sa nu uitam ce se spune : „cei din urma …vor fi cei dintai ” !….Cine stie la ce rasturnari de situatie vom asista….”incurcate sunt uneori caile Domnului”…..si…s-a vazut in atatea cazuri ca…judecata oamenilor…nu-i aceeasi cu a lui Dumnezeu….

    * Totusi….nu sunt de acord…cu multe zicale scoase de oameni…cum ar fi :

    „Cine nu-i cu noi…e impotriva noastra”…nu…intotdeauna….

    sau :

    „Daca iti spun 2 ca esti beat….du-te si te culca”….La fel : nu intotdeauna….poate sa-ti spuna si 10….ca esti asa…si…totusi..sa nu fii….

    sau :

    „Pana la Dumnezeu….te mananca Sfintii „…fals : pana la Dumnezeu…sa te rogi la Sfinti….ca sa mijloceasca….

    Va multumesc inca o data !

    Sa aveti inima buna !

  52. Veronica zice:

    @admin. Va multumesc pentru raspuns in legatura cu pasapoartele biometrice. Mai am doua intrebari daca m-ati putea lamuri. Cei care am primit pasaportul biometric, mai avem voie sa ne ducem la spovedit mai ales la impartasit? Si inca o intrebare, sant in strainatate si avem doar un preot ortodox si din cauza ca nu avem biserica, santem nevoiti sa inchiriem de fiecare data sala. Ar avea voie preotul sa slujeasca, sa tina slujba intr-o biserica catolica? Noi fiind ortodocsi. Deci nu sa facem rugaciuni cu catolicii, ci noi avem sansa sa inchiriem si sa fim doar noi de parte ortodoxa. Deci ma refer ca loc. Doamne ajuta.

  53. admin zice:

    @Veronica
    DA! Nimeni nu are cum sa va opreasca de la spovedanie sau sa va respinga! Impartasirea are loc ca urmare a dezlegarii duhovnicului de pacate si cand va spune ca va puteti impartasi. Dar primul pas la spovedanie este sa lepadati actul cu cip! Dar un canon de oprire de la sf. impartasanie trebuie sa fie, dupa cum considera duhovnicul dvs., in functie de gravitate(daca ati luat constient acel act sau nu, daca va era neaparat necesar sau doar pt un moft etc.). Dar sa fie clar, ca atata timp cat aveti gandul bun de la Dumnezeu de a merge sa va spovediti si dorinta de a lepada actul cu cip, absolut nimeni nu va poate respinge de la spovedanie.
    In legatura cu savarsirea sfintelor taine intr-o biserica papistasa, e mai greu de pronuntat de catre mine. Stiu cazuri concrete de acest tip si consider ca daca preotul are antimisul, poate savarsi sf. liturghie. In acest caz trebuie sa fim atenti sa nu facem compromisuri cu papistasii, caci nu degeaba sunt asa de „generosi”.

  54. Mihaela zice:

    Heeey….! people…!

    Daca stie cineva vreo ocazie…. de binefacere ( gratuita) sau cu bani foarte putini….de a merge la Jerusalem ~ Mormantul Sfant…,anuntati-ma si pe mine…..va rog ! E-un vechi vis de-al meu….pe care , daca Dumnezeu va ingadui si va considera ca mi-e de folos…sa va implini….!
    Acum….cand inca se mai poate…ca…dupa aceea….Dumnezeu cu mila !….

    Va multumesc !

    Sa aveti inima buna !

  55. camian zice:

    @Crestin Ortodox : Apropo de chipul fiarei la care se vor inchina toti cei care nu sunt inscrisi in cartea vietii Lui Hristos, as zice ca el va fi TV/ Calculatorul. In Apocalipsa Ioan spune ca acest chip va avea capacitatea de a vorbi direct.
    In privinta televiziunii, se popularizeaza tot mai mult o conceptie „avangardista” despre interactivitate(probabil un viitor control al mintii mult mai direct prin TV ) sau despre calitatea TV-ului de a propaga o noua mentalitate si de a spune o viziune (tell a vision) la care cel care vizioneaza poate participa in direct si activ. Un exemplu ar putea fi repetarea stirilor de cosmar despre sinucideri, crime ca ilustrare a „solutiilor ” pe care oamenii le gasesc la situatia de criza cu care se confrunta. Experimentul „revolutiei din 89” a aratat la Romani cit de nefasta poate fi manipularea prin televiziune. Stirile apocaliptice in ritmuri de lambada de la revolutie au fost o promotie a noului tip de televiziune de cosmar cu zambetul pe buze de la PROTV de exemplu. Interactivitatea va fi o lucrare total demonica, in care manipularea nu se mai face prin agenti umani care folosesc metoda mesajelor subliminale si persuasiunii, ci prin teleghidare directa.
    In privinta calculatorului, asocierea identitatii umane cu aceasta masina prin limbaj binar care se traduce prin cifra bestiei poate facilita o expandare a constintei umane spre mintea celui care nici in porci nu a avut putere.
    Internetul si TV se adreseaza cel mai mult acelei parti a creierului care nu prelucreaza informatia in mod critic, inducind o stare hipnotica in care sugestia este principalul vehicul de transmitere a informatiei.
    Despre aceste medii sfinti crestin-ortodocsi din secolele trecute au spus ca vor fi draci cu capul in casa si coada pe acoperis, care vor propaga propria lor viziune rasturnata despre lume.
    Din pacate aceste medii inlocuiesc tot mai mult comunicarea reala intre oameni. Desi interactivitatea pe care ele o faciliteaza pare un avantaj imens in aceatsa lume in care distantele intre oameni sunt tot mai mari, din pacate ele pot deveni interfete de comunicare cu „paranormalul” sau lumea demonica. Stiinta devine tot mai deschisa spre explorarea acestui domeniu al lumii „de dincolo de noi” , facind eforturi pseudo-stiintifice pentru acomodarea mintii umane la aceste extrapolari in necunoscut. Cred ca Dumnezeu va preface aceasta stiinta in nebunie, si va lasa aceste medii sa atinga potentialul lor maxim de manipulare si „comunicare’ pentru ca cei care nu pot primi Adevarul Lui Hristos sa creada intr-o nalucire. Nimic Nu este fara ingaduinta Lui Dumnezeu, dar Dumnezeu niciodata nu vrea si nu face raul. Prin aceste lucrari de amagire Dumnezeu va lasa liberul arbitru al omului sa mearga pina la capat pe drumul alienat de la caile Lui. Aceste lucrari vor fi atit de puternice incit vor putea pacali si pe cei alesi, de aceea nimeni ne trebuie sa fie convins ca mantuirea ii este garantata fara vigilenta.

