Staretul manastirii Sf. Sava, gheronta Evdochim, in vizita la Parintele Justin Parvu

Intalnirea cu parintele Justin

Cuvant de folos rostit in biserica Manastirii Petru Voda

Despre Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit

Manastirea Sfantul Sava – Marea Lavra a Sfantului Sava – cunoscuta si sub denumirea locala de „Mar Saba”, este o manastire greco-ortodoxa din Pustiul Iudeii, Israel.

Manastirea este asezata pe defileul Paraului Cedrilor – Chedron sau Wadi en-Nar – care porneste de la poalele muntelui pe care se inalta orasul Ierusalim; locul se afla la 9 mile mai spre est de Betleem, de unde si porneste drumul.

Manastirea Sfantul Sava cel Sfintit - Ierusalim

Pornind initial de la o singura chilie si ajungand mai apoi la sute de chilii, asezamantul sihastresc din Pustia Iudeii a devenit un imens centru religios al lumii ortodoxe. Manastirea a fost intemeiata de catre Sfantul Sava cel Sfintit in anul 478, ca asezamant al calugarilor anahoreti din jurul sau. Continuare…

Acest articol a fost publicat în Pentru neam si tara și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Staretul manastirii Sf. Sava, gheronta Evdochim, in vizita la Parintele Justin Parvu

  1. MARIUS LIVIU zice:

    Emotionanta intalnirea celor doi mari stareti si de mare invatatura noua cuvintele parintelui grec – avem intre noi un Parinte NEINSELAT de care se cuvine sa ascultam daca vrem sa ne mantuim! Multumiri profunde pentru imaginile care ne-au starnit umilinta si multa bucurie duhovniceasca!

  2. Maria Onea zice:

    ,,Oricine poate incepe;numai sfintii staruiesc!”Aproape singur,glasul lui a trezit multe constiinte,Ingerul nostru pazitor ,Dumnezeu sa-i dea sanatate si bucurie!

  3. Ortodox zice:

    Da, asa e, par Iustin e un parinte neinselat, dar putini de la Petru Voda il mai asculta. Chiar par Iustin Parvu se plangea ca nu mai este ascultat. Asa ca a fost un sfat potrivit pentru obstea Petru Voda. Un sfat intelept de la un parinte duhovnicesc. Foarte frumos, a fost ca o fila de pateric. Pentru cred ca nimeni nu se astepta ca par. Evdochim sa le vorbeasca despre ASCULTARE, iar monahii stiu sau ar trebui sa stie ce inseamna ASCULTAREA.

Spuneţi-vă părerea, respectând conţinutul articolului! (Mesajele ce nu corespund vor fi şterse!)