  56. Constantin zice:

    Măi oameni buni, vă rog frumos, haideţi să luăm aminte şi să ne păzim a cădea în judecata aproapelui, cu atât mai mult a preoţilor. Nu vreau să ştiu de ce a spus (şi mai ales ce a gândit) părintele Calistrat ce a spus, dar bag seama că sunt ISPITIT să judec.
    Dacă ni s-a dat cuvânt: Nu acceptaţi paşapoartele cu cip! Să-l plinim şi gata.
    E plata fiecăruia după lucrarea sa personală. Eu nu voi cere răspuns de la ce spune/gândeşte/face altcineva; eu pe mine şi sufletul meu ca să-mi lucrez mântuirea.
    Ce-aş putea eu face dacă aşa zice unul sau altul?
    Să aleg.
    Să mă rog pentru cel ce (poate mi se pare că) cade dar să iau seama să nu cad eu însumi.
    Şi dacă e, să cer şi o lămurire, smerit (eu nu o am de aceea nu îl iau eu la întrebări pe pr Calistrat, ci nici nu accept acte biometrice).
    Eu cred că este o ISPITĂ mare ce lucrează odată cu chestia cu actele astea, din mai multe părţi, nu doar la „obiect” (că e buba şi acolo, cred).
    Dragii noştri părinţi, eu am greşit cel dintâi: nu m-am rugat de ajuns pentru voi,
    nici pentru mine
    nici pentru sărmanii oficiali care habar nu au ce fac
    nici pentru Biserica, cea Una-Ortodoxă (după cum nu vedem om cu un singur cap şi cu mai multe trupuri aşa şi Trupul lui Hristos unul este; şi după cum Hristos e viu în vecii vecilor şi mai ‘nainte de veci, aşa şi Trupul Său nu se poate să se fi despărţit, că ar fi fost mort-Iartă-mă Doamne! Adică cum, şi ce trufie, să uneşti tu -om- Trupul lui Hristos, care chipurile s-ar fi despărţit; eşti tu – omule – în starea aşa de întunecată încât să crezi că învii pe Cel Viu?)…
    Şi, sincer, habar nu am să mă rog.
    …Mda, unii vor zice că mă smeresc acum. Comedie…
    Mai bine tăceam , nu?
    Doamne ajută şi ne păzeşte neclintiţi!
    Şi rugaţi-vă şi pentru mine şi mă iertaţi; aşa am auzit că zic creştinii, aşa zic şi eu, măcar.

  57. Veronica zice:

    admin. Va multumesc foarte mult inca o data pentru raspunsul imediat acordat. Doamne ajuta.

  58. Constantin zice:

    Doamne ajută!
    Am şi eu o nelămurire:
    Sunt voci care spun (să mă ferescă Dumnezeu să judec, însă!) că „voinţa, conştiinţa… credinţa chiar, adică cele ale omului lăuntric nu pot fi afectate de tehnologie.”
    Sunt altele care afirmă că ” Tehnologia poate influenţa [deci silui, oarecum – n.mea] liberul arbitru”, adică – normal – sufletul.
    Nişte semne de întrebare se perindă-n mintea mea:

    Nu cumva au şi unii şi alţii dreptate?
    Adică, nu cumva cei care nu iau seama la avertismentul de a nu accepta acte biometrice, DEJA FAC O ALEGERE în totală cunoştinţă de cauză?

    Li s-a adus la cunoştinţă să nu o facă. ŞTIU deja că au de ales.

    Li se cere să-şi mărturisescă credinţa. Ori cred cuvântului pr. Iustin (care, după părerea mea, este speculat de pornirile niţel cam zeloase ale unor fraţi, Domnul să ne cizeleze!) şi a multor alte profeţii de la dragi Sfinţi Părinţi, ori altora. UNDE ÎMI PLEC EU, LIBER, CREDINŢA?

    Atunci când depun cereri PENTRU act biometric, oare nu cumva DEJA ÎŞI EXERCITĂ LIBERA VOINŢĂ? Pe când, iată, bunul Dumnezeu S-a milostivit şi ne-a lăsat – pentru cât timp, însă, ţine şi de preţuirea acestui dar – loc şi pentru a cere acte NE-biometrice…

    …Prin urmare, nu cumva nu acele acte, în sine, influenţează direct sufletul, ci poate TOCMAI ALEGEREA NOASTRĂ, COMPLET LIBERĂ, va da coloratura „peceţii”?
    Nu cumva aici e ispita căruia trebuie să dăm răspuns?
    Deci cred că şi părintele Iustin are dreptate, dar şi părintele Calistrat poate să o aibă, pentru că, chiar dacă (să dea Domnul să nu alegem rău, ci bineplăcut LUI) nu iau paşaport biome… , totuşi lucraării de mţntuire trebuie să-i pun început bun, odată şi odată.

    Pe mine mă înspăimântă faptul că nu am destulă putere, din nelucrare (dar muultă părere de sine), să discern ce şi cum.
    Şi încă mai sunt vremuri în care „pâinea vieţii” – adevărul, mai poate fi găsit, ici colo. Dar, luând, ca şi creştin (chiar dacă nu înţeleg, CRED), în consideraţie profeţiile despre vremurile din urmă, dacă acele vremuri cu adevărat se apropie (şi sunt voci demne de crezare cum că se apropie), atunci ar trebui să mă înspăimânt şi să mă cutremur de goliciunea mea.
    Că mărturisirea nu-i de şagă, şi nu oricum se poate face, că degeaba resping un act dacă urăsc pe cel (aproapele meu, care-mi poate fi vrăjmaş fără ca eu să-i fiu) prin care – sărman căzut – îmi vine ispita.
    Iar eu nu sunt pregătit.
    ” Dă-mi, Doamne, răspuns bun la Înfricoşătoarea Judecată”! al cărei chip, ca-n ghicitură, poate că îl întâlnesc – iată – şi acum.
    Doamne ajută, fraţilor şi să ne păzească Dumnezeu nevătămaţi! Rugaţi-vă (măcar un „Doamne miluieşte!” scurt, acum) pentru mine, vă rog, şi mă iertaţi. Chiar am nevoie…

    ” Mai întâi adu-Ţi aminte, Doamne, de soborniceasca şi apostoleasca Ta…”.
    P.S.: Să-l ierte Dumnezeu şi pe acela prin care-mi vine ispita, că nu ştie ce face. Dar dacă mai respiră încă, atunci are de la Dumnezeu zile de pocăinţă.
    Cred că deja am vorbit prea mult.

  59. pr Haralambie zice:

    tin sa completez ceea ce nu sa transmis la inceputul sms-ului anterior din cauza unor semne de punctuatie,am vrut sa fac referire la corectia exprimarii:
    loc de ”desprins din rindurile celor de la petru voda”,scri acum ”era foarte prezent la Petru Voda, ieromonahul Calistrat Chifan”,e mai binisor dar tot e exagerat ,de ce? pt ca nu era atit de prezent la Petru Voda cum marturisesti tu si nici nu a fost niciodata dependent de invreun fel de Petru Voda.

  60. Demetria zice:

    DOAMNE AJUTA ! Referitor la cipu.ri parerile sunt impartite si au fost impartite unii precum pr.Calistrat spunea cand mergeam la Barnova ca „PROSTII cu cipurile de pe actele de indentitate(mai putin cardurile de cumparaturi )”nu l-am inteles prea bine , cum vine asta oare?
    Alti duhovnici spun sa nu primimim nici un fel de act cu cip si ca e mai bine sa credem in Sf. Ioan din apocalipsa decat ce spun unii parinti astazi , pt ca chiar se spune ca diavolul ii va insela chiar si pe cei alesi . Parerea mea esta ca daca fac cum ma povATUIESTE parintale Iustin Parvu nu pot pierde nimic care mi-ar periclita mantuirea iar dak fac ce a zis pr. Calistrat sar putea sa pierd totul.
    ASCULTAREA DE DUHOVNIC ESTE ,FOARTE IMPORTANTA.Sa luam aminte
    DOAMNE AJUTA!

  61. Demetria zice:

    ATENTIE!!!!!! Frati romani , nu fiti nepasatori .cine sa lupte pt voi daca nu voi .”vom muri si vom fi liberi”au strigat tinerii revolutionari in 1989.Au luptat pt a scapa de dictatura comunista .Acum avem de infruntat PASNIC dictatura globalizarii.A celor ce vor uniune mondiala si guvern mondial cu un singur lider , antihrist .Ai nostri conducatori dupa ce au vandut toata economia tarii strainatatii vor sa ne „VANDA” SI PE NOI ca vitele , in cirezi la gramada , amprentati ,scanati, CIP-UITI. tOATA BAZa cu datele noastre de identitate din pasapoarte , permise , carti de identitate , va fi stocata intr-un calculator imens de la BRUXELLES .pe care ei il numesc „Fiara” (PARCA AM AUZITde cava asemanatoR IN Apocalipsa ) . Acestea vor fi puse la dispozitia tuturor autoritatilor din UE , America si cine poate sti cine va mai avea acces la aceste baze de date .Se urmareste un control total al fiintei umane.autoritatile nu recunosc faptul ca noile pasapoarte biometrice au fost falsificate deja in numeroase cazuri , in tari ca : M BRITANIE , Germania , Belgia si SUA. fIECARE esta pus in fata unei alegeri :ori cu Hristos , cu Duhul Sfant , care ne-a pecetluit la botez ,ori cu antihrist , a carui pregatire este inlesnita de „FIARA”-calculatorul de la Bruxelles , de UE si de Guvernul mondial .
    Noile acte biometrice nu sunt sigure . Dinpotriva , prin sistemul electronic ele pun in pericol siguranta datelor personale ale cetatianului codurile de siguranta ale noilor pasapoarte au fost sparte deja , s-au creat indentitati false , cele mai cunoscute au fost cazurile in care s-au creat pasapoarte pe numele si cu poza lui Elvis Presley si Ossama Bin Laden, fara sa fie probleme la punctele de acces vamal.

  62. Maria zice:

    Il admir pe Danion Vasile .Daca lui Dumnezeu nu i-ar fi placut campania facuta impreuna cu cei doi monahi de la „Petru Voda” PE stadioane si unde au mai fost atunci , moastele de la Aiud (mici particele) nu ar fi izvorat mir .
    La Iasi n timpul unei conferinte s-a umplut sala de miros de mir , a fost un miracol deci sa nu mai spunem ce nu trbuie sa spunem . AMIN

  63. Demetria zice:

    Daca fac ce spune pr. Iustin nu pot pierde nimic ,este greu si trebuie sa ma mucenicesc ,dar daca fac ce spune pr. Calistrat s-ar putea sa pierd totul .
    Il admir pe pr.Pahomie si poate va veni la manastirea Popauti din Botosani .Ar fi minunat.

  64. admin zice:

    @pr Haralambie
    Daca inaite mai venea la Petru Voda, acum n-a mai dat de ceva ani.. deci e o diferenta. Dar nu asta e asa de important, desi denota ca p Calistrat nu prea il are la evlavie pe Parintele Justin…

  65. andrei zice:

    DE CE ESTE OARE LUMEA ASA REA?OARE NU VEDETI CATE NI SE INTAMPLA?
    EU DACA NU AJUNGEAM LA PARINTELE CALISTRAT ERAM TERMINAT.MAI SUNT DATORITA INVATATURILOR CARE MI LE-A DAT.DUMNEZEU SA-L BINECUVANTEZE SI IERTARE DE PACATE.

  66. admin zice:

    @andrei
    tot respectul si pretuirea parintelui Calistrat pentru ce-a facut si ce face de-acum incolo pentru mantuirea sufletelor oamenilor ce-i calca pragul. Insa in legatura cu actele biometrice, indeamna lumea la „somn”

  67. ana zice:

    Sfatul meu: atunci cand nu gasiti raspuns la preoti sau duhovnici, cand sunteti amarati si vi se pare ca nu mai gasiti nici o cale de iesire, alergati la Maica Domnului, ingenunchiati la rugaciune si veti primi un raspuns negresit. Confuzia noastra se datoreaza mult si lipsei de credinta. Nu parintele cutarescu este farul care lumineaza in noapte, desi am respect pt toti preotii, ci Domnul IIsus Hristos…el este modelul de urmat…

  68. Demetria zice:

    Andrei iti trimit o scurta rugaciune care o rosteau legionarii la Aiud: (de3 ori seara )”Doamne, Iisuse Hristoase ,Tu , care ai patimit pentru intreg neamul omenesc si pe toti cei ce s-au cait pentru pacatele lor i-ai iertat , fa ca nici unul din cei ce ne urasc pe noi si ne prigonesc sa nu patimeasca ceva rau , din pricina noastra la judecata ta .Ci intoarce sufletele lor spre Constiinta Adevarului si dale lor pocainta adevarata ca si printr-insii sa se preamareasca Prea Sfant Numele Tau. Iara pe noi invredniceste-ne sa Te marturisim pe Tine , Dumnezeul cel adevarat , Tatal , Fiul, si Duhul Sfant , spre Slava Numelui Tau si mantuirea sufletelor noastre . Amin.

  69. Demetria zice:

    „UN FRATE DE CRUCE NU ESTE NICIODATA SINGUR SI TOTDEAUNA STIE CE ARE DE FACUT . CU EL ESTE DUMNEZEU !(CUVANT DE ORIENTARE DIN TIMPUL PRIGOANEI CARE BATE LA USA)”

  70. Demetria zice:

    „CACI CU PRIVIRE LA HRISTOS , VOUA VI S-A DAT HARUL NU NUMAI SA CREDETI IN EL , CI SA SI SUFERITI PENTRU EL !”(FILIPENI 1, 29)

  71. admin zice:

    @pr Haralambie
    va multumesc pentru rugaciune si va rog sa-l ajutati si pe pr. Calistrat.

  72. ady zice:

    Imi pare rau ca parintele Calistrat are o astfel de atitudine in legatura cu actele biometrice,ma asteptam la mai mult curaj de la el.Ar trebui sa fie deacord,si in asentimentul parintelui Iustin Pirvu,iar nu in contradictie cu el..Afara de manastirea Petru-Voda,unde se spune adevarul despre cipuri chiar si la predici,pe la toate manastirile la care am fost nu se spune nimic,majoritatea parintilor afisind o tacere complice(din moment ce tac) chiar banalizind problema..ar trebui sa nu existe astfel de animozitati intre parintii nostri ca este smintitor pentru credinciosi..mai renuntati la asa zisa mindrie duhovniceasca si nu uitati cui slujiti preacuviosi parinti…este imperios necesar ca toti preotii si calugarii sa avertizeze credinciosii despre pericolul actelor cu cip,fiindca este in joc sufletul si mintuirea oamenilor,pe care Hristos va invrednicit sa-i pastoriti…iar in felul acesta oamenii stiind adevarul ,asa se formeaza si caracterul national,iar fiind strinsi toti in jurul bisericii ortodoxe,vom avea puterea de a refuza actele biometrice…nu asteptati ca fie oile mai curajoase ca pastorii..iar parintelui Calistrat cit si preotilor si calugarilor care mai ezita sa spuna adevarul despre cipuri ii rog sa mediteze, la aceasta pilda de LA IEZECHIL…Dacă STRAJERUL a văzut sabia venind şi nu a sunat din trâmbiţă şi poporul n-a fost vestit şi va veni sabia şi va ridica viaţa cuiva, acela a fost răpit pentru păcatele lui, dar sângele lui îl voi cere din mâna străjerului…Nadajduim ca parintele Calistrat isi va reconsidera atitudinea fata de problema grava a actelor biometrice,va face corp comun cu parintele Iustin Pirvu,(care este un sfant in viata,dupa parerea mea) si vor lupta impreuna impotriva fiilor satanei si a dusmanilor neamului omenesc…In incheiere parintele Calistrat ar trebui sa stie ca cei care cu adevarat il iubesc si pretuiesc,nu il perie,ci il mai si critica.

  73. Pingback: Scrisoarea Parintelui Paisie Aghioratul referitoare la semnele vremurilor si 666 « † Apologeticum

  74. robert zice:

    16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
    18. Aici este înţelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.

  75. Demetria zice:

    Haideti sa il lasam pe pr Calistrat in pace . Sa incercam sa exersam tacerea si sa tindem la cele inalte , la rugaciunea inimii. Haideti sa zicem toata ziua si noaptea orice vom lucra”Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu , miluestema pe mine pacatosul”.

  76. Ee totusi f. trist ca se duc atit de multi oameni la pr. Calistrat…Am fost de dragul unei doamne care se marturiseste acolo.Dar ce am vazut ,cum sa stai la rind sa iti spui problema,poti sfatui in public?Apoi omul e indreptat catre parintii ceilalti-ia-l si citeste-i cutare rugaciune,ia copiii si-i impartaseste chiar daca atunci au terminat de mincat.Cum e posibil atita lipsa de respect pentru Sfintele Taine ale bisericii ORTODOXE.Si cum e posibil ca un parinte care se considera induhovnicit sa denigreze spusele unor Parinti atit de sfintititi cum e Parintele Iustin Parvu.Are parintele Calistrat virsta si cununile Parintelui Iustin-un sfint ,o jertfa de viata?Cum va duceti oameni buni ca oile?Sunt duhovnici si Parinti cu adevarat iubitori de ortodoxie,cautati-i ,rugati-va sa-i gasiti si Dumnezeu nu va lasa.Nu e bun sa mergi la cei care isi fac singuri faima.Parintii adevarati nu dau voie ucenicilor sa vorbeasca despre dinsii,nu-si fac nume,dar nici nu se pot ascunde caci lumina nu poate fii ascunsa ,insa fug de marire ,se vad se simt ,se cunosc.Puneti-va si voi romani mintea la contributie ,nu actionati ca oile,avem nevoie de discernamint,de multa rugaciune.Sunt parinti buni ,cautati–i:va indruma si Pr. Iustin,Pr. Arsenie Papacioc,Pr. Simeon de la Sihastria.Cautati-i si veti gasi duhovnici buni,Dumnezeu Bunul sa ni-i tina!

  77. alexandru zice:

    Merg si eu destul de des la manastirea Vladiceni,si il stiu pe parintele Calistrat…parintele are har e un duhovnic bun,dar mi-se pare un pic distrat,si cu carente la capitolul smerenie,e prea glumet pentru un duhovnic…avind multi credinciosi care il cauta cred ca sufera si de putina mindrie duhovniceasca,asta il face sa aiba o parere foarte buna despre sine care il poate duce la neascultare…astea toate se pot remedia cu post si rugaciune,dar faptul ca e de acord cu actele biometrice,imi lasa un gust amar,eu care credeam ca el ar putea fi un al doilea IUSTIN PARVU aici in zona…Cuvioase parinte daca nu vreti sa spuneti oamenilor adevarul cind tineti predici in biserica,spuneti-le credinciosilor in particular,,daca nu vreti nici asa spuneti-le la ureche,dar spuneti adevarul…Degeaba lucrati la sufletul credinciosului,daca il indemnati sa si-l piarda,aceptind actele biometrice…PS..sper sa citeasca acest comentariu si ALEXANDRA (adica parintele Calistrat ascuns dupa pseudonim).

  78. Demetria zice:

    Sa ma ierte Dumnezeu si parintele Calistrat nu judec pe nimeni ci doar constat.Am o prietena care se spovedeste la Vladiceni si este foarte simpla pentru ea mantuirea, fara nici o pregatire inainte de Sfanta Euharistie :nu tu rugaciuni , nu tu metanii , nu tu inchinaciuni, nu tu lacrimi , nu tu post corect etc. Impartasanie pe banda rulanta. Esta strigator la cer! Iertati-ma ca nici eu nu fac nimic din ce am scris. Ajuta-ma Doamne sa pun inceput bun in toate , dar oricum imi este drag pr. Calistrat. Treaba lor…

  79. Demetria zice:

    Este foarte greu sa traim fara cipuri , dar sunt si alternative : Daca nu vrei sa accepti card cu cip mergi la banca si-ti deschizi un nou cont curent fara card (din motive religioase),daca nu vrei buletin cu cip mergi si iti faci buletin temporar(pt un an)
    Deocamdata nu este greu. pe viitor vom vedea dar daca vrem mucenicie , mucenicie sa fie! Eu am nadejde in Dumnezeu orice s-ar intampla.

  80. Demetria zice:

    EU CRED ca pr. Calistrat este intr-o perioada oarba (si unele fete au o saptamana oarba) dar am nadejde in Dumnezeu ca isi va reveni si va fi super ,super, super ca inainte,

  81. Georgiana zice:

    Dureros…

    E atat de dureros sa vedem de pacatele celorlati si pe ale noaste nu…
    Si e atat de simplu sa acuzam ici si colo…

    Oare, domnule administrator, nu vi se pare ca e un pic prea dur aceest titlu „Feriti-va de un astfel de preot…” ?

    Cat ma doare cand stiu ca un „asemenea preot” a facut din tatal meu, cel care bea, fuma…(si era uneori chiar violent prin gest si vorba…) un lasator de aceste patimi?

    Cat ma doare cand stiu ca „un asemenea” preot a adus Lumina lui Hristos in casa si familia noastra cand eram „pe duca”…

    Si putine sunt acestea mentionate care „un asemenea preot” le-a facut in viata mea!!!

    CAT MA DOARE!!!

    E foarte real ceea ce traim cu cipuri… dar oare nu va este clar ce reiese din simplul cuvant spus „Multi vehiculeaza ideea ca satana te poate însemna cu “666″ atunci cand cumperi cu cardul, cand iei marfa cu cod de bare, cand ajungi la anumite institutii publice si ai nevoie de functionarii publici; în astfel de situatii – spun ei – fara ca sa stii si fara ca sa vrei esti pecetluit: total neadevarat! Este o idee falsa!…”

    De ce nu studiati oare in detaliu si ganditi la rece aceste cuvinte?! Oare nu sunteti influentati si de acest titlu prea strigator, as putea spune – un titlu care se arata a fi cu drept de a ne influenta pe noi… in a alege?

    Cunoscandu-l pe parinte imi permit sa fac o „argumentare” a acestor cuvinte!

    Dragii mei, Pr Calistrat spune asa: „atunci cand cumperi cu cardul, cand iei marfa cu cod de bare, cand ajungi la anumite institutii publice si ai nevoie de functionarii publici” – e real! Cati din ziua de azi nu au carduri? Cati nu cumpara produse ce au cod de bare? Sunt Sfinti si de pe „vremea codului de bare” – asta inseamna ca si EI au fost pecetluiti pentru ca au cumparat produse cu cod de bare…. ?

    Pr Calistrat are un caracter coleric, si prin atitutidea lui pare nonconformist, insa cred cu tarie ca aceasta ii este forma lui de smerenie, asa ascude trairea profunda pe care e imposibil sa nu o simti cand ii esti in preajma!

    Spunea cineva mai sus : ” La Manas Vladiceni coada e lunga si aude toata lumea ce vorbesti”… pai foarte bine ca e coada lunga… asta inseamna ca e iubit! Si credeti-ma nu e chiar asa de „bland” cand e vorba de canon si Sf Daruri!

    Prin titlul acesta acuzator, uitam sa patrundem sfaturile parintelui, pantru ca asa ne rezumam doar la titlurile pompoase care anunta un anume eveniment si ignoram detaliile… (clar asta e tehnica de presa.. dar aici nu e chiar presa zilelor noastre… )

    Ei bine, si acum se ignora detaliile ADEVARATE din vorbele Pr. Calistrat care ar suna, mai clar, asa: „Nu va mai rezumati doar la aceste cipuri si acte biometrice, caci prin a le refuza nu dobanditi garantat Imparatia Cerurilor… Celelalte pacate momentan sunt prioritare… iata azi avortul, contraceptia. desfranarea, mandria si alte patimi care pana la pecentluirea in sine ne arunca in IAD CU TEHNOLOGIE CU TOT! Ce ne asigura, oare, faptul ca maine dimineata ne vom mai trezi aici?”

    Haideti sa traim si cele ce ni le spun Marii Duhovnici ai zilelor noastre, si asta fara discriminare…

    Am mare respect, si mare dragoste atat pentru Pr Justin Parvu care prin intelepciunea sa si Harul Dumnezeiesc dobandit in atatia ani de osteneala, ne sfatuieste si ne avertizeaza de ce va fi si de faptul ca inceputul sta in aceste acte biometrice… dar nu acesta e finalul, ci doar o MANIPULARE a poporului pentru a-l STIMULA cu usurinta mai tarziu in acceptarea cipului direct in corp; dar totodata, il respect si il iubesc pe Pr Calistrat care doar NE AVERTIZEAZA ca pe langa aceasta PREGATIRE A PECETLUIRII PRIN ACTE BIOMETRICE, mai sunt si celelalte patimi pe care trebuie sa le infruntam caci e clar ca ne stau deja inscrise in frunte!

    Ma iertati, m-as bucura daca acest comentariu va aparea aici… ramane la alegerea administratorului, si sper ca aceste cuvinte… sa va schimbe orbirea data de un titlu cam exagerat…

    Cu tot respectul, si dragoste
    Georgiana

    Bucuria sfanta, pace in cuget si suflete! Amin

  82. Georgiana zice:

    Multumesc pentru postarea mesajului meu aici.
    As propune sa fie postate chiar inregistrarile cu Pr. Justin Parvu. Nu doar ca ar avea o credibilitate mai mare, dar ne-am bucura sa-i auzim vocea!
    Doamne ajuta!

  83. legionarul zice:

    Georgiana

    Stii ce face pr Calistrat,bagatelizeaz, aceasta problema extrem de grava,el zice ..’eii nu iti pierzi sufletul daca iei actele biometrice’..aici e sminteala fiindca daca acum face asa cind se va pune problema implantului,multi isi vor aduce aminte ce ia invatat parintele Calistrat si vor bagateliza si atunci,vor zice ca parintele..’ eiii nu e asa grav,din contra e foarte practic,si mai modern’…In astfel cazuri grave parintii trebuie sa apere credinciosii ca niste lei..trebuie sa fie constienti de misiunea care o au,si trebuie sa mai aiba si acel spirit de sacrificiu,pe care eu personal la-m vazut la parintele Iustin Pirvu ,si la parintele Amfilohie Brinza de la minastirea Diaconesti…Parintele Calistrat nu prea vrea sa faca pe-a leul,el se multumeste sa fie un catelus cuminte,fiindca dupa parerea lui,daca faci pe-a leul vei fi un leu mort…fata cand pr Calistrat o sa vorbeasca la predici despre masonerie,despre jidani,despre protocoale,despre noua ordine mondiala,despre cipuri,cind o sa il vad ca face asceza(fiindca e cam gras pentru un calugar postitor),atunci o sa aiba greutate,si autoritate cuvintul lui…Nu se poate teme mai mult pentru pozitia lui decat pentru viata si mantuirea credinciosilor…

  84. Georgiana zice:

    Fara sa vrem, subtil tot reiese putina rautate…
    Si ce spuneam si aseara… sa evitam totusi discriminarile.
    Nu inteleg ce treaba are aspectul fizic… cu statutul de calugar… Daca alegi viata monahala asta inseamna ca trebuie sa fii uscat si scurs pentru a demonstra cat esti de postitor si dur cu tine… doar ca sa vada ceilalti?

    Ce usor e sa ne dam cu parerea!

    Pr nu neaga nimic. Si cu siguranta articolul de aici nu surprinde toata parerea lui despre aceste acte!!!

    Hop, l-am surprins un pic nervos, scotand doua vorbe mai putin cosmetizate si asa directe… si toti cu gura pe el ca vai ce a reusit sa zica!!!

    De ce nu mergeti fratilor direct la el si-l intrebati cum stau lucrurile…

    Uh, am ramas cu un gust amar de cand tot urmaresc articolul acesta…
    Si cate reinterpretari… cata filosofie!

    Si nu stiu… dar cred ca nu e treaba noastra sa judecam preotii!!! Ci sa-i respectam, oricum ar fi ei!

    Suntem niste speriati care nu mai actionalm rational. Caci asta si cauta aghiuta sa ne sperie cu o idee, uitand de celelalte aspecte mai importante!!!

    Inca nu te obliga nimeni sa faci nimic! Inca mai suntem liberi! Inca mai avem timp sa ne ocupam de celelalte patimi, inca si inca si inca!

    Bun, am inteles, nu acceptam ciprurile in corp, pe buletin, pe carnet de sofer etc etc etc… Dar cu restul ce facem?

    Cred cu tarie ca aceste avertizari ale Sf. Parinti trebuiesc oferite poporului, insa TREBUIE AVUT SI GRIJA DE FELUL IN CARE EXPUI INFORMATIA NU IN A ADUCE PANICA CI NEVOINTA CEA BUNA (de care vb Pr Paisoe Aghirotul) PT CA TOT CE S-A CREAT PRIN DISCUTIILE TELEVIZATE, ARTICOLE PE DIVERSE SITEURI SI ZIARE NU L-A TREZIT PE OMUL ORB AL ZILELOR NOASTRE, CI MAI TARE L-A SPERIAT !!!

    Stiati voi oare vb poporului „Vorba dulce… mult aduce!”
    Sau cum spune si Pr Cleopa Ilie: „Viata fara de cuvânt mai mult foloseste decat cuvantul fara de viata. Caci viata si tacand foloseste, iar cuvântul si strigand supara!” Aici se striga, nu se da cu parerea!

    Iertare!

    Doamne ajuta!

  85. legionarul zice:

    Georgiana

    Nu spune nimeni ca trebuie sa neglijezi lupta pentru despatimire,iar sfaturile si harul pr Calistrat ne ajuta sa luptam mai eficient impotriva vicleanului…noi doar comentam o atitudine a parintelui fata de o chestiune foarte grava,unde el ar trebui sa se exprime dupa cum ii dicteaza duhul sfint si adevarul,nu dupa cum ii dicteaza interesul sau slabiciunea…Dupa parerea mea trebuie sa faci ascultare de duhovnic atit timp cit sfaturile lui sunt in duhul lui Hristos,ce este din afara vine de la cel viclean,prin gura lui..in evanghelie zice clar”cercetati duhurile”…deci toate cite ne invata parintele calistrat si sunt in duh si adevar sa le facem si sa le implinim,iar ce ne spune in legatura cu actele biometrice fiind in afara duhului ortodox,sa nu facem caci vine de la satana,iar cu satana noi nu facem compromisuri…fiindca daca faci compromisul mic il vei face si pe cel mare.

  86. Georgiana zice:

    Da, dar e prea putin articolul acesta pentru „a ne da cu parerea” despre asta si a-l judeca pe Pr Calistrat!

    De aceea zic ca unii ne-am intins prea mult…. „la vorba”!

  87. Demetria zice:

    Pt. pr. Calistrat
    Ati scris candva , ceva
    Si-astept cu nerabdare , acea zi
    Dar o voi mai trai eu oare?
    Ati scri ca ve-ti asterne pe hartie
    Lucruri frumoase , lucruri de suflet.
    Ati scris ca va ve-ti izola
    Deci , nici o grija ve-ti avea
    De cip-uri nu va va fi teama.
    V a rog iertati-ma , luati-ma in seama
    Astept cu nerabdare acea zi.
    Dar o voi mai trai eu oare?
    „Da si nu ,
    Nu si da
    Nu se pot inmanunchia
    Nu poti fi cum vrei tu
    Nu poti fi si DA si NU!”

  88. Ionut zice:

    Acestia sunt asa zisii Hristosi falsi despre care se vorbeste. Prietenii si „pastorii” inselatori ne vor indemna in a purta dupa noi aceste acte de identitate pe baza de cip. „Care’i problema daca porti un cip RFID dupa tine?”…Intrebare buna pentru un om ce vede logica drept cea mai folositoare intr-ale religiei. Cipul acesta fura identitati cu ziua, mai ales in partea de Nord a Americii. Ideea este ca ne desprindem fara sa vrem de libertatea pe care Dumnezeu ne-a dat-o de la inceputul lumii. Este adevarat ca avem si libertatea de a alege dintre DA si NU. Inca o avem! Dumnezeu nu a condamnat pe nimeni pentru refuz, dar si-a certat copii pentru greseala. Asa ca aveti grija ce alegeti pentru viata voastra: material sau suflet? Va salut ;) Ionut din BT.

  89. ellyssa74 zice:

    ANTIHRIST ARE 33 DE ANI-VORBA PARINTELUI CLEOPA,AL 3 TEMPLU E APROAPE DACA NU GATA,CODEXUL ALIMENTAR,ACTELE CU CIP,IN PRAG DE AL 3 RAZBOI,VOR RAMANE 2-3 STATE,ellyssa74@yahoo.com

  90. colea zice:

    Pozitia mea în cazul Pr. Calistrat Chifan

    Arhim. Teofil Paraian in dialog cu Fabian Anton

    – Prea Cuvioase Parinte, de curînd Biserica Ortodoxa Româna s-a confruntat cu un caz ceva mai delicat, ca sa nu-i spunem altfel. Este vorba, cum probabil banuiti, de Pr. Calistrat Chifan, duhovnic la Sfînta Manastire Bârnova. Am dori sa stim, Prea Cuvioase Parinte, care este pozitia Prea Cuviosiei voastre în legatura cu Pr. Calistrat, ce pareri aveti?
    – Pareri foarte rele am!
    – Exista voci, mai ales dintre cei care se autointituleaza „ucenici ai Parintelui Calistrat”, care spun ca totusi nu-i asa, ca aveti pareri bune. Ei aduc ca argument în special interviul pe care l-ati dat la Radio Trinitas…
    – Nu-i adevarat, sa se intereseze mai bine cei ce spun lucrul acesta…
    – E bine sa se stie clar, de altfel si înregistram cuvintele acestea…
    – Sa se intereseze mai bine ei. Eu am dat un interviu la Radio Trinitas…
    – Eu nu am ascultat interviul dar unii spun ca, în acel interviu, i-ati luat apararea Parintelui Calistrat…
    – Nu-i adevarat! Nu-i adevarat!
    – Deci, despre Parintele Calistrat ce ne puteti spune?
    – Pot spune ca este un om razvratit, este un om înselat, este un om deviat, este un om care slujeste fara sa aiba binecuvîntare de slujba, a facut lucruri pe care noi le consideram ca lucruri nefiresti, a facut calugarii pe ascuns – nu trebuia sa le faca. Deci el a iesit din ascultarea Bisericii si, în conditiile acestea, nu mai poate sa slujeasca.
    – Tot ce mi-ati spus Prea Cuviosia voastra acum este identic cu pozitia oficiala a Mitropoliei Iasului…
    – Da, pentru ca…
    – Parinte, dar Parintele Calistrat si ucenicii sai spun ca toate acestea sînt minciuni…
    – Ce sînt minciuni?
    – Ca a facut calugarii pe ascuns, de pilda!
    – Mai, am întîlnit eu, eu personal, oameni facuti calugar de el. Pe ascuns! Asa ca sa nu mai…
    – Deci nu sînteti influentat de Mitropolie…
    – Nu-s influentat de nimeni, nu numai Mitropolie. Eu am întîlnit acum, cînd am fost la Roman, doi insi ce au venit la mine si care mi-au spus ca au fost facuti calugari de Parintele Calistrat si ca ei nu se considera calugari. Unul dintre ei poate ca o sa mearga la manastire iar celalalt se va casatori în vara asta.
    – Ucenicii Parintelui Calistrat spun ca cei ce au facut plîngeri împotriva Parintelui Calistrat sînt „influentati”, sînt „vînduti” si „eretici”…
    – Bine, ei pot sa zica ce vor dar asta este realitatea!
    – Avem dreptul sa luam atitudine din punctul acesta de vedere?
    – Avem!
    – Sigur?
    – Avem! Numai sa putem sa-i convingem…
    – Eu am luat atitudine si am iesit ca „eretic”, ca „mason” si ca „S.R.I-st”…
    – Draga, poti sa fii sigur ca n-o sa zica nimeni dintre cei care-l sustin pe Parintele Calistrat ca esti om de treaba sau ca esti pe cale buna. Nu o sa zica! Pentru ca ei nu sînt pe cale buna si, nefiind pe cale buna… E cum zice Parintele Arsenie: „În mintea strîmba si lucrul drept se strîmba!”
    – Se poate compara acest caz cu cel de la Vladimiresti?
    – Eu am povestit, în interviul de la Trinitas, ca si la noi la manastire a fost un caz din asta, în care s-au implicat si credinciosii, si Mitropolitul l-a caterisit pe preotul ce se razvratise – ca preotul de care vorbesc nu facuse calugarii pe ascuns dar slujise fiind oprit de slujba. Deci preotul a fost împotriva Mitropolitului, Mitropolitul i-a luat dreptul de a sluji si el n-a mai putut sluji de atunci, într-adevar. Dar, pîna s-a mai echilibrat putin, a slujit cu un antimis dat de Parintele Ioan de la Vladimiresti care, în loc sa-i spuna: „Nu mai sluji!” i-a spus ca Maica Domnului vrea ca el sa slujeasca si i-a dat un antimis care, de fapt, era un antimis fara valoare. Caci ce înseamna „antimis”? Este un obiect liturgic pe care îl foloseste preotul ca delegat al Mitropolitului sau al chiriarhului locului. Adica chiriarhul locului îi da preotului antimis pentru ca acesta sa poata face Liturghie în biserica în care el slujeste. Ori, daca îi ia antimisul preotul nu mai poate face Liturghie. Deci antimisul este semnul învoirii chiriarhului ca preotul respectiv poate face în biserica Litughie. Iar în cazul acesta Parintele Ioan îi daduse un antimis de campanie – care nici nu stiu de unde l-a avut. Asta deci nu era semnul Mitropolitului, pentru ca Mitropolitul nu mai era de acord ca preotul respectiv sa mai slujeasca. Toate astea pentru ca „În mintea strîmba si lucrul drept se strîmba!”
    – Prea Cuvioase, luînd noi aceasta atitudine în cazul Parintelui Calistrat, am primit si o înstiintare, din partea unui monah din Moldova, aparator al Parintelui Calistrat, ce a spus ca „ma va pune la Psaltire!”
    – Poate sa ma puna la toate Psaltirile din lumea asta! Pe mine ma apara Dumnezeu caci eu nu fac ceva împotriva Parintelui Calistrat…
    – Si pe noi, cei ce am luat atitudine în acest caz, cine ne apara?
    – Tot Dumnezeu va apara! Draga, voi trebuie sa stiti ceva…
    – Unii au spus ca nu e bine sa luam atitiudine noi…
    – De ce nu e bine? Ba-i bine!
    – Zic ca nu avem dreptul…
    – Draga, asa cum au ei dreptul sa-l sustina asa avem si noi dreptul sa nu-l sustinem! Eu, sa stii ca n-am nimic cu Parintele Calistrat…
    – Nici noi nu avem nimic cu dînsul dar, uite, exista – mai ales pe internet – o multime de injurii aduse de ucenicii lui Bisericii Ortodoxe Române si ierarhilor ortodocsi ce s-au pronuntat împotriva Parintelui Calistrat…
    – Si aia se considera slujitori ai lui Dumnezeu?
    – Ei zic ca da… Ei spun ca noi ne înselam, ca totul este o minciuna si o calomnie, ca nu exista nimic din ceea ce acuza Mitropolia…
    – Cum nu exista nimic mai frate? Daca exista oameni care spun ei însisi: „M-au facut calugar fara voia mea!”
    – Pe lista „sustinatorilor Parintelui Calistrat” sînt trecuti, ca aparatori ai Parintelui, „de sus, din Ceruri, Parintele Cleopa, Pr. Paisie etc.”…
    – Ca aparatori ai Parintelui Calistrat?
    – Da. Ce parere aveti?
    – Mai, sa fie, dar sa vedem si noi ca-l apara! Sa vedem o schimbare! Ca pîna acum nu stiu daca putem vedea ca-l apara Parintele Cleopa pe Pr. Calistrat…
    – Cum exista Parinti si Monahi care stau zilnic pe internet si-si dau cu parerea, unii dintre ei acuzînd ierarhia B.O.R… Fac ei bine sau nu?
    – Cum sa faca bine mai frate? Cum sa faca bine?
    – Eu am spus ca locul monahilor si preotilor nu este sa stea pe internet…
    – Ei trebuie sa-si vada de pacatele lor! În manastire!
    – Au voie Monahii sau Preotii sa stea pe internet, zilnic?
    – Nu au! Nici macar putin n-au voie!
    – Nici macar putin?
    – Da!
    – Putem face public tot ceea ce ne-ati spus acum?
    – Sigur ca da! Da! Da! Da!
    – Multumim mult Parinte Teofil!
    – Dumnezeu sa va ajute!

    O convorbire de Fabian Anton
    Bucuresti, 18 aprilie 2003

  91. stefan zice:

    ma mana ispita, da v-o spun…, va ‘manca si pa voi ca mult crestini sunteti, de aceea Cain l-a omorat pe Abel, din dragoste; si apoi grija Par. Calistrat o aveti voi, ca n-a mai fost, ca nu mai este la evlavie.., eu sunt nou pe randurile voastre apologetice, dar Unul este Hristos si ne-a spus la TOTI si la MULTI sa ne iubim unii pe altii, da voi dragi cititori si scriitori nu vedeti barna din ochiul vostru ? ci virgula celuilalt, scote bre’ ochiul ca nu-ti e de nici un folos.

    VIU ESTE DUMNEZEU ! Amin.

  92. Vasilentiu zice:

    Eu nu am incredere in Pr. Calistrat Chifan. Diversiune.

  93. eliza60 zice:

    trebuie sa invatam sa suferim pt HRISTOS!!!de ce ne sperie foamea ,razboaile,etc nu trebuie sa primim cipurile mai ales cand ele ne vor fi plantate sub piele!!!!asta inseamna despartirea de Hristos!!! inainte crestini erau taiati ,arsi ,trasi prin sabie,dati la lei! dar de Hristos nu s au lepadat!!!!deci si noi sa fim ca ei!!!sa ne dam viata pt credinta adevarata !!D L A ZIS CA CEI DE PE URMA VOR FI PRIMI SI PRIMII VOR FI CEI DE PE URMA!!! ne asteapta vremuri fff grele acum a venit vremea sa aratam DOMNULUI CA NU NE LAPADAM DE EL

  94. Dragoslav zice:

    Deci treaba e aici, din cate vad din partea unora.., ceva de genul: „machine” vs. St. Spirit. :> Dincolo de importanta si chiar gravitatea situatiei – fiindca in definitiv este chiar vitala (nu; nu specifica vitelor!) – nu pot sa nu reduc la c. m. m. m. c. (cel mai mic multiplu comun) sau sa amplific pana la infinit (atat cat ma duc pe mine resursele) ceea ce se straduieste sa ne comunice fiecare dintre voi, astfel incat sa reusesc sa stabilesc „who’s side they’re on”. :-?
    Din textul citat al parintelui Calistrat NU rezulta ca e de acord cu cipurile sau cu alte metode de identificare BIOMETRICE (nu uitati, fratilor, ca si poza.., fotografia adica, e tot o reprezentare biometrica).
    Cu-adevarat insa parintele pare sa fie depasit de argumentele tehnice – care nu sunt nicidecum superioare inspiratiei divine! – dar nu s’a oferit, in ciuda unei tentative, nicio explicatie satisfacatoare in domeniu…
    Asadar, cu ingaduinta fratiilor voastre, imi permit sa inserez ceea ce stiu, fiindca „frontiera” care ne face pe fiecare sa ne situam „de o parte sau de cealalta a baricadei” e foarte greu de decelat. :”>
    Intr’adevar corpul fizic este strabatut de impulsuri electrice. Stiti cu totii experimentele de la gimnaziu cu muschii unei broaste. Crede cineva ca D-zeu nu stie?..? Esenta este: diavolul este un pacalitor; el nu creaza.., nu aduce la existenta ceva. El doar se straduieste sa terfeleasca. Deci, chiar daca doua treimi dintre ingeri i s’au alaturat, pana a strigat Mihail „Sa luam aminte!”, in Creatie nu e democratie.., deci nu majoritatea hotaraste. Eu ma cutremur si’mi dau lacrimile cand scriu aceste cuvinte.., fiindca intuiesc ce puteri sunt implicate. Crede cineva ca D-zeu poate fi batut? Crede cineva ca personajele unei carti pot lua de guler autorul? (Exemplele nu sunt perfecte, sunt constient… Nu vreau nicidecum sa „spun” ca ne este SCRIS ceva!)
    Concret insa, omul (suflet si trup) este slab din cauza vointei asijderea (calitate a spiritului, necultivata.., neintretinuta). Deci chiar este posibil ca altcineva sa aiba controlul trupului meu. Un alt om, adica.., caci despre diavoli se stie ca au poposit legiuni intr’un singur corp.
    Iar toate astea NU se pot „intampla” fara ingaduinta Domnului.., fara ca El sa aiba in vedere RAZBUNAREA situatiei in care suntem implicati.., finalmente a noastra. Tineti cont ca intelesul corect cand spun despre Dumnezeu ca este RAZBUNATOR, este cel conform caruia EL FACE DIN NOU BUN! :>
    P. S. Pe mine ma deranjeaza atitudinile ostile.., energice din cale-afara.., neadecvate. Parintele Calistrat a suferit mult din partea I. P. S. Daniel, pe care multi il critica vehement. Acum (9 aprilie 2011) parintele este in manastirea Vladiceni si slujeste fiindu’i ridicat canonul, de catre I. P. S. Teofan, care a restabilit o situatie nedreapta. Nici parintele si nici ucenicii sai NU stau pe net!!! Am avut eu insumi probleme de comunicare exact din acest motiv. Asadar, fratilor.., Miky e foarte dibaci in a amesteca informatiile: e suficient sa strecoare samanta a unu la miliard eroare.., iar apoi se’ngrijeste sa o creasca… :-< Ce nu e adevarat, nu e adevarat si pace! :)
    Sa ne exersam puterea spiritelor de a spune "NU!" cand e momentul oportun!
    Sunt un cunoscator al Science Fiction-ului si insist rugandu-va sa nu amestecati realitatea cu plasmuirile mintii! ;;)
    Domnul ne-ajuta si ne lumineaza mintile; daca VREM!?!

  95. admin zice:

    @Dragoslav
    Si ce zice p Calistart celoc care il intreaba daca sa ia acte cu cip? Sa le ia sau nu?

  96. Dragoslav zice:

    Voi replica din nou deindata ce voi avea raspunsul parintelui Calistrat.., fiindca deocamdata nu il stiu. :”>

  97. STOP RFID 666 zice:

    Accepterea actelor cu cip biometric de tip rfid 666 inseamna lepadare de Hristos. De ce.?
    1) Pentru ca nu vom mai avea nume ci vom fi un simplu numar intr-un calculator. Numele are o importanta mare pentru ca l-am primit la botez. Noi ne identificam in societate prin nume. Daca nu avem nume pur si simplu nu existam.
    2) Numele va dispare si vom primii numarul 666. De ce? Daca pe codul de bare exista cifra 666 in mod evident si pe cipul de tip rfid va exista acest numar deoarece aceasta tehnologie este superioara celei cu cod de bare.
    3) Dumnezeu nu ne va mai raspunde la rugaciuni pentru ca noi ne-am lepadat de numele de la botez si ne-am dat in mainile diavolului. In crestinism nu exista diferenta intre nume si persoana ca trup si suflet. In apocalipsa se spune ca cel care va chema numele lui Hristos va fi mantuit. Deci nu trebuie ca Mantuitorul sa fie fizic langa tine ca sa te mantuiesti.
    4) Ne-am dat in mainile unui sistem care lupta impotriva lui Dumnezeu.
    5) Daca am luat actele cu microcip inseamna ca si noi luptam impotriva lui Dumnezeu pentru ca suntem complici cu sistemul rfid 666. Nu putem ramane neutrii, nu exista a treia cale. Nu va amagiti nu putem sa-i slujim si lui Dumnezeu si satanei in acelasi timp, caci ce partasie exista intre lumina si intuneric, adevar si minciuna, Dumnezeu si satan. Trebuie sa alegem acum.
    6) Microcipul rfid 666 din acte are aceeasi tehnologie cu microcipul primit de unii sub piele si este conectat la acelasi calculator fiara aflat in subsolul orasului Bruxelle.
    7) Undele radio rfid 666 influenteaza creierul pana la disparitia discernamantului. Nu vom mai stii sa facem diferenta intre bine si rau.
    8) Toate datele noastre personale vor fi stocate intr-un calculator unic si asta fara ca noi sa avem vreodara acces la aceste date. Toate datele vor fi la discretia stapanului si a altor indivizi care au aparatura necesara, toate in defavoarea noastra. Datele noastre pot fi accesate de persoane malefice care au aparatura speciala si asta in timp ce noi avem actul in buzunar sau poseta. Raza de actiune este de pana la 100 m.
    9) Disparitia intimitatii. Se va sti totul despre noi, ce mancam, cu cine ne intalnim, ce credinta avem, unde lucram, ce avere avem, totul va fi, totul va fi afisat pe calculator. Totul se va scrie automat, fara interventia omului. Sistemul functioneaza autonom si toti functionarii vor crede numai ce este scris acolo. Daca de exemplu in cip va scrie ca dvs. sunteti Osama Bin Laden functionarii vor crede acest lucru chiar daca dvs. aveti doar 20 de ani.
    10) Anularea prezumtiei de nevinovatie, adica se presupune ca toata lumea este vinovata. Statul nu mai trebuie sa demonstreze ca esti vinovat ci tu trebuie sa demonstrezi ca esti nevinovat. In lipsa acestui principiu de drept totul este sclavie pura. De fapt microcip inseamna sclav. Acceptarea microcipurilor rfid 666 deschide larg poarta catre societatea condusa de antihrist. Dumnezeu Hristos sa ne ajute, sa ne intareasca si sa ne lumineze pe toti caci vremuri cumplite vor veni. Amin.
    ACTELE DE TIP RFID 666 SUNT LEPADARE DE HRISTOS. NU TREBUIE SA VINA PECETEA CA SA FIE DICTATURA ABSOLUTA. NUMAI SI ACESTE ACTE SUNT SUFICIENTE PENTRU O DICTATURA ABSOLUTA. DACA SUNTEM DE ACORD CU ACESTE ACTE INSEAMNA CA SUNTEM DE ACORD CU DICTATURA ABSOLUTA A ANTIHRISTULUI.

  98. cristina zice:

    Doamne ajuta!
    @ALEXANDRA!
    Tare mult as vrea sa iau legatura cu tine. Daca vezi mesajul (sau altcineva care poate sa-mi faca legatura cu ea..), te rog scrie-mi pe adresa: mkamsina@yahoo.com
    Doamne ajuta-ne la toti!

  99. cristina zice:

    Mentionez ca NU subscriu la nici un comentariu legat de vreun Preot. Cred ca eu voi raspunde daca am facut sau nu ascultare, daca m-am pocait cu adevarat…, deci pentru faptele mele, nu ale altora.
    * Citind m-am simtit ispitita sa judec, ceva nu e-n regula… „Dumnezeu nu se uita la fapte, ci la dragostea cu care au fost facute. Nu e nimic mult, când oamenii iubesc putin, asa cum nu este putin, când oamenii iubesc mult.” ( Sfântul Vasile cel Mare)
    „Când am ajuns la iubire, am ajuns la Dumnezeu.” ( Sfântul Isaac Sirul)
    Sa ne ajute Dumnezeu si Maica Domnului!

  100. valydorneanu zice:

    Am vazut ca multi aici ii iau apararea Parintelui Calistrat.
    Eu nu ma pricep la oameni, dar vad ca el totusi ajuta si chiar cred ca e sincer in ce zice si ce face.
    Dar poate face si el greseli.
    Ma rog pentru el si am nadejde ca Domnul va lucra prin el spre mantuirea neamului sau. Din cate vad eu la el numai aceasta problema cu cipul i-ar putea sta impotriva la judecata dar nici despre asta nu ma pronunt pentru ca nu am calitatea de Judecator.
    Dar trebuie insa pentru mine personal sa stiu ce e rau si ce e bine .

  101. Mihaela zice:

    Cu tot respectul cuvenit nu sunt de acord cu ceea ce ati mentionat dvs mai sus nu poti sa afirimi ceva ce nu este adevarat mai ales despre un MARE IEROMONAH AL ROMANIEI precum este Pr.Ieromonah Calistrat Chifan.Cine il stie si il cunoaste pe acest mare calugar stie ca cuvantul lui este plin de intelepciune,smerenie,supunere si ascultare in fata celor sfinte.Nu a indrumat si nu indruma niciodata de rau pe nimeni ba din contra si asta o spun cu seninatate ca si ucenica ce asculta cu mare atentie fiecare cuvant rostit la dreapta acestui parinte .Va rog sa nu mai afirmati prostii si sa postati tot felul de bazaconii pe saituri care nu isi au rostul .
    Multumesc frumos

  102. mihail zice:

    daca veti spune rugaciunea DOAMNE IISUSE HRISTOASE FIUL LUI DUMNEZEU MILUESTE-ma PE MINE PACATOSUL , constiinta va va dicta ce este bine si ce nu este bine. .. ”rugati-va neincetat” ; ,,cine va chema numele Domnului , acela se va mantui ” ; fara rugaciune rostita neancetat nu avem nici o sansa……decat mila lui Dumnezeu

  103. mary zice:

    mai oameni buni ! parintele e prea treaz ,prea constiincios si prea destept ca sa accepte cipul !!!! nu l vedeti nu l intelegeti nu l simtiti !!!???? aveti rabdare !!!! meditati corect !!! eu nu l cunosc dar il simt ! e clar ca e omul lui dumnezeu – amin !!

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)